duminică, 28 februarie 2010

Parodie Chica Bomb - Povestea

De cateva zile, mai exact din 21 februarie 2010, circula pe Internet si chiar pe TV un filmulet produs de cativa studenti din Complexul Studentesc Timisoara. Nu este o filmare la duş (chiar daca sunt si cateva cadre de acolo) sau vreo gluma facuta unui coleg de camera, ci o parodie la deja celebrul videoclip Chica Bomb.


Pentru ca, in dulcele stil romanesc, toti cei din presa care au preluat acest videoclip s-au multumit doar cu simpla lui prezentare, Blogul ComplexTM a mers putin mai departe. Astfel, am reusit sa luam legatura cu doi dintre protagonistii simpaticei parodii si sa aflam mai multe despre modul cum a luat nastere. Cu totii sunt colegi in Anul 1 la Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Silvia Petre (19 ani) este cea care a venit cu ideea, oferind si locatia pentru filmari: camera ei de camin din C3, chiar daca decorul initial trebuia sa fie un vagon de tren. "Filmarile au durat aproape 3 saptamani, cu pauze pentru examene. Am luat lucrurile destul de in serios. De la primele filmari ne-am gandit sa o postam pe Youtube, dar am crezut o vor vedea numai prietenii. A fost o surpriza frumoasa pentru noi cand imediat dupa publicarea videoclipului in cancan vizualizarile au luat amploare ajungand la peste 50.000", ne spune Silvia supranumita deja de prieteni Chica Bomb.
Si un detaliu care cu siguranta intereseaza pe cititorii de gen masculin: Silvia nu are prieten si spune ca "un Dan Balan ar fi binevenit oricand" - aviz amatorilor ;)

Zevedeanu Teofil-Ionatan (20 de ani) este cel care a pus cap la cap toate filmarile si a reusit sa coaguleze intregul proiect. El ne povesteste si cum a inceput totul: "Laurentiu (cameraman) si Andrei ("Dan Balan") au venit intr-o seara prin caminul Silviei si ea neavand un "Dan Balan" le-a propus lor. Andrei avand o fire mai dezinvolta nu a stat pe ganduri pana sa spuna DA. Filmarile cu el s-au facut chiar atunci si au durat destul de putin, circa 1 ora. Dupa filmari, Silvia nu avea cu cine sa faca montajul si atunci m-am oferit eu sa realizez montajul care a durat in jur de 5-6 ore. Am incercat sa urmam linia videoclipului original si in final am fost destul de multumiti de cum a iesit".
Teo, cum ii spun prietenii, mai este printre altele FotografAmator, Administrator pe partea de news al unui site si Blogger.

Andrei Pop (2o de ani) si Laurentiu Pricop (19 ani) nu sunt la prima lor isprava de acest gen. Ii avem mai jos intr-o reclama la Redd's, un proiect pentru Facultate:


Ca de fiecare data, la niste filmari exista si mici momente care, chiar daca sunt de multe ori mai hazlii decat materialul final, nu reusesc sa prinda varianta pentru public. Prin amabilitatea autorilor va putem arata si cateva cadre de la Making Of-ul Parodiei Chica Bomb:


***Patru studenti de la UVT au reusit sa adune, in aproape o saptamana, peste 50.000 de vizualizari la o productie proprie facuta cu mijloacele proprii. Pe cand o replica din partea colegilor de la UPT? :D

vineri, 26 februarie 2010

Pomana Biletelor La Phoenix - Detalii Suplimentare

După ce ultima "intalnire cu studentii" nu s-a sfarsit tocmai fericit pentru stimabilul nostru Rector Robu, mai nou se pare ca la astfel de intalniri participarea se face pe baza de invitatie primita personal prin telefon. Asta pentru a exista siguranta ca nimeni nu o sa aiba tupeul sa comenteze cumva contra, iar daca o face sa nu ramana fara repercusiuni impertinenţa.

Pentru mai multe detalii puteti citi parerea unui student care a fost prezent la Pomană si a reusit, totusi, sa nu fie orbit de "binefacerea" de care a avut parte. Felicitari pentru atitudine!

In alta ordine de idei, tot Horia (studentul amintit mai sus) se arata surprins de faptul ca reprezentantii studentilor din organismele de conducere ale UPT nu sunt alesi tocmai de catre studenti, ci de diversi alti "reprezentanti second hand". Situatia sta exact asa si nu o data am vorbit (scris) despre asta. Grav, dar adevarat. Pentru a putea sa duci problemele colegilor tai "mai sus" este nevoie sa te incadrezi mai intai in standardele impuse de catre lingaii facultatii tale. De ce? Pentru ca ei te voteaza. Prin urmare, tragem o concluzie cat se poate de evidenta: studentii reprezentanti sunt, de fapt, reprezentantii ligii facultatii, in nici un caz reprezentantii studentilor. Ale cui interese sunt servite de catre ligi am subliniat cu diverse alte ocazii.

