joi, 29 iulie 2010

Taberele De Vara 2010 - Solutia Finala

Ieri, 28 Iulie 2010, Daniela Alexe (presedinte ANOSR) trimitea pe grupul Adunarii Generale a asociatiei urmatorul mesaj:

"Salutare,

Azi am discutat cu cei de la ANST situatia taberelor studentesti. Din cate stiti procesul obisnuit de alocare a taberelor a esuat datorita contestatiilor.

Astfel, situatia curenta sta in felul urmator: Banii pentru tabere vor fi directionati de la Minister catre CCS-uri iar acestea vor face licitatiile necesare pentru locatiile de tabere. Maine se vor trimite catre universitati instiintari sa ofere ANST-ului listele cu studentii eligibili pentru tabere urmand ca aceste liste sa fie repartizate catre CCS-uri. Studentii vor fi anuntati personal de catre CCS-uri ca au primit si unde au primit tabere iar acestia vor merge direct in locatiile respective(de tabare) cu un act de identitate.

In cel mai bun caz daca CCS-urile se misca repede cu licitatiile si informatia ajunge foarte repede la studenti taberele incep de pe data de 9 august. Vor fi aprox. 6600 locuri de tabara. Totodata, ca in fiecare an, federatiile se vor ocupa de comandamente.

Acesta este planul ca lucrurile sa se miste intr-o directie buna. ANOSR va face tot posibilul sa usureze procesul avand aceeasi rugaminte si catre voi (sa va asigurati ca universitatea trimite cat mai repede lista catre ANST si cand va fi cazul sa anuntati studentii de tabere) pentru ca acestea sa ajunga intr-un final la cei care le merita. Maine vom fi iar la ANST pentru discutii/solutii.

In dorinta unui final fericit, va salut cu drag si va tinem la curent! "

Intre timp s-a ajuns la o solutie finala sintetizata in urmatoarele puncte:

1. Incepand de maine, universitatile vor avea timp pana cel tarziu marti, sa trimita listele cu numele studentilor selectati pentru a beneficia de tabara;

2.
Perioada 09.08.2010 - 16.08.2010 va reprezenta prima serie de studenti care va pleca in tabere;

3.
Locatii: Majoritatea la mare si cateva la munte. Inca se discuta cu licitatorii initiali;

4.
Studentii vor fi anuntati de facultati / universitati, prin telefon / mail / fax;

5.
Numar de serii: 5. Bilete fizice nu vor exista; cazarea se va face in baza unor liste nominale.


***Dupa solutia finala asteptam cu interes si implementarea finala.

Ati fost atenti la formularea presedintelui ANOSR "Totodata, ca in fiecare an, federatiile se vor ocupa de comandamente"? Aceste comandamente sunt mijloacele prin care toti cei din Ligile Studentesti (care nu au prins loc in tabara nici in urma punctelor in plus de care au beneficiat) merg gratis in toate taberele studentesti.

Topul Integritatii Universitatilor Din Romania

"Nepotismul, familiile universitare şi modul de accedere la posturile universitare sunt probleme care duc la scăzuta calitate a guvernanţei. Mai exact, în 57% dintre cazuri, calitatea guvernanţei este mai jos decât media şi aşa scăzută (între 10 şi 35 de puncte), iar nicio universitate nu atinge maximul posibil. Nici măcar fruntaşele clasamentului nu stau foarte bine la acest capitol, prima universitate abia apropiindu-se de 25 de puncte."

"În 95% dintre facultăţile evaluate a fost identificat un număr foarte mare de familii universitare, iar în majoritatea universităţilor posturile scoase la concurs sunt ”cu dedicaţie”, dar beneficiază de acoperire legală. Cât priveşte transparenţa, accesul la informaţiile de interes public sau la documentele de management financiar, şi aici lucrurile sunt departe de a sta bine. Numai 38% dintre universităţile de stat sunt transparente administrativ, în sensul că îşi publică la timp şi corect, în concordanţă cu prevederile legale, declaraţiile de avere şi de interese. Lipsa de transparenţă se regăseşte şi în documentaţia privind achiziţiile publice, în licitaţiile pentru construcţii sau în diferite capitole bugetare, ceea ce trezeşte suspiciuni. Doar 38% dintre universităţi au dat dovadă de transparenţă la această categorie, punând la dispoziţie documentaţia cerută."

Puntem spune, deci, fara sa gresim ca pozitia UPT in acest top este cel putin jenanta. Ce masuri ia domnul rector Robu? La nepotism si familii universitare nu poate renunta pentru ca ar insemna sa isi concedieze proprii copii. Nici cu lipsa de transparenta privind achizitiile publice nu poate lua vreo masura pentru ca s-ar putea sa iasa si de acolo niste mici monstruleti cu 7 capete care sa il reteze pe al dumnealui.

Astfel, i-a mai ramas sa joace cartea imaginii. Din pacate si aceasta carte o joaca mic si meschin, preferand sa fie prietenul Ligilor Studentesti si nu al studentilor. Weekend-ul ce tocmai a trecut domnul Robu a jucat rolul de gazda pentru Adunatura Nationala de Organizatii Studentesti din Romania, veniti la Timisoara pentru a-si alege noul lingau sef.
Dupa ce au terminat filmarile la pelicula de mare succes "Sa ne pozam cu inundatia", lingaii au schimbat tricoul cu camasa de nunta si s-au afisat alaturi de dragul lor rector, dornic si el de putina imagine. Ce nu a inteles dumnealui (la lingai nu ne asteptam sa inteleaga ceva - de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere) este ca nu va putea ajunge vreodata sa isi indeplineasca idealurile sale (Ministru al Educatiei, presedinte al Asociatiei Rectorilor din Romania sau alte posturi la care viseara) alaturandu-se unor penibili asemeni celor din organizatiile studentesti.

Da, Vanghelie a reusit sa urce niste trepte ajutat de cetatenii din cartierele mai inchise la culoare ale sectorului 5 din Bucuresti, dar pana la un anumit nivel. Probabil si domnul Nicolae Robu vrea sa se inalte urcandu-se pe umerii parvenitilor din Ligile Studentesti a caror valoare o stie prea bine si se apropie sensibil de cea a sustinatorilor omului politic mai sus amintit.


