joi, 28 februarie 2008

After The Meeting ...


In urma sedintei din 27.09.2008 s-au stabilit/constatat urmatoarele:


- Schimbarea retelei de cablu TV din camine
Licitarea realizarii retelei de cablu TV
Licitarea furnizarii de servicii
(D-nul Laslau+ Serviciul de Achizitii- D-na Suba)

- Se vor face achizitii pentru imbunatatirea retelei de internet din complex.Intocmirea unui referat in acest scop.(D-nul Laslau+ Serviciul de Achizitii- D-na Suba)

- Renegocierea contractului cu RETIM la nivelul necesitatilor: marirea numarului de tomberoane, golirea pubelor si a tomberoanelor de 2 ori pe zi. (D-nul Staicu)
Platirea de catre UPT a persoanelor care golesc camerele de colectare a gonoiului din camine(Ruset+ Bosioc)

- Achizitionarea si montarea de plase pentru tantari la gemurile din camine. (Staicu)

- Deratizarea si dezinsectia realizate mai des (Bosioc)

- Nu se vor instala gratii la geamurile de la parterul caminelor. Exista un proiect de realizarea unui sistem de supravegheat cu camere video

- Se va intocmi de catre comintele de camin o lista cu numarul de masini de spalat si uscatoare necesare in fiecare camin. Se va relua licitatia/schimba procedura de achizitie a masinilor de spalat si a uscatoarelor.
(Bosioc+Suba)

- Nu se vor mai semna contracte care sa permita afisajul de reclame in camine si facultati (se inocmeste o solicitare in scris in acest scop).
Intocmirea unui necesar de aviziere pentru camine si facultati

- Se vor achizitiona si monta bariere pentru blocarea accesului auto de pe strada Aurelianus, prin spatele cantinei UPT.

- Intocmirea unei adrese pentru facultati, Organizatii studentesti si camine de catre domnul Rector pentru grabirea procedeului de definitivare a posibilitatii de achizitionare a abonamentelor RATT cu pret redus

- Suplimentarea numarului de femei de servici in camine. (administratorii caminelor sau d-na Bosioc)

- Persoane din partea universitatii care se vor implica in consiliul consultativ de cartier al studentilor: d-na Bosioc, d-nul Staicu si o persoana care sa reprezinte fiecare camin.

- Comitele de camin se ocupa de achizitionarea vizei de flotant.Fiecare student are obligatia de a-si achizitiona timbru fiscal

- In caminele de 2 persoane se va reface sistemul de supraveghere cu camere video.
Comitele de camin trebuie sa verifice periodic inregistrarile.

- Propunere de proiect: solicitarea sprijinului financiar de catre MEC in vederea cumpararii terenurilor si spatiilor din complex pentru a fi redefinite in scopuri favorabile studentilor. Acestea nu vor mai fi inchiriate pentru activitati daunatoare studentilor.

- Clubul 1MV va fi modificat si renovat in scopul de a functiona in regim de cantina si/sau punct de servire al mesei

- Intocmirea unei adrese catre Rectoratul UPT pentru obtinerea de gratuitate la inchirierea Fast Food-ului in vederea desfasurarii de activitati distractive pentru studenti.
Se vor achizitiona echipamente pentru desfasurarea acestor activitati (ex: karaoke, petreceri etc). Este necesara intocmirea unu comitet format din reprezentantii studentilor care se va ocupa de organizarea acestor activitati.

- Cumpararea de catre UPT a biletelor la manifestatii culturale si sportive pentru a fi folosite de catre studenti.

- Acordarea sprijinului de catre UPT la realizarea balului bobocilor pe UPT si a balului Politehnicii.

- Au fost achizitionate 2 autocare pentru a fi date in folosinta pentru actiuni academice, nu si sportive.

- Evaluarea cadrelor didactice se va face online, iar a secretarelor prin chestionare. Este necesara o evaluare.

- Vor avea loc intalniri lunare intre conducerea UPT, COSPol si ceilalti reprezentanti ai sudentilor(studenti senatori, sefi de an, sefi de grupa, comitetele de camin).
(verificarea agendei la Florin si doamna Marinescu)

- Daca actiunile studentesti de gen ZTS si ISWinT se vor desfasura in timpul vacantelor, participantii vor fi cazati in camine. Se cauta solutii pentru cazarea participantilor la ZTS

- Studentii proprietari de masini trebuie sa prezinte dovezi. Se va realiza un timbru cu emblema UPT pentru a fi lipit pe masinile studentilor UPT in vederea eliminarii din parcari a masinilor care nu apartin studentilor. (d-nul Staicu)

- Lansarea unei competitii pentru studenti de a realiza un program de gestionare a precazarilor si cazarilor.
Repararea programului actual de gestionare a cazarilor.