Observam cu usurinta ca lucrurile in UPT, din punctul de vedere al reprezentarii studentesti, sunt cat se poate de anormale. Mergand pe o logica de bun simt spunem ca ceva trebuie sa se schimbe. Cum? Cand cu totii, reprezentanti ai studentilor si conducere UPT, sunt mana in mana si au relatii amicale. Cand cei care ar trebui sa se "bata" pentru drepturile noastre primesc de pomana diverse lucruri de la cei cu care ar trebui sa se "bata".

Citam din Statutul Studentului: "Reprezentantii studentilor vor fi alesi direct de catre studenti, fara a putea fi impuse restrictii din partea conducerii Institutiilor de Invatamant Superior asupra studentilor eligibili pentru a fi alesi."

Aoleu! Atunci cum ramane cu depunerea de CV-uri si alegerea facuta doar de cativa membrii de liga? De nedreptatile facute de Ligi contra noastra, a studentilor, cine trebuie sa ne apere?


***La pamant este reprezentarea studentilor la nivelul Universitatii (Facultatilor), atunci cand vine vorba de relatia student - profesor. Mai tragic este, insa, ca aceeasi incompetenti din Ligi, carora le curge din gura de inteligenti ce sunt, pretind sa reprezinte si interesele studentilor din Complexul Studentesc. Abia aici prostia lor isi arata cu adevarat nemarginirea. Oricum, dintre Univers si Prostie, pana acum doar despre cea din urma s-a dovedit a fi infinita. Ai nostri reprezentanti pot fi cu siguranta un argument solid pentru o astfel de concluzie.

PS: Fiecare student din UPT stie cum este ales "Seful de An". Si pretendentii acestui post trebuie sa isi depuna CV-ul la Liga aferenta, asta ca sa fie clar ca totul se invarte in jurul aceluiasi c****. Deci, nu este cazul sa mai fie aruncat ca si argument de reprezentativitate faptul ca au drept de vot in liga si şefuţii de an. Asta poate ţine numai in faţa lui Robu sau a unora care habar nu au ce inseamna cu adevarat viata de student.

joi, 25 februarie 2010

Dă La Sefi Ca Să Ajungă La Toată Lumea

Cine l-a banuit vreodata pe Robu ca ar fi prost s-a inselat mult. Probabil ca nici o inteligenta sclipitoare nu este, insa lucrurile de baza le stie foarte bine si le urmeaza intocmai. Spre exemplu, un procedeu pe care il stapaneste perfect este cel de mituire a sefilor pentru a-si asigura linistea din partea multimii. Mai tineti minte episodul de anul trecut? Dati click pe textul subliniat si o sa va puneti la curent. Anul acesta avem aceeasi actiune Reloaded.

Care este normalitatea demersului de a imparti anumite cadouri (mita) unora, doar Conducerea UPT in frunte cu al ei Rector Nicolae Robu ne poate explica. De ce unii si nu altii, de ce cativa si nu toti? Cu ce merita niste sefi de liga/camin si alti lingisti de serviciu sa fie cadorisiti in diverse moduri mai mult decat ar merita orice alt student? De unde obisnuinţa de a oferi avantaje unora doar pentru ca sunt cumva legati de UPT? Legatura poate fi prin contract de munca sau prin legatura covalenta limba - fund de sef. Si comportamentul nu este unul izolat. Oriunde exista o institutie de stat bugetara (adica suge bani din buzunarele noastre) o sa existe si beneficii care mai de care mai inexplicabile si deseori nesimtite.

Principiul pe care se acorda astfel de "atentii" este la fel de mizerabil ca si cel pe baza caruia sefii de ligi au dreptul la n-1. De ce? Pentru ca fac diverse lucruri pentru studenti? Daca, prin absurd, acceptam ca activitatea lor este in beneficiul studentilor, vine intrebarea: numai ei fac toata treaba intr-o liga? Daca nu, atunci de ce nu au n-1 toti membrii unei ligi? Atunci ar fi nesimtirea prea mare, probabil. Asa, la cateva cazuri nu se observa.

Pana la urma demersul este cat se poate de sfidator la adresa studentului simplu. Toata afacerea se face la volum mic, trebuie sa stie doar cei care profita de pe urma ei, altfel s-ar isca discutii suplimentare. Stim cu totii ca lucrul cel mai deranjant pentru Domnul Robu este ca cineva sa ii discute, sau mai grav sa ii contrazica deciziile.

Stim prea bine si deja ne-am obisnuit cu faptul ca cei din ligi sunt batuti pe spate amical de Robu in mod sistematic. Asadar, cu o categorie de (presupusi) reprezentanti ai studentilor a terminat orice eventuala problema. Cel putin o data pe an, insa, Robu tine sa isi asigure si linistea Complexului. Cum sa faca asta? Daca esti baiat bun cu toate Comitetele de Camin, practic te ai bine cu toata suflarea Complexului. Nu poate exista niciodata o miscare studenteasca fara sa fie coordonata de unii dintre cei amintiti mai sus.


