marți, 14 iulie 2009

Sa Ne Dam Cu Tesla-n C****

Faptul ca presa din Rromania este o hazna mizerabila care pute de la distanta nu mai mira pe nimeni. Dar sa incepem sa ne subminam de unii singuri viitorul de dragul tirajului unui ziar, asta deja e de domeniul imbecilitatii.

Retardatii de la Evenimentul Zilei citeaza un presupus "Studiu realizat de un institut german", in care cica studentii romani ar astepta salarii de 12.000 EURO pe luna de la angajator. Noi suntem studenti, voi sunteti studenti...vreodata prin cap v-a trecut ca o sa va angajati si o sa va plateasca cineva cu 12.000 EURO? Vreodata la un interviu vreunul din voi a zis sau i-ar trece prin cap sa zica "Dom'le, eu m-as multumi si cu 12.000 EURO" ?

Intr-o tara si intr-o perioada in care studentii lucreaza pe un maxim 500 EURO pe luna si sunt multumiti fara nici un fel de discutie, se poate ca niste imbecili sa inventeze niste minciuni ordinare? Se poate.

De ce? E o analiza simpla pe care nici un retardat din presa rromaneasca nu o face. Oamenii aia..."institutul german"...vor sa isi pastreze angajatorii la ei in tara, nu sa plece spre tari precum Romania unde mana de lucru e mai ieftina. E interesul lor sa inventeze si sa minta ca si studentii din Romania cer mii de euro salariu, ca firmele sa fie descurajate sa mai vina aici. E normal ca nu te duci intr-o tara unde auzi ca oamenii vor 12.000 EURO salariu, te bucuri sa ramai intr-un loc unde cer doar 3.000 - 4.000 EURO.

Daca cei din strainatate stiu sa isi apere interesul chiar mintind, imbecilii din Rromania nu au nici un complex in a publica cu surle si trambite un astfel de "studiu al unui institut german", ba chiar incep sa ii si condamne pe studenti ca sunt cam tupeisti. Adica, vezi Doamne, cum sa iti permiti sa ceri atatia bani cand in tara se moare de foame. Insa nimeni nu isi pune problema ca studentii nu cer nici pe departe atatia bani, ci doar studiul ala jegos e o inventie a unora ca sa ne dea noua in cap.


***Oricum nu e nevoie ca altii sa ne faulteze ca ne dam singuri cu tesla-n c**** cu fiecare ocazie pe care o avem. Din punctul asta de vedere mass-media face o treaba excelenta.
La urmatoarele alegeri o sa pun stampila pe candidatul care va promite desfintarea presei "libere" din Rromania. Presa NICIODATA nu va fi libera. Daca inainte de '89 servea interesele aparatului de stat si mintea frumos ca exista carne chiar daca nu exista, acum presa serveste interesele unor indivizi care o controleaza si finanteaza si nu se fereste sa minta ca nu exista carne chiar daca ea exista.


LATER EDIT: evz.ro au modificat intre timp articolul, in urma semnalelor primite inclusiv de la cititorii site-ului lor prin intermediul comentariilor. Ideea ramane valabila: jurnalismul in Romania este in moarte clinica.

4 comentarii:

tomato spunea...

Tara asta e chiar plina de prosti? De ce toata lumea ia de buna ce scrie in articolul de pe evz.ro ? (chestii care sunt SF pe tot globul).
Tantalaii de pe evz.ro nu stiu diferenta intre luna si an si toata lumea sare la pretentiile exagerate ale studentilor.

Uite aici articolul pe tema asta de la o publicatie serioasa :
http://www.spiegel.de/unispiegel/jobundberuf/0,1518,628192-2,00.html

Radu spunea...

Nu e frumos din partea ta ca ai scris Rromania in loc de Romania. Nu vad de ce iei in bataie de joc numele tarii tale, atata timp cat nu tara e de vina pentru ca ne merge bine. Numele tarii este SFANT si pentru ca el sa existe au murit MULTI ROMANI!

dani spunea...

ori ai citit tu gresit ori au corectat cei de la evz. Acum apare 9000-12000 de euro pe an.

Dorin spunea...

or corectat :)