- Implicarea reprezentantilor studentilor in ceea ce inseamna decizie la nivel de Serviciu Social ori investitii cu precadere in complex. Intocmirea de propuneri de catre reprezentantii studentilor

- De luat legatura cu studentii de la Arhitectura in vederea intocmirii unei harti pentru fiecare facultate apartinand UPT

Pentru caminul 14- de verificat contractul cu firma de distributie a mobilierului in vederea atributiilor angajatilor. Trebuie transportat mobilierul in fiecare camera si montat.

** Oare sa fie alte pleve...sau se va si intampla ceva practic? Sa asteptam si sa observam...

miercuri, 27 februarie 2008

Sedinta

" Salutare tuturor,
Va reamintesc ca maine, miercuri 27.02.2008, incepand cu *** ora 20:00 *** , in sala 196 a Facultatii de Mecanica, ne vom intalni cu dl. Rector, dl. Serban si dl Staicu, pentru a discuta problemele existente in camine.
ESTE OBLIGATORIU, pentru FIECARE CAMIN in parte sa isi trimita cate un reprezentant, de preferinta seful de camin, pentru a discuta problemele concret!
Ne intalnim acolo.
Nu uitati, pentru ca este extrem de important ca feedback-ul sa fie cat mai complet si competent! "

*** ORA 21:00

Acest mesaj a fost trimis unui numar limitat de oameni "cei avizati" ... care normal ca nu o sa mearga... Si ne mai intrebam de ce lucrurile stau cum stau.

sâmbătă, 16 februarie 2008

Au ajuns la spital după ce au încercat să copieze la examen!

"Şapte studenţi de la o facultate de drept din Iaşi au ajuns la spital pentru că nu şi-au putut scoate din urechi un dispozitiv folosit ca să copieze la examene.
Nu mai mare de câţiva milimetri, magnetul se lipeşte de timpan şi iese destul de uşor cu ajutorul unui metal. Tinerii nu s-au descurcat însă, aşa că au apelat la medici.
Păţania tinerilor a reprezentat o premieră şi pentru medicii ORL. Problema s-a rezolvat rapid, cu ajutorul unei serii de spălături. Specialiştii avertizează însă: studenţii riscă să se aleagă cu infecţii sau, mai rău, cu timpanul spart de pe urma folosirii dispozitivului. Acesta este compus dintr-un mic magnet, care se foloseşte de obicei împreună cu o antenă şi un telefon mobil. Costă 100 de euro, se cumpără de pe internet şi a devenit atât de popular, încât, cel puţin la Iaşi, se închiriază cu 30 de lei pentru un examen."

Tot mai buna e fituica cea de toate zilele :D

14 Februarie rosu

Azi dimineata in fata cofetariei "trandafirul" ... balta de sange ... Locul amintit e parte din Complexul [inca] STUDENTESC din Timisoara.

Probabil ca a batut inima cuiva prea tare...si...a dat pe din'afara... Sau poate NU...

vineri, 15 februarie 2008

Punct De Vedere

"Nu vreau să fiu acid în declaraţii, dar cei 5 ani de experienţă acumulaţi în complexul studenţesc nu mă lasa pur şi simplu să stau cu capul pe pernă şi să dorm. Azi s-a săpat ditamai gaura in aleea din faţa cocinilor construite in faţa C9. Muncitorii au legat acolo o coductă de apă si au astupat cu NISIP şi nu cu asfalt sau beton. Astept sa vină o ploaie sa spele nisipul de acolo din gaură şi atunci să te ţi de ceva dacă ai de ce !
Nu stiu daca vă aduceti aminte de cum arăta aleea din faţa C22 pana la C19. Va spun eu cum arata: plina cu gropi, daca ploua şi călcai în baltă iţi trecea peste papuci. Eh bine acum s-a întors roata spre partea asta de complex, numai ca acum nu natura face găuri ci arabii. Aceiasi arabi care ne vand produse la preturi cu pana la 100% mai mari decăt în altă parte.
De unde au primit aceşti arabi aprobare de construcţie în faţă la c14 şi c9? De la conducerea UPT? sau de la primarie ? De ce ligile nu mai fac nimic? Le e frică acesa este motivul. Fiecare de acolo din ligă vrea să stea liniştit pe scaunul lui şi să scoata ochii la studenţi cu ZTS cu bobo party si alte minuni.
Ba chiar mai mult COSPOL face joia petrecere in NO NAME, cel mai infect local posibil..vedeţi cu ochii voştrii şi o să-mi daţi dreptate. Faceţi o socoteală. Câţi patroni din complex sunt romani... 2, 3 4 ? Eu cred că exceptand pe cel din Tequilla care e roman mai sunt cativa care îi numeri pe degetele la mână.
După cum am mai scris pe un comentariu undeva ( nu mai ţin minte) patronii arabi din complex au legături cu SRI-ul şi ei nu sunt asiguraţi. Aceştia au colaborat cu SRI pe timpul stundeţiei şi acum au parte de favoruri. Ca să nu ma abat mult de la subiectul mailului trebuie spus ca un drum prin complex este asemanator din multe puncte de vedere cu unul prin bazarul din Brancoveanu.