***Deci, Nicolae Robu mituieste cu mana UPT-ului pe toti "reprezentantii" studentilor. Studentii cu ce ii pot "mitui" pe reprezentantii lor? Cu nimic. Sa ne mai miram ca lucrurile sunt cum sunt si ei o sa ne rada in nas cand o sa avem o problema? Cine a dat bilete gratis la concert? Studentii sau Universitatea Politehnica din Timisoara?

PS: Care e diferenta dintre niste bilete la concertul Phoenix cumparate si unele primite de pomana de la UPT? Cele din urma au urme de bale pe ele.

luni, 22 februarie 2010

Asemănări si Diferenţe

De multe ori "Ligile Studentesti" sunt denumite si "Organizatii Studentesti" sau "Asociatii Studentesti", lucru care poate arunca o anumita ambiguitate asupra termenilor. Avem pe de o parte adunaturile de studenti avizi dupa afirmare si parvenire care se pun laolalta in Ligile Studentesti, iar pe de alta parte avem adevaratele Organizatii Studentesti in genul AIESEC sau BEST care ofera niste oportunitati tinerilor fara sa astepte castiguri personale din partea autoritatilor de orice fel.

Practic, menirea Ligilor Studentesti, dar si a celorlalte organizatii, este de a intreprinde actiuni venite in intampinarea nevoilor studentilor sau in general a tinerilor. Pentru ca in cazul Ligilor din UPT nu prea exista, inca, proiecte asupra caruia sa ne putem pronunta, ne indreptam privirea spre Liga Studentilor de la Universitatea de Vest, OSUG ... aaa ... OSUT.

ITFest este un proiect marca OSUT, despre care organizatorii ne spun urmatoarele: Este unul din cele mai mari şi de succes proiecte ale OSUT-ului. S-au desfăşurat până acum 4 ediţii şi de la an la an, a crescut ca mărime. Festivalul are loc de regulă în luna martie. Prin realizarea acestui proiect urmărim facilitarea accesului tinerilor la informaţii de natură IT şi a legăturii tinerilor cu firmele din domeniu prezente în România, prin crearea unui mediu comun de lucru, prin discuţii şi prezentări.

Ca orice actiune, proiectul ITFest are nevoie de promovare. Pentru asta, departamentul de PR al OSUT-ului ia legatura cu mai multi "Parteneri Media" in dorinta de a-si face cunoscuta actiunea. Sa aruncam o privire asupra celor care au promovat ITFest2009, fapt pentru care si-au castigat un loc de cinste in vitrina Partenerilor Media:

Avem in imaginea de mai sus un anume site, arenait.net, pe care l-am luat drept exemplu. Sa vedem acum si cat de importanta a fost sustinerea acestui partener:Oau! Dupa aproape 1 an de la publicare, articolul prin care acest Partener Media promoveaza evenimentul ITFest a adunat impresionantul numar de 19 vizualizari. Putem banui ca cel putin jumatate le-a facut chiar autorul.

Este, totusi, un caz fericit. La sectiunea de sustinatori a ITFest2010 bate vantul crizei, dupa cum observam in imaginea de mai jos:
Criza este atat de mare incat partenerii media nu mai beneficiaza nici macar de link-uri spre site-urile lor. Sa fie vorba despre criza economica mondiala sau criza de personal din Departamentul PR al OSUT-ului?

La polul opus al nivelului de profesionalism avem JobShop-ul celor de la BEST, despre care o sa va spunem mai multe in perioada urmatoare. Un proiect facut de catre studenti si pentru studenti, care tinteste acum mai mult ca oricand o problema esentiala: locul de munca.


***Asadar, doua organizatii studentesti - doua proiecte. Organizatorii (in ambele cazuri): Studenti. Utilitatea si seriozitatea actiunilor: diferenţe imense.

vineri, 19 februarie 2010

Bal De Dragobete - Miercuri 24 Februarie 2010

A trecut 14 Februarie cu manifestarile aferente acestei zile, care merg de la romantisme siropoase datatoare de diabet si pana la proteste Anti Valentine's Day in care probabil sustinatorii cauzei isi injura iubitul/iubita pentru a fi "Altfel".

Vine la rand traducerea in Limba Romana a Sfantului Valentin, adica Dragobetele. Probabil ca nu trebuie sa existe o zi anume pentru a darui o floare sau a spune "Te Iubesc", dar trebuie sa recunoastem ca pentru un Party (Bal) orice pretext e binevenit.

In acest an, dinspre Facultatea de Chimie vine initiativa organizarii unui eveniment legat de sarbatoarea mai sus amintita. Sa le dam cuvantul organizatorilor:

In luna februarie se iubeste. Se iubeste in stilul dulce romanesc, in cel mai curat si mai intens mod. Este zi de primavara, iar natura revine la viata. Dragobetele, in traditia popular, este considerat ca fiind fiul Babei Dochia si deschizatorul primaverii, personaj care oficia in cer, la inceputul fiecarei primaveri, nunta tuturor animalelor.


