marți, 21 septembrie 2010

Cateva Scurte De Inceput De Sfarsit De Vacanta

- S-au afisat tarifele pentru cazarea in camin: sunt la fel ca si anul trecut. Ne asteptam sa deschisa gura vreun ligau care sa ne spuna ca totul se datoreaza lor.

- S-au afisat listele cu studentii de anul 1 Master care au loc in camin. Ca si anul trecut sunt putini, ca si anul trecut vor exista re-re-redistribuiri in urma carora fiecare va avea un loc intr-o camera. De ce nu se pot da toate locurile de-odata? Pentru ca si-ar lua "Doamnele de la Social" si "Domnii de la Rectorat" painea de la gura. Au cu totii nevoie de locuri pe care sa le dea pe spaga/relatii/cunostinte/etc.

- Si in acest an se va sta 5 si 6 in camere care in mod normal sunt de 4 studenti. Totusi, in mod paradoxal, se gasesc locuri si pentru studenti de la alte Universitati. De ce? Pentru ca asa a stabilit Conducerea UPT in complicitate cu Lingaii din Ligile Studentesti si in total dispret fata de noi.

- Daca va era dor de gandacii din camin puteti sa fiti linistiti. O sa gasiti cel putin cati ati lasat. Probabil vor fi mai bronzati - a trecut, totusi, o vara si peste ei.

- Lingaii din Ligi au inceput deja sa faca coada la Rectorat si Social cu cereri "Domnule Rector, Subsemnatu' Lingau va rog a-mi aproba cazarea in camin chiar daca in mod normal nu aveam nici o sansa de a obtine asa ceva. In plus, pentru ca v-am slujit bine, solicit sa stau n-1 in camera si de preferat in camin de 2." Cu toate aceste, tot ei vor fi primii care sa spuna ca nu e nici o problema ca se depasesc cu mult capacitatile normale de cazare in camine. E si normal sa nu-ti pese atata timp cat nu te afecteaza.

- Sunt de asteptat campanii "anti-coruptie la cazare", dar care sa fie indreptate tot spre studenti. Adica spre cei care isi duc traiul de pe o zi pe alta si sunt inghesuiti 6 intr-o camera. Adevaratii manevrari cu salarii de zeci sau sute de milioane de lei + spagile aferente vor ramane la fel de intangibili. De ce? Pentru ca isi permit si le permitem.

- Toate problemele vor fi uitate cu ocazia "Serilor Studentesti" din Cluburile timisorene care ii asteapta pe studenti cum isi asteapta dependentul de droguri doza. Pana la urma ce mai conteaza ca stai 6 in camera atata timp cat ai unde sa te distrezi bine? Ignoranta e litera de lege printre tinerii de astazi, sau cum spune francezul cand vrea sa se dea neamt: "ignorance is bless".


***Succese nebanuite si numere de ordine cat mai mici la cozi.

duminică, 19 septembrie 2010

Profil De Lingau: Virgin Smarandoiu

Inainte sa inceapa noul an universitar si cazarile insotite de problemele aferente (aprobari nesimtite date de la Rectorat si manevre mizerabile facute la Serviciul Social) semnalam un profil de lingau. De ce? Pentru ca e caracteristic pentru ceea ce inseamna atitudine a unui "reprezentant al studentilor".

Nu demult, Dana Alexe (Presedinta Adunaturii de Ligi Studentesti din Romania) lansa o tema de discutie:
"In 2009, UBB a încasat 476.000 de euro din taxele de înscriere la facultate, ASE 390.000 de euro iar UB - 595.000 de euro. Daca adunam toate taxele pe care trebuie sa le platim in timpul studiilor, ne putem intreba: mai avem in Romania un invatamant de stat?"

I-am adresat un mesaj prin care intrebam cu nedumerire care mai exact sunt acele taxe pe care un student la buget trebuie sa le plateasca in mod regulat la facultatea pe care o face pe parcursul unui an: "E o problema falsa. O dati in balarii cu teoriile astea si va decredibilizati. Incercati pe viitor sa ganditi mai mult de 2 minute temele cu care iesiti in public.

Grav e altceva. Faptul ca se renunta la examenul de admitere si se accepta la facultate toate rebuturile de elevi care au copiat pe rupte la BAC. Si asta doar din disperarea universitatilor de a nu ramane fara studenti. Scaderea calitatii celor admisi in facultati e o problema imensa, nu presupusele taxe de care vorbiti voi.

