duminică, 19 septembrie 2010

Profil De Lingau: Virgin Smarandoiu

Inainte sa inceapa noul an universitar si cazarile insotite de problemele aferente (aprobari nesimtite date de la Rectorat si manevre mizerabile facute la Serviciul Social) semnalam un profil de lingau. De ce? Pentru ca e caracteristic pentru ceea ce inseamna atitudine a unui "reprezentant al studentilor".

Nu demult, Dana Alexe (Presedinta Adunaturii de Ligi Studentesti din Romania) lansa o tema de discutie:
"In 2009, UBB a încasat 476.000 de euro din taxele de înscriere la facultate, ASE 390.000 de euro iar UB - 595.000 de euro. Daca adunam toate taxele pe care trebuie sa le platim in timpul studiilor, ne putem intreba: mai avem in Romania un invatamant de stat?"

I-am adresat un mesaj prin care intrebam cu nedumerire care mai exact sunt acele taxe pe care un student la buget trebuie sa le plateasca in mod regulat la facultatea pe care o face pe parcursul unui an: "E o problema falsa. O dati in balarii cu teoriile astea si va decredibilizati. Incercati pe viitor sa ganditi mai mult de 2 minute temele cu care iesiti in public.

Grav e altceva. Faptul ca se renunta la examenul de admitere si se accepta la facultate toate rebuturile de elevi care au copiat pe rupte la BAC. Si asta doar din disperarea universitatilor de a nu ramane fara studenti. Scaderea calitatii celor admisi in facultati e o problema imensa, nu presupusele taxe de care vorbiti voi.

[...] Spune-ne, te rog, 3 taxe pe care un student la buget le plateste in mod regulat universitatii in timpul anilor de studii. Si nu taxe de admitere sau mai stiu eu ce, pentru ca alea sunt platite 1 data si se ridica undeva la 100 de lei. [...]"

Dupa alte cateva replici vine ca o voma in masa de pranz si cuvantul lui Virgin Smarandoiu: "Dude, sunteti tripati rau... Daca vedeti ca individul asta nu intelege... asta e! Unii sunt facuti sa priceapa mai greu. Asta nu inseamna ca tot ANOSR-ul sa inceapa sa ii explice prin diferite forme niste lucruri evidente. Daca nu pricepe, ori nu vrea, ori nu poate. Asa ca lasati-l dragii mei in pace... sa se odihneasca!"

Carevasazica din inalta functie de Presedinte al Ligii Studentilor dintr-o universitate Clujeana, Virgin Smarandoiu nu se coboara la nivelul unui student pentru a da explicatii referitoare la niste aberatii debitate de sefa lui pe linie ANOSR-istica. Se pare ca imbecilul nostru reprezentant nu si-a revenit nici dupa incidentul relatat AICI, in care considera porcariile debitate de el despre Legea Educatiei mai importante decat moartea unei studente. Ne permitem sa citam din respectivul articol: 

"Baiatul din titlu e “presedintele” Organizatiei Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai, un fel de frectie la un picior de lemn, o organizatie condusa de niste papagali yesmani care nu au curaj sa ia nicio pozitie fata de conducere, o organizatie care mimeaza lupta pentru drepturile studentilor, o organizatie care desi zice ca are ca “misiune reprezentarea intereselor tuturor studentilor din UBB”, isi umple timpul cu banalitati penibile.

Baieti ca Virgil Smarandoiu se gasesc peste tot in universitatile romanesti, niste slanini morale din care se vor naste mai tarziu profesori scrobiti, politicieni de genul Marcel Hoara sau “manajeri” ce vor da lectii prin revistele lucioase.
"


***Morala povestii? Nu doar pe acest Blog se spune despre Lingaii din Ligi ca sunt niste mizerii ambulante. Nu doar noi observam calitatea penibila a celor care se pretind "reprezentantii nostri". Comportamentul si atitudinea condamnabila a unui Lingau nu este niciodata un caz izolat, ci face parte dintr-o linie generalizata pe care merg cu totii.