***Daca sunteti interesati de lista completa a familiilor din UPT, aruncati o privire AICI si cautati dupa nume cheie. Daca va intereseaza noul Birou de Conducere al ANOSR, gasiti lista completa AICI.

vineri, 23 iulie 2010

Noutati - Taberele Studentesti 2010

"Ca urmare a soluţiei oferite de Comisia Naţionala de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.C.S.), conducerea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (A.N.S.T.) analizează posibilitatea ca taberele studenţeşti din vara acestui an să se desfăşoare exclusiv în locaţiile proprii ale A.N.S.T.

Propunerea, agreată şi de conducerile organizaţiilor studenţesti, a fost avansată pe fondul consecinţelor ce decurg din deciziile C.N.C.S. cu nr. 3782/C83760, 3872, 3932, 3969 şi 4004 din 21.07.2010 prin care se dispune reluarea procedurilor de evaluare a ofertelor furnizorilor externi. Reluarea procedurilor durează 35 de zile şi ar decala termenul de începere a seriilor în tabere la limita vacanţei studenţesti. Centrele universitare şi facultăţile din România vor primi în cel mai scurt timp decizia finală a conducerii A.N.S.T. "


***Interesant cum ne apropiem de sfarsitul lunii Iulie si la Minister inca se mai analizeaza "solutii" pentru Taberele de Vara 2010. Ce fac Ligile? Sunt ocupate sa dea bine in pozele cu saci demonstrativi in spate.

joi, 22 iulie 2010

Sa Ne Pozam Cu Inundatia

Dupa cum am spus acum ceva vreme, ANOSR (Adunatura de Organizatii Studentesti din Romania) si-a gasit de lucru exact unde nu avea: sa ajute la inundatii. Nu, nu sa dea o mana de ajutor apei sa patrunda in casele oamenilor, ci sa se puna de-a curmezisul si sa opreasCA CAtastrofele.

Locatia aleasa de ei: Galati.

Pentru a fi pe deplin lamuriti de "utilitatea" ajutorului oferit de reprezentantii nostri, sa urmarim cronologia urmatoarelor intamplari:

- avem o stire din data de 6 iulie 2010 in care suntem anuntati ca "Digul de Aparare al Municipiului Galati a fost FINALIZAT" dupa cateva zile de lucrari la care au luat parte peste 1.400 de pompieri sub supraveghrea a 150 de specialisti. Asadar, in 6 iulie 2010 totul era gata si se mai asteptau in cursul zilei cateva echipamente ajutatoare gen motopompe, generatoare, purificatoare de apa.

- ziua in care tocmai se anunta finalizarea lucrarilor de la Galati a coincis cu ziua in care ANOSR ne anunta ca s-au apucat de treaba acolo. "Prima zi de lucru a fost marti (06.07.2010) cand voluntari din Bucuresti, Timisoara, Baia Mare, Galati au muncit pentru a proteja o parte din casele aflate in zona afectata de inundatii si au facut santuri pentru a drena apa din curtile oamenilor. Au umplut si au carat saci ajutand si la consolidarea digului construit de autoritati pentru protejarea cartierului “Valea Orasului” si a celorlalte zone in care se presupune ca va ajunge Dunarea in cazul unei viituri."

Intelegeti? Adica a fost bine ca autoritatile au "incropit" un dig de protectie timp de cateva zile cu peste 1.400 de oameni, dar totul era in zadar daca nu apareau adevaratii specialisti (probabil 10 - 15 la numar) din Adunatura Organizatiilor de Studenti din Romania care sa faca munca adevarata si sa consolideze barajul. Parca ii si vedem pe sarmanii lingai uitandu-se la rezultatul muncii a 1.400 de oameni, stramband din nas nemultumiti si considerand ca este nevoie urgenta de interventia lor pentru consolidari suplimentare.

Pentru ca o imagine face cat 1000 de cuvinte, iata cateva instantanee de la locul faptei:

- se stie ca la carat de saci treaba se face pe rand: doar cate unul munceste in timp ce restul se uita, dar il sustin moral
- bineinteles ca nu se face sa lucrezi fara sa ai si dovada faptei, altfel la naiba te-ai mai apucat:

- este universal acceptat ca niciodata nu trebuie sa incarci nisip in saci fara sa ai in spate un ghiozdan; deci nu e dovada faptului ca intreaga scena e regizata si, de fapt, respectivii faceau ceea ce faceau doar demonstrativ, nu.

- in cele din urma, lingaii au simtit pe propria piele beneficiile digului din saci cu nisip facut de altii - e foarte confortabil si da bine in poze:


***Dupa aceasta scamatorie avand ca unic scop de a iesi in evidenta si a-si face imagine, este ciudat ca cei din ANOSR nu s-au mobilizat sa participe cumva si la cel mai nou subiect care e pe buzele tuturor: moartea Madalinei Manole.
Daca se gandeau ceva mai repede, poate isi trimiteau 2 - 3 reprezentanti sa-i tina lumanarea la cap artistei cand a fost condusa pe ultimul drum; evenimentul a fost, totusi, transmis LIVE de cateva televiziuni - puteau fi foarte vizibili.

miercuri, 21 iulie 2010

Despre Internet, Relevanta, Accesari - Postare de Vacanta

Internetul e o imensa adunatura de multe si diverse lucruri. Poti sa gasesti orice pe Internet? Da. Odata gasit acel "orice" crezi ca iti va si folosi la ceva? Nu neaparat - sau mai bine zis foarte putin probabil sa iti foloseasca. De ce? Pentru ca Internet = Virtual. Asta uita multi si din aceasta cauza de multe ori te uiti la comportamentul anumitor persoane si ti-e greu sa intelegi WTF is the matter with them. The matter e ca au incetat sa mai aiba o delimitare clara intre Realitate si Fictiune, intre Online si Offline.

Sa o tragem spre concret, pentru ca pana la urma vorbe si teorii gasim la tot coltul.

Trafic.ro este un site care face un clasament al celor mai accesate site-uri de pe Internet-ul romanesc. Daca sunteti curiosi cum arata Top 10 al acestui clasament dati un Click AICI. Primul loc hi5.com, al doilea loc cancan.ro, al treilea loc libertatea.ro. Daca vreti si cifre va trebui sa dati Click AICI, pentru ca masurarea traficului in online-ul romanesc se imparte mai nou intre trafic.ro si un alt site mai cu staif - sati.ro.

Plecam de la o realitate irefutabila - pe Internet se cauta Divertisment. Sa nu uitam ca site-urile XXX nu sunt luate in calcul atunci cand se fac analize de trafic Online. Daca hi5.com sau cancan.ro sunt fruntase, adica locuri unde sporadic mai vezi cate o tata sau un fund, imaginati-va cum stau site-urile in care lucrurile sunt mult mai "transparente".

