vineri, 27 februarie 2009

Cine sa ne mai reprezinte?

Duminica 1.03.2009 va avea loc la Sala Olimpia un concert PHOENIX prilejuit de lansarea albumului "Back To The Future".

Cu aceasta ocazie, Rectoratul UPT a considerat ca e cazul sa isi apropie (si mai mult) pe cei care ar trebui sa ii reprezinte pe studenti intr-un fel sau altul. Cum a facut asta? Distribuind gratis in cerc inchis bilete la Concertul de duminica.Intr-un moment in care sunt tot mai accentuate nemultumirile studentilor (de data aceasta a studentilor obisnuiti, nu lingai sau parveniti) referitoare la politicile contradictorii ale Facultatilor din UPT legate de prezentarile suplimentare pentru disciplinele cu examinare distribuita, mituirea fara ocolisuri a celor care ar trebui sa poarte mai departe problemele studentilor este evidenta si condamnabila.

Intr-un articol precedent aminteam despre respingerea cererii anilor terminali privitoare la baremul impus de maxim 30 de credite restante. La cine se mai pot adresa in acest caz studentii? La cei care tocmai au primit gratuit bilete la concertul PHOENIX?

***Din pacate, in Universitatea Politehnica din Timisoara s-a creat o mare fratie a "batutului amical pe spate" din care studentii sunt exclusi cu nesimtire si tratati precum o adunatura de cersetori.
Reprezentantii nostri se vand pe 55 RON (pretul unui Bilet) si in schimbul acestei sume intorc spatele intregii studentimi.

joi, 26 februarie 2009

Pomana Porcilor

In anul 2008 a avut loc la Iasi Editia a 3-a a "Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania". Dupa cum ii spune si titulatura, la adunarea in cauza au luat parte cateva Ligi Studentesti printre care si cele din Timisoara.
In imaginea de mai jos avem infatisat momentul cand participantii au luat masa.O intrebare demna de concursurile telefonice de la TV ar fi: Ce element nu are ce cauta in poza de mai sus?
Ca sa intelegem mai bine cine este Bodin Florin si sa ne contrariem vis-a-vis de prezenta lui la un Forum al Organizatiilor Studentesti privim catre "Organigrama" Centrului de Informare si Consiliere a Studentilor din UPT:
***Dar vai, Bodin Florin angajat al UPT participa activ ca membru al unei Ligi Studentesti?!? Dar vai, pentru o lingura de ciorba este in stare cineva sa bata drumul pana in Iasi?!? Dar vai, chiar nimeni din Conducerea UPT nu sesizeaza conflictele evidente de interese si impostura unui personaj precum Bodin Florin?!?

vineri, 20 februarie 2009

Baremul de 30 Credite - Varianta Anului 5

" Salut,
in primul rand mai exista si ani 5 terminali! Si chiar s-a facut o cerere colectiva de catre toti anii terminali vinerea trecuta, cu tot cu liste de semnaturi adunate in timp record, si depusa de Cospol&Zoli Korodi! Cererea a fost depusa la dl prorector Serban, pentru ca sa fie discutata lunea trecuta in sedinta de Birou Executiv al Senatului. Inca asteptam sa aflam ce s-a hotarat, nu inteleg de ce dureaza atat.

Am zis ca si ani 5, pentru ca anul 5 Calculatoare a fost de fapt cel care a initiat treaba,,,,ne-am adunat mobilizat intr-o zi ca sa facem semnaturile, si ne-au ajutat apoi Cospolul si ceilalti ani ca sa fie globala cererea si sa aiba sanse mai mari,,,surprinzator de repede si ei.


Mi-e teama insa ca sunt slabe sanse sa fie aprobata cererea, asa ne-a zis dl Serban cand a primit cererea, pe motivul ca 30 de credite n-ai cum sa le mai iei intr-un semestru.


Apropos, se cerea prin hartia aia amanarea termenului la care sa se considere pragul de maxim 30 de credite restante.
"

***Parerile sunt, ca in fiecare caz, impartite. Studentii care nu se afla in situatia delicata de a avea peste 30 de credite restante (cu atat mai mult cei care nu au nici o restanta) au argumentul regulamentului.

