miercuri, 30 iunie 2010

Admiterea La Universitatea De Vest Din Timisoara - UVT

La Universitatea de Vest din Timisoara fiecare facultate are propria metodologie de admitere si propriul program prin care se face, dupa cum urmeaza:
Facultatea de Arte şi Design
- Înscrierea la concursul de admitere se face în perioada 08 iulie – 21 iulie 2010 la secretariatul facultăţii, între orele 8-16

Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie
- Departamentul Chimie (Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere se face pe Str. Pestalozzi nr.16, în perioada 12-22 iulie 2010, între orele 9.00-14.00)
- Departamentul Biologie (Concursul se desfășoară in 2 sesiuni de admitere: sesiunea I: 12-30 iulie 2010, sesiunea a II-a: 13-16 septembrie 2010)
- Departamentul Geografie (Concursul se desfășoară in 2 sesiuni de admitere: sesiunea I: 15-31 iulie 2010, sesiunea a II-a: 13-17 septembrie 2010)

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative
- Înscrierea candidaţilor la admitere se face în perioada 12 - 23 iulie (luni-vineri, zilnic între orele 9.00 - 13.00) şi 13-17 septembrie 2010 (luni-vineri, zilnic între orele 9.00 - 13.00) la sediul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, B-dul Eroilor nr. 9 A

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor
- PERIOADA DE INSCRIERE 8-16 iulie 2010

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport
- Perioada de desfăşurare a concursului de admitere la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport:
Sesiunea I - iulie (Înscrieri: 12 – 17 iulie 2010, Probe: 19 – 21 iulie 2010), Sesiunea a II-a - septembrie (Înscrieri: 13 – 17 septembrie 2010, Probe: 20 – 21 septembrie 2010).

Facultatea de Fizică
- Programul admiterii: 8 - 28 iulie 2010

Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie
- 19 - 24 iulie 2010: înscrieri la ciclul de licenţă

Facultatea de Matematică şi Informatică
- Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza admiterea in perioada 12­-22 iulie 2010

Facultatea de Muzică
- Înscrierea candidaţilor: 8, 9, 12, 14 iulie 2010, Probele vocaţionale pe specializări: 17 – 24 iulie 2010, Afişarea rezultatelor la concursul de admitere: 26 iulie 2010, Afişarea rezultatelor definitive: 28.07.2010

Facultatea de Sociologie şi Psihologie
- Calendarul admiterii: 8 – 24 iulie 2010

Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării
- Concursul de admitere se desfăşoară în perioada 12-28 iulie 2010


***Teoretic, accesand linkurile pentru fiecare facultate in parte puteti gasi toate informatiile necesare.
Pe scurti, calendarele de admitere si modalitatile de calcul a mediei de admitere pentru facultatile de la UVT le puteti gasi dand
CLICK AICI.

luni, 28 iunie 2010

Pupincuristii S-au Sarbatorit La "Casa Politehnicii" Nr. 2

Unde a sarbatorit Linga AC 20 de ani de pupat in fund? La "Casa Politehnicii 2" de pe Bd. Mihai Eminescu Nr. 11, adica un loc extrem de elegant in care UPT-ul a bagat bani grei. Da, inainte de biblioteca ce pare a nu se mai termina odata, a fost mai important sa se investeasca intr-un loc super luxos unde Conducerea UPT sa faca diverse chefuri.

Iata ce spune Andrei Lobont, un oarecare lingau din Liga AC, despre acest eveniment:
"Astfel, noi, noua generaţie de voci a studenţilor, vom organiza un cocktail duminică, 27 iunie, ora 19:00 la ”Casa Politehnicii 2. Aici vor fi invitaţi membrii alumni ai Ligii AC, de la membrii fondatori, până la coordonatorii proiectelor de anul acesta, partenerii noştri ce ne-au ajutat la evenimente, membrii onorifici, organizatori şi, nu în ultimul rând, profesorii din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, precum şi reprezentanţi din partea Rectoratului Universităţii “Politehnica”.
(Se pare ca toata lumea e prezenta la un chef al unei Ligi Studentesti, mai putin studentii)

Sa privim cateva imagini cu aceasta locatie si sa ne bucuram cu totii de ce s-a facut cu banii nostri. Noi, cei care am platit pentru toate acestea, le vedem doar in poze. Conducerea UPT si lingaii din ligile studentesti le vad chiar in realitatea si profita pe cat se poate de ele:


Asadar, noua generatie de lingai in fundurile Conducerii UPT isi organizeaza serata dansanta intr-o locatie oferita chiar de catre UPT, urmare a unei cereri aprobate chiar de catre Conducerea UPT. Vine intrebarea fireasca: ce avantaj ar avea ligile studentesti daca ar reprezenta cu adevarat studentii? Nici un avantaj, decat cel al unei constiinte curate ca isi fac datoria. Ce avantaje vin din faptul ca au in permanenta limbile maro? Spre exemplu, fac chef la "Casa Politehnicii Nr 2", adica acolo unde nici un student in afara de ei nu a calcat.


***Felicitari, inca o data, adunaturii de parveniti si milogi din ligile studentesti - in acest caz Liga AC. Cu astfel de ocazii mai putem si noi sa vedem unde se duc banii de pe taxele de studiu, nenumarate prezentari speciale, recontractari, etc. Nu condamnam bunul gust desavarsit a ceea ce domnul Rector Robu a facut cu banii nostri, insa ne intrebam: Ne permitem asa ceva?

In timp ce studentii sunt inghesuiti 6 in camere (fara sa mai adaugam si gandacii), in timp ce sunt camine care nu au inca utilitatile elementare gen bucatarii sau masini de spalat, in timp ce la asa-zisa "Cantina UPT" mananci prost si scump, e normal ca UPT sa investeasca intr-un astfel de "Hotel"? Pentru cine?

