vineri, 20 august 2010

Diploma Degeaba

Unde sunt in aceasta perioada toti lingaii? Ati ghicit - in tabere La Mare.

Probabil avand mustrari de constiinta ca stau ca niste paraziti si profita de niste facilitati pe care nu le merita, au pus la cale un mic protest estival. Pentru a trage un semnal de alarma asupra calitatii invatamantului superior si a importantei diplomei atat pentru un absolvent cat si pentru un angajator, manifestul va incepe cu un mars, la care vor participa peste 150 de studenti din toata tara (studentii prezenti in tabere).

Acestia isi vor exprima intr-un mod original opiniile purtand toca pe cap, cantand „Gaudeamus igitur” si impartind diplome trecatorilor. Astfel, vom imparti diplome semnificative ce vor avea scris in loc de Diploma de licenta, “Diploma DEGEABA”, absolvent al “Academiei de Inalte Studii Academici” cu Titlu de “SEMIDOCT”.


Toate aceste denumiri vor sa transmita un mesaj puternic: problema cu care studentii romani se confrunta in Romania este aceea ca diploma de studiu nu mai reprezinta decat o hartie, „bilet de intrare” pe piata muncii, fara a releva competentele reale ale studentului.


***Felicitari celor care au venit cu aceasta idee si asteptam in continuare si altele cel putin la fel de bune. Acest gen de proteste sunt intr-adevar caracteristice unor Ligi Studentesti, nu negocieri la mese rotunde si diplomatii demne de niste oameni politici.

Probabil s-au inspirat dintr-o initiativa de acum ceva vreme de pe acest Blog in care premiam figuri importante ale reprezentarii studentesti din UPT.

26 de comentarii:

Anonim spunea...

Asta-i viata, fiecare are diploma pe care o merita. E clar ca frustratul de pe acest blog numit ba Kre, ba Me, ba Dorin iar uneori Anonim si circarii "protestatari" sunt niste semidocti altfel daca ar avea ceva de spus ar spune in scolile lor. Eu care iau note bune invatand nu copiind si care am intrat la faculta printr-un examen la care-am luat 100 de puncte n-am motive sa consider ca voi fi semidoct ci voi fi mandru ca voi avea diploma de la Facultatea de AC a UPT la care mi-am dorit asa de mult sa intru si care are faima buna peste tot in lume pe unde au ajuns absolventi de-ai ei (numai eu stiu 6 absolventi de AC-UPT, 2 verisori de-ai mei si 4 colegi de-ai lu sora-mea care-au fost angajati imediat si f. bine in Germania, SUA si Canada).

Anonim spunea...

Alt idiot. :)) Sa ma cac pe facultatea ta ba!

Anonim spunea...

Pretty nice site you've got here. Thanx for it. I like such themes and everything connected to them. I definitely want to read more soon.

Julia Smith

Anonim spunea...

primul anonim e un naiv din anul 1. o sa vada el peste 4 ani ce inseamna UPT si clica din ea. e vai-s-amar de UPT !

Prietene nu nota le conteaza, eu am terminat cu 10 acum 2 ani si nimeni nu m-a intrebat cum invatam in facultate ci ma intrebau "unde ai mai lucrat", "ce experienta aveti"
Asa este in Romania!

Apropo UPT este vazuta asemeni invatamantului romanesc, sa nu crezi ca Politehnica din Timisoara mai are renumele de acum 20 de ani!

Kre spunea...

Domnul "first anonim", tot la Poli-AC-IS am terminat şi eu. Şi frate-miu a terminat tot acolo, dar acum ceva mai multă vreme, când era împărţită în automatică şi calculatoare.

Din anul 2 eu lucrez, şi d-aia n-am avut chiar notele pe care le meritam (zic eu), şi nici vacanţe în care să merg în tabere, dar când am terminat câştigam un ban şi aveam un contract de muncă vizat la ITM (dacă ştii ce-i aia).

Pe de altă parte, ştii că mai am foşti colegi de facultă, cu medii-slash-note mult mai mari ca ale mele care încă îşi caută de muncă?

Cum zicea şi anonimul de deasupra mea, o să vezi şi tu că ce scrie pe diploma aia nu prea contează, contează ce ştii efectiv şi ce experienţă ai.

Cam la fiecare angajare o să dai câte un test din diferite domenii şi contează ce faci acolo... şi nu notele umflate din facultă.

P.S. Şi eu am luat 100 de puncte la admiterea la Poli, şi asta în vremea când se dădea şi fizică... aşa că las-o mai încet cu asta

Anonim spunea...