Cealalta parte, deloc putini, spun ca totul converge spre bani. Introduci in regulament un articol, in urma lui studentii nu sunt acceptati in licenta, sunt nevoiti sa recontracteze cu sume frumoase creditele aferente licentei si iata rotitele masinariei de facut bani numita UPT.
Dupa o privire obiectiva se poate afirma ca daca initiativa celor de la Mecanica prin care au cerut prezentari in plus pentru Evaluarile Distribuite (contrar regulamentului UPT) a fost aprobata, atunci procedura corecta ar fi ca si alte cereri privind derogarile de la Regulament sa fie aprobate.
Stim cu totii ca "Mecanica" are toate usile deschise pentru ca stiu unde si cum sa pupe, dar mai ales pentru ca e plin Rectoratul de personaje din acea zona, dar Universitatea are ceva mai multi studenti decat atat.

LATER EDIT: Cererea NU a fost aprobata.

miercuri, 18 februarie 2009

Ce Lipseste Unui Chel?


Un Pieptene.

Ce lipseste Ligii Studentilor din Facultatea AC?

Un Record Mondial pentru cel mai lung lanţ facut din agrafe.

Actualul record in domeniu este de de aproximativ 35 Km lungime, adica peste un milion si jumatate de agrafe.
***Probabil in urma rezolvarii tuturor problemelor pe care le intampina studentii, Liga AC a decis ca e cazul sa faca si actiuni prin care sa se relaxeze.
Dupa activitatile intense si obositoare de chefuit la Cantina UPT sau la Bazinul de la Baza 2, dupa "team building"-urile din diverse locatii si dupa Party-urile organizate periodic era timpul si pentru putina deconectare cu "impletit" de agrafe.

duminică, 15 februarie 2009

In atentia studentilor de anul IV

" Vă aducem la cunoştiinţă că în conformitate cu articolul 40 din regulamentul de organizare şi desfăşurare a procesului de învăţământ, pot participa la examenul de finalizare a studiilor într-o sesiune doar studenţii care la începutul semetrului în timpul căruia este plasată respectiva sesiune nu cumulează mai mult de 30 credite restante.

Ca urmare, calculul creditelor restante se va face după prima săptămână a semestrului 2, după încheierea situaţiei şi la disciplinele din sem.1 prevăzute cu evaluare distribuită, nepromovate.
"

***Asadar, cei in situatia incomoda cu o zestre de restante mai mare de 30 de credite sunt sfatuiti sa purceada la intocmirea de cereri de pasuire pana nu e prea tarziu.

miercuri, 11 februarie 2009

Curatenie In Fata Caminului 7


Dupa ce s-a executat o strangere fulger de date ale studentilor care doresc sa isi mai lase masinile in parcare, "Organele" au trecut la ridicari. (Multumim pentru pozele trimise pe adresa de e-mail complextm@yahoo.com)

***Ne bucuram pe aceasta cale ca Ligile Studentesti dau dovada de o deosebita comunicare cu studentii. Am luat cu totii la cunostinta de ceea ce s-a discutat la intalnirea cu primaria Timisoarei ce a avut loc cu cateva saptamani in urma si in consecinta stim ce ne asteapta. Sau NU?

vineri, 6 februarie 2009

Ai o Parere, Ai o Problema


"Tanarul este in pericol sa nu mai termine cursurile unei facultati din Capitala, pentru ca si-a postat pe internet parerile despre dascalii sai.
Profesorii s-au suparat si vor sa-l dea afara, iar noi avem o intrebare pentru vremurile pe care le traim: cat si mai ales ce putem scrie pe un blog?" (SURSA: stirileprotv.ro)

Blogul despre care se face discutie este "romanianbigspender.blogspot.com" in cazul in care doriti sa aprofundati problema.

***Blogul "complextm" ar trebui sa se simta vizat? Probabil ca nu, pentru ca (inca) ne bucuram de "protectia anonimatului".
Cu aceasta ocazie speram ca si cei cu creierul cat aluna au inteles de ce nu ne dam numele si seriile de buletin aici pe Blog. In schimb le dam pe ale celor care ne reprezinta. De ce? Pentru ca ei pot fi chemati in biroul Rectorului sau al Decanului dintr-un singur motiv: sa fie batuti amical pe spate si felicitati pentru inactivitatea lor in folosul studentilor.