Cum Este La Facultate - Ghid Pentru Viitorii Boboci

Niste sfaturi din partea unei studente din Bucuresti pentru cei care in aceste zile dau BAC-ul si vor urma anul viitor o Facultate:




***Pe cand si varianta de la Timisoara? Pana acum ne-am remarcat prin faptul ca stim sa pescuim si sa ne dam cu colacul, sau ca avem niste reprezentanti care ne fac de rusine. Nu putem mai mult?

vineri, 25 iunie 2010

Argumente In Argumentatie

Pentru ca uneori unii spun mai bine anumite lucruri decat o facem noi, de bun simt este sa ii citam pentru a impartasi mai departe opinia:

"Prostul vehement e un animal simplu. Enervant dar simplu. Te-ai certat cu unul, te-ai certat cu toţi. Au aceleaşi contraargumente care sfidează logica de clasa a 9a.

Frustrarea


Ai impresia că poşetele sunt inutile? Eşti un frustrat! Ţi se pare că Ada Milea e un băiat urât care cântă poponării pentru hipioate cu păr la pizdă? Eşti un frustrat! Dacă ceva nu e în concordanţă cu ordinea raţională a lumii în care prostul vehement crede cu tărie, e din cauză că tu, ăla care îi spui că nu are dreptate şi că o proastă mamă în nefast moment l-a fătat pe cur, eşti un frustrat.


Cretinii iubesc cuvântul frustrat, deşi majoritatea habar n-au ce înseamnă. Au mirosit ei psihologie de la Bebe Sexologu’ când aşteptau să înceapă „Lacrimi de Iubire” pe Acasă şi gata, au înţeles mecanismul. Nu, proştilor. Frustrarea nu e aşa cum credeţi voi. Frustrarea este un lucru bun. Este baza pe care se crează cam orice mecanism motivaţional. E componenta emoţională fără de care am putea sta în propriul căcat liniştiţi. Stai şi te joci la farmville ca un gheu prost. Ai un examen. Ştii asta, şi te simţi prost că ai o datorie pe care nu vrei să ţi-o îndeplineşti. Asta e o frustrare care se adună ca o tensiune internă până îţi ridici hoitul şi te duci să-ţi faci treaba. Tot căcatul ăsta de lume este construit pe frustrări. Mereu cînd cineva zice „dă-te-n rasa mă-tii de prost, o faci greşit. Ia, plimbă carcasa că fac io cum trebuie”, aia e o frustrare. Majoritatea căcaturilor făcute corect din orgoliu, din simţul dreptăţii, de nervi, de orice cu componentă emoţională vin din frustrări. Dacă nu erau ele încă mai pictam pereţii peşterii cu căcat. Dar ce vrea cu adevărat imbecilul să zică prin „eşti un frustrat” este „eşti un nefutut” că în mintea lui simplă şi netedă a auzit din filmele cu proşti de o chestie care se cheamă frustrare sexuală şi îşi imaginează că aia e frustrarea, cînd stai acasă şi plângi că Maricica nu-ţi dă pizdă.


Şi ce legătură are asta cu toată argumentarea, mă întrebaţi? Păi simplu. Omul prost e mulţumit cu satisfacerea nevoilor primare. El nu înţelege cum ai putea fi deranjat de ceva dacă ai maţul plin, capul odihnit şi coaiele stoarse. Mai exact, singurul motiv pentru care orice pe lumea asta ar putea să te deranjeze este faptul că eşti nefutut. Cum, coaie, să ai vreo neplăcere în lume dacă te fuţi? Ce, ai nevoie de mai mult în viaţă? E aberant să fii futut şi să scrii că Dan Puric e un căcat de om! Ăsta e raţionamentul omului care respiră pe gură. Dacă ai futut nu ai probleme şi toate problemele se rezolvă futând.
" [Sursa: piticigratis.com]


***Se aude, lingailor?

joi, 24 iunie 2010

Situatii Incredibile In Cazul Repartizarii Taberelor De Vara 2010

Cum sa ai media 9.81 si sa fi pe locul 27 in clasamentul pentru obtinerea unei tabere, in timp ce un lingau cu 8.91 este pe locul 12, iar cineva cu media 10 sa fie pe locul 22? Numai in Romania se poate intampla asta, cu siguranta. Mai exact in Universitatea de Vest din Timisoara la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor (FEAA).

Numele scoase in evidenta sunt cele care au beneficiat de punctaje in plus pentru presupuse activitati extrascolare. Unii au 1 punct, altii 0.5 puncte functie de figura frumoasa pe care au facut-o in fata indivizilor care au impartit cu marinimie bonificatiile.

Nici la Facultatea de Matematica Informatica primele locuri nu sunt ale altcuiva decat ale celor cu extra punctaje:
La Facultatea de Litere, Istorie si Teologie situatia este de-a dreptul ilara:
Exemplele pot continua pentru aproape toate facultatile, iar numarul total de studenti de la Universitatea de Vest care au beneficiat de bonificatii pentru voluntariat este de 141. Un numar incredibil de mare, care face ca media sa devina nesemnificativa la UVT cand vine vorba de mers intr-o tabara.

Listele finale si complete le puteti gasi pe site-ul OSUG, unde puteti sa le si spuneti parerea pe chat din partea dreapta a paginii.

Pentru Ligile Studentesti care balesc dupa orice este gratis, mai ales puncte in plus, subliniem inca o data ceea ce se stipuleaza in metodologia oficiala transmisa de la Minister:
Asadar, singurii care "au prioritate" (adica obtin punctaj in plus) la repartizarea taberelor sunt studentii care se incadreaza la punctul 2. Nimeni nu poate sa puna pe picior de egalitate, atunci cand vine vorba de bonificatii, pe studentii amintiti la punctul 2 si pe oricare alti studenti. De ce? Dintr-un motiv simplu: PENTRU CA DOAR LA PUNCTUL DOI SE VORBESTE DESPRE "PRIORITATEA" PE CARE ACESTIA O AU.


