marți, 30 martie 2010

Gandaci In Caminul 22

Tot mai multi studenti decid sa ia atitudine si sa faca ceva in momentul in care li se intampla sau observa pur si simplu lucruri anormale.

Doi colegi din Caminul 22C ne trimit urmatoarele imagini:





Multumim unui alt coleg din Caminul 21 care ne ajuta sa mai adaugam la colectie niste imagini cu gandaci din caminul lui:

***Oare domnul Rector Robu sau domnul Staicu (plin de domni in marea asta de mizerie) se confrunta cu o asemenea imagine cand intra in bucatariile lor de acasa?


Studentii de ce trebuie sa aiba parte de o asemenea primire cand vor sa isi gateasca ceva? Pentru ca ii platesc cu salarii imense pe cei amintiti mai sus si nu numai?

Avem, totusi, un caz fericit. In caminul 22 exista bucatarie. Caminul 9, in schimb, probabil ca o sa mai astepte mult si bine pana sa poata oferi studentilor una din cele mai elementare facilitati: un loc unde sa isi faca de mancare.

Pana la urma de ce ar mai fi nevoie de asa ceva? Avem destule bodegi si saormarii in Complex, cat sa fim siguri ca n-o sa moara nimeni de foame. Studentii trebuie sa aiba doar bani ca sa
ii poata imbogati pe toti nesimtitii.

luni, 29 martie 2010

Sistemul De NeEducatie



E tare ciudata povestea cu sistemul de educatie din Romania. Fiecare spune ca e la pamant in general, insa mereu in ceea ce il priveste pe el totul e perfect. Orice profesor iti va spune ca "nu se poate dom'le, atat incompetenta", insa el mereu e specialistul perfect care isi face treaba. Paradoxal.

Cum ar putea fi Sistemul de Educatie performant? Singurul domeniu din tara care a ramas nereformat dupa '89. S-au incercat fel si fel de carpeli, experimente, schimbari de forma dar niciodata de fond. Unica modalitate prin care se poate schimba ceva este sa se porneasca de la zero.

Afara cu toti bosorogii duhnind a naftalina si cu vise umede ca ar fi mari eminente cenusii, ramasi pe posturi doar pentru ca sunt vechi si nu are nimeni curajul sa ii trezeasca la realitate. Afara cu toti pupatorii in fund ajunsi doctoranzi din diverse motive, niciodata competenta, avansati apoi ca asistenti si alte astfel de ranguri. Afara cu nesimtitii suferinzi de complexul superioritatii care ii trateaza pe elevi/studenti ca pe niste gunoaie.

Hai sa ne gandim cu ce ramanem dupa o zi de scoala, cat costa o zi de scoala si cu cat ne ajuta. Probabil ca de aici pleaca totul.

OSUG* organizeaza, Marti 30.03.2010 - ORA 18:00, o sezatoare pe tema a ceea ce va fi Legea Educatiei Nationale. Ce va fi si legea asta? O punere laolalta a tuturor intereselor pe care le au cei implicati, mai putin a intereselor elevilor/studentilor. Logic, cum ar putea sa se regaseasca intr-o astfel de lege interesele noastre? Cine sa le scrie? Politicienii care se gandesc numai la cum sa se imbogateasca de pe urma mandatului? Profesorii care se gandesc numai la cum sa castige mai mult facand cat mai putin? Lingaii din ligi care fie sunt prosti gramada, fie au si ei interesele lor mici si meschine?


***E bună si cate o initiativă de genul celei de la Vest. Dă, măcar, impresia că si părerea studentilor contează.

Dacă vă interesează să lecturati proiectul de lege privitor la educatie il găsiti dand CLICK AICI.


Rectificare: *OSUT

sâmbătă, 27 martie 2010

Experiente Studentesti: Bursele In UPT

Probabil ati auzit de nenumarate ori intrebarea "Au intrat bursele? Cand intra?". Niciodata nu se stie o data precisa, niciodata nu se respecta un astfel de termen. De ce? Pentru ca in UPT incompetenta este la ea acasa, iar Ligile Studentesti, care ar trebui sa faca presiuni in beneficiul studentilor, sunt mai preocupate cu propriile lor jocuri interne.

Avem in cele ce urmeaza povestea unui student care a hotarat sa incerce de unul singur sa afle care este, pana la urma, traseul burselor si de ce ele nu vin niciodata la timp:

" Miercuri 24.03.2010 am fost la caminul 4c la social sa ma interesez de bursa. Doamnele de acolo au spus ca nu au sosit dosarele de la facultati si ca nu pot face nimic pana ce acestea nu vin. Bun...

Urmatoarea zi am fost la secretariatul facultatii AC, info unde am intrebat-o pe doamna secretara cand se trimit dosarele cu bursierii catre social? Aceasta mi-a raspuns foarte amabil si subliniez "foarte amabil" (foarte putine secretare mai vorbesc cum vorbeste dansa) ca dosarele au fost trimise astazi 25.03.2010 catre social si ca bursa va trebui sa intre cat de curand, poate chiar vineri (26.03.2010). Am multumit frumos si am plecat.

Avand in vedere ca stiu ce "pot" doamnele de social, in data de 26.03.2010 le-am mai facut o vizita ca sa fiu sigur. Intru la dansele in birou, si le vad pe toate trei cum stau povestesc si mananca. Am salutat frumos si le-am intrebat din nou cand intra bursele? La care una dintre secretare imi spune pe un ton net superior "dupa Pasti". Nu-mi venea sa cred ce aud. Am intrebat "cum dupa Pasti?" daca dosarele le-ati primit ieri? La care aceeasi secretara se uita nervoasa la mine si imi spune: "Dar tu crezi ca noi numai asta avem de facut aici? Tu ai idee cat de multi studenti sunt? Am primit dosare de la 4 facultati si dureaza foarte mult sa le introducem datele la toti!!".