Multi ar putea spune: "OK, OK...dar tot pe Internet poti sa gasesti informatii utile, stiri." Oare? Ce sursa de informatii aveti voi care sa existe exclusiv pe Internet? Wikipeda ati putea spune. Stiti care este procentul de utilizatori de Internet care acceseaza intr-o zi Wikipedia.com? Aproximativ 12%. Stiti cati acceseaza Facebook.com? 35%. Asadar, ponderea dintre divertisment si util in Online este evidenta.

Intorcandu-ne la Romania si Online-ul ei, situatiile comice sunt foarte des intalnite. O categorie nu atat de importanta ca trafic (dar foarte agitata si plina de ifose) o constituie Blogurile. Si eu imi scriu cuvintele astea tot pe un Blog. De ce? Pentru ca e simplu. Oricine poate intra pe blogger.com sau wordpress.com si in cateva minute este pe o scena avand in fata milioane de potentiali ascultatori/cititori/vizitatori/fani. Accentul este pe "potentiali", pentru ca in 99% din cazuri singurii cititori iti vor fi cunoscutii tai sau vecinii de bloc.

Am inceput prin a-l aminti pe cel mai accesat blogar roman, zoso, dar am sters respectivul paragraf pentru ca putea fi considerat ofensator. Totusi, este relevant ca voce in online? Are aproximativ 10.000 de vizitatori intr-o zi si undeva la 200 de comentarii facute de acestia. Asta inseamna 2%. Daca luam in calcul si faptul ca in mod cert exista comentatori care lasa in aceeasi zi mai multe comentarii, ne rezulta undeva la 1% interactiune intre cel mai citit blogar roman si publicul sau. Interesant.

Nu l-am amintit pe Mircea Badea, care - desi detine un blog accesat zilnic de aproximativ 15.000 de cretini - nu se poate numi blogger. Unicul motiv pentru care beneficiaza de acest trafic este numele sau si faptul ca in mod regulat are grija sa isi faca promovare in timpul emisiunii de la TV. Postarile in sine sunt de o stupiditate rara si daca ar fi scrise sub anonimat nu ar aduna mai mult de 10 cititori...pe luna.

Te intrebi care e diferenta dintre cineva care este citit de 10.000 de oameni zilnic si cineva citit de 100. Raspunsul meu: in realitate nu exista nici o diferenta. Da, primul beneficiaza de o vechime mai mare, promovare mai buna, mai multi online-friends care sa ii directioneze trafic, mijloace prin care sa fie mai sus in rezultatele cautarilor pe google/yahoo. Asa...si? In realitate, pana la urma, care e relevanta tuturor acestor "atuuri"?

Intr-adevar este important din punct de vedere matematic sa iti fie trimis trafic din cat mai multe surse. Dar cat este de relevant acest lucru? Cand de pe un site iti vin cititori care poposesc pe pagina ta in medie 33 de secunde, ca in ACEST exemplu, atunci te intrebi la ce iti foloseste sa mai vina? Sau despre ce calitate vorbim in cazul acestor vizitatori? Fie au o viteza de citire/analiza foarte mare, fie au un interes foarte mic pentru ceea ce acceseaza -> click-robots.

Cum te poti remarca Online? Facand divertisment, ca in acest caz, spre exemplu. Este si unica modalitate la aceasta ora. In nici un caz nu vor avea succes cei care viseaza in mod absolut stupid ca pot duce in offline campanii din online, sau ca proiecte presupus savante pot fi promovate in mod eficient prin intermediul Internetului. Cel mai probabil se ajunge in situatii penibile ca aceasta, in care nu atat esecul cat nerecunoasterea lui te arunca in derizoriu (si te face sa nu mai permiti cititorilor sa comenteze, crezand ca daca bagi capul sub nisip momentul penibil trece de la sine). Si nu, nu inseamna succes daca aduni 20 - 30 - 50 de oameni in urma unei "campanii de promovare", cand te gandesti ca te adresai catorva zeci/sute de mii.

Nici povestitul vietii pe Blog intr-un mod plictisitor si fara rost nu este cheia succesului. Daca ma intereseaza vietile unor oameni comuni ma uit la OTV si in mod sigur o sa le vad prezentate mult mai spectaculos decat o poate face un oarecare tastand de la el din garsoniera unde sta in chirie. Nu va mai visati Bill Gates, Jay Leno sau Tom Cruise - daca erati macar pe aproape nu stateati intr-o garsoniera in chirie tastand la un calculator. Inainte de '89 functiona un sistem al "cunostintelor", in care totul se rezolva stiind pe cate cineva in pozitii cheie, in 2010 traficul pentru blogurile romanesti functioneaza tot pe o astfel de retea. X cunoaste pe Y care il stie pe Z care e prieten cu W, formandu-se un lant asemeni celui dintr-un recent film.

Vreti sa faceti ceva pe Internet? Produceti continut original. Nu va povestiti viata. Nu aduceti nici o plus valoare online daca scrieti ca ati fost la cumparaturi, ca nu v'a dat casierita 50 de bani rest, ca v-a prins ploaia, ca v'ati cumparat masina, ca ati participat la un meeting care privea 10 persoane (si toate au fost prezente), ca aveti probleme cu vecinii, ca nu vine apa calda, ca sunteti ocupati cu serviciu, s.a.m.d. Cum nici luand ipostaza aceasta si aruncand cu pareri personale ca si cum ar fi niste mari adevaruri absolute nu puteti ajunge undeva, ci doar va puteti adanci in penibil. Nu va lasati furati de importanta pe care v-o dati singuri sau va este data in cercul vostru de amici mai mult sau mai putin restrans. Nu exista persoane relevante online care sa nu fie, in primul rand, importante in real life. Daca tu in realitate esti lucrator necalificat la fabrica, nu vei putea fi niciodata director general pe Internet, decat in propria imaginatie.

vineri, 16 iulie 2010

Program De MASTER Nou: "Metode si tehnici statistice in sanatate si cercetare clinica"

Program de master – 2 ani (4 semestre), 120 credite ECTS, an universitar 2010/2011

Consortiu pluri-disciplinar:
Universitatea Politehnica din Timisoara: Facultatea de Automatica si Calculatoare, Departamentul de matematica

Universitatea de Vest din Timisoara: Facultatea de Matematica si Informatica

Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babeş” din Timisoara

Lectori invitati de la: Imperial College of London (UK)

Practica (internship): CMED Romania

Profesii posibile dupa absolvire:
• specialisti in statistica pentru cercetarea clinica in conformitate cu standardele internationale
- departamente de cercetare/dezvoltare ale companiilor farmaceutice mari
- departamente de cercetare ale unor institutii guvernamentale sau organizatii non - guvernamentale
- cercetarea din cadrul spitalelor mari

• specialisti in cercetarea din sanatate publica
- institutii guvernamentale
- organizatii non-guvernamentale

• specialisti pentru firmele de asigurari de sanatate
• specialisti pentru organizatiile internationale mari (de exemplu, programele Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ale UNICEF, etc.)

