miercuri, 8 aprilie 2009

Raspuns La Campania FREE AntiVirus

Buna ziua,

Nu am stiut ca problema virusilor informatici are o asemenea dimensiune in Complexul Studentesc. Am investit enorm - probabil mai mult decat orice alta universitate din Romania- in echipamente performante pt. ca studentii UPT sa beneficieze in Complex de un acces performant la Internet si sunt profund nemultumit sa aflu ca lucrurile nu stau asa cum imi doresc.
Voi dispune identificarea unei modalitati de asigurare a unui antivirus pt. calculatoarele din Complex, gratuit sau macar la un pret scazut (fondurile de care dispunem in acest an sunt extrem de reduse, de aceea nu promit ca problema va fi rezolvata).


Multumesc pt. informare.


Toate cele bune,


Prof.dr.ing. Nicolae ROBU
RECTORUL UPT

***Ne bucura deschiderea cu care este privita propunerea noastra legata de facilitarea obtinerii de catre studenti a unor licente GRATUITE pentru programe AntiVirus.
Solutii in mod cert se pot gasi, chiar altele decat achizitionarea propriu-zisa a licentelor. Lipsa fondurilor poate fi usor suplinita de alte atuuri pe care o Universitate precum UPT le poate avea in negocierea un un producator de software antivirus.
Daca aveti solutii pentru aceasta problema nu ezitati sa le impartasiti cu noi, pentru ca doar comunicarea poate duce la un succes pentru toti.

16 comentarii:

Adi spunea...

AVG sau Avira, antivirusi gratuiti si destul de buni (in orice caz mai buni decat nimic sau un antivirus care nu e actualizat)
http://www.free-av.com/
http://free.avg.com/

Anonim spunea...

amice, esti idiot.

Anonim spunea...

In loc sa oferim spatiu publicitar in camine/faculta la nu stiu ce firma fantoma, ar fi mai bine sa dam o parte din el unui producator de antivirus iar inapoi sa primim licente.

Si mai un lucru: indiferent ce vrei sa faci cu reteaua din complex, ai nevoie neaparat de switch-uri cu management la nivel de palier.

Anonim spunea...

Probabil ar trebui ca vreun student cu experienta sa prezinte intr-un curs domnilor profesori ce inseamna switch cu management, traffic-shaping, antivirus sau firewall.

Scuzati-mi sarcasmul.

Ideea cu spatiul publicitar e geniala.

Anonim spunea...

salut,
propun Comodo internet security ce ste o solutie gratuita ce include un antivirus si un firewall. pentru mai multe detalii
http://personalfirewall.comodo.com/

Anonim spunea...

In general solutiile free vin cu engine-uri de generatie mai veche.

SILVIU spunea...

pai decat sa dam noi sau robu bani, mai bine puneti voi mana de la mana si luati unu' crack-uit :)))=)))

Anonim spunea...

www.avast.com
este varianta home edition si este free un an de zile...trebuie doar bagat mailul si numele si primiti in mail licenta pe un an de zile! sau pentru 40lei/an aveti licenta de la alte firme de antivir.

Me spunea...

1. un antivirus bun NU ESTE FREE

2. un antivirus crack-uit nu iti ofera garantia unei protectii continue. cu atat mai mult cu cat majoritatea nu se pricep de unde sa ia alte key-uri cand cele pe care le au expira sau asa mai departe

3. licenta pentru un antivirus care sa ofere o protectie ridicata este cativa ZECI DE EURO, suma pe care in mod sigur nu o sa o dea nici un student

4. pentru complex, avand in vedere diversitatea utilizatorilor este nevoie de o solutie centralizata si cat mai facil de accesat. de aceea interventia UPT in aceasta problema este absolut necesara.

5. ganditi inainte sa aruncati cu tot felul de solutii aiurea! aici vorbim de un complex studentesc nu de un PC al unuia caruia i se scoala sa foloseasca nu stiu ce antivirus fantoma.

6. parerea mea e ca licenta antivirus trebuie oferita studentului la cazarea in camin, fiindui permis accesul la reteaua UPT in momentul in care dovedeste ca are instalat pe PC antivirusul cu update-urile la zi.

Anonim spunea...

Virusu care bantuie in complex sunt utilizatori prosti si pe aia nici cei mai buni antivirusi nu ii rezolva. Solutie platim o firma sa ne faca reteaua daca intre noi nu exista cineva. Antivirusi se gasesc destui si daca nu sunt free se gasessc cracuri numa lumea oricum nu le instaleza nu cred ca ar face o prea mare schimbare faptul ca primim gratis antivirusu lumea care nu stie sa foloseasca compu tot nu il va utiliza

Anonim spunea...

solutia radicala : LINUX
Solutia moderata: internet cu parola si utilizator inregistrat ( ca un cont de e-mail),nick de dc++ [camin][camera]nume verificat ca autentic... in felul acesta se va depista foarte rapid cine este cel virusat.

Anonim spunea...

iar daca cel ce e virusat nu vrea sa fie depistat, CE FACI ? :-))

zoly spunea...

o solutie ar fi Cisco NAC

Anonim spunea...

Mama lui de AVG care-l tin de 5 ani si nu-mi face o problema de atunci ... dar ce sa-i faci, tre sa fie neaparat pe bani ... ca altfel nu e bun ... TIPIC ROMANESC!

Byty spunea...

Toate solutile la care multa lume se gandeste costa MULTI BANI!!
Trebuie sa va ganditi la solutii care nu necesita bani si se pot implementa in momentul actual.
Pana se va oferi cineva sa dea bani se poat face urmatoarele lucrui:
1) INFORMAREA STUDENTILOR DE CE AU NEVOIE DE UN ANTIVIRUS/ ANTISPYWARE
2) Cei care folosesc linux sa foloseasca; cei care au Windows sa aplesze la Microsoft Student Parteners si sa isi ia windows licentia ( cu toate ca legal este doar pentru facultatea de Automatica si calculatoare ) ei va vor ajuta
3) Sistemele de operare sa Fie UPDATATE la ZI!!!!! Acest lucru se poate face centralizat fara a fi necesara downloadarea de catre fiecare persoana a updaturilor de pe internet!! Exista tehnologia si e FREE!!
4) Antivirus si antispyware care nu sunt free :) COSTA BANI! cine credeti ca o sa dea bani si nu o sa faca alte "afaceri" pe langa acei bani? Pana atunci exista solutii de antivirus si antispyware Gratuite.. ( sunt poraste? Nu cred.. isi fac si ele datoria atat timp cat utilizatorul este si el putin atent)
5) Exista si alte nenumarate solutii GRATUITE care ar imbunatatii calitatea serviciului dar nu am aici loc sa insir povesti..

PS: V-am scris un email.. credeti ca a-ti putea sa imi raspundeti?

Anonim spunea...

Doamneee, mai tine mult harababura asta cu reteaua. Aseara nu am reusit nici macar sa imi verific mail-ul.