Cand am vazut ca ridica tonul la mine fara motiv i-am spus: "Doamna nu urlati la mine pentru ca am draptul sa stiu toate lucrurile astea si nu cred ca dureaza 2 saptamani sa introduceti informatiile, avand in vedere ca sunteti 3 persoane aici! Noi avem de platit caminul care nu asteapta pana "dupa Pasti" si nu toti suntem atat de instariti ca sa nu depindem de bursa asta".
Cand a vaut ca nu i-a mers asa cum a vrut s-a mai inmuiat, timp in care o alta secretara imi spune ca s-ar putea sa intre pe luni. Atunci le intreb: "Pana acum spuneati ca nu puteti asa de repede sa trimiteti datele la bucuresti si acum spuneti pana luni. Ce sa cred?". Raspuns: "Pai da dar nu depinde de noi ci de cei de la Bucuresti...".


Nu am mai spus nimic pentru ca nu avea rost ... chiar nu avea ... nu avem cu cine sa vorbim... "Multumesc, o zi buna in continuare" a fost raspunsul meu, si am plecat... "


***Acestea sunt problemele reale pe care le au studentii in Universitatea Politehnica din Timisoara. Bataia de joc la care sunt supusi de fiecare data cand intra in contact cu un angajat UPT, fie el de la Rectorat sau de la Serviciul Social.

Poli este asemeni unui sat fara caini, toti fac exact ce vor si cand vor. Nu stiu ce inseamna bunul simt si onorarea unor obligatii. Nesimtirea este, practic, cea mai pregnanta caracteristica a celor care ar trebui sa fie in slujba noastra, a celor care SUNT PLATITI DE NOI pentru a lucra in interesul nostru.

Ce fac Ligile? Ce fac reprezentantii nostri cand noi, studentii, suntem calcati in picioare de niste incompetenti? Incearca sa isi mai adauge o functie la CV nefiind constienti ca asta n-o sa-i recomande ca fiind altceva decat niste mancatori de rahat si pupatori in fund. Si nu e de vina doar unul sau doi sau trei. Sunt de vina toti membrii Ligilor Studentesti din UPT care nu inteleg ca e cazul sa Ia Atitudine!

joi, 25 martie 2010

KARAOKE La Cantina UPT - Vineri 26.03.2010, ORA 21:00


Cateva imagini de la una din editiile trecute, pentru a va face o idee in legatura cu atmosfera de acolo (filmuletele nu ne apartin, sunt "pescuite" de pe Internet dupa o cautare pe google.com a cuvintelor "karaoke cantina upt"):





marți, 23 martie 2010

Liga De La Constructii - OSTL - Prinsa Cu Ocaua Mica

Probabil va amintiti initiativa celor de la Constructii legata de regulamentul de admitere la Master, initiativa sustinuta inclusiv de catre acest Blog pentru ca venea in intampinarea unei probleme reale. Ne-am pus atunci intrebarea cum s-a putut intampla ca un astfel de regulament sa fie aprobat de cate UPT, avand in vedere ca avem si studenti reprezentanti care iau parte la asemenea decizii. Raspunsul a fost ca regulamentul s-a schimbat pe genunchi in timpul vacantei de vara cand n-a existat nimeni din partea noastra care sa isi dea acordul. E normal? Bineinteles ca nu.

Revenind, insa, in zilele noastre, Liga de la Constructii (OSTL) ne propune un alt proiect: Targ de obiecte hand made in perioada 29.03.2010 - 01.04.2010. Sa vedem cum procedeaza colegii nostri de universitate cand vine vorba de promovarea acestui eveniment:

CLICK PENTRU A MARI

Avem mai sus un mesaj prin care le este adus la cunostinta studentilor acest Targ de obiecte handmade. Observati incercuit Taxa de Participare: 5 RON.

Iata si raspunsul presedintelui ligii:
CLICK PENTRU A MARI

"Am scos faza cu taxa de participare. Aia nu trebuie sa apara in mail." Oops...


***Probabil ca este nevoie de ceva mai multa seriozitate in ceea ce priveste modul de a face lucrurile intr-o Liga Studenteasca si felul cum reprezentantii nostri vad legatura cu studentii. Speram ca intamplarea cu taxa de participare sa fie doar o scapare si pe viitor OSTL sa incline mai mult spre zona "Asa DA" a reprezentarii studentesti din UPT.


P.S.: Este pacat ca in toata Liga de la Constructii nu s-a putut gasi o persoana care sa se ocupe cu datul de click pe "Play" la Seara de Karaoke organizata vinerea ce tocmai a trecut (19.03.2010).
Cand desemnezi pe un oarecare, Suciu Alex, pentru a face un lucru in numele unei Ligi automat el devine imaginea acesteia. Risti astfel, in cazul in care persoana respectiva este un viermisor nesimtit, sa nu pici chiar bine in ochii studentilor care au venit sa se distreze, nu sa aiba de a face cu ifosele unui imbecil.

luni, 22 martie 2010

JobShop Timisoara 2010 - Incep Zilele De Stand

Mâine, marți 23 martie 2010, încep zilele de stand la JobShop Timișoara!

În 23-24 martie, la Zilele de Stand din cadrul JobShop Timisoara studenții și absolvenții se întâlnesc cu reprezentanții a 19 companii de renume în holul din Electro al Universității Politehnica Timișoara.

În cadrul JobShop de anul acesta, studenții și absolvenții au ocazia de a intra în contact direct cu reprezentanții companiilor în cursa pentru a obține un loc de munca, un loc de practică sau posibilitatea de a-și desfășura proiectul de diplomă la o companie.

Cei interesați sunt invitați să își depuna CV-ul direct la standuri, sau, dacă nu vor putea ajunge la Zilele de Stand, CV-ul se va putea depune și online pe site-ul www.jobshop.ro/timisoara.

Companiile vor fi prezente între orele 10:00 - 17:00, așteptând cât mai mulți studenți dornici de a se informa cu privire la oportunitățile ce le sunt puse la dispoziție.

În paralel cu zilele de stand, la JobShop se vor mai desfășura și alte activități, printre care se numără prezentările de Cariere de Succes, echipa Arena Leilor, prezentările Zoom pe Companii sau Atelierele Tehnice.