Cursuri incluse in program (unele optionale):
• teoria probabilitatilor
• inferenta statistica – teorie si practica
• programare in R si in SPSS
• sisteme de baze de date
• principiile metodologiei de cercetare medicala
• modele statistice liniare
• metode statistice neparametrice
• statistica Bayesiana
• metode statistice in trialurile clinice
• designul si analiza trialurilor clinice adaptative
• epidemiologie clinica si metode utilizate in cercetarea in sanatate
• metode statistice in farmacologie
• metode de meta-analiza
• probleme de etica in cercetarea cu subiecti umani
• reglementari internationale privind trialurile clinice si cercetarea in sanatate
• economie aplicata in sanatate
• metode de cercetare calitativa

Pentru cei care doresc se vor oferi si cursuri optionale de conversie (pentru atingerea unui nivel de baza al cunostintelor de matematica necesare cursurilor din program).

Adresabilitate: Programul se adreseaza atat absolventilor de ciclu de licenta de 3 ani cat si celor de ciclu de licenta de 4 ani sau mai mult.

Practica organizata in cadrul programului: 8 saptamani/an – la finalul studiilor, absolventii au experienta activitatii intr-o institutie sau companie de profil.

Internship: pana la 3 luni, in cadrul Cmed, la incheierea primului an de studiu pentru un anumit numar de studenti selectati.

Taxe de scolarizare: Un anumit numar de taxe de scolarizare vor fi suportate de catre Cmed. Aceste taxe vor fi suportate atat pentru studenti care se afla la primul master cat si pentru cei care sunt la al doilea.

Burse de studiu: Un anumit numar de burse vor fi acordate studentilor meritosi. Criteriile de acordare vor fi comunicate in timpul procesului de admitere.

Locuri de munca: La absolvirea studiilor, studentilor bursieri li se va oferi un loc de munca in cadrul companiei sau li se va intermedia un loc de munca in cadrul companiilor farmaceutice din tara sau strainatate.


***Inscrierile se fac la departamentul de matematica, et. 2 in cladirea Rectoratului Politehnicii, in zilele de vineri 16 iulie, sambata 17 iulie si in zilele 19-22 iulie intre orele 9-14, cu exceptia zilei de luni 19 Iulie cand orarul este 11-15.

Mai multe detalii gasiti in Metodologia De Admitere La Master 2010.

miercuri, 14 iulie 2010

Motivarea

Stim cu totii ca motivarea este esentiala cand vrem sa facem ceva. Pentru un profesor provocarea nu consta atat in a-l invata ceva pe un student, ci in a-l motiva pe acesta sa invete. Majoritatea nu au descoperit inca mecanismul prin care un tanar poate fi determinat sa prefere cititul cursurilor in schimbul cititului fituicilor in timpul examenului. Unii dascali s-au resemnat cu gandul ca orice ar face nu vor putea schimba nimic, insa altii inca mai experimenteaza diverse metode prin care sa-i abordeze pe studenti.

De multe ori atitudinea unor profesori in relatia lor cu studentii poate fi descrisa foarte plastic de urmatoarea imagine:
Alteori, profesorul opteaza pentru o fraza de efect in anuntul cu programarea examenului:

Iar daca nimic nu a functionat, se poate ajunge chiar la o intreaga epistola asemeni celei trimise de catre un cadru didactic celor care urmau sa sustina examenul la disciplina sa (cititi pana la sfarsit - pentru ca nici nu stiti ce pierdeti).

Download "ANEXE" (o arhiva .rar cu cateva documente la care se face referire pe parcursul e-mailului).

"Anunţ important legat de subiectele examenului de mâine!!!

Aveţi impresia că vă fofilaţi, că scăpaţi privirii mele pătrunzătoare şi severe? Din nou – pentru a câta oară? – vă înşelaţi amarnic, nimic nu-mi scapă, vă dibuiesc până şi în gaură de şarpe, dovadă adevărul conţinut în prima anexă. Cea de a doua vă oferă posibilitatea de a verfica măsura în care sunteţi prizonierii unei anumite iluzii optice dăunătoare în genere examenului scris de mâine, iar a treia (pornind de la paralelismul existent între construirea, să zicem, a unui hotel de lux în Dubai, şi nobila misie a edificării sufletului uman), dă glas unui îndemn pozitiv care să vă încurajeze şi susţină moralmente. În attachment-ul 4, operaţi doar o simplă substituţie între o anume instituţie guvernamentală şi profu’. Solid fundamentat pe baze statistico-demograf ice oricând verificabile, anexa 5 parvine la o concluzie imposibil de atacat şi demontat, explicând totodată starea mea cronică de fatigabilitate şi sictir, după ce am lucrat un semestru întreg cu voi, plus sesiunea prelungită.


Mai aveţi circa o jumătate de zi şi o noapte la dispoziţie, apoi câteva ore matinale. Pe cea din urmă să o faceţi albă, obligatoriu fără romantice plimbări prin parc sau destrăbălări ţopăicioase prin discotecă, fără televizor şi vizionarea programelor pentru adulţi sau chefuri de zile onomastice încheiate spre ziuă. Organizaţi-vă judicios programul, eliminaţi momentele tăiatului de frunze pentru câini, rezistaţi tentaţiilor. Consumaţi doar cafele tari (tolerabil 2-3 termosuri, doar să nu vă apuce tremuriciul) şi sucuri naturale, atunci când ajungeţi la recapitularea (?) ultimului capitol, vă recomand compresele reci pe frunte şi băile fierbinţi la picioare (nu exclud apariţia migrenelor şi stărilor febrile), prişniţele cu muştar aplicate pe piept (deoarece sigur vi se taie respiraţia), sedative uşoare (ca să mă evocaţi în termeni cel puţin la fel de decenţi decât cei din anexa 6). Evitaţi mâncărurile grele, încercaţi o salată de crudităţi preparată din jambon de şobolan (netrecut prin foc) şi conopidă ecologică, stropită din belşug cu lămâie (cum ştim deja, bună şi contra greţurilor şi vărsăturilor, e vorba de lămâie). Din 6 în 6 ore (fără a pune între timp geană peste geană pe ascuns, nu uitaţi că vă observ), vă întindeţi şi deconectaţi, mutaţi dominanta şi să vă defulaţi ca în anexa 7. Fetelor li se permite să converseze la telefon maximum 3 minute cu cea mai bună prietenă şi să savureze 5 pătrăţele de ciocolată. Băieţilor li se îngăduie să se gândească pur platonic (adică, zicând un nu hotărât) la o halbă de bere şi gagica mişto văzută de curând pe stradă şi care, parcă, se uita. În rest, program liber, dar pauza se încheie obligatoriu după 15 minute.


