vineri, 10 februarie 2012

Se Alege Conducerea UPT Pentru Urmatorii Ani

Cu mare greutate incep sa scriu despre un subiect legat de UPT si mai ales de conducerea UPT. Motivul e simplu: in general UPT si in special conducerea sa pot fi usor asemanate cu o cocina plina de rahat si cadavre in putrefactie ramase agatate in functii de ani de zile.

Pana la urma nimeni nu ar avea nimic cu o mana de nesimtiti. Problema e cand acesti nesimtiti sunt niste nulitati absolute care isi construiesc averi si cariere pe spatele unui sistem si in cele din urma pe spatele unor tineri.

Ani de zile l-am imbogatit pe unu' Robu si i-am creat o cariera pe baza careia a reusit sa prosteasca niste prosti sa il si voteze senator. E adevarat ca nu si-a castigat pe drept pozitia, ci in urma unor conjuncturi ale unei legislatii gaunoase, dar totusi spune multe despre societatea in care traim.

Probabil cu totii v-ati lovit de un text din partea profesorilor din UPT in momentul in care cautati intelegere la ei: "Un student la politehnica trebuie sa isi dedice timpul pentru invatat, nu pentru lucru sau alte activitati. Nu poti sa fi si student la poli, sa si lucrezi." Uitau toti exemplul din fruntea UPT-ului care facea fata la 10 posturi in acelasi timp. El putea fi rector, profesor, senator, cercetator, fotbalist, frecator de mandolina, bagator de seama, candidat la primarie, presedinte de filiala de partid, etc. Toate aceste functii platite din banii nostri, bineinteles.

Macar un minim bun simt daca ar avea toti nesimtitii pe care ii imbogatim din banii nostri sa ne spuna un simplu "Multumesc". "Multumesc, studentilor, ca ne dati lunar sute de milioane ca noi sa fim nesimtiti in continuare si sa va tratam ca pe niste cersetori".

Revenind la simulacrul de alegeri din UPT.

Lingaii s-au dat de ceasul mortii ca vor sa fie in "comitetul" de alegere a rectorului. Pe cine credeti ca o sa voteze? Credeti ca o sa voteze cu un candidat gen Horia Balta care nu face parte din nici un cerc de interese si care spune verde in fata situatia? Nu. Va fi ales tot unul insurubat in sistem in genul fostului rector, cum ar fi Radu Vasiu.

De ce Radu Vasiu?

Pentru ca in dulcele stil mizerabil romanesc, fostul rector Robu nu se da dus de la un scaun in conducere nici cu jandarmeria. Daca nu mai poate candida ca rector, doar nu se face sa isi vada el de treburile lui de senator al melcilor si de activist de partid. Nu nu, domnul Robu vrea sa fie presedinte al senatului UPT. De unde vine obsesia asta bolnava dupa functii doar un psihiatru bun ar putea intelege.

Asadar, venit cu temele facute din cocina politica romaneasca, Robu si-a facut deja o echipa de conducere pe care o promoveaza la pachet:

Nicolae Robu - presedinte senat (actual rector)
Radu Vasiu - rector (actual secretar stiintific UPT)
Liviu Marsavina - prorector (actual sef de catedra la mecanica)
Petru Negrea - prorector (actual prodecan la chimie)
Daniel Gercea - prorector (profesor la constructii)

Ce mai conteaza ca nu vorbim aici de o societate comerciala sau de un partid politic? Noi venim cu echipa. Ce mai conteaza ca fiecare functie din cele de mai sus e total distrinca si nu are legatura una cu alta? Noi venim la brat ca un tot unitar pentru ca asa va fi bine. Alo, domnilor! Vorbim de o institutie de invatamand, nu de partidul obositilor insetati dupa functii si bani publici.


***Unica sansa de a iesi putin din voma purulenta in care se scalda UPT-ul este votul pentru un om nou, un om din afara combinatiilor si a intereselor. Un singur candidat corespunde acestor cerinte: Horia Gheorghe Balta.

19 comentarii:

Anonim spunea...

Balta, Balta, las-o balta! Iar nu ti-ai luat medicamentele la timp? Vezi tu, in timp ce postai pe-aici de ani de zile nevasta-ta te insela. Cam trist dar nu-i de mirare daca ne uitam ce moaca de tampit ai. Hai mars si-ti ia medicamentele schizofrenicule! Vezi ca macar tu sa te votezi marti sau cand aveti alegerile alea. Pai tu te compari cretine cu dl. profesor decan Otesteanu? Uita-te doar cum arata el si cum arati tu!