marți, 3 februarie 2009

De La Studenti Adunate #1

" [...] avand in vedere faptul ca sunt studenta-n anul 1, chiar nu stiam care-i sistemu` dupa care se "ghideaza" conducerea facultatii,complexul...ce mai...nu stiam nimic...& chiar daca m-am simtit ca venita de pe alta planeta.. & chiar daca shocul care mi l-a provocat caminul...aahhh mai bine zis "shantierul" m-a marcat putin psihic...mi-am zis: "bah fata...da` esti la POLI...fii mandra & da ce-ai mai bun din tine"...k sa realizez acum...ca de fapt ii mult mai grava situatia decat ma asteptam...ca de fapt POLI nu mai ii "facultate"(prin care inteleg 1 loc unde sa te dezvolti intelectual...bla bla..)..ci o organizatie corupta si infecta...& ca sa vad ca oricum nu are rost sa "dau tot ce-am mai bun"...ca oricum nimanui nu-i pasa & nimeni nu merita... :(

[...] ..de fapt...ce vroiam eu initial era sa trimit niste fotografii dintr-o camera de camin...camera cu FETE..(nu conteaza ca sunt 6 la numar...ci ca sunt FETE!!!!) cum sa stai mah in mizeria asta.???..& sa te mai miri dak te imbolnavesti ..psihic sau fizic...nu mai conteaza ... nu-i bine ce se intampla ... astea nu sunt conditii de dezvoltare..crestere..maturizare..de fapt...BA DA..in cazul in care esti o scroafa...aaahhh..o sa inebunesc..mediul asta ma strica..ne strica pe toti... "

Avem in urmatoarea imagine o privire de ansamblu:
Micile detalii sunt cele mai importante:Biroul este esential intr-o camera de camin:
***Realitati din Complexul Studentesc Timisoara. Probabil e util pentru cei care aleg UPT sa stie in prealabil si ce ii asteapta cu adevarat, din toate punctele de vedere. Niste investigatii minime in randul profesorilor din Poli si in general in ceea ce priveste "Procesul Educativ" ar descoperi, cu siguranta, o dezordine comparabila cu cea din camera de camin prezentata mai sus.

luni, 2 februarie 2009

"Despre Blog si Ligi (de la un fost activist)"

Chiar daca este lung, urmatorul e-mail primit pe adresa complextm@yahoo.com il consideram un punct de vedere pertinent in ceea ce priveste reprezentarea studenteasca si cu precadere demersul acestui Blog. El ne arata, inainte de toate, diferenta imensa de atitudine dintre cei care au fost odata in Ligile Studentesti si epigonii zilelor noastre. Titlul articolului este si titlul original din e-mailul in cauza.

"
Mi-a dat recent un prieten link-ul catre blog-ul tau si l-am "rasfoit" putin. Nu am citit in detaliu pentru ca nu mai sunt student UPT si prefer sa uit magariile de care se lovesc cei care inca sunt. Dar am observat o chestie care nu mi-a placut si anume atitudinea fata de ligile studentesti. Asta mai ales pentru ca am fost si eu membru al LigaAc cativa ani buni si cunosc foarte bine situatia.

In primul rand pot sa-ti garantez ca nu toti oamenii care activeaza in ligile studentesti sunt "lingai".. Cunosc destui colegi din generatia mea de la liga care n-au avut nici un fel de beneficiu de pe urma muncii voluntare depuse. Dimpotriva ne mai alegem si cu o privire dispretuitoare de la oameni care de multe ori habar n-au despre ce vorbesc. Acuma nu vreau sa le iau apararea actualilor membrii ai ligilor pentru ca nu-i cunosc, dar sunt convins ca situatia nu s-a schimbat mult: asa era si inainte sa ajung eu acolo, asa a fost si cat am fost eu acolo si deci foarte probabil ca asa e si acuma.

Si daca nu ma crezi poti sa faci
o statistica cu membrii ligilor care si-au cazut anul si pe care nu-i cunostea nici un profesor decat poate pentru rezultatele slabe pe care le aveau. In al 2-lea rand te-as ruga sa nu faci confuzie intre organizatie si lichelele care se perinda din cand in cand pe acolo. Este important ca studentii sa inteleaga faptul ca ligile reprezinta niste unelte in relatia lor cu conducerea UPT. Faptul ca de multe ori aceste organizatii sunt conduse de niste netrebnici nu inseamna ca organizatia este problema... ci ca oamenii trebuie schimbati.