***Ce prioritate mai au studentii orfani sau proveniti din casele de copii, cand obtin acelasi punctaj in plus (sau chiar mai mic) cum obtine orice lingau sau orice student care a bifat prezent la o oarecare "activitate extra-scolara"?


Autoritatea Nationala Pentru Sport Si Tineret va avea mult de lucru pana sa puna la punct mizeriile care se intampla in fiecare Universitate, chiar si in cazuri nesemnificative cum sunt Taberele.

Nicolae Robu - Noul Membru Al Trupei PHOENIX ?

De cativa ani a devenit obisnuinta, deja, concertul Phoenix pentru care se impart bilete gratis in UPT pe diverse criterii. In acest an va avea loc in Parcul Rozelor, joi incepand cu ora 18:00.


***Uitandu-ne la poza de mai sus ne intrebam in ce calitate era domnul Robu la acea masa rotunda? In calitate de profesor, de doctor, de inginer, de Rector UPT, de senator, de presedinte al organizatiei PNL Timis, sau de nou membru al formatiei vocal-instrumentale Phoenix?


Noi mergem pe ultima varianta. Voi ce credeti? Au nevoie nemuritorii rockului romanesc de o soprana in echipa?

miercuri, 23 iunie 2010

ORAR - Policlinica Studenteasca

Daca sunteti studenti UPT si vreti sa va faceti card de acces pentru Baza Sportiva 2 (unde sunt terenuri de tenis de camp si bazine de inot) o sa aveti nevoie de o adeverinta de la medicul de familie sau de la Policlinica Studenteasca.

Fiecare facultate este arondata unui medic si fiecare medic are programul sau. Aveti mai jos programul fiecaruia, pentru a sti (in functie de facultatea la care sunteti) cand sa mergeti [click pe imagine pentru a mari]:


***Pentru mai multe informatii legate de policlinica studenteasca puteti accesa site-ul policlinicastudenteasca.ro

marți, 22 iunie 2010

Ceata Lui Piţigoi

...dai într-unul ţipă doi.



Acesta e profilul majoritatii membrilor din Ligile Studentesti, sau cel putin al celor care au reusit sa profite la maxim din deplasari si "teambuilding"-uri dupa cum se observa in reactiile de la articolul cu "Apelul Umanitar".

Cursul pe care il urmeaza cineva de la statutul de student simplu la cel de membru de liga, lingau, iar in cele din urma "mare reprezentant al studentilor" este unul destul de simplu (atentie, nu punem semnul echivalent intre membru de liga si lingau!):

1. Studentul lipsit de prieteni si maginalizat de cei din jur decide ca e momentul unei schimbari. El poate mai mult, simte ca are potential, insa nimeni nu apreciaza asta.

2. Are de ales intre a se inscrie intr-o secta religioasa (unde sa beneficieze de intelegerea "fratilor" si mersul in tari straine la secte infratite), sau sa se bage intr-o Liga Studenteasca unde in loc de slujbe va participa la party-uri si in loc de castigul sufletesc in fata lui Dumnezeu va avea un castig in CV-ul personal si batai amicale pe umar din partea Rectorului Robu (in cazul UPT).

3. Odata inscris in liga, viitorul lingau descopera un univers minunat. Realizeaza ca nu era singurul in situatia lui si acest lucru il face solidar cu ceilalti.

4. Implicandu-se in "proiecte", lingaul devine tot mai important in ochii lui si in ochii colegilor de organizatie. Uneori uita ca nu devine important si in ochii celorlalti studenti sau cunoscuti din afara Ligii si de aceea aluneca uneori in penibil cand se crede ceva ce nu e.

5. Apare si prietena/prietenul care invariabil este si ea/el tot dintr-o Liga Studenteasca. La o analiza rapida nu am intalnit inca un lingau care sa aiba prietena neimplicata intr-o organizatie studenteasca (nici invers).

6. Pe masura ce se apropie terminarea facultatii lingaul realizeaza treptat ca tot ceea ce a facut el nu a avut decat o importanta limitata, pentru propria persoana si propria organizatie din care face parte. Urmeaza dezgustul pentru ceea ce inseamna reprezentare (asa cum a inteles-o el), sau sub deviza "vreau sa ma aleg si eu cu ceva concret" creste intensitatea pupatului sefilor universitatii pentru a fi angajat intr-un fel sub aripa cuiva.


***Toate acestea duc in principal la un lucru: solidaritatea prost inteleasa. Datorita deselor "Spirale MISA" in urma carora lingaii ajung sa devina foarte apropiati, ei inceteaza a se mai considera indivizi si se pierd in masa Organizatiei din care fac parte. Tocmai de aceea cand condamnam fapte sau persoane precise dintr-o anumita liga, reactiile vin de la cu totul alte persoane si, de multe ori, de la cu totul alte ligi.

Greu sa mai schimbam ceva, dar daca putem sa punctam problemele o facem.

luni, 21 iunie 2010

Welcome To Mamaia - Furtuna In Timisoara

Cum s-au vazut lucrurile din Complexul Studentesc Timisoara? In fata Caminului 7 mai lipsea nisipul:



Pe unii i-a prins ploaia chiar la o bere (nu stim daca erau invitati si cei despre care am vorbit intr-un articol anterior):



Si cateva imagini de la fata locului (10x Eduard):



***Orice ocazie e buna pentru a mai iesi din monotonia cotidiana.

Meniu La Cantina UPT - Editie Limitata

Nu de mult timp s-a introdus Meniul de (aproximativ) 10 RON la Cantina UPT. O idee buna asteptata de mult si in sfarsit implementata.

Acum cateva zile ideea parea sa nu se sutina si incepeau sa se auda voci care contestau necesitatea unui meniu la un pret rezonabil oferit de Cantina. Astfel, riscam ca din toamna sa ni se spuna, cum s-a mai intamplat inca o data, ca studentii nu cumpara meniul si prefera sa manance altceva sau in alta parte. Nimeni din capetele luminate ale Politehnicii nu isi punea problema de ce studentii nu ar vrea sa manance undeva ieftin si bun.