Dorin spunea...

Wow! Articolul asta ii cea mai penibila campanie electorala pentru Balta (pe care sigur nu o scris-o Balta... el ii prea prost ca sa compuna asa ceva).

Balta nu e potrivit pt rolul de rector in nici un fel. Nu stiu cerintele pentru a candida la functia de rector si nici mai nimic despre ceilalti candidati, dar sunt sigur ca Balta ii de departe cel mai prost candidat... daca ii de umplutura ii una, daca ii pe bune ii aiurea rau.

Nu ii bun nici ca profesor, adica 18 ani ca sa isi ia un doctorat (sa zicem masterat + doctorat desi nu zice in CV asa ceva), nu are nici o experienta relevanta in domeniu; nici ca manager adica la 45 de ani inca locuieste cu familia in camin studentesc.

Cum sa dai organizarea si conducerea unei universitati pe mana unuia care nici macar viata nu a fost in stare sa o organizeze si traiasca bine?

Acuma sa revenim si la partea (mult prea) socialista a articolului: care ar fi problema ca o universitate sa fie condusa ca o societate comerciala? care ii problema cu o echipa de conducere? Nici una... atata timp cat conducerea se ocupa cu atragrea de fonduri (cercetare pentru sau in colaborare cu firme private, sponsorizari, colaborari) si se rapslateste performanta (in cazul asta performanta scolara la nivel intern si mai ales extern). Problema ii cine conduce si ce echipa are, pana acum problema a fost Robu si echipa lui care a condus UPT comunist de-a dreptul... acum e o sansa sa se schimbe.

Din cat stiu eu despre candidati, cel mai bun ar fi Otesteanu, din experientele mele nu pare un tip susceptibil la pupincurism, nu e nici incorect si din CV se vede ca e mult mai bine pregatit si ca formare profesionala si ca manager decat Balta.

Din restul candidatilor 3 sunt actuali prorectori, la cat de bine o fost in Poli in ultimul lor mandat nu i-as vota (in presupunarea ca as avea dreptul de vot) decat dupa multe investigatii si daca ar fi singurele optiuni, iar ilarica59 nu pare decat mai bun ca Balta dar nu mult... si nu un profesionist.

Anonim spunea...

Rector ca Robu Il Caesar cum am vazut ca-i zice tipul asta Balta pe mail-urile care circula si pe la noi prin Alcatel nu mai pupati voi in Poli cat ii lumea. Eu am vazut prin comparatie cum era UPT acum 10 ani (aproape 11) cand am absolvit eu si cum e acum. Orice timisorean vede cate a facut omul asta si stiu ca am un verisor la UVT si un prieten la Medicina ca si salariile in Poli sunt mult mai mari ca la alte universitati si totu-i corect nu ca la ei.

Anonim spunea...

Balta e un psihopat! Oricine i-a citit emailurile a putut sa vada asta! Un om normal la cap trimite poze cu fata lui sarita de la balcon sa le vada toata lumea?! Fac pariu ca nu va lua nici 10 voturi! Locul lui e la spitalul de nebuni! Nu face decat sa polueze aerul planetei cu respiaratia lui! Pe lumea asta sunt multi oameni nemultumiti de ce le-a oferit viata! Asa cum e si Balta! Dar macar au demnitatea sa nu improaste cu Rahat peste tot in jurul lor! Rusine Balta!

Anonim spunea...

fiecare are dreptul la o opinie.
insa anonimul de deasupra mea face mult mai mult de atat. el declara "adevaruri" absolute.
paote sa ne placa sau sa nu ne placa domnul Balta, insa conform legii, ceea ce ai scris tu poate fi incadrat la calomnie.
una este o parere personala si alta sa spui ca e nebun, ca tebuie dus la casa de nebuni.

Anonim spunea...

Anonimule de deasupra tu esti chiar Balta, ha, ha, ha! Prietena mea e psiholoaga si... nu prea zice de bine de tine dar cred ca ala de care te legi intrece totusi masura.

Anonim spunea...

Balta decat sa ataci lumea pe internet, sub diverse nume anonime sau chiar sub numele tau, mai bine ti-ai canaliza energia ca sa faci ce trebuie sa faca un barbat, adica sa ofere familiei lui tot ce e mai bun.