De ce doar aici cititi despre nesimtirile Lingailor? Pentru ca sunt mult prea lipsiti de importanta pentru ca prostiile lor sa fie publicate in alta parte si in plus li se iarta multe tocmai pentru ca inca mai trec in ochii unora drept luptatori pentru drepturile studentilor.


P.S.: Alaturarea celor doua poze este doar o coincidenta. Orice asemanare cu persoane reale este pur intamplatoare.

12 comentarii:

Anonim spunea...

ba daca tu esti asa de bun de ce puii mei nu te implici si doar comentezi fa tu ceva bun pentru studenti!!!!

Anonim spunea...

In complexul din timisoara sunt camine vai de capul lor si gandaci care te mananca de viu. La Cluj nu! Poate de asta sunteti voi asa de frustrati! Oricum, la cate boli au gandacii aia mai aveti 6 luni si muriti, dati-va in plm de hoituri!
Scrieti ce vreti, oricum suntem cu 10 clase peste voi la toate domeniile... exceptand prostia!

reprezentantu spunea...

De abia astept sa pun mana pe un par si sa crap niste capete de reprezentanti. Aia e cea mai buna chestie care se poate face pentru studenti. Poate dupa ce va inmormantati si voi unul de-al vostru va invatati minte.

Anonim spunea...

Bai cretinule nu-ti ajunge ca te legi toata ziua de ligile din Timisoara acum ai trecut la cele din Cluj? Da-te dracu de idiot, ma mir ca cei din Timisoara sunt asa toleranti ca nu ti-au umflat inca falca dar vezi ca eu ti-o pot rezolva chiar de la distanta si daca nu te potolesti o voi face. Nu te baza ca esti mare smecher cu identitati multiple ca daca-mi pun in cap sa te prind apoi te prind mai repede decat crezi.

unumic spunea...

Aoleu, si tu ai probleme cu identitatile? E grav. Toata tara e plina de "Dorin" in ochii vostri :)))

Anonimu de Cluj spunea...

Brindema bre daca botzi. Itzi zgod bulele pe nas!

Doinitsa Blog spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dorin spunea...

@anonim 19 septembrie 2010, 14:54:
Fiecare oras cu plusuri si minusuri: in Cluj e igrasie si baile mai au 2 renovari pana sa treaca de stadiu de latrina. In plus lifturile is mai de decor decat functionale (spun acuma din ce am vazut asta vara cand am stat o saptamana prin ele). In Timisoara in afara de gandaci restul e mai bine pus la punct (dpdv al caminelor vorbesc) deci per total caminele sunt cam tot aia peste tot depinde cum iti place sa te imbolnavesti mai mult (sincer vorbind eu nu stiu ce boli au gandacii si nu am auzit de cineva sa se imbolnaveasca de la gandaci - poate sa se scarbeasca - in schimb am auzit ca igrasia poate sa dauneze destul de urat sanatatii). Cat despre "10 nivele peste Timisoara"... hai sa nu aberam numa' asa sa jignim pe altii, asa-i nu mai e "scoala de balet" la Cluj ca acum 5-10 ani, ii "scoala de balet cu examen de admitere", deci cu aproximare putem sa zicem ca is acelasi rahat si scolile din Cluj si cele din Timisoara:
- aceiasi profi batuti in cap fara tangente cu realitatea
- aceiasi lingai si pupincuristi (mai putini olteni totusi la Cluj :) )
- aceeasi mafie la camine si nu numai
(exceptiile exista ca peste tot dar diferentele nu sunt 10x intre locatii)

@Doinitsa:
Ce "coincidenta"?

Doinitsa Blog spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dorin spunea...

@Doinitsa: aha :)

Doinitsa Blog spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

ba nene .... tot vorbesti de lingai din liga hai sa vb despre studenti care ii sustin...