marți, 3 februarie 2009

De La Studenti Adunate #1

" [...] avand in vedere faptul ca sunt studenta-n anul 1, chiar nu stiam care-i sistemu` dupa care se "ghideaza" conducerea facultatii,complexul...ce mai...nu stiam nimic...& chiar daca m-am simtit ca venita de pe alta planeta.. & chiar daca shocul care mi l-a provocat caminul...aahhh mai bine zis "shantierul" m-a marcat putin psihic...mi-am zis: "bah fata...da` esti la POLI...fii mandra & da ce-ai mai bun din tine"...k sa realizez acum...ca de fapt ii mult mai grava situatia decat ma asteptam...ca de fapt POLI nu mai ii "facultate"(prin care inteleg 1 loc unde sa te dezvolti intelectual...bla bla..)..ci o organizatie corupta si infecta...& ca sa vad ca oricum nu are rost sa "dau tot ce-am mai bun"...ca oricum nimanui nu-i pasa & nimeni nu merita... :(

[...] ..de fapt...ce vroiam eu initial era sa trimit niste fotografii dintr-o camera de camin...camera cu FETE..(nu conteaza ca sunt 6 la numar...ci ca sunt FETE!!!!) cum sa stai mah in mizeria asta.???..& sa te mai miri dak te imbolnavesti ..psihic sau fizic...nu mai conteaza ... nu-i bine ce se intampla ... astea nu sunt conditii de dezvoltare..crestere..maturizare..de fapt...BA DA..in cazul in care esti o scroafa...aaahhh..o sa inebunesc..mediul asta ma strica..ne strica pe toti... "

Avem in urmatoarea imagine o privire de ansamblu:
Micile detalii sunt cele mai importante:Biroul este esential intr-o camera de camin:
***Realitati din Complexul Studentesc Timisoara. Probabil e util pentru cei care aleg UPT sa stie in prealabil si ce ii asteapta cu adevarat, din toate punctele de vedere. Niste investigatii minime in randul profesorilor din Poli si in general in ceea ce priveste "Procesul Educativ" ar descoperi, cu siguranta, o dezordine comparabila cu cea din camera de camin prezentata mai sus.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Asa e la camin... daca ma apuc eu sa pun pozele de la mine in camera iti faci cruce... si te gandesti ca suntem 8 in camera pt ca 2 destepti s-o trezit sa isi tina prietenele cu noi in camera.. ca deh le e greu sa mearga ei pe la ele... si tot in anu 1...

Anonim spunea...

Sincer se putea si mai rau.
Fetele astea o duc bine nu au calculator si o gramada de loc (cel putin nu vad eu calculator) imagineazati camera aia cu inca 6 calculatoare si aceiasi cantitate de mizerie (cam asa arata o camera de baieti)

daimon spunea...

no offence, dar problema fetei nu este legata de UPT ci de colegele needucate! igiena minima o inveti cu mult inainte sa vii la universitate.

Anonim spunea...

Dom'shoara, decat o buda de baieti cum e la mine pe modul, prefer juma' de camera de a ta cu o dezordine de doua ori mai mare :P

Si nu, nu cred ca UPT e de vina pentru conserva desfacuta si coaja de banana din camera ei sau ... elementele de decor ce sunt pe jos/ pe capac/ sub capac/ pe vas/ in vas/ prin spatele vasului wc.

Insa gunoiul gin camera poate fi favorizat de politici gen "Nu mai aruncati gunoiul pe ghena, duceti-l jos la tomberon" (pt ca nu se gasesc 100 ron pe luna sa ii dea unui amarat sa sapaleasca gunoiul ca si pana acum? :-/)

UPT si Administratia caminelor sunt de vina ca efectiv nu ai unde sa inveti, neexistand suficiente mese (sau loc unde sa le pui) intr-o camera pe care sa-ti pui un caiet in care sa-ti faci o tema sau din care sa inveti (si poate nici n-ai liniste), iar salile de lectura sunt pline cu paturi/scaune(/hmm.. mese) sau alte cacaturi.. si daca sunt functionale una-doua pe camin, e lucru mare!

Anonim spunea...

Haideti sa fim seriosi, nu e nimeni vinovat ca niste fete nu sunt capabile sa-si faca singure curat. Ce-ati fi vrut mai fetelor, sa vina femeia de servici sa va ia coaja de banana de pe masa? :)))

Anonim spunea...