Miercuri, 24 februarie 2010, Ora 20:00
, Liga Studentilor Chimisti din Timisoara organizeaza la Casa Tineretului Balul Dragobetelui – Iubirea la romani”, spectacol, concurs si eveniment dedicat sarbatorii Dragobetelui. Va asteptam cu surprize in lant, concursuri si o tombola, iar pentru a respecta specificul romanesc, va fi prezent ansamblul “Doina Timisului” alaturi de alti invitati surpriza.


***Speram ca urmatoarea data cand o sa auzim despre o actiune a colegilor de la Chimie sa fie ceva chiar mai util decat un Bal de Dragobete. Pentru ca inca nu exista nici un angajat la UPT venit/plecat de la aceasta Liga, le mai putem acorda ceva incredere.

joi, 18 februarie 2010

De La Studenti Adunate

Pentru ca Blogul ComplexTM se refera la toti studentii din Complexul Studentesc Timisoara, astazi ne indreptam atentia spre Vest. Nu spre punctul cardinal, ci spre Universitatea de Vest si viata de camin vazuta prin ochii unei studente din Caminul 12C.

" 1. În primul rând, trebuie să notez că, dacă eşti cazat în C12, ai toate şansele să nu prinzi un chef pe palier sau în cameră vecinilor...tot anul! Care viaţă de student, care plângeri pe la colegi că n-am dormit 2 nopţi pentru că am numai petrecăreţi pe palier? Aici stau de obicei masteranzi, oameni care lucrează şi oameni cu medii mari, care învaţă, deci nu chefuiesc. Prin urmare, e al naibii de linişte în căminul ăsta!

2.
O altă chestie de remarcat este faptul că unii oameni nu au învăţat nici până la vârsta asta că laptele, atunci când fierbe, se umflă şi dă în foc. Şi pute! Acelaşi efect asupra aerului de pe hol îl au şi mâncărurile uitate pe foc până se fac scrum sau oalele cu apă pusă la fiert, pe care nu le mai verifică nimeni şi se ard după ce tot lichidul se evaporă.


3.
Mai ţineţi minte când eram mici, cum ne învăţau părinţii să nu ne aşezăm pe colacul de wc din locuri publice? Na, pe unii îi mai învăţau ca, în aceste cazuri, să se urce cu picioarele pe el, întrucât membrele scurte, de copil, nu i-ar fi putut suspenda suficient dacă rămâneau pe podea. Între timp am crescut, picioarele s-au lungit... aşa că nu mică mi-a fost mirarea când am văzut primele urme de papuc pe bucata respectivă de plastic. Some things never change...


4.
Râul Galben, ăla de ne învăţau la geografie că e în China, a fost mutat în România. Nu o să ghiciţi unde, aşa că o să vă spun eu: la duş! Într-una din zile, în timp ce îmi savuram îmbăierea verticală, constat cu stupoare că el traversa gresia ce desparte cabina din stânga mea de cea din dreapta, unde este scurgerea generală. Cât de vacă (da, era o tipă!) poţi fi ca să faci chestia asta, în condiţiile în care toaleta e la 5 paşi distanţă?? Poţi să te speli de 5 ori pe zi cu gel de duş cu aromă fructată, pentru mine nu ai mai multă cultură decât una care face baie o dată la 3 zile, dar respectă faptul că ăla e un loc public, pe care îl foloseşte, în acelaşi timp, încă o persoană.


5.
Încă o chestie fără sens mi se pare vorbitul la telefon de pe hol. Eu nu înţeleg care e şmecheria. Vrei să nu te audă nimeni, nici măcar colega de cameră, atunci când porţi o discuţie la telefon? Păi plimbarea de-a lungul coridorului nu mi se pare cea mai privată chestie pe care poţi să o faci. Sau poate de fapt vrei să ne arăţi că ai telefon? Puţin probabil, toată lumea are în zilele noastre. Then what's the point? Plus că mai şi deranjezi pe ceilalţi, ţipând la vreun nenorocit de interlocutor la ora 7 dimineaţa, că tu n-ai somn...


6.
De proprietatea privată pot să spun mai multe. În primul rând, este interesant de observat că, deşi plăteşti chirie pe cameră, deci teoretic e a ta pentru o lună sau cât plăteşti, ţi se impune un program de vizite. Cum de nu aplică regulile generale pentru chiriaşi? Nu că m-ar afecta pe mine în mod deosebit, dar ca idee.


7.
În plus, mi se pare ciudat că, în cazul în care ai semnalat o defecţiune în caietul de la poartă, fie ea minoră şi deloc urgentă, omul care se ocupă de ea vine dimineaţa, bate la uşă firav de vreo 2 ori, iar dacă nu sari repede din pat, bagă cheia şi descuie. Ce s-ar întâmpla dacă eu n-aş fi acasă şi apoi aş constata că-mi lipseşte ceva? Nu m-ar băga nimeni în seamă, că omul e de încredere. Dar eu cum pot avea încredere într-un om pe care nu l-am văzut la faţă?