JobShop oferă studenților şansa de a afla tot ce îi interesează despre un job sau o companie, direct de la reprezentanţii acesteia. Fiecare firmă are 30 minute la dispoziție pentru răspunde la toate întrebările și a ajuta studenții de a-și face o impresie cât mai corectă despre profilul acesteia, cultura organizațională și oportunitățile pe care le oferă. În plus, studenții mai pot afla ce își doresc ei cu adevarat de la un nou angajat, cu ce bagaj de cunoștințe se așteaptă să vii și ce training-uri îți oferă la locul de muncă.

Anul acesta aduce elemente de noutate evenimentului. Astfe, studenții care au un proiect de afacere și au nevoie de investitori sau de feedback de la oameni cu experiență în domeniu, își pot prezenta ideea echipei de la Arena Leilor, având chiar șansa de a ajunge în emisiune.

JobShop® este cel mai mare eveniment naţional de carieră pentru studenţi şi absolvenţi, ajuns anul acesta la cea de-a 17-a ediţie în Timişoara. Evenimentul se adresează studenţilor şi absolvenţilor universităţilor tehnice din cele mai mari 5 centre universitare din România: Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara. JobShop® este un proiect ce reuşeşte să ofere studenţilor atât şansa de a intra în contact direct cu companii de re­nume din mediul economic timişorean, cât şi oportuni­tatea de a lua parte la o serie de activităţi ce urmăresc dobândirea de noi cunoştinţe pe care le vor folosi în cariera ce îi aşteaptă.


***Speram ca veti profita cu totii de oportunitatile oferite de JobShop-ul din acest an si o sa ramaneti in urma lui cu ceva mai mult decat cu o colectie de pixuri si flyere de prezentare.

sâmbătă, 20 martie 2010

Iapa Cătălin Vrea Să Fie ...

La aparitia Blogului "ComplexTM" reprezentarea studenteasca in UPT insemna pupat in fund organizat.

Pupator sef era Bodin Florin (supranumit BODINI, pentru ca a facut sa dispara orice urma de credibilitate in Ligile Studentesti din UPT) care s-a si ales cu un post la Rectorat ca rasplata pentru "munca" depusa. Nimeni din Conducerea UPT nu vrea sa observe, inca, raul imens pe care acest individ il face studentilor si relatiei lor cu factorii de decizie din Politehnica.

Lui Bodin i-a urmat Craciun Andrei, la fel de sarguincios cand a venit vorba de periat persoanele potrivite. N-a ramas nici el ne "premiat", si astfel s-a ales cu un salariu pe la Televiziunea Universitatii - Tele U.

Catana Mihai a fost ultimul din acest ciclu de lingai celebri. Pentru el, pretul primit pentru vinderea reprezentarii studentesti a fost un post in Departamentul Informatizare de la Rectoratul UPT (actualmente nu mai este incadrat pe acea pozitie). Nimeni nu ne-a spus asta, noua studentilor. De ce ne-ar spune? De ce ne-ar interesa pe noi ca un presesinte de liga care se presupune ca ne reprezinta interesele in fata Conducerii Politehnicii este angajat chiar de catre aceasta institutie? Unde pe aceasta lume s-a mai pomenit asa ceva?

Revenind in zilele noastre, vine puternic din urma cu forte proaspete si nesimtirea imbunatatita versiunea 2010 - Iapa Catalin (presedintele Ligii AC). Complexat, probabil, de mic copil, Catalin are momentan o singura dorinta: vrea posturi de conducere, multe posturi de conducere. El vrea sa fie. De facut nu face nimic, dupa cum simtim cu totii. Ati auzit careva de Iapa Catalin? Si mai mult, ati auzit sa fi facut un lucru util pentru studenti?

Sa citim cu interes un e-mail de pe grupul cospol_tm, unde studentii nu au acces:

Da, ai nevoie de multa nesimtire si dorinta arzatoare de parvenitism pentru a ajunge sa te autopropui ca fiind cel mai bun pentru o functie. De fapt, in Ligile Studentesti si in general in UPT acesta este principiul de baza pe care se merge. Mult este pana prinzi un os, dupa care bazandu-te pe prada castigata treci la acapararea de noi pozitii.

Raspunsurile primite pe grupul cospol_tm la nesimtirea emanata in acest e-mail de catre Iapa Catalin au fost diverse, fapt ce ne demonstreaza ca in reprezentarea studenteasca din UPT au inceput sa apara si oameni cu bun simt, dar continua sa fie si prostii cu care ne-am obisnuit deja.

La sectiunea "Asa DA", Presedintele Ligii de la Chimie raspunde:

La "Asa NU" avem pe cineva din partea Ligii de la MPT:
Da, Andreea, il poti ajuta pe colegul tau cu cateva doze injectabile de bun simt. Si MPT nu "e cu tine" doar pentru ca spui tu asta.


***Finalitatea? Sa speram ca vor exista destule voci in Ligile din UPT care sa il puna la punct pe Iapa Catalin si sa-i bata obrazul? Ar trebui sa mai credem inca in Mos Craciun ca sa visam la asa ceva.

Cel mai probabil personajul se va alege pe inca o functie. Ce se va intampla apoi? Nimic, in afara CV-ului "impresionant" pe care acesta viseaza ca il va dobandi.

Doar că Căt
ălin uită un aspect: pupatul în fund şi funcţiile câştigate spălând WC-uri cu periuţa de dinţi conteaza doar în UPT. Îi stau dovada predecesorii lui în ale linsului care nu au ajuns deloc departe în viaţă, ba s-au oprit chiar pe preşul din faţa uşii Rectoratului.

joi, 18 martie 2010

Bazinul De Înot De La Baza 2 - UPT

In POLI există multe probleme. Asta o stim cu totii si am aflat-o incă din momentul in care ne-am inscris la această Universitate. Comunicarea este una dintre deficientele majore care există in UPT. Nu stie nimeni nimic. Nu stiu studentii ce vor profesorii, nu stiu profesorii ce vor studentii, nu stie Conducerea UPT ce vor studentii, nu stiu profesorii ce vrea Conducerea UPT, s.a.m.d. Putem să luăm aceste 3 entităţi si să le combinăm oricum, mereu va lipsi canalul de comunicare eficientă dintre ele.