Amuzant dar pe dincolo femeia de servici facea curat in camera de 3 ori pe saptamana. Plus ca imi schimbau si lenjeria de pat odata pe saptamana. Si tot era inclus in pretul caminului.

Anonim spunea...

Sa fim putin rationali...Acum nu mai e nici vina lui Robu, nici a lui Bodin, nici a lingilor, nici a consiliului de cartier.. e vorba de caracterul unor oameni ce provin din diverse zone ale tarii si ma voi limita la atat, fara sa mai indic ulterior si care sunt zonele respective.

Anonim spunea...

Ai dreptate, pentru mizerie nu e decat vina locatarilor. Dar pentru faptul ca te inghesuie in halul ala, pentru soarecii care se aduna la gunoiul care sta cu secolele in ghena, nu are rost sa mai discutam a cui e vina.

Anonim spunea...

heeeyyy...da` yo n-am dat vina pe nimeni..vroiam doar sa impartasesc shocul (ca totusi e 1 shoc pentru mine) cu cineva...nu am treaba cu dezordinea..recunosc ca ii greu sa te organizezi intr-1 spatiu atat de mic..da` ii una sa iti uiti hainele impreastiate ca te-ai grabit sa nu intarzii la curs...si alta knd te doare undeva sa te ridici sa arunci coaja de banana la cosul din coltul camerei(mici)...si va rog sa nu dati vina acuma pe mine k "nu le educ eu"..is cazuri pierdute demult..irecuperabile

Anonim spunea...

PS: Bah, io inteleg ca acum se muta generatia mess/haifaiv de la liceu la faculta, dar totusi hai sa nu ne batem joc asa tare de limba romana. Hai totusi sa ne maturizam putin.

Anonim spunea...

de ce deviezi de la subiect???
pentru simplu` fapt CA am scris "k" in loc de "ca"??..stii CA ii nashpa..adiCA,vad CA nu ai o problema cu faptul CA "generatia mess/hi5" nu mai stie sa scrie corect din punct de vedere gramatical,ci doar CA prescurteaza..hmmm..
(vad & yo CA am scris "imprEastiate", da` in rest ce am gresit?)
ps : kkkkkk

Anonim spunea...

tot off topic: ma-i cites-te o data ce a-m scris m-ai sus...si...poate o sa it-i dai seama c-a...ma refer la limba romana in general...nu doar la acel "k".

PS: chiar iti trebuie antrenament pentru asa ceva!

Anonim spunea...

aici nu e vorba de niste oameni din conducerea unei institutii care gresesc cu ceva sau sunt corupti pentru simplu fapt ca nu sunt in stare niste domnisoare sa isi faca curatenie in camera!nu ai timp sa iti arunci conserva de pateu intre cursuri?asta e cea mai aberanta scuza posibila...sau asa e la camin?camin sau casa proprie e acelasi lucru...e mediul in care traiesti si ca atare ti-l ingrijesti cum crezi de cuvinta!daca voi considerati ca robu e de vina pentru educatia colegelor tale(si aici ma refer la cei 7 ani de acasa)....tu ai o problema mai mare ca ele sau pur si simplu cauti scuze in alta parte...maine poimaine mai apare un destept sau desteapta si zice ca x sau y din conducerea lui m sau n sunt de vina pentru ca afara ploua si trebuie luate masuri:)

Anonim spunea...

Noi suntem 5 (baieti) si cred, in general e mai curat la noi decat acolo. E-adevarat ca e greu, mai ales in zilele cand se-ntampla s-avem toti de-odata de mers la faculta:"Nah, haideti treceti... mai sunteti mult, mai am mult de-asteptat pana sa cobor pe Pamant?Propun sa instalam un semafor in camera pt decongestionarea traficului din camera :))" Cam ce mai aveam de spus, au afirmat deja antevorbitorii mei, atata mai vreai vrea s-adaug, din proprie experienta, stiu ca in timp exista sansa sa devii si tu la fel ca ele. Nu e ok sa faci curatenie de 2 ori pe an (de Craciun si Pasti). In fine vezi si tu de la anu',te orientezi si tu sa stai cu ceva colege cu care te-ntelegi si cu care va potriviti

Anonim spunea...