Cand am zis ca stiu care e situatia ma refeream si la chestia asta:
oriunde exista pozitii de conducere si/sau reprezentare exista si oameni de cacat care simt nevoia sa se afirme. Este un lucru inevitabil si adevarul e ca in destule cazuri reusesc, dar nu tot timpul. Am asistat si eu la destule chestii de genul si pot sa-ti spun ca cu cat este sictirul general mai mare cu atat au acesti oameni mai mult succes. Cu cat sunt mai putini oameni intr-o liga cu atat este mai probabil ca cei care conduc sa fie acolo doar din interes. Si pe aceeasi idee in al 3-lea rand, liga reprezinta TOTI studentii. Si cred ca multa lume intelege afirmatia asta total pe dos. Cand spui chestia asta studentii inteleg ca liga este ceva care trebuie cumva sa-i reprezinte. Ca si cum ar fi vorba de niste oameni veniti de undeva, nu se stie de unde anume, doar ca sa se ocupe de treaba asta.

De fapt liga este formata din studenti. Liga sunteti VOI. Fiecare student are dreptul sa participe la sedinte si sa-si sustina punctul de vedere. Mai mult orice student poate influenta organizatia printr-un vot. Toate ligile studentesti sunt ONG-uri iar statutul dupa care functioneaza trebuie sa fie aprobat la tribunal ca fiind in concordanta cu constitutia Romaniei. Chestia asta inseamna pe scurt ca daca statutul este prea restrictiv si nu-ti da posibilitatea de a-ti exprima optiunea prin vot, intr-un fel sau altul, el poate fi contestat.
Deci posibilitati de a schimba situatia, acolo unde sunt probleme, exista. Intrebarea este daca exista si oameni care sunt dispusi sa o faca. Mie sincer mi se pare ca studentii sunt mult prea preocupati de cum ar putea sa treaca cu mai putin efort examenele ca sa le mai pese de altceva. Eu cati ani am fost la liga am vazut destule cazuri de oameni care sustineau ca nici macar nu stiu unde anume avem sediul si ca noi am fi devina pentru chestia asta. Adica daca nu ai cascat urechile la cursul de inceput de an, unde cam de fiecare data a fost cineva care a vorbit despre liga, si daca nu ai cascat ochii la toate afisele prin facultate si fluturasii care s-au impartit si daca nu te-ai sinchisit sa intrebi la secretariat pai si normal ca n-ai de unde sa sti unde este sediul.

Dar asta e situatie:
majoritatea studentilor sunt complet dezinteresati iar ligile de multe ori reflecta perfect acest lucru. O reflecta prin oameni care ajung sa obtina niste privilegii fara a avea vreun merit ... tabere, burse prin tari straine.. etc. Acuma in final vreau sa-ti zic ca [...] ar fi si cazul sa mai arate cineva ce se intampla poate se trezesc si copii astia din letargie. Dar denigrarea completa a ligilor nu face decat sa-i indeparteze si mai mult pe studenti de cel mai important mijloc pe care il au in apararea propriilor drepturi. Si zic asta pentru ca nu cred ca discutam de o cauza pierduta. In ligile care nu s-au vandut complet mai este o sansa iar cele care au ramas "doi oameni si-o stampila", cum le ziceam pe vremuri, se poate rezolva chiar mai simplu. Totul e sa-si dea cineva interesul pentru ca mai devreme sau mai tarziu orice student termina facultatea, sau o abandoneaza, si atunci trebuie sa paraseasca si liga.

Mai sunt cazuri de indivizi la 30 de ani cu copii care isi fac iluzii dar nu rezista mult daca are cine sa-i provoace.
Despre echipa actuala de la LigaAC eu sincer am o impresie buna. [...] faptul ca sunt doar 14 te asigur ca nu e vina lor. Eu cand eram acolo am fost si mai putini cu toate ca ne chinuiam din rasputeri sa atragem oameni. Erau si mai multe departamente decat acum si am fi oferit o "functie" oricui dadea semne ca vrea sa se implice. Din pacate studentii au doar dreptul sa faca asta, nu si obligatia. Si oricum nu poti obliga pe nimeni sa-si dea interesul pentru nimic. Iar injuraturile tot cei care incearca sa faca ceva le suporta. "