duminică, 24 octombrie 2010

Cine Pe Cine Ia La Intrebari?

Marti 28.10.2010 vor avea loc alegeri pentru a se alege Seful de Camin in 14C.


Atentie la componenta "Comisiei de interviu": Catalin IAPA, Andrei COCALARLA, Andrei STANUS si Sergiu MARUSCA. Doar unul dintre acestia locuieste intr-un camin din Complexul Studentesc Timisoara, dar cu toate acestea au nesimtirea de a lua la intrebari un student care vrea sa fie sef de camin.


***Cum se poate intampla acest lucru? La fel de bine cum se pot intampla si celelalte multe alte nesimtiri in UPT cu care, probabil, deja v-ati obisnuit.

Unde s-a mai vazut ca niste lingai care nu reprezinta pe nimeni sa fie intr-o "comisie" unde sa intervieveze niste studenti care vor avea de cateva zeci de ori mai multe voturi in spate decat ei?

Toate acestea se intampla sub aripa "Domnului" Rector ROBU, care tine in brate adunatura de lingai cu care isi rezolva treburile murdare legate de studenti. Nimeni nu poate sa explice, intr-un mod care sa nu jigneasca inteligenta unui copil de clasa a 4-a, cum o adunatura de lingai fara nici o legatura cu Complexul Studentesc poate sa ii reprezinte pe studentii cazati in Camine. Si aceasta e doar una din anomaliile care domnesc in UPT fara ca cineva din Conducerea Universitatii sa ia vreo masura.

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Verde-n Faţa Despre Masterul In UPT

Pentru orice student din UPT (probabil mai putin cei de anul 1 care inca mai traiesc din minciunile insirate de rectorul Robu prin filmuletele lui de prezentare a capodoperei numita Poli) nesimtirea si bataia de joc din Universitatea de pe malul Begai este arhicunoscuta.

In episodul de astazi nesimtirea se refera la ciclul Master din cadrul Universitatii "Politehnica" din Timisoara.

Pentru orice individ cu o urma de creier este de domeniul evidentei ca un student termina o facultate (Ciclul Licenta) in speranta de a-si gasi un loc de munca, de preferat in domeniu studiat in timpul anilor de studiu. Majoritatea sfarsesc vanzatori la supermarket, iar cei mai norocosi pot trage sperante chiar la un hipermarket daca au si ceva experienta in spate. Cativa se intampla sa aiba sansa de a fi angajati la o firma (corporatie) care a impus la angajare si absolvirea unei facultati. Nu are rost sa mai discutam aici de specimene gen Bodin, Catana sau Craciun care dupa 5 sau 6 ani de studiu nu sunt in stare de altceva decat sa linga presuri la rectoratul UPT. Genul lor se incadreaza perfect in sistem si nu o sa ii deranjeze niciodata ceva ce interfereaza cu programul lor de munca, pentru ca activitatea lor este egala cu zero ca si importanţa.

Odata cu introducerea modelului Bologna in invatamantul romanesc, "sa dai la Master" a devenit oarecum obligatoriu daca vrei sa ai diploma de Inginer intreaga.

Ceea ce uita Conducerea UPT este ca absolventii institutiei pe care o pastoresc nu se angajeaza cu precadere la stat. Adica nu o sa frece menta cat e ziua de lunga si nu o sa-si permita sa plece si sa vina de la serviciu cand li se scoala. Probabil ca obisnuiti fiind cu sistemul bugetar in care nimeni nu te intreaba la sfarsit de luna daca tu chiar meriti banii pe care ii incasezi, profesorii cu putere de decizie din UPT nu considera necesar ca la Master sa creeze un orar cu un minim bun simt. Astfel, nu e ceva unicat ca la master fiind sa afli ca ai laborator de la ora 12, 14 sau 16, cand orice om cu o urma de creier stie ca angajatii pleaca de la serviciu dupa ora 17.