Care era problema? Lipsa de promovare si informare a studentilor in legatura cu noutatea introdusa.

Evident ca de-a lungul timpului fiecare a fost nevoit sa isi gaseasca un loc unde sa manance, altul decat cel care ar trebui sa i se adreseze: Cantina UPT. Astfel, cand a fost introdus Meniul, nimeni nu a avut de unde sa afle; avand in vedere si lipsa totala de interes din partea Ligilor Studentesti de a ne aduce la cunostinta ceva util noua.

Dupa articolul in care anuntam Meniul De 10 RON situatia s-a schimbat, in sensul ca dupa ora 14:30 nu mai e de gasit. Fie se termina garnitura, fie ciorba, fie salata, undeva mereu da cu minus si oferta se evapora. Deci, in loc sa fie printre putinele locuri care sa ofere un Meniu si in timpul week-endului, Cantina UPT se distinge prin faptul ca are un "Meniul Editie Limitata".


***Ne bucuram inca o data de introducerea Meniului si speram intr-o implementare mai buna a lui. E cam devreme, totusi, sa se termine de la ora 14:30 cand orarul cantinei e pana la 20:00.

Campanie Umanitara: "Scoate-l Pe Lingau In Oras"

Ne-am obisnuit deja cu noutatile in domeniul prostiei aduse de catre cei din Ligile Studentesti, insa acestea mereu ne mai pregatesc o surpriza.

Pe grupul yahoo al unui an terminal din UPT am surprins o discutie despre Banchet, care privea doua persoane: Iapa Catalin si Cocarla Andrei (primul anul 3 - fostul presedinte al Ligii AC, iar al doilea anul 1 - actualul presedinte al Ligii AC).
Va intrebati, probabil, ce legatura pot avea ei cu un Banchet din acest an? Cei doi erau trecuti pe lista participantilor la una din mesele unde se adunasera toate caracterele din Liga AC, participanti de drept la banchetul in cauza.Acum, pentru oricine a fost la un banchet sau chiar pentru cine nu a fost, se stie ca participa studentii din generatia care termina si, eventual, prietenul sau prietena celor care doresc sa isi petreaca acea seara langa persoana iubita.

Pe lista completa cu participantii la banchetul despre care vorbim, "cei din afara" erau notati ca insotitorii celor cu care vin. Singurii care ieseau din acest tipar erau cei doi studenti scosi in evidenta in imaginea de mai sus; ei nu insoteau pe nimeni, nu faceau parte din generatia care isi sarbatorea finalul facultatii, dar totusi tineau cu tot dinadinsul sa bea/manance si ei ceva cu ocazia asta.

Stam si ne gandim: cat de penibil si marginalizat de toata lumea sa fi, astfel incat sa trebuiasca sa platesti o suma destul de consistenta la un banchet pentru a iesi in oras? (Sau poate ca nici nu au platit nimic si merg acolo in calitate de invitati speciali). Chiar nimeni nu ii cheama pe Catalin si pe Andrei la un suc, incat sunt nevoiti sa mearga la un banchet de sfarsit de an, unde intamplator se vor afla si cativa membrii ai Ligii AC?

Probabil ca acestea sunt urmarile spalarii pe creier practicata in ligile studentesti, unde membrii incep sa se identifice tot mai mult cu "grupul", ajungand sa nu mai insemne nimic ca si indivizi in societate, ci doar in interiorul organizatiilor respective.


***Astfel, ne-am gandit ca ar fi potrivit sa initiem campania "Scoate-l Pe Lingau In Oras", menita sa le ofere posibilitatea si celor care se afla intr-o situatie mai proasta, gen Iapa Catalin si Cocarla Andrei, de a bea o bere cu niste studenti si fara sa fie nevoiti sa mearga la un banchet cu care nu au nici o legatura.

Pentru a stii pe cine sa invitati la o iesire cu gasca, aveti mai jos si o poza (preluata de pe Internet, deci fara a se viola intimitatea vreunuia) cu cei doi:


Luati, totusi, cu rezerve ceea ce spun (in cazul in care vorbiti cu ei) pentru ca obisnuiesc sa evite cu diplomatie adevarul; si nu radeti de limbile lor maro (cunoscatorii stiu de ce).

vineri, 18 iunie 2010

Avantajul De A Fi Lingau

Distribuirea taberelor e momentul in care avantajul de a fi lingau isi face simtita prezenta cel mai bine. Stiti povestile celor din ligi in care ei se jertfesc pe altarul reprezentarii studentesti?

"Experiența costă! Costă timp, costă examene luate la a 2-a prezentare, uneori la a 3-a, costă energie, costă entuziasm ... dar ignoranța costă mai mult! Am refuzat nenumărate oportunități personale, pentru că am înțeles un lucru: experiența este neprețuită. Șansa de a împărți timp prețios din viață cu oameni a căror entuziasm este uneori copleșitor, modul în care vei reuși să înveți că nu suntem la fel dar trebuie să lucrăm împreună, modul în care înveți să tratezi diverse situații ... "

Cuvintele de mai sus apartin unui fost presedinte de liga studenteasca, actualmente angajat UPT la Televiziunea Universitatii (unde pune in aplicare cu succes cunostintele acumulate in anii de studiu la Facultatea de Mecanica cantand ode domnului rector Robu) si cazat intr-o garsoniera UPT drept rasplata pentru activitatea sa intensa in interesul cui trebuia. Dovada a faptului ca a refuzat nenumarate oportunitati personale, mai putin cele oferite de UPT. El este si reprezentativ pentru ceea ce inseamna un student intr-o universitate. Sau nu?

Tot Universitatea noastra a oferit o sansa si unui alt absolvent al Facultatii de Mecanica de a conduce un departament de comunicare din cadrul Rectoratului. Plin de oameni competenti in UPT care fac ceea ce au invatat, nu?