[...] Spune-ne, te rog, 3 taxe pe care un student la buget le plateste in mod regulat universitatii in timpul anilor de studii. Si nu taxe de admitere sau mai stiu eu ce, pentru ca alea sunt platite 1 data si se ridica undeva la 100 de lei. [...]"

Dupa alte cateva replici vine ca o voma in masa de pranz si cuvantul lui Virgin Smarandoiu: "Dude, sunteti tripati rau... Daca vedeti ca individul asta nu intelege... asta e! Unii sunt facuti sa priceapa mai greu. Asta nu inseamna ca tot ANOSR-ul sa inceapa sa ii explice prin diferite forme niste lucruri evidente. Daca nu pricepe, ori nu vrea, ori nu poate. Asa ca lasati-l dragii mei in pace... sa se odihneasca!"

Carevasazica din inalta functie de Presedinte al Ligii Studentilor dintr-o universitate Clujeana, Virgin Smarandoiu nu se coboara la nivelul unui student pentru a da explicatii referitoare la niste aberatii debitate de sefa lui pe linie ANOSR-istica. Se pare ca imbecilul nostru reprezentant nu si-a revenit nici dupa incidentul relatat AICI, in care considera porcariile debitate de el despre Legea Educatiei mai importante decat moartea unei studente. Ne permitem sa citam din respectivul articol: 

"Baiatul din titlu e “presedintele” Organizatiei Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai, un fel de frectie la un picior de lemn, o organizatie condusa de niste papagali yesmani care nu au curaj sa ia nicio pozitie fata de conducere, o organizatie care mimeaza lupta pentru drepturile studentilor, o organizatie care desi zice ca are ca “misiune reprezentarea intereselor tuturor studentilor din UBB”, isi umple timpul cu banalitati penibile.

Baieti ca Virgil Smarandoiu se gasesc peste tot in universitatile romanesti, niste slanini morale din care se vor naste mai tarziu profesori scrobiti, politicieni de genul Marcel Hoara sau “manajeri” ce vor da lectii prin revistele lucioase.
"


***Morala povestii? Nu doar pe acest Blog se spune despre Lingaii din Ligi ca sunt niste mizerii ambulante. Nu doar noi observam calitatea penibila a celor care se pretind "reprezentantii nostri". Comportamentul si atitudinea condamnabila a unui Lingau nu este niciodata un caz izolat, ci face parte dintr-o linie generalizata pe care merg cu totii.

De ce doar aici cititi despre nesimtirile Lingailor? Pentru ca sunt mult prea lipsiti de importanta pentru ca prostiile lor sa fie publicate in alta parte si in plus li se iarta multe tocmai pentru ca inca mai trec in ochii unora drept luptatori pentru drepturile studentilor.


P.S.: Alaturarea celor doua poze este doar o coincidenta. Orice asemanare cu persoane reale este pur intamplatoare.

marți, 14 septembrie 2010

Cazarea In Caminele UPT si UVT 2010

CAZAREA STUDENTILOR IN CAMINELE UNIVERSITATII "POLITEHNICA" DIN TIMISOARA SE VA FACE INCEPAND CU DATA DE 23.09.2010 INTRE ORELE 10:00 - 18:00.


ACTE NECESARE:

- Buletin de identitate / Carte de identitate;
- Copie xerox dupA certificatul de nastere ;
- 2 (doua) poze color tip buletin;
- Studentii cu parinti cadre didactice pentru a putea beneficia de scutirea taxei de camin trebuie sa prezinte copie xerox dupa prima si ultima fila a cartii de munca operata la zi si adeverinta de la locul de munca vizata de Inspectoratul Scolar judetean;

LISTELE CU REPARTITIA STUDENTILOR DIN ANUL I ADMISI IN SESIUNEA IULIE 2010 VOR FI AFISATE LA SEDIUL DIRECTIEI SOCIALE DIN COMPLEXUL STUDENTESC (CAMINUL 4/C).

Taxele pentru cazare in caminele UPT vor ramane neschimbate.


