luni, 8 noiembrie 2010

Cum Se Dă Din Fanta-n Sprite

Aşa sună expresia care se potriveste mănuşă manevrei lingailor cu cei "25%" mult trambitati in proteste si manifestatii.

Pana acum auzeam sloganele "nu va mai exista reprezentare", "fara cei 25% nu mai insemnam nimic", "studentul e pe cale de disparitie" si alte oboseli de acest gen. Nimic concret, nimic precis cu subiect si predicat. Mare peste orice idee statea procentul de "25%".

Dupa articolul in care am punctat cat se poate de clar ca reprezentarea de 25% din Senatul Universitatii si din Consiliile Facultatilor ramane in picioare, lingaii si-au dat in petec si si-au aratat adevaratele intentii (facem un apel la rămăşiţele de bun simt ale celor din ligi: nu mai folositi expresiile "studentii vor", "studentii spun", "studentii cred" atunci cand exprimati prostiile gandite de voi. Habar nu aveti ce vor, spun sau cred studentii, deci nu mai mintiti.

Carevasazica acesti parveniti si pierde-vara au vise mari. Nu le mai ajunge sa fie inlocuitori de hartie igienica pentru rectori si alti sefi din universitati, nu se mai multumesc cu excursiile gratis prin tara si peste hotare, nu mai sunt suficiente nenumaratele beneficii nemeritate pe care le au de pe urma mimarii reprezentarii studentilor. Lingaii vor acum putere.

Lingaii vor acum sa decida cine va fi si cine nu va fi Rectorul unei Universitati. Nu conteaza ca ei sunt o adunatura de prosti notorii si restantieri de frunte, nu conteaza ca singurele lor succese sunt legarea sireturilor de la adidasi sau stersul mucilor inainte sa le atarne in gura. Ei vor sa conteze, vor sa aiba putere de decizie. Ca Rectorul ar trebui, in mod normal, sa fie desemnat prin concurs si sub supravegherea unei comisii compuse din oameni cu adevarat in masura sa decida, e nesemnificativ in mintea lingailor. Ei vor sa conteze.

Asta nu e de ajuns. Presupusii reprezentanti ai nostri vor sa faca parte si din consiliul administrativ al universitatilor. Da, ati citit bine. Lingaii se viseaza si mari administratori. Pana acum asta era cam singurul domeniu in care nu si-au bagat nasul, probabil si pentru ca nasul lor sta mai mult in cate un fund. Acum au decis ca e momentul sa se impuna, sa iasa in fata. Si-au dat seama ca doar in tabere si teambuilding-uri nu ii prea remarca nimeni, niste comisii de alegere a Rectorului si niste administrative ar fi locurile ideale din care sa avanseze in vreun partid politic.


***Pana la urma ce sa faca si ei? De altceva oricum nu sunt in stare decat sa bata din gura degeaba, sa minta, sa manipuleze, sa dezinformeze si sa profite la maxim din toate acestea. Le uram sa faca in continuare toata viata exact ceea ce fac acum si au invatat asa de bine - sa se scalde in mediocritate si sa pupe in cur pentru o coaja de paine.

10 comentarii:

Marius spunea...

Se vede ca esti batut grav in cap si te agiti degeaba ca o curva proasta ... ai inteles legea, dar habar nu ai cum se aplica in universitati ma dobitocule.

DEGEABA RAMANE IN PICIOARE 25% IN LEGE SI NUMARUL PERSOANELOR DIN FORURILE UNIVERSITARE CRESTE, IAR CEL AR STUDENTILOR PARTICIPANI, NU!

Ai inteles acum ma idiotule?
Ai deja 3 posturi cu incercari de a avea dreptate si tot ca o pula beata ai iesit si de data asta.

Hai cu al 4lea ... poate nimeresti ceva de data asta.

Anonim spunea...

Pai acum e criza, se dau si ligile cu cine pot doar doar prind si ele ceva cu ocazia asta. Traiasca noul partid al Ligilor Robiste :D

Anonim spunea...

Marius,nu inteleg de ce te agiti ca un pepsi.Ai lins cam mult in ultimul timp?
Toti stundetii,mai putin cei din anul I,stiu ce sunteti defapt,niste gunoaie care se cred mari personalitati.
Interesele voastre sa cam vad de la o posta,nu inteleg de ce tot incercati sa le mascati cu toate prostiile vostre.
Mult noroc la lins poponete:)

Anonim spunea...

Nu it fa griji ca nu le mai merge mult, oricum toata tara asta se darama, le vine randul curand, iar despre toti cei care sunt asa prosti incat sa asculte toate cacaturile celor din ligi (legat de reprezentare ma refer, ca mai au chestii ok, respectiv concursuri) nu pot sa spun decat ca o sa isi merita soarta, ma refer in viitor cand au sa suporte consecintele.

Oricum nu mi-as face griji ca sunt in poli mafioti mai mari care nu au sa-i lase sa miste ;)

Anonim spunea...

Totusi ar fi bine sa fi un pic mai obiectiv, uite un exemplu

http://capitalismpepaine.wordpress.com/

dureros de adevarat si foarte obiectiv in acelasi timp.

Marius spunea...

@Anonim2: Si totusi din toti studentii aia de care spui tu, in 4 ani de volutariat NICI MACAR UNUL nu ne-a futut in gura cum faceti voi din spatele monitoarelor?

Tastaturile alea va dau curaj la multi dintre voi, dar cand e vorba de spus in public, va (v-o) trageti in cur toti.

Stay safe, use condoms boys.

KAEL spunea...

Marius...cine crezi ca da in handicapati, ma? :)) Oricine va vede i se face mila instantaneu. Stati jos in banca voastra si lasati initiativele astea razboinice ca sunteti de rasu curcilor.

Marius spunea...

Caminul 4, camera 201 ... hai vino sa te vad viteazule.
Crezi ca de asta sunt eu la AC, pentru mila studentilor ?
Vai de capu' tau de sclav.

Anonim spunea...

Pai tocmai mai Marius,nu esti la AC pentru mila studentilor,esti acolo doar sperand ca,in urma stersului poponetelor cu limbuta,o sa ajungi un mare un fel de Iapa.
Serios sunteti cu totii niste penali,nu imi pot imagina cum puteti dormi noaptea!

Ciobanu Alin Marcel spunea...

Ideea de a da o putere reala reprezentatilor studentilor nu este chiar atat de rea. Poate ca, daca acei reprezentanti ai studentilor chiar ar avea un cuvant de spus, atunci alegerile pentru acele posturi n-ar mai fi o gluma. Poate ca studentii ar avea o oarecare deschidere in acest sens si nu ar mai trata acele alegeri ca pe niste glume proaste.

Poate, nu bag mana-n foc.