Pe nesimtitii din UPT nu ii intereseaza detalii de genul acesta. La ei primeaza doar propriile lor convenienţe de genul "Ora 18 e prea tarzie pentru mine. Imi ajunge de la 10 in scoala." Uita ca un masterand, ca sa participe la un laborator pus convenabil pentru profesor la ora 12, trebuie sa mearga la serviciu de la ora 8 si sa plece la ora 19 sau chiar mai tarziu (pentru a recupera orele pierdute la un laborator unde oricum se uita pe pereti). Pentru student se poate, pentru profesor nu. De ce? Pentru ca in sistemul bugetar din Romania nesimtirea si indolenţa atinge cote din ce in ce mai mari.


***Ca si student care ar fi optiunile? Simplu: renunti la master sau renunti la job. Stimabilul domn RECTor Robu a avut grija prin supusii sai sa nu poata exista o cale de mijloc. Merita, deci, sa ii multumim pentru faptul ca ii obliga pe parinti sa isi sustina cu bani copiii inclusiv pana la terminarea Masterului, acestora fiindu-le imposibil sa lucreze in paralel cu studiile.

Daca Robu isi inchipuie ca toti parintii lucreaza la stat si castiga sute de milioane facand nimic, atunci ar trebui anuntat ca se inseala amarnic si a pierdut contactul cu realitatea. Daca vrea pur si simplu sa isi bata joc de cineva, il anuntam ca ne batem si noi ceva de el (si nu e vorba de joc).

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Meniu Special Pe Baza de Cartela Pentru Studentii UPT

A trecut ceva timp de cand exista aceleasi discutii interminabile in legatura cu furtul organizat ce se desfasoara la vechea "Cantina Studenteasca UPT" din Complex, actualmente Restaurant Fast-Food. Cat de normal era ca preturile de la o Cantina apartinand unei universitati sustinuta din banii de la bugetul statului sa fie cel putin la fel de mari ca si la un oarecare Fast-Food particular? La aceasta intrebare doar Rectorul Robu si cu adunaturile de lingai milogi din Ligile Studentesti ar fi putut raspunde.

Cu ocazia acestui an si vazand, probabil, ca in curand la Cantina UPT nu ar mai fi mancat decat persoanele angajate acolo care la sfarsitul programului cara acasa cate 4 - 5 plase cu mancare, domnului Robu i s-a aprins un beculet. "Ce ar fi sa dam dovada de un minim bun simt si sa oferim studentilor nostri ceea ce ar fi trebuit sa le oferim de ani de zile?"

Si astfel a renascut "Meniul pe baza de cartela" care functiona cu ani buni in urma, inainte ca afaceristul Robu sa isi dea seama ca mancarea e o buna oportunitate de a jefui studentii.



***Sa speram ca nu va fi doar un praf in ochi aceasta "Super Oferta" si ca proasta organizare ce exista in UPT nu va transforma un lucru foarte benefic intr-o mizerie sinistra (cum ne-am obisnuit pana acum).

Nu trebuie sa fi mare savant ca sa realizezi ca oricine ar prefera sa manance un meniu complet la 10 LEI decat sa plateasca 6 LEI doar pentru un snitel la 3F. Totusi, mintile luminate cu lumanarea din UPT au ajuns la un momentdat la concluzia ca e vina studentilor ca renunta la a mai manca la Cantina, si in nici un caz nu e vina mancarii proaste de acolo sau a preturilor mari.

joi, 7 octombrie 2010

Atmosfera De Complex Studentesc European - Timisoara


***Imagini filmate in fata caminului 9C al Universitatii "Politehnica" din Timisoara. Mizeria aceasta este vazuta si simtita doar de catre studenti, in timp ce angajati din UPT stau pe salarii de zeci (uneori peste o suta) de milioane. 