Acum sa vedem cum poti sa urci de pe pozitia 67 pana pe 26 doar pentru ca te-ai remarcat prin pupat in fund, zambit frumos si batut joc de studenti. Daca o sa dati CLICK AICI o sa vedeti clasamentul cu studentii de la Facultatea de Automatica si Caculatoare care s-au aratat interesati sa mearga in tabara.

O sa observati pe pozitia 26 pe Iapa Catalin (fost presedinte al Ligii AC) cu media 7.71, deci foarte probabil sa mearga in tabara in locul unui alt student cu medie mult mai mare:Cine a dat un astfel de punctaj nesimtit astfel incat cu 7.71 sa urce peste studenti cu media 9?


Daca sunteti de la Facultatea de Mecanica si ati depus o cerere pentru tabara de vara dati CLICK AICI pentru clasamentul in functie de medie si alte bonificatii. Ai media sub 9 si vrei sa ii depasesti pe alti studenti care nu au pupat in fund, ci au invatat pentru examene? Nimic mai simplu: te inscrii in liga si ai asigurat exact punctajul in plus de care ai nevoie.


Pentru alte facultati:

- Electronica si Telecomunicatii

- Chimie

- MPT (are nu mai putin de 7 studenti cu punctaj in plus pentru activitati la Liga; nu stiam ca Liga de la MPT are atatia membrii in total)


***Intrebarea este: se poate face contestatie pe motiv de nesimtire extrema?

Schimbare In Procedura De Atribuire A Taberelor La UVT

In urma articolului nostru in care atrageam atentia asupra totalei ilegalitati in care se afla Organizatia Studenteasca din Universitatea de Vest - OSUG - lucrurile au revenit la normal.

Astfe, din unici impartitori ai dreptatii in ceea ce priveste distribuirea taberelor si intocmirea clasamentelor, OSUG au devenit simpli colectanti de cereri, in plus fata de secretariatele facultatilor care trebuiau sa se ocupe, de fapt, cu acest lucru.

Multe facultati din cadrul UVT au refuzat, chiar, implicarea de orice fel a OSUG in colectarea de cereri pentru tabere:

Metodologia completa de repartizare a taberelor in Universitatea de Vest din Timisoara o gasiti dand CLICK AICI.


***Este de apreciat ca, intr-un final, s-a remediat anormalitatea si lucrurile au fost puse in ordine. Speram ca anul viitor conducerea UVT va sti sa urmeze metodologia asa cum trebuie si se va evita bulversarea din acest an, in care studentii nu mai stiau cui si in ce fel sa isi transmita cererea pentru un loc in tabara.

OSUG au demonstrat ca sunt in stare de mai mult decat sa nu faca nimic, ei pot chiar sa creeze reale greutati studentilor pe care ar trebui sa ii reprezinte.
Reactiile acestora le puteti citi in comentariile de pe site-ul OSUT.ro (in partea dreapta a paginii).

LATER EDIT:

Clasamentele pe facultati cu studentii UVT care au depus cereri pentru tabere:


- Facultatea de Matematica si Informatica


- Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii


- Facultatea de Litere, Istorie si Teologie


- Facultatea de Arte si Design


- Facultatea de Muzica


- Facultatea de Chimie, Biologie si Geografie


- Facultatea de Educatie Fizica si Sport

- Facultatea de Sociologie si Psihologie

- Facultatea de Fizica

- Facultatea de Drept si Stiinte Administrative

- Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor

joi, 17 iunie 2010

Meniu De 10 RON La Cantina UPT

S-a intamplat minunea. Avem, in sfarsit, meniul de 10 RON la Cantina UPT. In acest moment putem spune ca este cel mai bun raport pret/mancare existent in Complexul Studentesc Timisoara.


A fost anuntat undeva? Ligile studentesti, atat de ingrijorate de binele studentilor, au binevoit sa aminteasca de introducerea meniului de 10 ron la Cantina UPT? NU.

Probabil ca se spera ca studentii sa nu afle si apoi sa se renunte la acest meniu din lipsa de interes din partea "clientilor". Bineinteles ca nimeni nu s-ar intreba in acel moment de ce un astfel de meniu avantajos nu a avut cautare.


***Daca am fost acuzati pana acum ca vedem doar partile negative ale lucrurilor, iata ca si atunci cand se intampla ceva bun ii dam aceeasi atentie. Din pacate lucrurile bune sunt foarte rare la Universitatea Politehnica din Timisoara.

miercuri, 16 iunie 2010

Vrei Sa Fi Admin De Retea In Caminul Tau?

Da CLICK pe imaginea de mai jos pentru a citi anuntul:



***Intrebarea legitima care se pune este: UNDE va avea loc testu? Trebuie sa fi destul de incompetent pentru a reusi sa trimiti un astfel de anunt, devenit inutil prin lipsa unui detaliu esential.

marți, 15 iunie 2010

S-a Deschis Sezonul La Baza 2

E vara, e soare, e rost de mers la Baza Sportiva 2 a UPT. Ce gasim la Baza 2? Patru terenuri de tenis si doua bazine de inot, din care unu este in aer liber. Accesul se face pe baza de card si amprenta (cand aparatele de verificare functioneaza), niste sisteme foarte scumpe de ultima generatie.

La o problema, insa, se pare ca nu s-a gandit nimeni: cum ajung studentii pana la Baza 2. Poti beneficia de oferta superba a UPT daca reusesti sa ajungi pana acolo fara sa fi calcat de o masina.

Da, pana la Baza 2 esti nevoit sa mergi pe o strada care nu are trotuar si sa speri ca nu vei fi tu urmatorul subiect de pe tion.ro "Alta victima pe soselele Timisoarei".


***De ce nu se face nimic de ani de zile? Poate pentru ca cei care ar trebui sa schimbe ceva ajung pana la Baza 2 cu masina, nu pe jos.