Cineva s-a gândit si la asta, bineinteles. Astfel a luat naştere un Departament din cadrul Rectoratului UPT: Centrul de Informare si Consiliere a Studenţilor. Cu acesta se spera să se rezolve problemele in care interveneau studentii, de comunicarea dintre Conducerea UPT si angajatii UPT se ocupa domnul Rector Robu personal, dupa cum am observat intr-un articol anterior.

In Romania, insă, ideile bune au de cele mai multe ori finalizari proaste, sau in cel mai bun caz nefericite. Astfel, de informarea studentilor a fost pus sa se ocupe un fost presedinte de liga studentească - Florin BODIN. Teoretic, alegerea putea fi una inspirată: să numesti ca om de legatură cu studentii un fost reprezentant al acestora. Dar cine e acest "ales"? Bodin? Adică cel mai slugarnic presedinte de liga din câţi au existat in UPT? Da.

Iată, deci, cum toată ideea de legatură a UPT cu studenţii s-a dus de râpă la modul cel mai lamentabil cu putinţă. De ce toata lumea se face ca nu vede? Simplu. Cei care l-au promovat pe acest Bodin sunt nişte persoane cu un caracter mult prea slab ca sa aiba puterea de a recunoaşte ca au greşit, iar cei "mai mici" nu au curajul sa ridice problema. In vremuri ca acestea cine işi pune in primejdie postul doar pentru a se plange de incompetenţa unui coleg? Rişti sa te plangi tocmai protectorului său, atunci sa vezi probleme. In plus, Rectoratul UPT nu este chiar locul in care sa dea competenţa pe dinafară (eufemistic vorbind).

Am pus titlul acestui articol "Bazinul de Inot De La Baza 2" pentru ca tot ceea ce se leagă de această facilitate demonstrează o deosebit de proastă comunicare din partea Politehnicii. In primul rând nu exista nicăieri pe o pagina oficială UPT un ORAR al Bazinului de Inot (cel putin noi nu am găsit cu ajutorul lui google). In al doilea rând, cei care doresc să afle modalitatea de acces la acest bazin, in cazul in care nu sunt studenti sau angajati UPT, nu au nici o sursa pentru a se informa. Cum află studentii informatii despre Bazin? Intreabă in stanga si in dreapta sau merg pur si simplu pană la Baza Sportiva Nr. 2 si citesc niste afise pe niste usi. Asta in cazul fericit in care se descurcă să ajungă in fata usilor care trebuie, lucru deloc usor avand in vedere pozitionarea.

Exista, in schimb, in stil pur Ceauşist tot soiul de poze si filmari din incinta Bazinului in care ne sunt infatişate conditiile extraordinare oferite de catre UPT. La ce ne folosesc acele poze? Sa il lăudăm pe SuperRectorul Robu si să-i facem statuie? OK. Este cel mai bun Rector, cel mai frumos, inteligent, politician, cântăreţ, etc. Am inteles. Pe langă alimentarea cultului personalitatii, probabil că studentii asteaptă de la Rectorul lor si ceva util pentru ei. Vrem să folosim ceea ce este construit din banii nostri pentru noi, nu sa contemplăm tâmp cu saliva atârnându-ne in colţul gurii "realizările măreţe".


***Dacă sunteţi interesaţi de orice informaţie legată de Baza Sportiva 2 a UPT, Bazinul de Inot, Sala de Sport, Terenurile de Tenis, etc. puteţi suna la numărul 0256/499152 pentru a obţine detaliile necesare.

miercuri, 17 martie 2010

Cine Îşi Ia Trening Gratis?

Probabil ati observat cu aceeasi surprindere ca si noi aparitia unor afişe pe stâlpii din Complex:

Cu aceeasi surprindere cu care asistam si la aparitia in cladirile Universitatii Politehnica din Timisoara a tot mai multor tarabe. In curand, probabil, o sa putem servi la parter in POLI o saorma caldă in pauzele dintre cursuri sau laboratoare.

Nu ar fi frumos sa stim si noi, ca niste sponsori seriosi ce suntem pentru UPT, ce se intampla cu banii veniti de la acesti agenti comerciali? Poate doreste si un student sa isi deschida tarabă in holul Facultatii si nu stie cat il costa (cu sau fara şpagă).

Lista achizitiilor facute de catre UPT este in continuare parolata pe site-ul institutiei, iar la sectiunea Rapoarte Anuale situatia a ramas agatata in anul 2008. Dar, probabil, trebuie sa intelegem ca personalul din Rectorat nu a avut timp pana acum sa actualizeze datele. Este destul de greu sa impaci bautul de cafea, fumatul, statul la povesti si facutul de nimic, cu activitatea pentru care esti platit.


***Bineinteles ca nu ne asteptam sa existe vreo sesizare din partea cuiva din Conducerea UPT legat de cele spuse aici. Informatiile de interes public din UPT vor ramane la fel de secrete, iar rapoartele din 2009 vor aparea, probabil, pe site in anul 2011. Pe cine mai intereseaza acum ce a fost in 2008, nu? Pe acelasi principiu, pe cine va mai interesa in 2011 ce a fost in 2009?

Este demn de remarcat faptul ca unii pot fi destul de inteligenti cat sa le fie lor foarte bine. Ar fi si imbucurator daca si-ar folosi capacitatile intelectuale in asa fel incat sa ne fie si noua macar suportabil.
Poate ar fi o idee buna sa initiem o campanie pe modelul Realitatea TV: "Noi MERITAM Respect!"

luni, 15 martie 2010

JobShop 2010 Timişoara - Eveniment De Carieră Pentru Studenţi

Fara indoiala ca unul din cele mai importante evenimente adresate studentilor din Timisoara este JobShop-ul celor de la BEST. In ceea ce priveste utilitatea, el este de departe pe primul loc.