Paradoxal faptul ca noi cei care sustinem financiar un sistem suntem tratati ca niste persoane de mana a doua, in timp ce indivizii platiti din banii nostri traiesc pe picior mare.

miercuri, 6 octombrie 2010

CICS - Sau Cum Sa Inventezi Un Departament Pentru Un Lingau

In Universitatea Politehnica din Timisoara, ca in orice alta institutie publica ce paraziteaza banii romanilor care muncesc cu adevarat, e la moda angajarea cunostintelor, rudelor, pilelor, obligatiilor, etc.

"Centrul de Informare si Consiliere a Studentilor te invita sa iei parte la prezentarea activitatilor sale, miercuri, 6 octombrie 2010, la ora 20,00 - in Amfiteatrul Traian Vuia - 150 - din Facultatea de Mecanica (et 1 - cladirea noua)."

Daca nu stiti inca despre ce este vorba cu acest centru de informare gasiti cateva informatii AICI.
Raportarile de productie de pe vremea comunismului, cand totul se tripla pe hartie in timp ce realitatea era dezolanta, sunt amatorisme pe langa puterea de inventie de acum. Totala inutilitate si inactivitate a CICS-ului se transforma din cateva vorbe intr-un fenomen spectaculos. Gasim AICI insirate o serie intreaga de presupuse activitati intreprinse in beneficiul studentilor. Oricine este in UPT de macar un an isi poate da seama ca se minte in stil mare.

Tupeul merge pana intr-acolo incat activitati destinate exclusiv Lingailor din Ligi la care nu au acces studentii simpli gen "Forumul reprezentantilor studentilor din Timisoara", "Excursii de informare sau de voluntariat pentru studenti", "Excursie de informare la institutiile Uninii Europene", "Traininguri, seminarii, workshopuri" sunt expuse ca succese ale CICS-ului.

Asadar, Bodin Florin va invita la o intalnire unde sa va impartaseasca realizarile departamentului creeat pentru ca el sa isi gaseasca un loc de munca. Bodin Florin este un eminent absolvent al Facultatii de Mecanica in 5+1 ani (a fost nevoit sa intre in extensie pentru a-si termina studiile), care dupa ce s-a chinuit sa finalizeze Ciclul Licenta brusc a devenit intr-atat de competent incat sa faca si Doctoratul. Ce valoare mai poate avea un Doctorat la UPT cand astfel de oameni incompetenti sunt admisi cu lejeritate doar pentru ca au servit interesele Sefilor?


***Peste cativa ani cine va mai stii toate acestea? Sau pe cine va mai interesa? Ceea ce va ramane cert este titlul de Doctor Inginer cu care se va putea mandri un individ ale carui singure merite au fost ca a stiut mereu fundul cui sa il pupe.

Ne mai miram ca suntem inconjurati de imbecili notorii acoperiti de diplome si titulaturi? Repetentul de astazi poate fi recunoscut maine de catre UPT ca specialist in domeniu si atestat ca atare.

duminică, 3 octombrie 2010

Radio-uri Online In Complex

Daca vreti sa ascultati Online un post de radio romanesc aveti urmatoarele adrese prin intermediul carora o puteti face:

http://10.7.255.254:8000/kissfm.mp3
http://10.7.255.254:8000/radio21.mp3
http://10.7.255.254:8000/vibefm.mp3
http://10.7.255.254:8000/radiozu.mp3
http://10.7.255.254:8000/europafm.mp3
http://10.7.255.254:8000/magicfm.mp3
http://10.7.255.254:8000/radioguerilla.mp3

Sau puteti descarca intregul playlist cu Radiou-uri de AICI (Click dreapta pe link > Save As...).

Pentru a putea asculta un radio Online este nevoie sa adaugati adresa URL in Winamp:


***Stream-urile sunt oferite pentru Complex de catre organizatia studenteasca Best.

sâmbătă, 2 octombrie 2010

The Wall

Chiar in fata Serviciului Social din Complexul Studentesc avem cea mai buna agentie de vanzari/cumparari de locuri in camine. 


***Doamnele de la serviciul social si Domnii de la Rectoratul UPT sunt persoane mai timide si nu isi afiseaza ofertele de locuri pe care le au rezervate in camine.