Mai tineti minte cum arata acum ceva vreme trotuarul pe care mergem cu totii spre facultate? Dati CLICK AICI pentru o rememorare.

sâmbătă, 12 iunie 2010

S-a Dus Vorba

De o gramada de vreme argumentam pe acest Blog faptul ca cei din Ligile Studentesti si mai ales unii presedinti de liga sunt niste lingai ai conducerii UPT. Am fost acuzati ca, de fapt, vorbim prostii si eticheta de "lingai" este nedreapta.

Sa vedem ce parere au chiar ei despre ei [click pe imagine pentru a se vedea mai bine comentariul de sub poza]:

"Robu's angels"?! Robu, adica Nicolae Robu? Adica rectorul Universitatii "Politehnica" din Timisoara? Cei din imagine sunt (sau ar trebui sa fie) reprezentanti ai studentilor? Ah, atunci bine.


***O zicere din popor ne invata ca: "Gura pacatosului adevar graieste".

vineri, 11 iunie 2010

Taberele De Vara 2010 UPT si UVT

In perioada 11 - 17 Iunie 2010 se vor primi la secretariatele facultatilor cererile pentru tabere. Fiecare student care doreste sa mearga in tabara va completa cerea de AICI [Dati CLICK Pentru A Downloada Cererea Tip] si o va depune la secretariatul facultatii sale.

In data de 18 Iunie 2010 se vor afisa listele cu studentii eligibili, adica cei care se incadreaza din punctul de vedere al mediei si pot beneficia de tabara.

Momentan nu se stiu locatiile si perioadele taberelor, ci se cunoaste doar metodologia de acordare a lor. Speram ca in cat mai scurt timp vom avea toate informatiile.

In cazul Universitatii de Vest din Timisoara se incalca flagrant Metodologia de Repartizare a Locurilor de Tabara prin interventia OSUG-ului, adica a organizatiei studentesti care activeaza in cadrul acestei universitati.

Iata cat de mizerabili sunt cei din Liga de la Vest si ce noua metodologie au inventat ei:

"Studentii care doresc loc in taberele de vara 2010, trebuie sa-si depuna dosarul continand cererea si daca este cazul, actele doveditoare pentru caz social sau/si activitati extracurriculare la sediul OSUT (UVT, cam. 247) pana la data de 16 iunie, ora 16:00, sau sa le trimita prin mail la adresa tabere_osut@yahoo.com pana la data de 15 iunie, ora 16:00. Cei care-si trimit cererea prin mail trebuie sa ataseze si actele doveditoare scanate (daca este cazul). Cei care nu au primit confirmarea primirii cererii de tabara pana in data de 15 iunie, ora 18:00, sunt rugati sa retrimita cererea pana in data de 16 iunie, ora 16:00."

Cererea tip in cazul Universitatii de Vest, ilegala si imorala din punctul nostru de vedere, o puteti downloada dand CLICK AICI.

Avem in imaginea de mai jos un extras din Metodologia oficiala transmisa de la Minister, unde se specifica foarte clar faptul ca cererile trebuie sa fie depuse de catre studenti la secretariatele universitatilor:


***Speram ca se va sesiza cineva in legatura cu nesimtirea Organizatiei Studentilor din Universitatea de Vest Timisoara de a obstructiona studentii in obtinerea unei tabere.

Dupa esecul jenant avut cu StudentFest-ul si restul prestatiilor penibile pe care le-au avut cu fiecare ocazie, OSUG-ul se pare ca nu inceteaza in a-si da importanta ori de cate ori se poate. Acum, insa, ei chiar savarsesc o ilegalitate nerespectand un Ordin de Ministru.

joi, 10 iunie 2010

Cumparaturi De Criza In Caminul 14

Un mare clasic in viata, nu de mult, spunea:



Si se pare ca spunea bine. Vorbele sale au ajuns pana la urechile Administratoarei din Caminul 14, care nu a mai stat nici un moment pe ganduri si a cumparat un LCD Panasonic pentru a-l agata la intrarea in camin:


Suna cunoscut Caminul 14? Da, e acelasi camin unde avem ales ca Sef de Camin pe Lucian Alexandrescu, un student care a obtinut cazare acolo cu un dosar medical. Ne intrebam: cum un om bolnav poate sa fie sef de camin? Si nu vorbim despre o oarecare gripa, omul este intr-atat de bolnav incat are un dosar medical in urma caruia cineva de la Rectorat i-a aprobat in mod exceptional cererea de a sta in "Camin de 2"; si nu in oricare, ci in Caminul 14.


***Cat despre televizorul aparut brusc, nu se stie cine se uita la el. Nu se stie nici cum ar putea trece cuiva prin cap, cu atat mai mult in aceste vremuri, sa cumpere pentru camin un LCD.
Daca l-ar fi pasat din camera in camera ar mai fi avut o minima logica achizitia, dar vazandu-l agatat in holul de la intrare ne mai ramane doar prostia (sau nesimtirea) ca raspuns la intamplarea din Caminul 14.

miercuri, 9 iunie 2010

Probleme Ridicare La Intalnirea Cu Robu Si (Ne)Rezolvate

Intr-un final au aparut adunate intr-o lista problemele ridicate la intalnirea cu domnul rector Robu [dati CLICK pe imagine pentru a mari]:


***In mod ciudat lipseste cea mai importanta promisiune a domnului Robu facuta la acea intalnire: "Din 1 iunie se va introduce meniul de 10 RON la Cantina UPT".

Nu intelegem daca a fost o promisiune electorala (nu se apropie, totusi, nici un fel de alegeri) sau politicianismul i-a intrat Rectorului UPT asa de bine sub piele incat simte nevoia sa spuna lucruri ireale, dar care sunt pe placul celor care il asculta.


Bineinteles ca Ligile Studentesti nu si-au pus intrebarea legitima "Unde a disparut promisiunea cu Meniul de 10 RON?". Intrebarea trebuia pusa, de fapt, domnului Robu; dar cine sa i-o puna?

marți, 8 iunie 2010

S-au Schimbat Numerele De Ordine La 3F

Probabil ati observat ceva schimbari in ultima vreme la 3F: meniuri noi, preturi cu x,99 si cea mai recenta noutate - numerele de ordine schimbate.