Anonim spunea...

catre anonimul de la 16 februarie 2012, 16:16

nu stiu ce e prietena ta, insa stiu sigur ce e mama ta....

unumic spunea...

iar apare ala cu prietena psiholoaga :)) prea tare.

Anonim spunea...

Cum adica ”iar apare ala cu prietena psiholoaga” cand eu n-am mai postat niciodata pe blogul asta nici n-am stiut ca exista pana cum cateva zile cand vorbeam cu un coleg care e si el si prietena la ETC despre alegeri si ei mi-au spus ca printre candidatii de rector la UPT e si un prof. ma rog un sef de lucrari de-al lor care pe blogul asta are multe voturi si pare cu sanse sa fie ales ceea ce ar lasa toata lumea pe spate. Mai ales pe decanul Otesteanu care se vede el rector.

Anonim spunea...

Am auzit ca Otesteanu e turbat impotriva lui Balta ca a luat 33 de voturi care daca Balta nu candida mergeau la el si el se califica in turul 2 in locul lui Vasiu. D-le Balta cred ca ti-ai dat foc la valiza ca Otesteanu nu-i ca Robu sa te lase nepedepsit. Probabil ca stii si tu asta de-aia te-ai inmuiat asa dupa ce l-ai facut arogant.

Anonim spunea...

Balta e cel mai penibil candidat la functia de rector pe care politehnica l-a avut vreodata! Un psihopat!

Anonim spunea...

Eu nu inteleg de nu-si semneaza Balta blogul asta! Complext TM opinia schizofrenicului Balta! Daca tot zice ca el e cu cartile pe fata! El una zice si alta face.

Anonim spunea...

Eu va rog sa nu folositi cuvinte atat de aspre la adresa d-lui Balta. Eu sunt studenta la Psihologie si la insistenta prietenului meu imi dau si eu cu parerea. E vorba de niscaiva tulburari dar nu fiti prea aspri cu acest domn. Lui i se pune pata pe cate cineva sau pe cate ceva (asta se cheama fixatie) si asta ii umbreste mintea. Dar trebuie sa fiti toleranti cu el.

Anonim spunea...

Auzi doamna psiholoaga sa ne mai lasi cu blandetea ta... Daca nu era schizofrenicul asta Otesteanu ar fi ajuns in al doilea tur! Nu vezi ca una zice si alta face! Intai zice ca ii e recunoscator lui Robu ca i-a dat doua camere intr-un camin si la nici 30 de secunde dupa aia il ataca pe toate fronturile si fara motiv! Intai zice ca are spititul curat si inocent si cand te uiti ce face cum isi spurca contracandidati, pe Vasiu pe Otesteanu ba anonim ba pe fata te intrebi ce are el curat? Nici macar familia lui nu l-a suportat! E schizofrenic si astia trebuie izolati nu trebuie sa iasa in fata! Trebuie sa se trateze! Si destept poate ca a fost in facultate! Acum are grave scapari de logica! Eu ma intreb ce face el la orele pe care le tine? Le vorbeste studentilor despre greva foamei? Ii atata impotriva lui Otesteanu? Se plange ca nu i-a dat Robu salarul care trebuia sa i-l dea ministerul? Ar trebui ca studentii lui sa fie chestionati macar putin!

Anonim spunea...

Am auzit că dl. decan Oteșteanu i-a chemat mâine la o analiză pe cei de la ETC și că principalul ”analizat” va fi Baltă din cauza căruia Oteșteanu nu s-a calificat în turul II. Cică viteazul Baltă aflând că urmează să și-o încaseze nu va participa :)

Anonim spunea...

Pt. anonimul care-i spune prietenei mele ”doamnă psiholoagă”. Eu sunt prietenul psiholoagei care este domnișoară nu doamnă. Am spus și a spus că suntem prieteni nu căsătoriți. Tu nu ești obiectiv, prietena mea este. De aceea ea e blândă. Ea îl consideră cu probleme psihice și pe ”Dorin” și pe ”unumic”. Și e blândă și cu ei, numai eu știu ce-mi spune despre ei bieții.

Anonim spunea...

Cei mai tampiti dintre cei ce posteaza aici sunt aia de-si zic "unumic" si "Dorin".

Anonim spunea...

Hei Balta, am auzit ca a iesit rector dl. prorector Serban si nu tu cum te laudai. Si nu te-a luat prorector pe tine ci pe dl. decan Otesteanu. Daca esti asa valoros cum te dai cum de s-a-ntamplat asa?