Comparaţie: ------------- Barncoveanu+++++++Complex ===========================================
Tigani----------------------------------DA ................................ DA
Aurolaci--------------------------------DA ............................... DA
comerciantiambulanti------------------DA ................................. DA
patrule depolitie-----------------------NU ................................... NU
jandarmerie gropi în alei & trotuare DA .............................. DA
cersetori ---------------------------- DA ..................................DA

lista poate continua la nesfarsit

Deasemenea ar trebui postat si urmatorul lucru: NU DAŢI BANI LA CERŞETORI ! pentru ca nu e se vor folosi de ei ... Numai bine vă doresc şi in complex curat fara aurolaci, cersetori şi gypsie ce ne fură .... "


***Acest mesaj mi-a fost trimis prin mail. Va astept pe toti cei are aveti ceva de spus sa va trimiteti opiniile voastre legate de complex, gandurile voastre, experientele voastre...pe adresa: hai.lamunte@yahoo.com

Velantainz Studentesc



...pret a manger e plin...
...la doi insi unu e cu trandafiru de rigoare in mana...
...un tip masiv trage pe una de mana dupa el...timp de cateva minute bune cat au fost in raza mea de atentie nu au schimbat nici un cuvant...
...intr-un camin un cuplu incearca sa incropeasca o conversatie, individul roteste in gura aceleasi 10 singure cuvinte pe care le stie mai "dulcegaroase", in diferite constructii una mai nefericita decat alta...
O "sarbatoare" de carton pentru oameni de carton.


Se mai intampla prin Internetul romanesc...

1. Mai intai o fata isi expune dorinta de a iesi cu cineva:

2. Vazand ca lumea nu reactioneaza cum ar trebui, ii aduce pe drumul cel bun:

3. Dupa care trage niste concluzii presarate cu sfaturi de viata si semnaleaza aparitia unui castigator:

CONCLUZIA: Unde sunteti fetelor din Complex? Haideti, putina imaginatie...!

joi, 14 februarie 2008

Nice Stuff

O initiativa draguta in Caminul 20 la parter. Va recomand sa vedeti si poate o sa fie contagios pe viitor ca la faza cu impodobitu de Craciun :)
Asta e dovada ca si cu un sef de camin imbecil [vezi seful de camin din 20]...se pot intampla lucruri faine complet INDEPENDENT de acesta.
Probabil ca uneori pe un prost trebuie sa il ocupi cu ceva ca sa nu mai poata strica alte lucruri....cum si sefu de camin din 20 e ocupat sa ne minta in calitate de vicepresedinte de Liga ca se face si se drege...si nu are timp sa strice lucrurile pe la el prin camin.

O Chestie Zgomotoasa

"Radio Complex" face iara o chestie pe care nu am inteles-o niciodata. Se posteaza in fatza cladirii unde candva....odata demult era Cantina Studenteasca [Odihneasca-se in Pace] ... si fac ei zgomot pe acolo ... nu stiu care e ideea. Oare sa fie ceva legat de stupiditatea asta imbecila "Velantainz Dei" ?
Daca v-ati prins voi poate imi spuneti.

Om sau Planta?

Cum faci diferenta dintre un student normal si unul implicat intr-o liga? INTOTDEAUNA cel din liga va fi complexat si ORICE ii vei spune va veni cu argumentul implacabil: "Pune Ba Mana si Fa Tu Ceva! Lasa Vorbele Aiurea! E Usor Sa Comentezi, Mai Greu Sa Faci."

Deci cum ar veni treaba dom' presedinte sau dom' vice...imi spune mie student "civil" sa "pun mana acolo sa fac ceva". Hai mai bine sa faceti voi daca tot va place sa "faceti parte" si daca nu puteti...exista institutia DEMISIEI DE ONOARE.

Abia astept 2009-le...sa vedem ce promisiuni/ planuri/ minciuni o sa mai fie. Pe cele din 2008 le-am auzit deja.

Vreti sa radem putin?

La ultima sedinta a COSPOL [ligile adunate la un loc], vicepresedintele ligii de la mecanica [Mihai Catana] promitea solemn ca luni va face demersurile necesare sa se ia masuri cu constructiile de pe langa caminul 14, 8, 9...zona aia plina de minuni.

