duminică, 5 iulie 2009

S.C. Biserica Romana S.R.L

Odata cu intronizarea noului "cel mai tare popa din Romania", Biserica a ajuns sursa de produs bani seriosi pentru sefii ei. Radio Trinitas, TV Trinitas si alte astfel de initiative "crestine" toarna bani in buzunarul Inalt [si parca] Mult Prea Sfintitului.

Constructiile de biserici fara numar, tot mai mari si mai dese, primeaza in fata constructiei sufletelor romanilor. Biserica trebuie sa se ocupe de cladiri simbolice in interiorul oamenilor, nu de hale imense care stau goale si se umplu de oameni veniti sa se roage sa castige la Loto de Pasti si de Craciun.



***Avem in filmuletul de mai sus exemplul tipic de ce inseamna individul singur in fata unui sistem. Pare nebun, pare ca el este problema chiar daca ceea ce sustine este un lucru cat se poate de corect. Femeia in cauza incerca sa ii atraga atentia Preotului Megastar ca religia se refera la oameni, religia trebuie sa hraneasca spiritul tuturor (inclusiv al saracilor), nu trebuie sa fie o parada in haine care lucesc.

Atunci cand intram in biserica nu trebuie sa fim umiliti de bling bling-urile popilor, ci trebuie sa fim smeriti in fata ideii de "Casa a lui Dumnezeu". Din pacate, ca si in multe alte sectoare ale societatii, lucrurile au iesit din normalitate fara ca cineva sa sesizeze acest lucru. Avem paia
ţe cu lănţoage de aur atârnând la gât carora trebuie sa le pupam mana, in timp ce "enoriasii" mor de foame.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Daniel este mai mult un manager decat in pastor de suflete. incep sa regret ca s-a dat la cele 'lumesti' ignorand situatia de rahat in care este romanul. de ce nu dat un comunicat prin care condamna parada gay? de ce sprijina biserica candidatii ce au furat romania ? va spun eu pentru fonduri !. rusine clerului ce slujexte mammonei

Anonim spunea...

Bey, voi sunteti pocaiti sau ce?
De ce dati cu pietre in ceva ce nu pricepeti? Aveti caderea sa judecati? Eu cred ca nu.

Dorin spunea...

pt anonimul din 04 august 2009 20:29:

Uite pararea majoritatii oamenilor cu mai mult de 1 neuron:

http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o