duminică, 29 septembrie 2013

Windows Gratis Pentru Studentii UPT (AC)

Probabil 99% din studentii care lucreaza pe un Desktop sau Laptop au ca sistem de operare Windows. Probabil 99% din cei 99% au Windows-ul downloadat de pe Internet si "crack"-uit, pentru ca 100-150 de euro nu-l dau pe nici un student afara din casa (sau din camera de camin) pentru a-si plati sistemul de operare. Sa nu mai spunem despre alte software-uri instalate pe PC - Office, spre exemplu.
 
Microsoft s-a gandit la toate acestea si a decis sa ofere gratis software-urile sale in scopuri educative. Adica pentru studenti, profesori - intr-un cuvant pentru Universitati.
 
Pana aici toate bune. Dar ca intentiile sa se transforme in realitate este nevoie de anumite mijloace. Astfel, s-a intrat intr-un parteneriat cu o platforma online care sa faca posibil accesul efectiv intr-un mod organizat al studentilor la software-urile in sine si la licentele acestora.
 
 
Asigurarea functionarii unei asemenea platforme necesita resurse financiare, motiv pentru care institutiile universitare ce doresc sa ofere studentilor acces la aceste programe gratuite trebuie sa achite imensa suma de 500$/an.
 
Da, ati citit bine. Nu 5.000 sau 50.000, ci 500 de amarati de dolari. Nici macar euro. Mai pe intelesul actualilor conducatori nesimtiti ai UPT - e de zece ori mai putin decat castiga pe luna Rectorul universitatii, un sfert din cat castiga pe luna orice decan sau prorector. Aceasta suma nu a putut sa fie achitata decat de o singura facultate din UPT - Facultatea de Automatica si Calculatoare. Se pare ca celelalte facultati au alte preocupari - cum ar fi sa suga bani de la studenti prin toate mijloacele posibile, nu sa le si faciliteze niste beneficii cu un cost minim. Oricum, nici la AC lucrurile nu sunt inca puse la punct in ceea ce priveste accesul pentru toti anii de studiu. In tipicul stil UPT.
 
 
***Asadar, norocosilor care au avut inspiratia sa dea la AC, adresa unde se pot accesa aceste soft-uri este Microsoft DreamSpark. Va puteti loga cu adresa de e-mail de forma nume.prenume@student.upt.ro primita de la facultate - in cazul celor din anul 1. Pentru informatii suplimentare gasiti raspunsuri prompte pe facebook https://www.facebook.com/MSPUPT.
 
Pentru restul studentilor - sfatul ar fi sa-si preseze reprezentantii sau direct decanatele pentru a se achita aceasta subscriptie.

Studentii Universitatii de Vest isi pot lua programele Microsoft gratuit de la adresa http://dreamspark.e-uvt.ro/dreamspark/

4 comentarii:

adynezu spunea...

Sunt deja anul 2, si nu stiu pe nimeni din an care sa fi primit o asemenea adresa de mail de la facultate...

ComplexTM spunea...

Da Ady. Se pare ca adresele de mail au fost transmise doar celor din anul 1. Pentru anii mai mari inca se mai asteapta o decizie legata de accesul la softuri. Tipic UPT.

Anonim spunea...

Niste gunoaie de oameni, nu fac nimic pt studenti. Bine ca pot sa puna taxa pe toate prostiile dar cand sa ii ajute pe studenti se fac ca ploua. Chiar asa suma mare este incat nu pot sa faca aceasta plata toate facultatiile? Sau nu mai au apoi destui bani de unde sa achizitioneze bunuri pt interes personal.

Anonim spunea...

nu mai merge site-ul :(