Kre vine de la Kretin?
Cum dracu ai ales poza aia ca cere pumni pur si simplu, dobitocule Kre.

Nu sunt kre spunea...

Anonimule dinaintea mea, stiai ca ma-ta o ia in fundulet in fiecare zi in care tu o crezi plecata la lucru? :))

Anonim spunea...

Mai Kre mai, iar te-ai dovedit un frustrat. Iote ma, el ar fi meritat note mai mari. Bai idiotule, nu mai
incerca sa-l derutezi pe tipul din anul 1 AC ca omul chiar are valoare ca si mine sunt sigur dupa cum scrie. Tu doar ti-ai dorit sa intri la AC dar n-ai fost in stare, in schimb noi am fost. Tu doar ai visat sa iei 100 de puncte iar noi le-am si luat. Si ce-i tot dai atata ca tu lucrezi din anul 2. Si eu am avut colegi care au lucrat din anul 2 si chiar din 1 si care se dadeau superiori fata de cei ce nu lucram dar s-a dovedit ca nu era nimic de capul lor cum e clar ca nu e nici de-al tau. Deci tu meriti diploma de semidoct dar nu vorbi in numele altora, ai inteles mai boule cu figura aia de idiot?

Kre spunea...

:) sunt 4 mari diferente intre mine si tine (anonimule de deasupra - in special - si toti cei care se leaga de felul cum arat - in general):
1. Eu am o diploma pe care scrie ca-s inginer si am terminat la upt-ac.
2. Am suficienta coloana vertebrala si suficient respect de sine pentru a nu ma ascunde in spatele anonimatului cand imi exprim opiniile.
3. Nu ma uit la otv si dd-in-direct-si-in-reluare nu e idolul meu.
4. Nu ma leg de infatisarea oamenilor cand raman in pana de argumente.

Acestea fiind zise, fac si eu ca Dorin si nu-mi mai pun mintea cu cei ce nu pot purta o discutie argumentata.

Anonim spunea...

Sa-nteleg ca n-o sa-ti mai vad mutra aia de cretinoid ci o sa postezi ca Anonim? Hai ba ca esti tare Kre, Dorin, Me una si aceeasi persoana. Mai nou te crezi absolvent de AC? Bai iti repet asta ti-ai fi dorit dar nu te-a ajutat mintea sa reusesti la AC.

Anonim spunea...

Pt toti astia mai varza care va scobitzi in cur cand simtiti nevoia sa postati un comentariu:
-profilul lui Kre are destule detalii si poze sa dovedeasca statulul lui de student/absolvent AC.
Am si recunoscut cateva din salile in care am facut laboratoare cand eram student acu vreo 2 ani.
-daca comparati site-ul lui cu deviant.art-u lu Dorin o sa vedeti ca-i mare diferenta de cultura, scoala stil grafica si informatii personale.
Psiholoagele necoplanare din articole paralele ar putea confirma asta.
- Me il stiu de pe DC++ si counter clar n-are aface cu ceilalti 2 studenti, are cu totul alta atitudine fata de viata.

Referitor la articol. Wow nu-mi vine sa cred ca le-a venit si lor o idee buna. Daca te gandesti putin satirizeaza si pe Robu printre randuri, impreuna cu majoritatea catedrelor care nu stau in picioare in UPT, trebuie refacuta treaba asta la fiecare curs de absolvire cu mai multa acoperire media.

PS: mai tineti minte articolul cu pornoshagurile din poli?

Anonim spunea...

Ce plm aveti ma cu kre? Poate mai greseste si el, dar fac pariu ca il duce capu mai mai mult decat pe multi dintre prostii ce ling in cur politehnica. Am terminat AC si e un mare cacat! 2-3 profi klumea, restu e frectie! P.S.: Cititi articolul cu frustrarea de la piticigratis si nu mai sugeti pula atat de mult. Cine zice ca diploma de poli mai conteaza ori e prost de pute ori linge in cur rectoratul.

Anonim spunea...

Ultimii anonimi pro-Kre sunt evident tot Kre dar acest dobitoc a inceput in sfarsit sa se rusineze de mutra aia idioata care nici macar nu-i a lui ca a lui e si mai tampa am auzit. Omu asta n-avea cum sa termine AC ca n-au reusit sa scape de exmatriculare nici macar colegi de-ai mei mult mai destepti ca el. De fapt n-avea cum nici macar sa intre la AC un bou ca asta. De aia e asa pornit pe UPT, din frustrare. Veti vedea ca la revenirea din vacanta o s-o consult si pe o amica de la Psihologie care sigur o sa-mi confirme ipoteza.