Evenimentul va avea loc in perioada 20 - 25 martie 2010, zile in care se vor produce, sub diverse forme, o serie intreaga de contacte directe Student - Companii Angajatoare.
Totul incepe cu Sesiunea de Training-uri din 20 pana in 22 martie 2010, ce are scopul de a dezvolta latura non-academică a studentilor prin seminarii pe diverse teme precum: negociere, persuasiune, influenţă, team work, management financiar etc.
In 22 martie 2010 apar in program si Prezentarile de Burse, adresate studentilor care s-au saturat de UPT si vor sa incerce altceva in strainatate. Daca aveti de gand sa ramaneti, insa, in Romania pentru a va cladi o cariera, vin la JobShop 5 personalitati de succes care sa va inspire prin exemplul propriu.
Totodata, echipa de la Arena Leilor va oferi oportunitatea studentilor cu initiativa de a-si prezenta ideile de afaceri in fata unor posibili investitori si antreprenori de succes.

In zilele de 23 si 24 martie 2010 va avea loc partea cea mai vizibila din cadrul JobShop: Zilele de Stand. Ce inseamna asta? In holul Corpului Electro al UPT studentii vor fi intampinati de un numar considerabil de Companii care isi vor expune ofertele si vor sta la dispozitia celor interesati cu raspunsuri si diverse alte informatii.
Concomitent cu prezentarea la Standuri, firmele vor sustine si prezentari constand intr-un dialog studenţi - reprezentanţi ai companiilor, unde cei dintâi au oportunitatea de a se informa cu privire la cerinţele de angajare, la profilul de operare, la programele de practică, intership-uri şi proiecte, la diferite activităţi ce acestea le desfăşoară, iar cele din urmă au prilejul de a descoperi candidatul ideal.

In ultima zi de JobShop, 25 martie 2010, vor avea loc Atelierele Tehnice, adica lucrari practice care vor avea loc la sediul a 3 companii: ACI Worldwide, Honeywell si Continental. Puteti aplica la aceste ateliere incepand din 15 martie.

Pentru ca pana la start-ul JobShop mai este ceva timp, organizatorii propun un concurs pentru cei care vor sa promoveze acest eveniment. Astfel, sub deviza "Scrie despre JobShop si te premiem", oricare dintre voi poate sa castige unul din premii daca abordeaza pe Blog sau Twitter un subiect legat de cariera sau activitatile JobShop.
Pentru a te inscrie in concurs trebuie sa trimiti un e-mail pe adresa timisoara@best.eu.org cu link la articolul de pe Blog sau cum username-ul si datele de contact pentru categoria microblogging.


***Speram ca v-am fost de ajutor cu informatiile din aceasta postare si veti profita la maxim de ofertele de la JobShop 2010. Programul complet al manifestarilor il gasiti dand Click AICI.

Compania ACI propune si o Tombola celor care o sa isi depuna CV-urile la ei:

duminică, 14 martie 2010

Lipsa De Transparenţă În UPT - Vecină Cu Ilegalitatea

In Romania, ca de altfel in orice alta tara normala, exista o lege prin care se reglementeaza Accesul La Informatiile de Interes Public. In Imaginea de mai jos avem primul articol din aceasta lege:
Acum ca ne-am convins de faptul ca trebuie sa avem acces la informatiile de interes public, vine intrebarea: achizitiile facute de catre Universitatea Politehnica din Timisoara constituie informatii de interes public?

Nu vrem sa ne hazardam in raspunsuri incorecte, de aceea apelam la articolul 2 din aceeasi lege citata mai sus:
Achizitiile facute de catre UPT se constituie, deci, intr-o activitate de interes public. Institutia fiind una finantata de la Bugetul Statului, adica din banii nostri ai tuturor, ceea ce cumpara de banii respectivi ne priveste direct. Vrem sa stim pe ce ne dam banii, corect?

Ca urmare, pe site-ul Universitatii Politehnica din Timisoara exista o sectiune speciala unde oricine sa poata vedea oricand ce achizitii au fost facute, pe ce au fost cheltuiti banii:
Pana aici totul este normal si corect conform legii. Abia de acum incolo urmeaza nesimtirea vecină cu ilegalitatea.

Odata ajunsi pe pagina de mai sus, urmatorul pas este sa dam click pe textul (link) "Achizitii 2010". O prima ciudatenie este ca in loc sa se dechida o alta pagina sau un document pdf in care sa fie insirate achizitiile din anul 2010 ale UPT suntem intrebati daca dorim sa downloadam pe calculator o arhiva executabila. Banuim ca achizitiile au fost foarte multe incat nu au incaput pe o pagina sau intr-un singur document si mergem mai departe, salvam arhiva.

Cand incercam sa deschidem arhiva, insa, vine surpriza cea mare: ne este ceruta o PAROLA pentru a-i putea vedea continutul.


***Asadar, domnule Rector Nicolae Robu, ne spuneti parola? Sau poate puneti pur si simplu la acel link un document neparolat, adica accesibil oricui doreste sa vada informatiile din el (informatii care sunt, dupa cum ne-am inteles mai sus, de interes public)? Sau preferati ca in Universitatea Politehnica din Timisoara sa se mimeze in continuare transparenţa?

Poate faptul ca blocarea accesului la niste informatii de interes public este o ilegalitate va sensibiliza pe cineva. Sau poate ca nu. Sa nu uitam ca traim, totusi, in Rromania.

joi, 11 martie 2010

În Căminul 1 S-au Instalat Fântâni Arteziene

Un coleg din Caminul 1 ne-a trimis urmatorul filmuleţ:




***Da, este adevarat! In Caminul 1 s-au instalat fantani arteziene. Urmeaza, probabil, si in celelalte camine.
Noi credeam ca animalele de casa (gândacii) sunt singurele bonusuri surpriza pe care le primesc din partea UPT studentii cazati in caminele din Complexul Studentesc Timisoara.

miercuri, 10 martie 2010

Burse Erasmus La UPT 2010

Prilej de a surprinde un alt exemplu de cum functioneaza lucrurile in Universitatea noastra.

Avem mesajul de mai jos trimis de catre o studenta care face munca voluntara, din cate am inteles, pentru "Departamentul pentru Programe si Relatii Internationale" din UPT. Probabil vrea sa fuga si ea undeva departe de Poli si considera ca un mic ajutor pe ici pe colo o sa-i faciliteze plecare. Pana la urma fiecare face cum crede, nu judecam pe nimeni.