Graficul pentru cazarea studentilor de la Universitatea de Vest din Timisoara:

17 septembrie – repartizarea locurilor de cazare facultatilor;

26 septembrie – afisarea de catre BEC, la facultati, a listelor cu studentii care au primit drept de cazare;

27 septembrie – contestatii;

28 septembrie - 1 octombrie – eliberarea dispozitiilor de cazare si cazarea efectiva pe baza listelor cu studentii care au primit dreptul de cazare;

4 octombrie, ora 15:00 – anularea tuturor dispozitiilor de cazare ale studentilor care nu s-au cazat, prin considerarea depasirii termenului de valabilitate al acestora;

4 octombrie, ora 20:00 – raportarea, de catre BEC, a locurilor ramase libere, catre facultati;

5 octombrie, ora 9:00 – eliberarea dispozitiilor de cazare catre studentii care nu au primit dreptul de cazare, in ordinea punctajului obtinut; dispozitiile de cazare eliberate incepand cu aceasta data sunt valabile 48 de ore;

15 octombrie, ora 15:00 – redistribuirea locurilor ramase libere catre alte facultati.


***Pentru alte informatii si nelamuriri nu ezitati sa sunati, in cazul studentilor de la POLI, la Serviciul Social (daca tot se castiga acolo zeci de milioane, macar sa aiba o utilitate): 0256/404321 sau 0256/404322.

Studentii de la Vest au urmatorul numar de telefon de la Departamentul Social-Administrativ: 0256/592277.

duminică, 12 septembrie 2010

Cum Reactioneaza Lingaii Cand Le Este Luata Jucaria

Lingaii din Ligile Studentesti s-au invatat sa primeasca tot ce vor de la cine vor, doar pentru ca mimeaza reprezentarea studentilor. Cand cineva nu le da o gratuitate undeva instantaneu sar cu totii amenintand cu proteste. Adica noi, studentii care suntem bataia de joc atat a Universitatilor cat si a Ligilor Studentesti, se presupune ca ar trebui sa protestam atunci cand Lingaii nu isi primesc beneficiile.

De aceasta data jucaria ce le este luata din mana Lingailor este participarea la Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Ce este asta? Cu ce ne ajuta pe noi? Cu absolut nimic. La fel cum nu ne-a ajutat nici deplasarea facuta de lingaii din UPT la Viena din acest an. Probabil ca pe multi dintre voi va mira ca in aceste timpuri in care la toate colturile auzim cuvantul "criza", o delegatie de Lingai s-a deplasat pe banii UPT la Viena. Avem mai jos si poza de grup din care nu lipseste Florin BODIN sau Mihai CATANA. Cine i-a ales pe participanti si pe ce considerente? Nu vom sti niciodata.

Daca va asteptati ca vreunul dintre cei din imaginea de mai sus sa va reprezinte in fata conducerii UPT, asteptarile voastre se vor prelungi pana undeva in jur de Pastele Cailor. Tot atunci ar fi de asteptat ca cineva din Conducerea UPT sa realizeze faptul ca Florin BODIN se afla intr-o incompetenta strigatoare la cer si toata adunatura de lingai din jurul lui nu au nici o legatura cu studentii.

Sa revenim la problema participarii la Adunarea Generala a Natiunilor Unite din acest an. Pentru ca Autoritatea Nationala Pentru Sport si Tineret a realizat faptul ca "reprezentantii studentilor" nu reprezinta, de fapt, pe nimeni, au hotarat ca in acest an nu le va mai fi permis Lingailor sa se aleaga ei intre ei pentru a participa la eveniment. Astfel, s-a trimis o notificatie Adunaturii de Tineri Parveniti pe care o puteti citi dand CLICK AICI, in care lucrurile erau puse cat de cat in logica lor normala. Adica institutia care finanteaza o deplasare isi asuma responsabilitatea selectarii celor care fac acea deplasare.

Iata ce spune ANST in acest document: "ANST se va asigura ca selectia candidatilor va fi facuta intr-un mod transparent si corect printr-o larga informare a tuturor tinerilor, facilitand in acest mod accesul echitabil si nediscriminatoriu la procesul de selectie".

Cine nu ar putea fi de acord cu un punct de vedere de bun simt precum cel exprimat mai sus? Evident ca Lingaii carora le sunt amenintate privilegiile. Brusc nu mai sunt ei cei care se autodesemneaza care sa mai faca o excursie gratis pe banii Ministerului. Lingailor nu le plac lucrurile facute conform unor reguli bine stabilite, pentru ca atunci risca sa le fie expusa incompetenta si impostura.