Vasile spunea...

eu credeam ca despre articol se comenteaza aici, nu despre Kre, daca vreti sa va luati de om de ce nu comentati cu contul de google sau openid ?

tot vad persoane care acuza ca e vorba despre o singura persoana care face blogul si si toate comentariile, daca e asa va sugerez sa ignorati blog-ul, nu va mai bateti capul cu comentarii inutile.

la angajator nu ii pasa ce ai terminat, iti da testul si vede daca te vrea, cei care credeti ca terminarea UPT inseamna automat ca te vrea o firma, sa nu fiti asa siguri, singurul lucru ce-l garanteaza terminarea unei facultati este ca CV-ul o sa vi se ia in considerare.

sugestie: afiseaza si ip-ul daca se poate sa se vada cine sunt spammeri, desi banuiesc ca multi au acelasi ip, ip-ul de complex.

Anonim spunea...

Bai ala din 22 august 2010, ora 20:08 e clar ca daca tu chiar ai terminat AC te-ai tarat prin scoala picand pe rupte de aia ai astfel de opinii despre profi ca te-au chinuit. Valoarea Facultatii AC nu-i data de "accidentele" ei ca tine ci de sutele de absolventi valorosi cum voi fi si eu care au invatat in scoala nu s-au tarat prin ea copiind si cersind cate-un 5. Pt. mine lucrurile sunt f. clare: cata vreme aici au venit firme ca Alcatel, Siemens, Continental, ACI si altele o gramada si s-au dezvoltat la mii de angajati absolventi de AC de la UPT, nicidecum n-au dat faliment asta inseamna ca scoala e buna. Asa ca du-te dracului de prost nu mai fa tu aprecieri. Acelasi mesaj pt. toti tampitii.

Anonim spunea...

Auzi ca el va fi absolvent valoros. :)) Esti un idiot ba. Cu tot invatatul tau in scoala. Du-te in gatu ma-tii la o facultate serioasa din Germania, Austria, Elvetia, Franta, Anglia, Canada, SUA si vezi acolo ce inseamna o facultate valoroasa in pizda ma-tii de imbecil. Si nu doar din cauza conditiilor materiale mai bune, ci din cauza mentalitatii, seriozitatii, corectitudinii si a cerintelor.

Apropo, nu-s cel caruia i te-ai adresat, dar probabil nu o sa crezi ca poate exista mai mult de o persoana care are alta parere.

coleg al lui Dorin spunea...

Lasati-o ba atata cu facultate in sus facultate in jos. E tot degeaba daca nu-ti pui capu cu adevarat la contributie, in special in domeniul asta. Pentru aia din anii mici cu pretentii de viitori mari ingineri n-am decat atat sa va spun, angajati-va cat mai repede la o firma serioasa si atunci veti vedea diferenta adevarata intre teorie si practica si ce inseamna de fapt sa fii inginer. O sa vedeti atunci ca 90% din ce ati invatat in faculta nu prea ajuta la nimic. Probabil tot atunci o sa vedeti ca notele alea nu-s prea relevante decat pt 1-2 milioane in plus acolo (bursa). Nu zic ca nu sunt profi/asistenti buni si ca TOT ce se face e degeaba, dar mare parte e, cam 90% ala care nu va folosi mai tarziu la nimic. Eventual va va folosi daca aveti de gand sa faceti cercetare ... da atunci sa nu aveti pretentia sa va numiti ingineri. Inca ceva ca fapt divers care sa va puna pe ganduri: printre primele sfaturi pe care le-am primit de la ingineri foarte buni in domeniu a fost sa sterg toate proiectele si proiectzelele din faculta de pe CV. Nu e intentia mea sa ma cert cu nimeni aici iar daca un singur student din cei din anii mici intelege mesajul chiar m-as bucura pentru el :).

coleg al lui Dorin spunea...

Prin domeniu mai sus ma refeream la AC/ETC ca sa fie clar pentru toata lumea. Banuiesc ca se aplica si la alte facultati de la poli ce am spus dar nu cunosc detalii asa ca nu ma pot pronunta sigur.

Anonim spunea...

Eu cred ca Robu comenteaza zilnic aici...hai Bodin recunoaste. Altfel nu-mi imaginez ce tampit poate spune si acum (si acu 2 ani cand a aparut blogul) ca Alcatel, Siemens, etc au venit aici pentru UPT.