8.
Cel mai sigur este să încui uşa când n-ai chef de musafiri nepoftiţi. În cămin se împart chestii, de la taloane la solar, invitaţii în Vanilla, la cercei de vânzare. Enervantă este bătrânica ce-şi vinde cerceii hand made din cameră în cameră, care bate la uşă şi are obiceiul să cam intre dacă nu i se răspunde. Dacă eu eram în clipa aia la baie? A se citi mai sus cum stau cu încrederea în oameni necunoscuţi...


9.
Dacă eşti mai studios de felul tău, ai de lucru în timpul anului şi colega de cameră are chef să asculte muzică şi să se uite la tv, poţi oricând să mergi în sala de lectură. Pregăteşte-te, însă, să înfrunţi privirea urâtă a portarului, când îl obligi să renunţe la telenovela preferată şi să revină în coşmelia lui (unde ar trebui să stea, de altfel, tot programul).


10.
Last but not least, sala de lectură se umple în sesiune. Liniştea în încăpere este dezirabilă, dar nu prea uşor realizabilă, dat fiind că în prima parte a zilei o auzi pe administratoare cum ţipă la telefon sau la studenţii care nu ştiu că pot intra în biroul ei doar în anumite intervale orare, iar după-masa apar portarii, care vorbesc fără nicio jenă, la volum maxim, la telefon... asta că nu ascultă radio. Cum naiba să te mai concentrezi? Tot mai bine e în cameră...
"


***Sursa: la-vida-deme.blogspot.com

duminică, 14 februarie 2010

Putin A Fost, Mult Va Mai Urma

14 februarie 2008, pe complextm.blogspot.com se scria prima postare. Era un semn de exclamare disperat venit din scarba indusa de un Complex Studentesc tot mai asemanator cu un Ghetou.Au trecut 2 ani. Unde Ne Aflam? Din pacate pentru noi, varianta 2010 de raspuns la aceasta intrebare nu este prea diferita. Sau, daca difera prin ceva, diferenta ar fi ca sunt multe alte puncte care se mai pot adauga pe langa cele 10. Saormariile si bodegile s-au inmultit, taxi-urile dintre Happy si Pret au devenit deja stapane pe acea zona, au inceput sa fie cazati 5 in camera chiar si masteranzii din UPT, spagile de la cazari si "aprobarile" nesimtite sunt mai multe ca oricand, intr-un cuvant sfidarea la adresa studentului e tot mai mare pe zi ce trece.

Da, s-au asfaltat parcarile intr-o campanie electorala. Am avut cu totii noroc ca avem niste politicieni atat de mizerabili incat pentru voturi sunt dispusi sa faca orice (uneori, intamplator, si lucruri bune).

Da, Internetul din camine nu mai este in starea deplorabila de acum 2 ani. Nu pentru ca UPT in frunte cu Robu ar fi facut ceva. UPT doar si-a batut joc de ceea ce inseamna investitie in Internetul din Complex. S-au aruncat in scarba pe post de Servere cateva calculatoare identice cu cele ale secretarelor. Prostilor din Ligile Studentesti care nu stiu diferenta dintre Laptop si Desktop le-au inchis gura. Totusi, de ce Internetul a devenit acceptabil in Complex? Pentru ca o mana de studenti, necunoscuti pentru Mai Marii UPT (pentru ca acestia ii cunosc doar pe pupatorii in cur si lingaii din Ligi) au incercat, si in mare parte au reusit, sa schimbe in bine ceva. Nu sunt cunoscuti de Robu sau altii de soiul lui pentru ca nu merg la sedintele de pupat in fund (iar cand merg sa spuna ceva, sunt considerati minoritate), in schimb sunt cunoscuti de catre studenti. Pana la urma asta conteaza.

Aici se termina diferentele dintre 14 februarie 2008 si 14 februarie 2010. Din 10 puncte s-au rezolvat 2 (si am vazut cum s-au rezolvat). Deducem, asadar, ca toate cele 10 probleme majore ale Complexului vor deveni istorie abia in anul 2018. Stiti de ce?

Nu doar pentru ca prin deductie logica daca s-au facut 2 in 2 ani, 10 se fac in 10 ani, ci pentru ca in 2018 sigur nu va mai fi nici Robu la conducerea UPT, nici Staicu la conducerea Serviciului Social, nici Serban mare manevrar in Rectoratul UPT si cu putin noroc nici Bodin sau urmasii lui pe linie de Liga angajati sa faca nimic pe banii nostri, doar pentru ca au fost Slugi credincioase.
Daca a venit vorba de slugi credincioase, ne vedem nevoiti sa notam si niste "impliniri": atat Bodin Florin, cat si Craciun Andrei (ambii fosti presedinti de Liga Studenteasca) sunt acum angajati ai UPT si sunt cazati in caminul G23. Tot la capitolul reusite putem trece si sporirea averilor celor amintiti din Conducerea UPT. Dar, probabil ca pentru niste nesimtiti este ceva normal ca ei sa se imbogateasca in timp ce studentii (adica cei care ii platesc) sunt pusi in situatii tot mai grele.


