luni, 16 august 2010

Bugetarilor Le Mai Pasa De Ceva In Afara De Salarii?

Daca aveti norocul in aceasta perioada sa fiti sunati de un angajator care sa va ofere un loc de munca o sa aveti parte la pachet si de un ghinion. Ghinion pricinuit de sistemul nesimtit in care traim.

Pentru dosarul de angajare e nevoie fie de o adeverinta prin care sa se ateste calitatea de student, fie de o diploma de absolvire. Acestea le putem obtine dintr-un singur loc: secretariatul facultatii. Doar ca in UPT bate vantul pana in 30 august - toata lumea are concediu.


***Bineinteles ca nu a trecut nimanui prin cap ca din miile de studenti ai Universitatii vor fi unii care vor avea nevoie de cineva care sa le poata oferi anumite documente.

Salarii vrea toata lumea. Greve si nemultumiri. Dar, oare, pe bugetari ii mai intereseaza si altceva decat salariul pe care il iau la sfarsit de luna? Se mai gandesc si la motivele pentru care iau banii respectivi? Daca ii merita, daca au facut ceva pentru ei, daca au slujit cotribuabilul roman care ii plateste?

17 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate, constat ca problemele pe care le aveam noi candva, le aveti si voi azi, sub un alt ambalaj.

Eu am stat in 22 acum multi ani, am facut Mecanica intre 1999 - 2004 si citind unele din articolele de pe blog, ii regasesc pe aceeasi sefi de liga ticalosi, aceleasi reguli idioate, acelasi comunism marca Robu.

Felicitari pentru ce si cum scrieti, baieti, am tot respectul pentru voi.

Bafta si s-aveti noroc in viata.

Kre spunea...

Primul lucru pe care-l fac de fiecare dată când mă fac cu câte-un docoment nou e să-l scanez şi să-l sui pe meil, tocmai pentru a evita situaţiile de genul ăsta (şi în plus foarte rar îţi cer firmele actele în original, deobicei vor copie, nici măcar legalizată) :)

Asta am învăţat-o din experienţă, tot dintr-o situaţie asemănătoare, când m-am angajat prima oară prin anul 2 de facultă.

Din fericire, şeful de pe atunci a înţeles contextul şi i-am dus copie după diploma de BAC la câteva săptămâni de la angajare.

Şi-n încheiere, o săptămână plăcută şi răcoroasă tuturor! :)

Anonim spunea...

Macar o persoana sa mai gasim la secretariat. Toti si-au luat concediul in grup. Toti deodata, toti in acelasi timp. Cel putin la MPT in perioada asta, portaru-i sefu. Din pacate el nu da adeverinte. Poate ma angajeaza si fara...

Olivia spunea...

Adeverintele se pot lua si de la rectorat...pe baza de legitimatie...de asta stiati? :)

Anonim spunea...

Draga Olivia, de unde sa stie? scrie undeva (adica pe usa la secretariat, ca sa nu umble de nebun omu')? Plus ca adeverinta ca adeverinta, da' o diploma de absolvire sau de bac poti sa o scoti pe proprie raspundere timp de 48 de ore... daca e cineva acolo sa ti-o dea.

Kre, asa-i... si eu fac la fel, dar la un moment dat ramai fara copii si atunci ce faci? (vorbesc ipotetic, pt ca nu stiu exact in cate locuri iti trebuie asemenea acte) ca legalizare nu se face fara original...

Kre spunea...

Într-adevăr, e posibil ca adeverinţele să se elibere şi la Rectorat, şi, într-un fel, mi s-ar părea normal... dar studentul de unde să ştie dacă nu e afişat nicării... Deja am 5 ani în Poli (4 licenţă plus 1 master) şi nu ştiam de chestia asta.

Pe de altă parte, actele de studii (diploma de BAC sau de licenţă) nu ţi-o poate da decât de la secretariat pt acolo sunt depozitate dosarele noastre...

Partea ceva mai bună e că nu prea se cer în aşa de multe locuri copii legalizate. :)

Anonim spunea...

Ia-ti poza aia jos omule ca esti urat ca porcu si ai o privire tampa!

Kre spunea...

Ah, gata, e poza mea, nu mai e furată... asta-i bine, e primul pas spre vindecare.

Totodată, un om destul de cunoscut zicea la un moment dat că, în general, oamenii reduşi se rezumă la a insulta înfăţişarea cuiva sau a se lega de posibile dizabilităţi fizice ale acestuia când rămân în pană de argumente logice. Asta ca să mă exprim mai pedant.

În altă ordine de idei, în caz că nu pricepi ce încercam să-ţi explic mai sus, îţi spun direct: ai probleme psihice, posibil retard.