Modelul de numar vechi:
Numar de ordine nou:



***Pe modelul Xerox-urilor gratis de la garaje de acum ceva timp, asteptam si o promotie la 3F cu meniuri gratis pentru studenti timp de o zi. Ar fi frumos sa ofere si ei ceva comunitatii de pe urma careia au castigat bani "since 1995".

KINOFEST - Timisoara, Setup, 11 Iunie 2010

Esti creativ? Nonconformist? Iubesti filmele, voia buna sau esti doar curios?

Echipa KINOFEST formata din studenti masteranzi ai Universitatii de Vest din Timisoara, specializarea Management Antreprenorial va invita Vineri 11 iunie 2010 in Club SETUP pentru a devora 200 de minute de film de scurt metraj si pe deasupra si un extraordinar concert "Persona". Iar daca mai rezisti sa petreci alaturi de noi, o seara spectaculoasa cu Dj Mihu & Vj Flo si doar party pana in zori!



***Pentru studenti, singurul impediment ar fi pretul biletului. Insa, pentru o seara atat de plina, ar putea merita banii.

luni, 7 iunie 2010

Liga AC Are Un Nou Presedinte

Liga AC a fost in ultima vreme un izvor nesecat de imbecilitati care au venit pe banda rulanta. Rapid ne amintim de rebrand-uirea din Liga Studentilor in Liga Boschetarilor sau manifestele imprastiate prin Facultate fara nici o baza reala.

Saptamana trecuta a avut loc si apogeul idioteniilor: alegeri sub tacere la Liga AC. Ne-am uitat cu atentie pe site-ul Ligii si nu am descoperit nici macar un cuvant referitor la aceste alegeri. Au si un forum cu o sectiune dedicata special "Anunturilor de la Liga AC". Nici aici nu au suflat nici o vorba.

Am dorit sa consultam statutul, pentru a vedea daca nu cumva este stipulat chiar in regulamentul de alegeri ca acestea trebuie anuntate pe site-ul organizatiei, insa in mod anormal acest Statut nu este de gasit nicaieri.

Totusi, vi-l prezentam pe noul presedinte al Ligii AC (Cocarla Andrei) si va lasam sa trageti singuri concluziile (sa priviti cu atentie intreaga filmare, pentru ca "nici nu stiti ce pierdeti"):



Spicuim din interviul dat de catre Presedintele Ligii AC - pe atunci vice-presedinte - la ANALog TV (probabil ca n-a ajuns LA B1 si s-a multumit cu ANALog):

- "Cezar Haj, presedintele ANOSR, participa la aceste negocieri si incearca sa influenteze spre binele nostru, al organizatiilor studentesti" (acum stim si spre binele cui lucreaza ligile)

- "pana acum am obtinut o simpla promisiune si cum ca cei care primesc bursa sociala vor primi si bursa de merit" (dupa spusele noului presedinte AC, acum studentii care primesc bursa sociala, automat vor primi si bursa de merit)

- "daca nu se va rezolva nimic vom recurge inclusiv la viole...aaa...greva" (primul cuvant care i-a venit a fost "violente"?!)

- "avem si sprijinul profesorilor - ne sustinem unii pe altii" (am mai aflat ceva: ligile si profesorii se sutin unii pe altii)

- "legea educatiei va reduce brusc toate aceste burse deoarece se spune ca este criza; nu este criza" (probabil tot legea educatiei i-a redus si notele lui Cocarla Andrei, el de fapt fiind un student de nota 10; in tot cazul, stati linistiti - NU ESTE CRIZA!)

Si acum mare atentie, concentratie maxima:

- "in primul rand noi nu suntem multumiti de chestia ca organizatiile sunt foarte ingradite si nu mai au nici un rol adica sunt foarte nule, adica daca ei vor sa expuna ceva sa spunem ceva catre lege catre...nu suntem luati in considerare cu aceasta lege" (no comment)


***Un alt episod din nesfarsitele mizerii savarsite de Ligile Studentesti din UPT. Sa faci niste alegeri fara sa anunti pe propriul site, unde sunt postate, de altfel, tot felul de anunturi prostesti si inutile, asta demonstreaza ca nu exista vreo limita inferioara pe care lingaii sa nu o poata atinge.

Probabil ca scopul lor in viata este tocmai sa faca toate prostiile posibile si sa atinga mereu noi culmi ale sfidarii si ale nesimtirii.
În tot cazul, nu contează cum sunt si cum se comportă atâta timp cât conducerea UPT îi ţine în braţe indiferent de lipsa de respect arătată faţă de studenţi.


LATER EDIT: Se pare ca l-am gasit pe noul presedinte de la AC intr-o filmare mai veche. Sau nu e el? Din exprimare parca seamana. Nu stiu!
Pe atunci se pare ca vroia sa-si faca o prietena, dar nu gasea. Acum a gasit solutia: sa se faca presedinte la Liga.



sâmbătă, 5 iunie 2010

Inca O Liga Studenteasca In UPT - "Asociatia De La 4"

Probabil singura facultate din UPT care nu avea inca o liga, Arhitectura, intra si ea in randul lumii. Trei studenti inimosi - Sabău Ioan-Sergiu, Isopescu Bogdan-Liviu si Spiridon Alexandra - au pus bazele unei "asociatii" dupa cum spun ei, liga dupa cum ne suna noua, care sa ii reprezinte pe studentii de la Arhitectura.

Formularul de inscriere in Liga arata asa:
Au si un Blog unde afiseaza diverse activitati pe care le intreprind, dar in mod ciudat la postari lipseste posibilitatea de a comenta. Asta poate rezulta dintr-o oarecare ingamfare pe care o au cei care vor sa ii reprezinte pe studenti, insa nu le ofera acestora posibilitatea de a interactiona.


***Scopurile sunt marete, la fel cum sunt scrise si in statuturile celorlalte Ligi Studentesti din UPT. Ce s-a ales de acestea din urma stim cu totii, ce va fi cu "Asociatia de la 4" urmeaza sa vedem.