***O sa fim aici si la bilantul de 4 sau 10 ani. Nu noi o sa disparem, domnilor din UPT, pentru ca noi suntem Studentii pentru care exista sistemul acesta parazitat de voi si care ar trebui sa lucreze in favoarea noastra. Voi o sa dispareti la un momentdat, pentru ca evolutia o sa va impinga jos din barca.

miercuri, 10 februarie 2010

Când Normalitatea Devine O Favoare

Povestea de la care plecăm este următoarea:


Şi acuma vine o poveste asemănătoare celei de mai sus:

Într-o bună zi, la uşa Biroului Rectorului ajunge un Student. Necăjit nevoie mare, acesta este poftit în audienţă după o lungă aşteptare şi începe fără alte introduceri să îşi verse năduful:

- Domnule Ubor (pentru că acesta era numele rectorului) aşa nu se mai poate! Stăm 6 studenţi într-o cameră în care normal se stă 4. Este incredibil! Gandiţi-vă, în primul rand, că sunt 4 dulapuri pentru haine! Pentru numele lui Dumnezeu, unde să îşi bage hainele 6 studenţi în 4 dulapuri? Cum?!

La auzul acestei impertinenţe venită din partea unui student care stă în cămin numai datorită sufletului mare şi plin de bunătate al rectorului, acesta decretă:

- De azi înainte o să staţi 7. Mergi în treaba ta, iar după o săptămană să te intorci să îmi spui cum este.

Studentul pleacă şi mai supărat de cum venise, înjurând de toti Dumnezeii pe "binefăcătorul" său. La o săptămană se întoarce în fata Rectorului şi acesta îl intreabă:

- Ei, domnule Student, cum este?
- E inuman, domnule Rector Ubor, aşa ceva nu se poate. Regret în fiecare secundă alegerea proastă de a veni la universitatea asta.
- În regulă, răspunde Rectorul, de azi înainte o să staţi 8 in cameră. Mergi în treaba ta şi întoarce-te după o săptămână să îmi spui cum e.

Pleacă din nou studentul blestemând în stânga şi în dreapta şi gândindu-se la situaţii în care Rectorul cădea pe scări şi îşi rupea un picior, în care mergea pe stradă şi îi cădea în cap un avion, în care mergea cu masina şi dintr-o dată se face o gaură de 1 km adâncime în care cădea, etc.
După încă o săptămână, ajuns în pragul sinuciderii, Studentul se afişează din nou in fata Domului Rector.

- Cum ne simţim? Întreabă jovial acesta.

Studentul nu mai avea puterea să îi raspundă. Se uita încruntat şi doar scrâşnea din dinţi. Îi bâţâia capu şi avea pumnii încleştaţi. Era la un pas de apoplexie.

- Eh, nu mai fi aşa supărat, domnule Student. Stii că eu mereu am ţinut cu studenţii şi am făcut cum a fost mai bine pentru ei. De aceea am decis să îţi fac o favoare. Începând de azi o să stai doar 6 in cameră şi o să ai din nou la dispoziţie o întreagă jumatate de dulap in care să îţi aşezi hainele după bunul plac.

La auzul acestei veşti extraordinare, Studentul s-a luminat la faţă de parcă venise primăvara, parcă luase 5 la examenul la care nu a putut copia, parcă a auzit că Bodin si gaşca lui sunt daţi afară din UPT, parcă aflase că Serban şi Staicu au fost prinşi in flagrant luând mită. Iată că nu sunt doar vorbe pe care le-a auzit de la cei din Ligile Studenţesti (denumiţi de nişte răuvoitori LINGĂI), Domnul Rector este într-adevăr un om bun şi aplecat spre problemele studenţilor. Numai prin bunătatea sa, el poate acuma să stea doar 6 in cameră.

- Multumesc, Tie, Drag Domn Rector Ubor! Ce m-aş fi facut fără intervenţia dumneavoastră?! O să spun de acum tuturor că Domnul Nostru Rector este Zânul Cel Bun al universităţilor din întreaga Romanie şi nu numai. Doar el ne permite să stăm 6 studenti în camere de 4, ne oferă un Restaurant Fast-Food în locul unei Cantine si ne permite să dăm prezentarea a 3-a la examene dacă plătim pentru asta.

Dupa o asemenea epifanie, Studentul nostru a plecat de la Rectorat direct la sediul Ligii de la facultatea sa, unde s-a înscris degrabă cu gândul de a propovădui si celorlalţi studenţi binefacerile pe care le săvârşeşte Domnul Rector Ubor.