De remarcat, insa, in mesajul citat este pasajul subliniat cu rosu: "in colaborare cu Liga Studentilor din Facultatea de Mecanica". Asadar, avem un program de burse Erasmus adresat tuturor studentilor din UPT, dar care este promovat de catre un Departament din Rectoratul UPT doar printr-o singura Liga.

Incercarile noastre repetate de a obtine un raspuns la intrebarea "De ce doar o singura Liga din UPT, Liga de la Mecanica, colaboreaza cu Departamentul Pentru Programe si Relatii Internationale?" au ramas fara succes. Nici Adriana Iacob (referent in cadrul departamentului) si nici chiar doamna Lia Dolga (sefa departamentului) nu au reusit sa ne explice cum circula informatia in UPT mereu intr-o singura directie: de la Rectorat spre Liga de la Mecanica.

Am facut abstractie, bineinteles, de faptul ca doamna Dolga este profesoara la Facultatea de Mecanica, iar cel care se ocupa de Centrul de Informare si Consiliere a Studentilor este tot un celebru absolvent (in cele din urma) al Facultatii de Mecanica, insusi Florin Bodin. Daca mai adaugam un Prorector care vine tot de la Facultatea de Mecanica, parca peisajul devine si mai clar.

Nu vrem sa denigram munca unor oameni, insa reflexele acestea de a favoriza intr-un fel sau altul o persoana sau o organizatie (cum este cazul Ligii de la Mecanica), doar pentru ca sunt "de-ai nostri", sunt metode neelegante vis-a-vis de cei care nu isi au "oamenii lor" in sistem. Faptul ca inca nu exista forţa necesara in interiorul celorlalte Ligi de a semnala astfel de nedreptati care se intampla, nu ne impiedica pe noi sa le aducem in discutie.

Si pentru ca am cazut de acord (in cele din urma) cu doamna Lia Dolga ca ajutorul si critica nu sunt incompatibile, puteti citi mai multe despre Programul de Burse ERASMUS oferit Studentilor din UPT dand CLICK AICI.

Aveti mai jos si cateva extrase din document:


***Succes celor care vor aplica pentru Programul Erasmus si speram ca pe viitor sa existe o mai mare echidistanţă din partea Rectoratului in relatia cu Ligile Studentesti si, implicit, cu studenţii.

luni, 8 martie 2010

Despre Admiterea La Master In UPT

Stiti cum se fac lucrurile in UPT? De ochii lumii. Pe acelasi principiu, la admiterea la Master in Universitatea Politehnica din Timisoara, pe langa luarea in considerare a mediei multianuale de la ciclul licenta si media la examenul de licenta, exista si alte probe de verificare a cunostintelor - plus interviu.

De ce totul e de ochii lumii? Pentru ca la prima vedere doar studentii extrem de bine pregatiti si avand cu adevarat aptitudini pentru specializarea la care doresc sa faca masterul pot trece de toate probele la care sunt supusi. Insa, vine si mica parte din directiva data de Robu, care ne lamureste ca totul e o gluma proasta indreptata impotriva intereselor propriilor studenti:Cu alte cuvinte, daca un student termina o "Facultate de Balet" cu media apropiata de 10, avand la examenul de licenta o medie la fel de mare, poate sa intre la orice Master din UPT. De ce? Pentru ca media de admitere la master nu poate diferi de media multianuala la ciclul licenta cu mai mult de 0.75, respectiv 0.5 puncte.

Stim cu totii cum se dau note in UPT si cat de greu se ia chiar si un 8, ca sa nu mai zicem de 10. E normal ca la master sa fim surclasati de diversi studenti veniti de la te miri ce facultati unde au facut te miri ce scoala, dar de unde au absolvit invariabil cu medii intre 9 si 10?

Cativa studenti reprezentanti de la Facultatea de Constructii spun ca nu e ok, iar noi le dam dreptate. Pentru asta au stabilit o intalnire la care sa se discute aceasta tema si sa se hotarasca ce actiuni se cer a fi intreprinse pentru ca situatia sa reintre in normal:
***Facem apel si la celelalte Ligi Studentesti din UPT sa sustina initiativa celor de la Constructii, pentru ca este o problema ce priveste pe fiecare student de la fiecare facultate din POLI. Lasati la o parte preocuparile nesemnificative pe care le aveti fiecare si adunati-va energiile pentru a indrepta o nedreptate facuta studentilor din UPT.

Daca se va modifica regulamentul, aceasta se va intampla pentru toate facultatile, nu doar pentru Constructii. De aceea este nevoie de unitate din partea tuturor.


Asadar, JOI 11.03.2010, ORA 20:00 sunt asteptati in Amfiteatrul Victor Vlad de la Etajul 1 al Facultatii de Constructii toti studentii care cred ca regulamentul impus de catre UPT pentru Admiterea la Master este nedrept.

duminică, 7 martie 2010

Abuz Sau Impunere A Regulilor?

Caminul 8 al UPT a trecut anul trecut printr-o serie de renovari, iar in acest an studentii ar trebui sa beneficieze de conditiile foarte bune oferite in urma investitiilor facute. In realitate, insa, lucrurile nu stau deloc asa.

In caminele din Complexul Studentesc exista Comitetele de Camin compuse din Seful de Camin si Sefii de Paliere. Exista cazuri in care unii sefi de palier nu isi inteleg menirea, nu realizeaza faptul ca ei au candidat la o pozitie care nu le aduce numai n-1 in camera (motivul de baza pentru toti), ci aduce cu sine si niste responsabilitati. Una dintre responsabilitati ar fi aceea de a se asigura ca pe palierul lui (unde sta n-1 in camera) se respecta regulile impuse pentru locatarii de acolo.

Ce se intampla cand pe un palier nu se respecta regulile?