S-a intamplat ceva? A vorbit cineva cu altcineva....s-a luat vreo masura...vedeti vreo schimbare? :))

Mi se pare ca asta e din ciclul:

[2007-03-08 22:13] X: sau din doleantele inaintate lu ciuhandu
[2007-03-08 22:13] X: ce s-a rezolvat din ele?
[2007-03-08 22:14] OmuDeLaLiga: doleantele inaintate incep sa se rezolve
[2007-03-08 22:15] OmuDeLaLiga: boschetari
[2007-03-08 22:15] OmuDeLaLiga: parcul din spatele caminului 19-20-21-22
[2007-03-08 22:15] OmuDeLaLiga: se va lumina
[2007-03-08 22:15] OmuDeLaLiga: si reconditiona
[2007-03-08 22:15] OmuDeLaLiga: s-au montat deja becuri
[2007-03-08 22:17] X: boschetarii is la locu lor
[2007-03-08 22:17] OmuDeLaLiga: stiu, dar o sa-i ia sa-i duca cu duba maine sau poimaine

Hahahahahahaahahaha!!! Da, vedeti bine, discutia a avut loc la inceputul anului 2007...cam pe vremea asta. Se pare ca primavara e un anotimp bun de promisiuni. Eu zic sa ii trimitem pe astia de la ligi sa candideze pentru parlament si sa ne lase dracu in pace...macar sa nu mai creada cineva ca noi studentii suntem o adunatura de prosti.

Fa-te Ca Lucrezi!

Cine ar trebui sa faca ceva ca toate astea sa revina la normal? Evident LIGILE STUDENTESTI care chipurile ne reprezinta pe noi. Ce fac ei de fapt?
De curiozitate m-am uitat pe site-ul uneia din ligile cele mai Pline De Aroganta si anume Liga Facultatii De Mecanica. Ce am gasit la capitolul "Activitati"...o sa va arat:
* "simularea parlamentului european" - In luna decembrie a anului 2007 a avut loc dezbaterea YANG, sustinuta in Santiago de compostela, Spania, actiune la care si Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică din Timişoara a avut membrii prezenţi.
COMENTARIU: O stupiditate pe sistemul hai sa mai vedem si noi o tara straina
* "colectia zts" - ZTS reprezintă o acţiune organizată de către studenţi şi pentru studenţi pe parcursul unei săptămani. Scopul proiectului il constituie interacţionarea a aproximativ 200 de participanti, atat din ţară cat şi din străinătate, din punct de vedere cultural, sportiv şi stiintific.
COMENTARIU: Cu ce ne ajuta asta pe noi studentii din Complexul Timisorean?
* "excursii"
COMENTARIU: Ce mai e de comentat...oamenii merg in excursii in locul nostru probabil. Daca se distreaza reprezentantii, trebuie sa le fie bine si celor reprezentati :))
* "forumul organizatiilor studentesti din romania"
COMENTARIU: Din nou o actiune buna de pus la CV "Mami mami...am fost la forumul studentilor...m-a vazut lumea!!"
* "BoboDance 2007"
COMENTARIU: Na asta intr-adevar e o activitate buna. Lasa realitatea din postul precedent...noi trebuie sa ne distram ca in rest avem tot ce ne trebuie.

Unde Ne Aflam?

Cateva mici extrase din realitate:

1. Suntem singurul complex studentesc din Romania fara cantina studenteasca.
2. Suntem invadati de shaormarii, terase si bodegi in Complex.
3. Parcarile caminelor sunt transee, aleea pe care mergem spre Poli e zdrobita toata.
4. Lucrarile in caminele renovate sunt facute in bataie de joc, pe nimeni nu intereseaza atata timp cat firmele isi incaseaza banii...Robu tace.
5. Internetul mai mult sta decat merge.
6. Daca te duci la magazinele din complex sa cumperi ceva...sunt preturi cu mult peste ce gasesti doua strazi mai departe.
7. Mergi pe aleea studentilor si in fata fiecarui camin te intampina o gasca de Pubele arhipline tot timpul...oare cum va fi cu ele la vara?
8. In caminele politehnicii sunt cazati de la 5 stundeti in sus...asta in cazul in care nu ai pile bune.
9. Intre cofetaria de langa Happy si Pret a Manger...trebuie sa tii mereu dintii stransi ca nu cumva sa te acroseze un taximetrist sau un smecher care a venit sa isi afiseze masina in miezu targului.
10. Aurolacii de langa Caminul 8 sunt tot mai multi...in curand o sa organizam probabil campionate de fotbal studenti - aurolaci...campionate de injuraturi sunt deja.