***The End.

luni, 8 februarie 2010

Idei Bune In Burduf De Liga

Da, am adaptat putin o sintagma pe care cu totii am auzit-o, de multe ori cu referire la propriile noastre persoane. In copilarie daca te ducea mintea dar o ardeai mereu cu mingea in spatele blocului si veneai acasa cu 7-le de rigoare, eticheta era clara: ce sa-i faci, branza buna in burduf de caine.

Pe acelasi principiu, Ligile Studentesti din UPT se intampla sa mai aiba si cate o initiativa utila si pe alocuri laudabila, dar care moare incet si sigur in timp ce ei o ard aiurea in te miri ce scopuri.

Probabil cea mai evidenta actiune marca Ligi Studentesti este seara de Karaoke de la Fast-Food-ul UPT (ceea ce a fost odata Cantina UPT, inainte ca Domnul Rector Robu sa isi dea seama ca o poate transforma intr-o afacere pe spatele studentilor). Locatia buna - sala mare, conditii in regula, pretextul bun - karaoke, momentul din saptamana bun - vinerea de la ora 21:00. Ce lipseste? Organizarea. Pentru ca postarea aceasta trebuie sa fie pozitiva, nu o sa insistam pe lacunele organizatorice, dar nu putem sa nu ne uitam dubios la afisele alb-negru identice in fiecare saptamana (doar cu data schimbata) prin care Ligile Studentesti inteleg sa promoveze aceasta "Seara de Karaoke".

Spuneam mai sus ceva despre intentia pozitiva de la care am plecat. Concursul Foto "Luminile Iernii" [CLICK PENTRU DETALII] este o actiune pusa in miscare de catre Liga ETc, prin care incearca sa puna la treaba creativitatea studenilor. Proiectul urmareste prezentarea unei perspective diferite asupra atmosferei de iarna. In cadrul expozitiei de la finalul perioadei in care se pot trimite materialele (data nespecificata nicaieri de catre organizatori) se vor afisa un numar de 30 de fotografii care incadreaza viziunea fiecarui participant asupra temei propuse. Fiecare participant are dreptul de a inscrie in concurs un numar de maxim 3 poze, iar la finalul perioadei de inscriere se va face o selectie din totalul de poze primite.

Partea incitanta? Fotografiile voastre vor fi expuse in 4 locatii unde e imposibil sa va rateze cineva operele de arta:
Holul Facultatii Electro - UPT (21.02.2010 - 28.02.2010),
Universitatea de Vest (01.03.2010 - 07.03.2010),
Iulius Mall Timisoara (21.02.2010 - 07.03.2010)
Sinpro Timisoara (08.03.2010 - 14.03.2010).

Regulamentul concursului il gasiti dand click AICI, iar formularul de participare AICI.


***Pe langa "WOW"-ul de rigoare la aflarea vestii ca Liga ETc are in sfarsit site, concursul de fotografie este de asemenea o surpriza placuta. Noi am aflat de el acum. Voi cand si de unde ati aflat?

sâmbătă, 6 februarie 2010

Intrebari Care Ne Pun Pe Ganduri

Pentru anul universitar 2009/2010, s-a stabilit ca studentii de la Master sa fie cazati 5 in camere. Pana aici totul clar, chiar daca este anormal. Dar vine intrebarea:

De ce studentul masterand Catana Mihai este cazat actualmente 3 in camera, avand in vedere ca nu mai detine nici o functie in vreo organizatie studenteasca?

Oricum ar fi fost, regulamentele spun ca studentii care pupa in fund (oficial se face referire la ei in alt mod) au dreptul la n-1 in camere. Asadar, care este explicatia pentru care Catana Mihai (fost presedinte al Ligii de la Mecanica) beneficiaza de n-2?


***Oare o sa ne raspunda cineva? Sau mai adaugam inca o dovada de nesimtire si sfidare a Universitatii "Politehnica" din Timisoara la o lunga lista de alte astfel de mizerii.

Fumatul Poate Cauza Moartea

"Studenţii din Căminul 20 al Universităţii Politehnica au tras o sperietură straşnică noaptea trecută. Pompierii au fost chemaţi în miez de noapte să intervină la un incendiu în Complexul Studenţesc. Aceştia au găsit mai mult fum decât foc, dar pentru siguranţă studenţii au fost evacuaţi până la lichidare.