Avem deja si reactii disperate ale Lingailor vazuti in imposibilitatea de a-si mai aranja o excursie gratis si un update al CV-ului, spre exemplu pozitia Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai.


***Este de asteptat sa urmeze rand pe rand si alte strigate plangacioase si amenintari cu proteste. Cine sa protesteze? Sa protestam noi, studentii, din cauza ca lingaii ce pretind ca ne reprezinta nu isi mai primesc cadourile?

Raspunsul nostru la "problemele" reprezentantilor nostri il gasiti dand CLICK AICI.

duminică, 5 septembrie 2010

Unde E Concurenţa De Alta Data?

E de ajuns sa ne uitam la generatiile care vin din urma si putem constata cu usurinta ca nivelul de educatie scade ingrijorator. Explozia in dezvoltarea tehnologiei nu a adus cu sine o explozie in dezvoltarea individuala. Pare, mai degraba, ca pe masura ce in jurul nostru creste avansul tehnologic, noi devenim tot mai mici si mai neinsemnati.

Daca acum ceva ani "Politehnica" era vazuta ca un loc unde concureaza cei mai bine pregatiti absolventi de liceu, acum lucrurile se schimba tot mai mult. Specializarile tehnice (Automatica si Calculatoare, Electronica si Telecomunicatii, Mecanica) devin neinteresante si castiga teren substantial ramuri umaniste (Comunicare, Limbi Straine).

In acest an am asistat la niste premiere in ceea ce priveste dezinteresul tinerilor pentru anumite Facultati care pana acum erau cotate ca fiind "de prima mana". Sa vedem impreuna niste cifre la finalul sesiunii de admitere din luna Iulie 2010:

Facultatea de Automatica si Calculatoare
- Specializarea Ingineria Sistemelor:
145
locuri disponibile - 128 locuri ocupate (ultima medie 5,442)
- Specializarea Informatica:
70
locuri dispoibile - 68 locuri ocupate (ultima medie 5,77)

Facultatea de Electronica si Telecomunicatii
- Inginerie Electronica si Telecomunicatii:
290
locuri disponibile - 167 locuri ocupate (utima medie 5.054)

Facultatea de Constructii
- Specializarea Inginerie Civila:
290
locuri disponibile - 270 locuri ocupate (ultima medie 5.506)
- Specializarea Instalatii:
70
locuri disponibile - 46 locuri ocupate (ultima medie 5,596)

Facultatea de Mecanica
- Specializarea Inginerie Mecanica:
160
locuri disponibile - 60 locuri ocupate (ultima medie 5,424)
- Specializarea Mecatronica si Robotica:
115
locuri disponibile - 66 locuri ocupate (ultima medie 5,536)

Am punctat mai sus doar exemplele in care diferenta dintre locurile disponibile si cele ocupate a fost foarte mare, iar ultima medie de admitere a fost apropiata de 5. Pe intreaga Universitatea lucrurile stau astfel: 2800 locuri disponibile - 2259 locuri ocupate. Toate cifrele de mai sus se refera la locurile bugetate (nu la cele cu taxa), ciclul LICENŢĂ.

Singurele facultati la care ultima medie de admitere a fost mai mare decat 6 sunt Facultatea de Management in Productie si Transporturi si Departamentul de Comunicare si Limbi Straine.


***Aceasta este situatia reala in care UPT se afla. Intrebarea este: care era numarul de profesori necesar pentru a invata 2800 de studenti si care e numarul necesar pentru a invata 2259? In mod normal nu ar trebui ca numarul necesar sa fie acelasi, avand in vedere ca este o diferenta de mai mult de 500 de studenti. Vor avea loc disponibilizari in UPT?

Oare intr-o firma privata care functioneaza in termeni economici reali se mentine acelasi numar de angajati fie ca se produc 100 de produse, fie ca se produc 60 de produse? Daca s-ar intampla asa, atunci ori cele 100 de produse sunt facute prost, ori cand se fac 60 de produse un numar de angajati sunt platiti degeaba.

vineri, 3 septembrie 2010

Universitatea Politehnica Din Timisoara Are Un Nou Site

Probabil in curand noua fata a site-ului UPT va intampina pe toti cei care vor accesa www.upt.ro. Din pacate inca nu au pus link spre blogul ComplexTM, dar totusi mai speram.


***Sa speram ca in acest caz nu o sa se aplice vorba "Lupu isi schimba parul, dar naravul ba".