Normal ar fi sa plateasca cel care nu le respecta. Cine trebuie sa il identifice pe cel care nu respecta regulile de pe un palier? Cel insarcinat cu impunerea regulilor, adica Seful de Palier. Ce se intampla cand cel care nu respecta regulile nu este identificat? In mod normal ar trebui tras la raspundere SEFUL DE PALIER. La noi, insa, obisnuiti cu anormalitatea, sunt obligati sa suporte consecintele TOTI locatarii palierului unde un locatar nu a respectat regulile, dupa cum vedem in exemplul din Caminul 8:Avem in imaginea de mai sus usa incuiata a bucatariei de la parterul Caminului 8. Motivul il aflam mai jos:


***Asadar, pentru ca un sef de palier nu este in stare sa isi faca treaba (in acest caz Narcisa, Sefa de Palier de la parterul caminului 8) sunt nevoiti sa sufere toti studentii de pe acel etaj. Un comportament aberant si lipsit de orice bun simt la adresa acestora.

Este inadmisibil sa ti se interzica accesul la anumite facilitati oferite de camin, din moment ce tu nu ai gresit cu nimic altceva decat ca ai decis sa faci facultatea la Universitatea Politehnica din Timisoara unde sa fi bataia de joc a unor nesimtiti.

LATER EDIT:
Lucau Stefan, seful Caminului 8 ne transmite:
" S-a incercat in saptamana premergatoare inchiderii bucatariei solutia cu cheia la sefa de palier...dar a aparut problema ca unii studenti vroiau sa gateasca si nu o gaseau(era plecata la facultate sau avea alta treaba pe langa responsabilitatile din camin si cred ca ar trebui sa fim intelegatori deoarece fiecare om are niste nevoi specifice care la un moment dat trebuie sa le rezolve si asta necesita timp )sau era prea tarziu (exemplu dupa ora 00,00 si le era rusine sa o mai deranjeze sa ii ceara cheia)...bucataria trebuie sa fie deschisa 24 din 24 de ore asta este gandirea noastra si accesul trebuie sa fie liber si neingradit dar in acelasi timp sunt 12 reguli simple care sunt puse in fiecare bucatarie si pe care fiecare utilizator trebuie sa le respecte ( exemplu de reguli: a nu se fuma,a se curata plita,a se utiliza hota etc)!

Iar problema la parter este un pic mai delicata deoarece se acopreau unii pe ceilalti daca greseau si nu isi asumau raspunderea pentru faptele lor,adica daca cineva gatea si lasa plita murdara si altcineva il observa nu ii zicea nimic se facea ca nu a vazut iar cand venea urmatorul nu putea sa mai gateasca(camerele de filmat din camin sunt de proasta calitate si nu putem distinge decat o silueta nu putem vedea detalii sau camera la care intra) deoarece plita era murdara si tot asa cu depozitarea gunoiului la bucatarie si fumatul si multe altele.


Atat sefa de palier cat si eu facem controale periodice si incercam sa ii surprindem pe cei care nu respecta regulile,nu ne dorim sa se ajunga la masuri drastice amenzi sau altele ne dorim sa reusim sa ii invatam sa pastreze prin vorba buna,prin convingere nu prin constrangere materiala,imi pare foarte rau ca au de suferit colegi care nu au avut nici o vina dar am considerat ca este o solutie mai eleganta inchiderea bucatariei pentru o perioada scurta de timp ca sa tragem un semnal de alarma si nu sa impartim amenzi in stanga si in dreapta care nu ar fi facut decat ca atmosfera din camin sa fie una tensionata!
"

In cele din urma bucataria a fost redeschisa pentru studenti.

Mai ramane o intrebare: avand in vedere ca doar cei cu medii mari se presupune ca pot beneficia de cazare in Caminul 8, cum se explica acest comportament deviant al unora dintre ei? Sau poate cei care fac astfel de probleme nu sunt dintre studentii care au intrat in camin pe baza mediei, ci dintre cei care au intrat pe pile,aprobari de la rectorat si alte manevre specifice?

vineri, 5 martie 2010

Pornografie In Universitatea Politehnica din Timisoara ( UPT )

Am trait sa o mai vedem si pe asta: filme porno downloadate pe PC-urile din laboratoarele din UPT. Sa ne intelegem, nu ne mai mira nimic in legatura cu POLI, dar parca unele lucruri depasesc puterea de imaginatie.

Probabil ca unii dintre voi sunteti familiarizati cu sala A205 din Corpul Electro al UPT. Ati facut acolo diverse laboratoare sub indrumarea diversilor asistenti si o sa observati ca imaginile de mai jos sunt chiar din acea sala:

In poza de mai jos se vede chiar si putin din asistentul prezent la acel laborator:

Cateva printscreen-uri de pe un calculator apartinand unui laborator din UPT:


Abia acum intelegem de ce a fost nevoie de o investitie imensa in PC-uri pentru laboratoarele din UPT. Pentru ceea ce fac studentii pe ele erau mai mult decat suficiente si niste Pentium III-uri, insa in mod sigur nu se ridicau la asteptarile profesorilor.

Pentru sute de filme porno XXX este nevoie de spatiu, si, in plus, pentru a downloada de pe Torrente la modul la care o fac unii profesori/asistenti din UPT este nevoie de un calculator bunicel. Doar nu vrem sa se blocheze inainte sa "traga" ultima aparitie in domeniu si apoi profesorul sa vina suparat la examen unde sa pice studenti.


***Un mic exemplu de "profesionalism" in ceea ce priveste corpul didactic al UPT. Daca oricum nu reusim sa prindem un Top al Universitatilor pe o pozitie fruntasa, la capitolul download pornografie in mod sigur suntem pe locul 1 detasat.

Sa mai asteptam o reactie oficiala din partea Conducerii UPT? Cu totii sunt o adunatura de incompetenti. De ce ar lua masuri unii impotriva altora, cand sunt tot o apa si un pamant?

miercuri, 3 martie 2010

Alege-ma Pe Mine Ca Sa Te Aleg Pe Tine

Citam din Statutul Studentului: "Reprezentantii studentilor vor fi alesi direct de catre studenti, fara a putea fi impuse restrictii din partea conducerii Institutiilor de Invatamant Superior asupra studentilor eligibili pentru a fi alesi."