Incendiul a avut loc în jurul orei 03.30, când pompierii au fost chemaţi să intervină din cauza fumului dens care a cuprins cămminul. La faţa locului pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat au constatat că e vorba mai mult de fum. „Într-o tubulatură de scurgere s-au aruncat cârpe şi hârtii, iar de la o ţigară aprinsă aruncată acolo focul a început să ardă mocnit şi a făcut mult fum. Sperietura a fost mai mare decât focul propriu-zis”, a spus dispecerul de serviciu de la ISU Banat." [Sursa: adevarul.ro]

Sa urmarim putin logica concluziei la care au ajuns cei de la ISU Banat. Pentru aceasta avem in imaginea de mai jos o incapere identica cu cea din care se presupune ca ar fi plecat tigarea buclucasa:Analizam putin. Suntem intr-o incinta asemenea celei de mai sus. Avem o tigara in mana de care vrem sa scapam. Unde o aruncam? Raspunsul pompierilor: pe uşiţa mică indicată cu săgeată. O concluzie cel putin bizara, avand in vedere ca respectivul acces este, in mod normal, inchis si orice om intreg la cap nu ar alege sa arunce o tigara aprinsa pe acolo.
Asadar, fie unii studenti sunt mai "inventivi" (prosti) decat ne asteptam, fie ISU Banat a cautat, in stil tipic romanesc, cea mai facila explicatie la un incendiu.


***Nu comentam modul de editare al "stirii" citate in debutul postarii, probabil Daniel Dancea (autorul articolului) era speriat strasnic in urma "incendiului" si a avut mici scapari de exprimare. Daca "studentii au fost evacuati pana la lichidare", ne intrebam unde vor sta acestia. Pana la lichidarea din camin mai este un semestru intreg. Sau poate au fost evacuati pana la lichidarea lor fizica, si atunci ne intrebam unde sunt organele in drept sa cerceteze lichidarea unor studenti. Îi vrem pe criminali!

Apropo de sursa incendiului, in camine este permis fumatul? Conform Regulamentului privind organizarea şi functionarea Complexului de Cazare al Universităţii "Politehnica" din Timişoara şi drepturile şi obligaţiile specifice ale studenţilor căminişti, "Se interzice consumarea băuturilor alcoolice în incinta căminului şi a fumatului în acord cu prevederile Legii nr.349/2002".

Din pacate, incidentul s-a intamplat in unul din cele mai in regula camine din Complexul Studentesc, pe cand in cele unde domneste haosul (si potentialul de incidente este mult mai mare) nu se ia nici o masura.

LATER EDIT:
Lucrari de inlocuire a instalatiilor afectate (atentie la afisul de pe usa):

joi, 4 februarie 2010

Până Se Mai Întâmplă Ceva Prin Complex ...


...in afara de controalele anuntate din camine (vezi Caminul 7 si Caminul 2) de care stiu dinainte exact cei care sunt vizati de ele, va indrumam spre un Blog care priveste viata de student(a) dintr-un punct mai particular de vedere:

Blogu' lu' Maia din Caminul 11C


***Intrebare pentru Serviciul Social sau cine pune la cale "controalele inopinate" din camine: daca oricum stie toata lumea de ele, de ce le mai faceti? Doar de dragul de a prezenta in fata Sefului o actiune indeplinita cu o utilitate nula?

luni, 1 februarie 2010

"Fair Play" by Liga de la Mecanica

In fiecare an se distribuie studentilor deja traditionala "Agenda Universitara". Daca nu ati primit una, vedeti mai jos cum arata:Fiind distribuita in UPT, normal ca suntem spamati de informatii venite din partea C(H)ICS-ului, adica departamentul din Rectoratul UPT facut ca Bodin Florin sa castige si el o paine. E greu sa termini Facultatea de Mecanica si sa nu fi in stare de nimic. Mare noroc cu Tata Robu care, daca il slujesti bine la timpul potrivit, iti aduce numai beneficii: o angajare, o cazare mocca in G-uri, etc.

Partea ciudata si care, in mod normal, ar fi trebuit sa deranjeze celelalte Ligi din UPT, este ca singura Liga Studenteasca ale carei "realizari" sunt punctate vizibil in "Agenda Universitara" este Liga de la Mecanica:Pe langa dispretul evident fata de celelalte ligi, Bodin Florin (pentru ca in mod evident el a fost cel cu ideea) ne demonstreaza si o mare lipsa de inspiratie in ceea ce a facut. Este destul sa citim asa-zisele "Activitati" ale Ligii de la Mecanica si sa vedem ca pe langa Baluri si Serate Dansante nu au mai facut nimic in beneficiul studentilor. Dar nu e nimic, Domnul Rector Robu tot pe ei ii vede ca pe "reprezentantii studentilor". Cum se numesc cei care vad numai cum/ce vor? Da, orbiti de functia pe care o ocupa.


***Stim cu totii ca Rectoratul (si nu numai) este impanzit de personaje venite din sfera Facultatii de Mecanica, poate pentru ca de acolo iesi mult prea "bine pregatit" ca sa fi in stare sa profesezi ceea ce ai studiat si esti nevoit sa mergi pe cai mai laturalnice.
Total anormal este, insa, evidenta partinire de care se bucura Liga de la Mecanica in orice aspect ce tine de UPT. Nu ar fi atat de rau daca favorizarea ar veni in sprijinul studentilor, dar iata ca tot ceea ce au in cap este "vizibilitate", "promovare", "iesit in fata" cu nici o baza solida. Forme fara fond.