Şi, sincer, te compătimesc, probabil nu meritai.

Anonim spunea...

De acord Kre! Si eu il banuiesc de retard :))
Ce vroiam sa zic in legatura cu acest concediu pe care si l-au luat bugetarii si nu numai?
Nu ti se pare normal ca intr-o tara civilizata sa ai concediu in luna august? Sau multe alte beneficii pe care cei de afara (dintr-o tara mai civilizata ca a noastra) le au.
Stiu ca de cele mai multe ori bugetarii stau degeaba sau te trateaza cu indiferenta. Oare de ce? Pentru ca le place ceea ce fac? Pentru ca sunt platiti bine pentru ceea ce fac?
Asta e problema in Romania: salarii mizerii intr-un sistem mizer, defect, care ar trebui schimbat. Si care, multumita masurilor anti-criza ale guvernului, incepe sa se afunde si mai mult.
Dar cu toate acestea, romanul este multumit, resemnat situatiei (ca de obicei, cred ca tine de mentalitatea noastra), presedintele este fericit in tara lui, etc. Deci ce sa mai zic?
Ne varsam nervii pe oamenii care incearca sa isi faca un ban de azi pe maine si ei isi varsa nervii pe noi. Si aici nu ma refer la cei care sunt pe un post pentru ca au pile sau au dat mita - asta e tot o consecinta al sistemului "bine pus la punct".

Kre spunea...

Într-un fel ai dreptate. Eu sunt cumva prins în sistem, în sensul că şi ai mei îs bugetari (taică-miu învăţător, maică-mea educatoare), şi am o privire aşa, mai de inside.

Treaba stă cam aşa: de exemplu, la şcoala din Belinţ, chiar şi în perioada vacanţelor, în fiecare săptămână e câte un cadru didactic de serviciu. În caz că se întamplă ceva, sau vreun părinte are nevoie de vreo adeverinţă/alt act legat de situaţia şcolară a odraslei, se poate rezolva mult mai uşor. Probabil nu pe loc, dar în câteva zile se rezolvă.

În altă ordine de idei, ştiu cât le-o scăzut salariul alor mei cu toate că au zeci de ani de vechime, şi cu toate astea, calitatea educaţiei pe care o dau nu o să scadă pentru că or ales să facă asta pentru că le place şi ştiu ce înseamnă o derogare de la calitate pentru viitorul copiilor ăstora (şi totuşi, asta nu ţine de foame), dar sunt multe cadre didactice mai tinere care nu vor ţine seama de acest lucru.

Aşa că, într-adevăr, ne-nvârtim într-un cerc vicios din care nu se va ieşi prea uşor sau prea curând.

Şi, revenind la problema noastră, sunt destul de multe secretare în Poli, probabil puteau merge în concediu cu rândul şi câte una să fie de serviciu pentru eventualele cereri ale studenţilor.

Anonim spunea...

Intr-adevar esti un tip urat si prost mai Kre. Scoate-ti dracu' poza ca-i destul ca-ti arati prostia nu-ti mai arata si uratenia. Bine zice ala ca ai o mutra tampa.

Kre spunea...

Vorba aia... mare-i grădina, da' mulţi "mentally challenged people" (ca să fiu politically-correct)sar gardul sau sapă pe sub el ca să se afle-n treabă...

Şi asta-i trist...

Anonim spunea...

pai astia lin ligi sunt toti retardati ca altfel nu ar avea impresia ca reprezinta studentii... cum pusca mea sa reprezinti pe cineva care nici macar nu te-a votat ca reprezentant? asa din proprie initiativa? ca ultima strigare: muie UPT! si asa de 2 ani ii fac antireclama acestei fabrici de diplome (din pacate)

Anonim spunea...

Fratilor nu fiti fraieri, nu-l credeti pe idiotul asta Kre ca e chiar el in poza asta care intr-adevar e oribila, el arata si mai rau, urat si tampit, de aia nu-si foloseste propria poza.

Anonim spunea...

as putea propune sa se automatizeze sistemul de eliberare al actelor, doar avem facultate de "Automatica si Calculatoare",
dar o solutie si mai simpla pe care o vad este sa ne dea la inceputul anului la fiecare 2-3 adeverinte de student ca sigur o sa avem nevoie de ele la un moment dat.

Anonim spunea...

si la rectorat toata lumea e in concediu pana pe 31

Me spunea...

Cat de retardat e boul care comenteaza atacand personal pe cineva ca arata nu stiu cum. Cu atat mai retardat cu cat el comenteaza anonim. Continui sa ma minunez cum plm unii supravietuiesc fiind atat de oligofreni, cum au acces la un calculator, cum stiu sa intre pe un site si mai ales sa mai si comenteze. Incredibil...