Sâmbătă, de la ora 12 în A33, vreau să vă văd pe toţi buimaci, pleoştiţi, edulcoraţi, încercănaţi, cu ochii mici şi cârpiţi de somn, depresivi, frustraţi sexual, manifestând pulsiuni suicidare, iritaţi, gata să-mi săriţi în gât (dar poate că mă vor însoţi trei dobermani, ca să mă feresc şi de firoşii guiţători de Guineea).



P.S. A! era să uit, în privinţa subiectelor de examen, vă mărturisesc că, deocamdată, habar n-am în ce vor consta. Le plăsmuiesc doar mâine dimineaţă, rugaţi-vă Celui de Sus (chiar mai spălaţi-vă între timp karma şi colectivă), ca să nu mă trezesc cu faţa la pernă. E posibil să fie identice sau asemănătoare cu cele date la întâlnirile noastre anterioare, după cum foarte bine s-ar putea să fie inedite. Chiar mă gândesc să strecor şi întrebări de genul celor incluse în anexele 8-11, însă nu sunt deloc sigur că aşa voi proceda. Dar voi să nu vă îngrijoraţi, staţi liniştiţi, procedaţi ca în anexa 12. Aveţi încredere în mine că voi face faţă cu brio situaţiei.
"


***Sa aveti parte de o Vara asa cum v-o doriti si sa va fereasca "Cel De Sus" de profesori asemeni celui citat.

marți, 13 iulie 2010

Inca A Mai Ramas Ceva Spirit Studentesc In Complex

Acum ceva vreme am asistat cu totii la aparitia unei terase din lemn exact pe spatiul verde dintre doua camine din Complexul Studentesc Timisoara.

Pentru ca autoritatile au fost impotente in incercarea lor de a opri respectiva constructie, astazi Spiritul Studentesc a fost cel care a facut legea. Inainte de vacanta, un cadou facut patronului constructiei ilegale de la studentii din caminul de care a crezut ca isi poate bate joc.


Mai multe detalii gasiti pe tion.ro.


***Ar trebui sa fie un semnal serios de alarma pentru cei care cred ca studentii sunt doar o masa de tineri ce pot fi manipulati dupa bunul plac al unora.

Campania "Prostituţie Intelectuală"

Mare atentie! Liga AC s-a pus pe treaba cu toate fortele si este hotarata, mai mult ca oricand, sa ii reprezinte pe studenti si interesele acestora. Pentru ca nu au vrut sa mai aiba parte de inca un esec lamentabil, au ascultat de o pasarica ce le-a soptit ca, atunci cand vor sa faca ceva, e recomandabil sa ii consulte pe cei in numele carora urmeaza sa vorbeasca. Zis si facut, cei mai competenti oameni din Liga AC au fost insarcinati cu efectuarea unui sondaj printre colegii lor de facultate.

Intitulat "Rezultatele Chestionarului Despre Copiat", documentul pe care se vor baza urmatoarele actiuni ale Ligii AC incepe astfel: "Au participat 122 de studenti din care 80 din anul I, 30 din anul II, 9 din anul III, 2 din anul IV. "

Carevasazica, reprezentantii nostri vor ca inca din debutul documentului sa aduca o noua viziune, o revolutie, o schimbare profunda. Ei nu se sfiesc in a contrazice insasi matematica invatata de noi pana in acest moment. Astfel, 80+30+9+2 nu mai este egal cu 121 cum cu totii ne-am fi asteptat, ci cu 122.

Un alt aspect demn de remarcat este scara importantei in viziunea Ligii AC. Pentru ei nu reprezinta interes parerea unor studenti din ani mai mari (2, 3, si mai ales 4), ci parerea studentilor din anul 1 care abia ce au avut de a face cu prima sesiune de examene din viata lor. Asadar, pe cine sa intrebi despre imbunatatirile ce trebuie aduse unei masini? Pe cel care a condus-o 10 Km sau pe cel care a condus-o 1000 Km? Demnii nostri reprezentanti spun raspicat si fara nici o retinere: "pe cel care a condus-o 10 Km, pentru ca il putem manipula mai usor in a raspunde asa cum vrem noi" (ups! ultima parte nu trebuia spusa).

Acum ca stim cine au fost cei intrebati, sa vedem raspunsurile:

1. Ai incercat sa copiezi la examene?
55% - nu copiez
29% - cand nu m-am pregatit
08% - de cate ori am ocazia
08% - cand e necesara reproducerea precisa

2. Ce te determina sa copiezi?
32% - Nu inteleg materia
32% - Pentru ca este necesara reproducerea materiei
14% - Alte motive
10% - Pentru ca ne lasa profesorii
07% - Obtinerea bursei
04% - Parintii
01% - Media mare

Pentru ca am vazut initial care au fost repondentii, ne este mai usor sa ne explicam totala irelevanta si chiar stupiditate a rezultatelor chestionarului. In primul rand ca in momentul in care ai un procent de 55% de studenti care ti-au spus ca nu copiaza, poti sa renunti la a mai continua demersul sociologic din lipsa de reprezentativitate.

Logica matematica, pe care cei de la Liga AC au provocat-o inca de la inceput, ne spune ca la intrebarea 2 mai avem 55 de studenti care sa ofere un raspuns. Poate cineva cu o minima responsabilitate sa isi bazeze puncte de vedere "reprezentative" la nivel de facultate dupa ceea ce spun 50 de studenti (majoritatea din anul 1)? Bineinteles ca poate. Daca nu cineva din Liga AC, atunci cine?

Solutiile rezultate suna chiar mai halucinant decat modul in care au fost obtinute:
- montarea de camere video in salile de examene
- angajarea de oameni insarcinati exclusiv cu supravegherea studentilor in timpul examenelor
- sporirea numarului de examene orale
- modificarea regulamentului prin introducerea unei comisii de supraveghere a examenelor alcatuita din profesori si studenti (Oare ce studenti ar urma sa faca parte din aceste comisii imaginate de Liga AC? Nu cumva, coincidenta, tocmai unii din liga?)