Bah fratilor, noi lucram pe nasturi (si romancele si-o trag pe doape de bere), de-aia vin astia aici. De cand am intrat in UE am devenit si noi mai scumpi si uite cum toti incep sa migreze spre noul rai al IT-ului: India (bibidi bibidi my friend?).

Recomandarea mea: fugiti cat mai aveti timp.

Anonim spunea...

Fugi tu cretinule ca nu-ntelegi nimic nici macar de ce nu se uita nici o tipa la tine.

Anonim spunea...

Bine mai Robule.

Anonim spunea...

"Autorii" ultimelor 5 comentarii =acelasi frustrat cretin dobitoc imbecil.

Anonim spunea...

Adica acel frustrat cretin dobitoc imbecil caruia ii spui tu "mama"? Du-te spune-i la ma-ta sa nu mai posteze pe aici daca nu iti place.

Dorin spunea...

@anonim 25 august 2010, 01:01:

Daca tu crezi ca un om se injura singur (vezi cele 3 comentarii de deasupra ta) inseamna ca tu esti un pic paranoic si crezi ca toti din lumea asta is retarzi numa' tu nu. (sincer eu cred ca tot tu ai postat si pe 23 august 2010, 22:49) Acuma sigur o sa spui ca de fapt eu am postat toate comentarile de aici inclusiv al tau.

@anonim 20 august 2010, 23:05:

Unu' la mana, pentru a o suta oara Kre, Me si cu mine sunt 3 persoane diferite (Kre are poza, culmea a lui, la contul de blogger eu am poza pe rofilul DeviantArt - gasiti linkul pe profil la My Web Page) si cel putin eu, nu postez ca anonim ... ever.

Doi la mana, intotdeauna vor exista si exceptii la majoritate asa cum inca exista si studenti si profesori buni. Statistic vorbind (din experienta proprie - adica din generatia mea de absolventi de la ETc) au absolvit aproape 50% din cati au fost admisi si din ei aproape 50% au dobandit cunostiintele necesare sa profeseze in domeniu (nu neaparat datorita scolii) si din cei din urma aproape 50% lucreaza in domeniu, deci din cati am intrat la ETc in anul I cu optimism spun ca 1 din 10 lucreaza ca inginer in domeniul pe care s-a specializat. In concluzie poti spune ca facultatea o faci degeaba si multi care o termina pot fi numiti semidocti ca sa fim politicosi la adresa lor. Si aici am vorbit de o facultate la care s-a intrat cu examen de admitere, probabil la alealalte scoli de balet e mai grava situatia.

Trei la mana, protestul este adresat celor care au fost alesi si au puterea sa schimbe aceasta stare de fapt... tu daca nu simti (inca) lucrurile imnpotriva carora se protesteaza poate insemna mai multe lucruri:
1. Esti o exceptie si ai avut noroc de profi OK si ai impresia ca ce studiezi o sa folosesti.
2. Esti naiv - daca tu cunosti 6 absolveti din sute si crezi ca ei reprezinta majoritatea poti fi si mai mult decat naiv.
3. Nu esti student, ci un aplaudac care valoreaza 0 barat pe la 30 de ani fara viitor si cariera care trebuie sa pupi sefii pe bloguri ca sa speri la beneficii - spun asta din exprimarea ta care nu suna nici macar a student elegant ci mai mult a cineva care vrea sa para destept, dar nu stie prea multe (hmmm oare nu e asta definitia unui "semidoct"?)

Inca o chestie, daca crezi ca e o realizare sa ai 100 de puncte la admitere sa stii ca nu e... ei eu am avut si nu am fost singurul... si nici nu a contat sau o sa conteze vreodata. Un sfat foarte bun a fost cel al colegului meu, cine vrea sa il asculte bine face. Dupa 4 ani de licenta si unul de master pot spune ca asta e primul protest studentesc cu care sunt 100% de acord... si daca nu as trai dupa filozofia "termina ce ai inceput" acum mi-as baga picioarele in master.

Probabil ca tot ce am scris aici am scris degeaba pentru unii si o sa vina comentarii de genu' "esti cretin, frustrat, visezi ca ai facut Poli etc etc", pentru cei care vor raspunde asa ii rog sa o faca civilizat, in particular... daca chiar is zmei fata in fata... dar daca vor sa arate cat de odihnit e neuronu' in public nu o sa pot sa ii opresc.

Anonim spunea...

Comentariul meu este ce-ai scris tu la ultimul aliniat. Sac!

Dorin spunea...

De fapt ala e chiar ultimul aliniat la comentariul meu... tu ai dovedit doar ce am scris eu acolo... si ai accentuat cu "Sac!"-ul ala.