duminică, 11 octombrie 2009

Traditiile Romanesti

Daca ar fi sa vorbim de niste traditii specifice romanilor, pe langa taiatul porcului de Craciun si a mielului de Paste, pilele si manevrele sunt la loc de frunte. Daca un roman are in subordine un rahat, fie el si imprastiat, in mod sigur va cauta o modalitate sa profite cu ceva din asta.

In Complexul Studentesc din Timisoara alegerile pentru comitetele de camine sunt ocazia perfecta ca unii sa isi exerseze "puterile". Anul trecut, in Caminul 11C la parter fiind cazati sportivi (oare de ce in caminele STUDENTESTI in care se intra pe baza de medie sunt cazati diversi indivizi fara legatura?) nu s-au facut alegeri pentru Responsabil de Palier. Anul acesta fiind mutati la etajul 2 s-a nascut si necesitatea de alegere a unui Sef de Palier.

Dosarele pentru Responsabili de Paliere s-au depus in perioada 6 - 9 octombrie 2009 urmand ca abia marti 13 octombrie 2009 sa aiba loc alegerile. Dar ce se poate observa in imaginea de mai jos?Domnisoara Andrei Corina a fost asezata pe functie cu mult timp inainte chiar si de a se depune dosarele pentru pozitia in cauza. Celor care si-au aratat disponibilitatea de a candida pentru postul respectiv li s-a spus in mod mincinos de la Administratia Caminului 11C ca responsabilul de palier ar fi fost deja desemnat de catre Serviciul Social. Nici vorba sa fie afisat vreun anunt cu privire la presupusele alegeri care urmeaza sa aiba loc.


***Exista, asadar, doua posibilitati: fie Andrei Corina poseda puteri supranaturale incat a indus tuturor faptul ca ii este scris in destin sa fie Sefa de Palier, fie pilele au fost si de aceasta data litera de lege.

5 comentarii:

Radu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Pilele exista de cand lumea si Pamantul, din pacate...ce poti sa ii faci...
Ar trebui sa aplicam cealalta "traditie" romaneaca: burn everything to the ground and rebuilt the system...maybe:P
Pana atunci, toate cele bune!

Anonim spunea...

Pilele exista de cand lumea si Pamantul, din pacate...ce poti sa ii faci...
Ar trebui sa aplicam cealalta "traditie" romaneaca: burn everything to the ground and rebuilt the system...maybe:P
Pana atunci, toate cele bune!

Anonim spunea...

FFF Urgent
Salutare, stiu ca sunt off topic, dar doresc sa apelez la voi politehnistii pentru ca sunt in cautarea unui dtp-ist, tehnoredactor pentru un ziar care va aparea foarte curand.

Anonim spunea...

As avea si eu un sfat, sau o sugestie, pentru persoana care a scris “minunata compunere” despre traditiile romanesti…

In primul rand… Atunci cand o sa mai vrei sa transmiti ceva interesant cititorilor tai, incearca sa mai folosesti si tu semnele de punctuatie (gen “virgula”) in mod corespunzator, sa putem si noi sa intelegem mai usurel ce-ai vrut tu sa spui… si abia dupa asta sa mai faci pe ironicul/ironica…

In al 2-lea rand… Hmm… sa stii ca sportivii aia stau de mai multi ani la parter, nu doar de anu’ asta, cand ai bagat si tu de seama. Iar… la etajul 2 au fost mutati DOAR studentii straini, sportivii sunt tot acolo… si daca nu ma crezi… poti sa vii sa vezi, sa te convingi ;)

Si… in al 3-lea rand… informatiile cu privire la actele necesare intocmirii dosarelor, perioada in care se putea face depunerea lor, si data la care aveau loc alegerile pentru responsabilii de palier… au fost afisate pe usa de la intrare, din 6 pana in 14 octombrie 2009 deci pana dupa alegeri chiar!!). Daca tu n-ai observat nici asta… nasol, dar afisul era acolo (atata tot, ca n-a avut glas, sa strige).

***Exista, asadar, doua concluzii: cand o sa mai scrii pe viitor, trebuie sa incerci sa nu mai chinui limba romana, si cand vrei sa ne mai faci un bine si sa ne mai informezi de una, alta… intereseaza-te si tu cum sta treaba… ca noi te credem pe cuvant ;))