***Ne permitem si noi sa venim cu alte cateva idei de atasat propunerilor de mai sus:

- membrii ligilor sa beneficieze de 1 punct in plus la examen pentru activitatea lor in folosul studentilor (de ce sa se intample asta doar in cazul taberelor?)


- cei din conducerile ligilor studentesti sa fie punctati incepand de la nota 5


- in cazul in care un membru al ligii este prins copiind, el sa nu poata fi sanctionat decat in interiorul organizatiei din care face parte, prin neparticiparea la urmatoarele 2 teambuildinguri


- membrii din ligi care fac parte din comisiile de supraveghere ale examenelor sa fie notati cu nota 10 din oficiu si sa beneficieze de cazare in caminul UPT G23 de garsoniere


- cei care prind pe cei mai multi studenti copiind sa fie promovati la statutul de angajat UPT in cadrul Rectoratului

luni, 12 iulie 2010

G23 - Un Camin Cu Ghinion

"O adolescenta de 17 ani s-a aruncat, luni dimineata, de la etajul 4 al unui camin al Politehnicii, in care locuia impreuna cu familia ei, tatal fiind profesor universitar." [SURSA: agenda.ro]



***Se pare ca prea multe pile si prea multi lingai adunati sub acelasi acoperis atrag ghinioanele.

duminică, 11 iulie 2010

Circuitul Limbilor In UPT

Asemeni circuitului apei din natura, in Universitatea "POLITEHNICA" din Timisoara se practica un alt sistem cu circuit inchis - cel al limbilor.

Cum functioneaza?

Plecam de la un fapt dat: cea mai mare facultate din UPT ca si numar de studenti este Mecanica. Urmare a acestui fapt, unde intorci capul in Rectorat si in general in puncte cheie din Poli o sa gasesti un individ legat de aceasta facultate. Se stie, totodata, ca este printre cele mai slabe facultati, ca nivel de pregatire, din UPT.

Florin BODIN a fost primul reprezentant al studentilor (presedinte al ligii de la Mecanica) care a inteles importanta pupatului sefilor in fund. Cu invatatul nu a avut nici o sansa de a se remarca, poate doar prin faptul ca a repetat un an, insa a reusit prin alte metode. Vanzand reprezentarea studentilor si oferindu-se cu trup si suflet Conducerii UPT, Florin BODIN a castigat rapid simpatia celor care detineau si inca mai detin puterea de decizie in Universitatea noastra.

Astfel, din presedinte de liga studenteasca, BODIN a reusit bizara performanta de a fi angajat Sef de Birou la Rectoratul UPT pentru a se ocupa cu "Informarea si Consilierea Studentilor". Ascensiunea sa este cu atat mai ciudata cu cat el este absolvent al facultatii de Mecanica, nimic legat de comunicare, filosofie, stiinte politice, etc. Nu ar fi de mirare, ba chiar ar fi recomandabil, ca in cel mai scurt timp Florin BODIN sa inceapa o a doua facultate pe un profil umanist - tocmai pentru a-si acoperi actuala impostura si incompatibilitate intre ceea ce a studiat si ceea ce profeseaza.

Unde s-a mai pomenit ca o institutie sa pregateasca o persoana intr-un domeniu, ca apoi in mod subit sa-l angajeze pe un cu totul alt domeniu? Fie respectiva institutie (UPT in acest caz) recunoaste inutilitatea pregatirii oferite studentilor sai, fie recunoaste rasplata oferita lui Florin BODIN pentru serviciile aduse atata timp cat a oferit pe tava reprezentarea studenteasca. Nu degeaba a fost supranumit BODINI, pentru modul cum a facut sa dispara fara urma credibilitatea Ligilor Studentesti.

Lucrurile nu se opresc aici. Odata angajat la Rectorat, BODIN s-a dovedit o adevarata mina de aur pentru rectorul Robu si ai sai. Nu capacitatile intelectuale superioare l-au facut remarcat, ci abilitatea de a-si atrage de partea lui o serie intreaga de alti urmasi la carma Ligii de la Mecanica si nu numai. Cum a facut acest lucru? Prin diverse facilitati, atentii, beneficii oferite lingailor. Toata lumea era fericita: Robu avea liniste din partea ligilor, Bodin isi arata eficienta pentru banii incasati, lingaii din ligi erau si ei bucurosi de firimiturile primite cu care sa isi decoreze CV-urile.

Ce nu functioneaza in tot acest tablou?

Normalitatea. Daca in micromediul Conducere UPT - Rectorat - Bodin - Ligi rotitele se invart ca unse, cand vine vorba de student (adica factorul central si esential din tot acest sistem) cu totii se uita in alta parte. Studentul pare mai mult ca ii incurca pe toti acesti manevrari si lingai, decat ca ar fi centrul de interes. De ani de zile, deja, de cand Florin BODIN incaseaza lunar bani de la UPT, el nu a fost in stare sa faca absolut nimic pentru a facilita "Comunicarea cu studentii" - adica exact lucrul pentru care e platit. Site-ul Centrului de Informare si Consiliere a Studentilor pe care il puteti vizita dand CLICK AICI este un simulacru de pagina facuta in bataie de joc. Informatii inutile, vechi, updatate o data pe luna in cel mai bun caz.

De ce se intampla asta?


Pentru ca in UPT incompetenta este litera de lege si aproape nimeni nu isi face treaba pentru care este platit cu bani buni. Pana la urma de ce si-ar face-o? Cine ar putea sa se planga de incompetenta lui Florin BODIN, de exemplu? Ligile si le-a asigurat de partea lui prin tot felul de pomeni. De unde are Bodin pomeni de dat? De mai sus, de la sefii lui. Este foarte important ca cei din Conducere sa nu fie disturbati de marea masa de studenti si de aceea sunt dispusi sa faca oricate concesii pentru "reprezentanti" si interesele personale pe care le au acestia.

Cum suna viitorul?

Viitorul suna ocupat pentru studentul simplu. Nici acum si nici atunci nu va raspunde nimeni problemelor lui pentru ca nu prezinta interes pentru nimeni. Rectorul Robu este mult mai preocupat de ascensiunea sa in politica si de banii incasati lunar. Guzganii de la Rectorat sunt si ei preocupati de ramanerea cu orice pret pe functiile lor bine platite pentru nimicul pe care il fac. Lingaii din conducerile ligilor studentesti umbla pe burta si cu grija pentru a nu deranja pe cineva, pentru ca nici n-o sa isi dea seama cum le dispar avantajele si se trezesc fara tabere, teambuildinguri, excursii gratis, batai amicale pe umar, locuri preferentiale in camin, etc.