Domnisoara stii cine-i cea mai vinovata in situatia aceasta? Nu conducerea, nu sistemul,..., ci chiar tu. Si stii de ce?... fiindca la "mata" acasa ti-sa pus totul de-a gata si nu ai ridicat un pai,..., ai ajuns aici unde te asteptai sa fie la fel. Ghici ce? NU E la fel! Vrei sa faci ceva, baga-ti mintile-n cap si ia atitudine, in primul rand fata de tine si apoi de colegele tale. Presupun ca ai venit sa faci si tu o facultate sa ajungi "o sefa", cum visati toate/toti, insa daca ai pornit asa, putine sanse ai.

Anonim spunea...

asa e la camin...in viata trebuie sa ai parte si de momente din astea sa iti poti face o anumita imagine despre lume si sa invetzi cum sa fii sau sa nu fii....nu vreau sa te atac, dar asta e viata, trebuie sa te obisnuiesti ;)

Ka spunea...

pt anonim @ 08 februarie 2009 02:01

Nu mi se pare normal sa trebuiasca sa faci curat dupa altu.. nu e treaba ei sa-si stearga la fund colegele.

Anonim spunea...

Da! nu e treaba ei?...ea prefera sa stea in mizerie, de fapt toate din camera respectiva prefera acest lucru. Am vazut atatea precum acest specimen care stiu, doar sa se vaite la cunoscuti/necunoscuti si sa stea intr-o "cocina". Dar stii se scuza, nu are colege care sa fi venit cu un bagaj de bun simt de acasa, insa nu-si da seama ca e partase si e la fel de vinovata precum celalalte, poate chiar mai mult. Stiti cum se zice "Daca esti prost, nu semnaliza acest lucru!". La fel si in acest caz, daca sunteti niste lepre care traiesc intr-o "cocina", nu va laudati, fiindca sunt putini cei care va compatimesc.

Sa fi fost ele acum 5-6 ani in camin," cand umblau sobolanii pe hol, cat pisica si gongile pe pereti"..., sa fi vazut fete care dadeau cu glet si lavabila, la inceput de an, care aduceau flori si diverse odorizante, sa aiba o camera cum se cade.
Acum aceste "pitipoance" au conditii substantial mai bune si nu stiu sa se ingrijeasca de ele.

S spunea...

Spunea o persoana ca "pe dincolo, femeia de servici facea curat in camera de 3 ori pe saptamana. Plus ca imi schimbau si lenjeria de pat odata pe saptamana. Si tot era inclus in pretul caminului."

Nu imi pot stapani curiozitatea: cat costa caminul / luna?

Sunt convins ca se poate rezolva si in RO sa vina o femeie de servici si sa curete totul in locul vostru, bineinteles, contra cost!

Anonim spunea...

pentru curiozitatea ta: 115E/luna. dar raporteaza asta la 600E/luna salarul lor minim pe economie.

Anonim spunea...

Tu ala care spui ca "pe dincolo, femeia de servici facea curat in camera de 3 ori pe saptamana..." Ca sa te credem fii bun si indica locul exact unde-i asa ca sa verificam. Una din colegele mele a fost la Paris si la noi e lux fata de ce a avut ea acolo.
Da alta-i problema. Si noi suntem tot 6 in camera da la noi e luna. N-am pus poza pt ca cine vrea sa creada crede cine nu oricum ar zice ca tocmai am facut curatenie si ordine speciala pt poza.

Anonim spunea...

nu pot zice unde am fost. motivul: Bodin&Co. chitantele sunt la rectorat asa ca nu am ce dovada sa iti arat. daca vrei sa crezi bine, daca nu asta e :)

si eu am stat intr-un camin din Paris in '99 si pot zice ca a aratat mai bine decat de aveam noi prin 2002 (atunci am aterizat prima data prin camin)

Anonim spunea...

daca ati fi citit cu atenti ce-am scris mai sus nu v-ati fi grabit sa ma acuzati in halu` asta...de ce nu vreti sa intelegeti ca nu am dat vina pe nimeni..nici pe colege & cu-atat mai putin pe "conducere"...ci pur si simplu am trimis niste poze sa vedeti & sa v-amuzati(sau "intristati") pe seama lor (pozelor)...& cat despre faptul ca "acasa am primit totul de-a gata" ..nu e adevarat..stau singura de la 14 ani & am invatzat cum sa ma organizez & cum sa fac curat...de ce sunteti nesimtiti & ma acuzati fara sa cunoasteti situatia & nici macar contextul in care-am trimis pozele....& cine-o zis ca vreau s-ajung "sefa".."ca toti vor asta"..aveti niste idei preconcepute de cel mai prost gust ..&-mi pare rau pentru voi,da` cu atitudinea asta nu o s-ajungeti nicaieri..