Incepem astfel, pentru a nu se face unii ca nu au inteles/vazut de prima data. Culmea este ca, in cazul nostru, restrictiile nu sunt impuse de catre Conducerea UPT, ci de catre Liga Studentilor.

Se impart bomboanele pe băţ la Liga AC, sau cu alte cuvinte se fac alegeri pentru "Reprezentantii Studentilor" din Facultatea de Automatica si Calculatoare. Astazi, 03.03.2010, este ultima zi pentru depunerea candidaturilor.
Dupa citatul dat mai sus, alegerile de la AC vor fi in afara oricaror reglementari in domeniul reprezentativitatii studentilor dintr-o institutie de invatamant. Cand 7 persoane sunt alese de alte 10 trebuie sa ne punem mari semne de intrebare legate de seriozitatea demersului.

Stiti discursurile lâncede ale politicienilor in care ne explica ce munca grea fac ei in functiile ocupate si cum nu dorm ei noaptea din cauza grijilor pentru romani? Dar cu toate acestea sunt dispusi sa faca orice pentru a se alege, dau bani, se pupa amical cu mii de persoane in campaniile electorale, consacra resurse considerabile pentru a ajunge pe pozitiile dorite.

Pe acelasi principiu functioneaza si marile caractere ce se aduna laolalta intr-o Liga Studenteasca. Vine, totusi, intrebarea: ce castiga? Politicienii stim foarte bine ce si cat castiga de pe urma unei functii, dar ăstia ai nostri, politicienuţii in formare, ce castiga?

Problema trebuie privita la nivel de asteptari. Politicianul roman investeste mult si se asteapta la si mai mult. Lingaul nostru, in schimb, nu investeste multe si asteptarile ii sunt pe masura. Daca il bati amical pe spate, ii dai un n-1 in camera de camin sau il fericesti cu un bilet la un concert de 25 RON, el e fericit. Pentru el deja rezultatele "muncii" ii sunt mai mult decat rasplatite. Si astea sunt doar cateva din lucrurile concrete. Cat de important se crede in capul lui fiecare mic sefuţ dintr-o liga, asta numai Dumnezeu poate stii, sau uneori interlocutorul cu care intra intr-un dialog.

In acest moment, reprezentantii studentilor din AC in relatia cu UPT-ul sunt urmatorii:
Alexandru Tatulea Codrean - An III (IS)
Catalin Iapa - An III (CTI)
Flavius Opritoiu - Master
Ildiko Precup - An III (Informatica)
Ioana Vedinas - An IV (CTI)
Valentin Oros - An III (CTI)

Acum mare atentie. Care este lucrul pe care cei de mai sus il au in comun in afara de faptul ca sunt studenti? In mod bizar cu totii se află pe diverse pozitii in Liga AC. Aoleu! Adica ei organizeaza alegerile, ei sunt cei care voteaza si tot ei sunt cei care castigă alegerile? Pentru numele lui Dumnezeu, unde ne aflam? Exerseaza unii functionarea unor regimuri totalitare sau este doar o parere nefondata de-a noastra?

In stilul total anormal si stupid in care are loc alegerea unor reprezentanti ai studentilor este si imposibil sa fie votati alti studenti decat de-ai lor. Doar nu isi inchipuie cineva ca va castiga un student simplu venit cu intentii bune, in faţa unuia care e chiar in interiorul Ligii. Catalin Iapa, spre exemplu, este chiar presedintele Ligii AC si intamplator a fost ales "democratic" si in senatul facultatii. Măi sa fie, ce coincidente?!?! Oare cum vor vota colegii lui in cazul in care la alegerile din acest an va avea contracandidat? Stiti ca la Ligi nu se practica existenta mai multor candidati pentru o functie.


***Evident ca lucrurile vor ramane asa. Evident ca si in acest an alegerile de la AC se vor desfasura exact pe acelasi tipar ca si in anii trecuti. Evident ca vor castiga tot aceeasi lingai din Liga. Evident ca ei vor considera ca reprezinta studentii si vor continua sa mearga in fata lui Robu si sa sustina lucruri impotriva studentilor. Evident ca Robu o sa continue sa ii trateze ca pe niste reprezentanti de drept ai studentilor, chiar daca sunt votati de 10 insi si nu ii cunoaste nimeni.

Se poate schimba ceva? Foarte greu, din moment ce sistemul acesta e conceput in asa fel incat sa nu permita schimbarea. Doar nu crede nimeni ca o sa propuna cineva ca votantii sa nu mai fie doar 10 prieteni de la liga, ci sa fie toti studentii unei facultati. In acel moment lingăii vor fi istorie, si macar atata spirit de autoconservare au si ei incat sa nu isi riste pozitiile doar de dragul bunului simţ si al normalităţii.

marți, 2 martie 2010

Welcome To The Hotel C8



Uneori trecem nepasatori pe langa unele lucruri, alteori unele trec nepasatoare pe langa noi. Uneori suntem agasati de anumite lucruri pe care altii le-ar considera atragatoare. Uneori pur si simplu nu vedem acele lucruri si raman a fi remarcate de altii; iar cu ajutorul lor, intr-un final, le putem observa si noi.

Uneori viata de student poate fi frumoasa, alteori poate fi urata. Uneori ea poate fi frumoasa chiar daca e urata. Pana la urma conteaza prin ce ochi o vedem. Nu?

Uneori avem in fata un drum parca prea lung si cu prea multe obstacole ...

Uneori la capatul drumului nu ne asteapta decat o alta usa inchisa ...
Uneori intrebarile noastre nu isi gasesc raspunsul asteptat ...

... dar niciodata resemnarea nu ar trebui sa fie raspunsul, chiar daca uneori e.


***Multumiri lui Mihai ZAMFIROIU pentru imaginile de mai sus. Absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, Mihai se ocupa de fotografie ca si hobby de peste 2 ani si ne-a spus ca va incerca pe viitor sa se axeze pe fotografia de eveniment. Momentan se mai foloseste de Caminul 8 pentru a-si antrena aptitudinile.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul sau: mihaizamfiroiu.com