***Ce ar mai fi de spus? Pana la urma, probabil ca avem reprezentantii pe care ii meritam.

vineri, 9 iulie 2010

Faceţi Loc Gunoaielor

Nu, nu e vorba despre cei din Ligile Studentesti sau despre cei din UPT care iau şpăgi cu fiecare ocazie pe care o au.

De aceasta data vorbim despre gunoaie in sensul lor propriu. Probabil ca fiecare student din Complex a fost, cel putin o data, nevoit sa se strecoare cu grija pe langa masina de gunoi care isi face aparitia zilnic pe Aleea Studentilor.
E ciudat cum cei care au proiectat acest Campus au gandit acum zeci de ani latimea aleii exact cat sa incapa imensitatea ambulanta urat mirositoare. Sau poate ca e comanda speciala pentru noi.
De fapt, calculul a fost facut astfel: 1 lăţime Alee a Studentilor = 1 lăţime Masina de Gunoi + 2 lăţimi Profil de Student.

Uneori se formeaza o adevarata baricada. Daca existau la Revolutia din '89 astfel de utilaje, lucrurile stateau cu totul altfel - nu te pui cu tehnologia si mai ales cu modalitatile in care poate fi implementata.

***Greu de spus cat timp va mai trece pana cand cineva sa gaseasca o alternativa normala pentru aceasta anormalitate.

Deranjamentul produs de trecerea masinii de gunoi pe Aleea Studentilor este nesemnificativ pe langa repulsia pe care o provoaca ghenele afişate ostentativ 24h/24 în faţa căminelor 19 - 22.

miercuri, 7 iulie 2010

In UPT Se Negociaza Normalitatea

Nu ar fi prima data cand suntem anuntati ca in urma negocierilor intense care au durat luni de zile ne-am castigat dreptul de a putea deschide geamurile la camera, de a ne putea incalta cu adidasi, sau alte astfel de lucruri evidente.

De aceasta data discutiile au fost pe marginea unui alt subiect: pretul meniului de la "Cantina" [Click pe imagine pentru a mari]:
Asadar, in caz ca nu stiati, la "Cantina UPT" se practica un adaos de 45%, anormalitate neobservata de Iapa Catalin, cel care ne anunta plin de satisfactie "reusita" sa. In urma negocierilor teribile s-a ajuns la un adaos pentru celebrul Meniu de "doar" 20%. Wow!

Astazi, spre exemplu, la Meniul Zilei aveam "CIAFĂ" si Supa de "TEIŢEI":

Domul Robu si cu prietenul sau Iapa se pare ca nu s-au uitat putin in jur, la agentii comerciali din Complex pentru a vedea ca pretul meniurilor practicate de ei sunt cel putin la fel de avantajoase pentru studenti ca si cel "Made by UPT". Cum se poate ca o cantina studenteasca subventionata de stat sa aiba preturi chiar mai mari decat niste firme particulare, e o intrebare la care cineva din Conducerea UPT ar trebui sa si raspunda la un momentdat.


***In acelasi mesaj studentii mai erau anuntati si ca s-a schimbat schimbarea. Astfel, absolventii de Master, care in primul comunicat nu mai puteau sa se cazeze in perioada verii, erau acum lasati sa faca acest lucru. E usor de intuit bulversarea produsa.

marți, 6 iulie 2010

Când E Vorba De A Fi Penibili, ANOSR Se Bagă-n Faţă

Cum nu se poate sa fie rahat fara muste in jur, examen la facultate la care sa nu se copieze, reprezentanti ai studentilor fara lingai printre ei, nunta fara Dansul Pinguinului, nici cei din ANOSR (Adunatura Nationala de Organizatii Studentesti din Romania) nu lipsesc niciodata cand e vorba de o situatie ce nu are nici o legatura cu presupusul lor scop ca organizatii.

Cea mai noua "oportunitate" de imagine pe care au intrezarit-o este intamplarea trista legata de inundatiile care au cuprins o parte din Romania. Sa citim cu totii vorbele pline de avant muncitoresc slobozite de catre mintile luminate din ANOSR:

"In aceste zile, Romania se confrunta cu cele mai mari inundatii din istorie. Astazi, locuitorii orasului Galati au nevoie de noi! Rude de-ale prietenilor nostri sau persoane de care nu am auzit niciodata au nevoie de sprijin. Fara mobilizarea tuturor, un oras intreg poate fi inundat de apele Dunarii.
Noi ii vom ajuta! Alatura-te noua si vino si tu la Galati sa le dam o mana de ajutor pentru construirea digului care sa stea in calea apelor si pentru orice ce mai este nevoie.Te asteptam pe tine si pe colegii tai pentru a le fi alaturi.
De data aceasta, putem scrie istoria!" [SURSA: anosr.ro]

De ce taberele nu mai vin? De ce suntem mereu la cheremul altora? Pentru ca reprezentantii nostri sunt preocupati de cu totul altceva decat de ceea ce ar trebui sa faca. Ei vor sa fie Crucea Rosie, UNICEF, Guvernul Romaniei, BEST, etc. nicidecum Ligi Studentesti.

Totusi, am fi putut spune, macar, ca intentia lor este de apreciat. Chiar daca nu si-au inteles inca menirea si cauta mereu sa se implice in actiuni care sunt departe de rostul pentru care exista o Liga Studenteasca, puteam sa notam inima buna pe care o au. Prosti dar buni la suflet.

Iata, insa, ce fac localnicii din Galati in timp ce la nivel national unii le plang de mila si cauta solutii de ajutorare:

"În timp ce militarii se luptă să salveze oraşul de furia Dunării, localnicii se îngrămădesc la terasele "cu vedere la apă". De duminică până luni, la Galaţi, Dunărea a crescut cu zece centimetri, iar preţul micului la o terasă de pe mal "a sărit" vertiginos, cu un leu.
Motivul: gălăţenii de rând ies la promenadă şi se opresc aici să-i privească pe militari în timp ce pun sac peste sac să apere oraşul. "Uite, sunt aici, pe mal. A crescut, da, e rău-rău", spune un bărbat la telefon. Închide şi mai face o fotografie, să fie amintire: Dunărea la 680 de centimetri, cum n-a mai fost vreodată.
" [SURSA: evz.ro]


***Spor la treaba celor care o sa mearga din Timisoara la Galati pentru a-si oferi ajutorul. O sa-i ajute pe galateni sa stea mai comod la terase si sa aiba la cine se uita in timp ce-si mananca micii si isi savureaza berea.

luni, 5 iulie 2010

Unde Sunt Ligile Cand Ai Nevoie De Ele?