Avand in vedere ca numele asociatiei era rezervat pana in data de 28.05.2010, speram ca intre timp au reusit sa inregistreze cu acte in regula initiativa. Ar fi neplacut sa afle ca denumirea nu mai este disponibila si sa fie nevoiti sa isi schimbe numele in "Asociatia de la Parter" sau "Asociatia de Locatari de la 4".

vineri, 4 iunie 2010

Şpaga Din UPT - Mizeria Aprobărilor Pentru Cazarea In Cămine

Toată lumea vorbeşte si multi se intreabă: "Cat mai e un loc in cămin?", "Cui trebuie să dau spagă ca să intru?", "De ce in camera X stau 3 studenti in loc de 5?", "Cum a ajuns Y cu media sub barem să fie cazat in cămin?"

Răspunsurile sunt simple şi işi au rădăcina in aceeasi sursă a tuturor mizeriilor şi nedreptăţilor care se intamplă in cazul cazărilor din Cămine: "APROBĂRILE".

Ce sunt "aprobările"? Uneltele prin care pila, şpaga, mita, cunoştinţele, nepoţii, nesimţiţii, incompetenţii ajung să facă rost de un loc in camin LEGAL. Atenţie! Totul se intampla in perfectă legalitate şi sub acoperirea regulamentelor.

De ce au fost inventate "aprobările"? Pentru că era bătător la ochi ca, spre exemplu, Alexandrescu Lucian (despre care am făcut vorbire in articolul precedent) să fie Sef de Camin in 14 (camin de 2), cand el nu a avut medie să intre nici măcar in cămin de 5. Cum s-a rezolvat problema? Printr-o "aprobare", bineinţeles.

Cum ajung studenţi de la alte universităţi să fie cazaţi in caminele UPT, in timp ce studenţii UPT sunt inghesuiţi 6 in cameră? Prin intermediul "aprobărilor", desigur.

Cum se poate intampla ca intr-o cameră să fie cazaţi legal 3 studenţi in loc de 5 sau 6? Cu ajutorul unei "aprobări" salvatoare.

Care este specificul acestor "aprobări"? Dupa cum am spus şi mai sus: sunt mizerii legalizate. Cum se dau? După bunul plac al celor de la Rectorat sau Social. Asta poate insemna multe: dacă te cunosc, dacă le-ai dat o "atentie", dacă parinţii tai sunt persoane bine puse, dacă au primit un telefon, dacă i-ai pupat in fund la momentul potrivit, dacă e soare afară, dacă au dormit bine, etc.

Frumuseţea metodei "aprobărilor" constă şi in faptul că nimeni nu este verificat in baza a ce a dat o aprobare. Cine se poate duce la Robu, Serban sau Staicu si sa-i intrebe de ce au semnat N aprobări pentru cazare "specială" in camine? Nimeni.


***In mod normal, cei care ar trebui să facă ceva in privinţa aceasta sunt reprezentanţii studenţilor - Ligile Studenţeşti. Adică cei care profită in primul rand de aceste aprobări. Să ne mai mirăm că nimeni nu scoate nici un sunet pentru a condamna aprobările ca unelte prin care diversi indivizi fără drept de cazare ajung să stea in cămine?

In locul unei astfel de atitudini, ne este servit praf in ochi si atenţia este direcţionată spre o falsă problemă: vanzarea locurilor de către studenţi. Deja a devenit obişnuinţă ca studenţii să fie mereu cei pusi la zid pentru tot ce se intamplă rău in UPT. Studenţii, adică noi care susţinem cu bani tot acest sistem prin diverse forme, noi suntem şi scuipaţi şi batjocoriţi.

Bunul simţ ar spune că absolut toţi angajaţii UPT in frunte cu Rectorul si restul celor din Conducere sunt datori, măcar, cu un "Multumesc" fiecărui student din această Universitate. Este valabil nu doar la noi pe plan local, ci in intreg sistemul national de educaţie.

Cei care sunt plătiţi (cu zeci sau sute de milioane) ar trebui să aibă respectul cuvenit pentru cei care ii plătesc.

miercuri, 2 iunie 2010

Incompetenta Din Ligi Iese (Din Nou) La Iveala

Din cauza impunerii baremului de 8.25 ca medie minima de acces in camin pentru studentii la Master Anul 1 care si-au facut precazarile acum, unii candidati la functiile din Comitetele de Camin s-au vazut ramasi sub acest barem - deci in imposibilitatea de a mai candida.

Nu asta s-a intamplat si pentru exemplul pe care o sa-l vedem in cele ce urmeaza [dati CLICK pe imagini pentru a le mari]:
Asadar, Alexandrescu Lucian se regaseste in lista castigatorilor din Turul 1 al Alegerilor pentru Comitetele de Camin, chiar daca el nu a avut nici macar medie sa intre in camin. Care mai este rostul "interviurilor" si depunerii unui dosar in momentul cand vrei sa candidezi pentru Sef de Camin sau Palier, daca oricum nimeni nu il citeste? Sau poate ca unele dosare sunt citite, altele nu sunt citite - dupa interesele fiecaruia.

Ambele imagini de mai sus provin din surse oficiale, dar totusi ele se contrazic. Intr-o lume normala nu poti sa fi Sef de Camin, cand tu nici macar nu ai medie sa intri in acel camin.


***Oare de cate alte dovezi de incompetenta si prostie mai trebuie sa dea dovada Ligile ascunse sub fusta COSPOL pana sa fie puse acolo unde le este locul - la ghena de gunoi?

Instantanee ...

Pentru ca in ultima vreme am fost agasati cu tot soiul de mizerii venite din partea Ligilor Studentesti, e cazul si unui moment de relaxare ...


***Cel prin ochii caruia am vazut imaginile de mai sus este Tivig Alin Constantin, iar sursa este picasaweb.google.com respectiv panoramio.com.