Pentru ca ne aflam in situatia in care anul universitar s-a incheiat, sesiunea se termina si ea, iar Taberele de Vara inca nu s-au distribuit celor in drept, ne intrebam: Unde e "puterea Ligilor Studentesti?". Am dat zilele trecute peste o filmare de la unul din protestele jenante ale reprezentantilor nostri din Timisoara:



Probabil ca, pentru ca tabloul sa fie pe deplin penibil, lingaii au plecat din fata de la Opera spre Complex in ritm de "Dansul Pinguinului".

Stiti povestile alea conform carora se mai dau burse, mai exista reduceri la transport, saptamana are 7 zile si dupa miercuri urmeaza joi numai datorita implicarii Ligilor si negocierilor avute de acestea la Bucuresti? Acum se pare ca asistam cu totii la o fatalitate: repartitia taberelor se lasa asteptata si studentii nu stiu incotro sa caute raspunsuri.


***Ne intrebam: daca Ligile sunt formate din Chuck Norrişi, asa cum vor sa para, de ce nu au fost in stare sa faca nimic pentru ca studentii sa nu fie afectati de lipsa de fonduri de la Minister, CAMUFLATA IN CONTESTARI INSCENATE ALE LICITATIEI PENTRU LOCATIILE DE TABARA.

Le dam tema de casa Lingilor Studentesti: cautati in istoria taberelor de cate ori s-a mai organizat licitatie intr-o situatie ca aceasta.
Raspunsul e simplu: pana acum nu a mai fost criza si nu a mai fost nevoie de artificii prin care sa se amane (anuleze) dreptul studentilor de a beneficia de tabere.

sâmbătă, 3 iulie 2010

Recunoasterea Meritelor

La sarbatoarea Ligii AC de la Casa Politehnicii 2, despre care am vorbit nu demult, s-au impartit si diplome pentru merite deosebite in activitate.
La sfarsit de an universitar unii studenti primesc rasplata unei bune activitati scolare, iar alti studenti sunt rasplatiti pentru activitati extra-scolare cum ar fi: pupatul in fund, linsul papucilor, mimarea reprezentarii studentilor, etc.

Avem in imaginea de mai jos chiar momentul in care se facea anuntarea premiantilor:


In EXCLUSIVITATE avem si una din diplomele inmanate in acea seara lui Iapa Catalin (fost presedinte al Ligii AC):


Tot la acea sarbatoare a putut fi observat si Craciun Andrei, fost presedinte al Ligii de la Mecanica (nu se face sa ratezi un pahar de suc si o felie de paine):


Am intrat si in posesia diplomei care i-a fost inmanata lui:



***Sperand ca aceste diplome o sa le prinda bine la CV premiantilor, le uram o vara placuta in taberele in care vor merge si de care se vor bucura nemeritat.

vineri, 2 iulie 2010

Cazarea In Caminele UPT Pentru Vacanta De Vara

S-au afisat caminele care vor fi deschide in perioada verii si tarifele pentru cazare:



***Pentru cei care vor ramane cazati in camine urmeaza o vara calduroasa, cu un Complex pustiu si munca de la job. Pentru restul studentilor urmeaza planuri de vacanta :D

Admiterea La Universitatea POLITEHNICA Din Timisoara - UPT

Calendarul Admiterii la studii universitare de licenta pentru sesiunea iulie 2010 - valabil pentru facultatile / departamentele UPT (mai putin Facultatea de Arhitectura):


Inscriere Candidati (+test limba engleza, dupa caz): 13.07.2010 - 17.07.2010

Concurs de admitere: 19.07.2010

Rezultatele Concursului: 20.07.2010 - ora 10:00

Confirmari Runda I: 20.07.2010 - ora 10:00, 21.07.2010 - ora 16:00

Afisare Runda II: 22.07.2010 - ora 10:00

Confirmari Runda II: 22.07.2010 - ora 10:00, 23.07.2010 - ora 12:00

Afisare Runda III: 23.07.2010 - ora 16:00

Confirmare Runda III: 23.07.2010 - orele 16:00 - 20:00

Rezultatele Finale: 23.07.2010 - ora 22:00

Calendarul Admiterii la studii universitare de licenta pentru sesiunea iulie 2010 - pentru sectiunea Facultatea de Arhitectura :
Inscriere Candidati: 13.07.2010 - 17.07.2010

Concurs de admitere: 19.07.2010, 20.07.2010

Rezultatele Concursului: 21.07.2010 - ora 12:00

Confirmari Runda I: 21.07.2010 - ora 12:00, 22.07.2010 - ora 16:00

Afisare Runda II: 23.07.2010 - ora 10:00

Confirmari Runda II: 23.07.2010 - ora 10:00, 24.07.2010 - ora 12:00

Afisare Runda III: 24.07.2010 - ora 16:00

Confirmare Runda III: 24.07.2010 - orele 16:00 - 20:00

Rezultatele Finale: 24.07.2010 - ora 22:00

Numarul de locuri la buget si la taxa pentru fiecare facultate il gasiti dand CLICK AICI.


***Alte informatii legate de admiterea in anul 1 la facultatile din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara le gasiti dand CLICK AICI.

joi, 1 iulie 2010

Cum Sa Devenim Ingineri

Pentru ca domnul Rector Robu si-a exprimat profunda nemultumire ca in Facultati mai exista si studenti care copiaza pentru a-si promova examenele, ne-am abtinut de la a va aduce la cunostinta ceea ce in acest articol o sa va aducem la cunostinta. Oricat am incercat sa ne abtinem, sa urmam calea cea dreapta indicata de calauzitorul pasilor nostri (domnul Robu), tentatia de a-i ajuta pe studenti a fost prea mare.

Asadar, doamnelor si domnilor studenti, pentru ca sesiunea se apropie de sfarsit si cei mai lenesi dintre noi se apropie de prezentarea a 2-a, ne permitem sa dam in vileag cel mai nou procedeu de copiat:



***Detalii pretioase privind necesarul de instrumente pentru a va face astfel de fituici, avantaje, dezavantaje sau sfaturi utile gasiti la vecinul de Complex SaPorcaim.blogspot.com.