miercuri, 1 aprilie 2009

Ligile Si-au Luat Ţeapă

...Noi Trebuie Sa Iesim In Strada Pentru Asta?

La concluzia asta se ajunge din ce in e mai mult pe masura ce observam miscarile bruste de forte din randul Organizatiilor Studentesti.

Iata motivele pentru care Studentii sunt chemati in strada:
ANOSR, adunatura nationala de ligi, a fost tratata cu Flit la intalnirile avute la Minister cu Ecaterina Andronescu. Ce au vorbit acolo si cerintele pe care le-au avut vor ramane un mister pentru noi, cert este ca nimeni de la nivel inalt nu i-a bagat in seama. Adevarul e ca cine ar putea discuta serios cu astfel de personaje ajunse "Reprezentanti" ai nimanui, care se voteaza intre ei si isi dau unul altuia titluri pompoase.

Asemenea unor copii de gradinita carora li s-a luat jucaria si vazandu-se neputinciosi incep sa planga de ciuda, Ligile noastre luate, pe drept cuvant, peste picior apeleaza la ultima lor sansa: Studentii. Uita ca pana acum si-au vazut de lucru fara sa le pese ca ei ar trebui sa vorbeasca in numele nostru, uita ca atunci cand studentii au o problema striga solitari si le raspunde doar ecoul.

Motivul Protestului ramane inca un mister. Din punctele insirate in Comunicatul dat de ANOSR nu desprindem nimic concret. Se arunca in fata "Eliminarea reducerilor pe transportul in comun", adica o minciuna inventata fara nici o baza reala. Toate celelalte doleante sunt evident artificiale si cu unicul scop de a masca o razbunare a ANOSR-ului impotriva Ministerului.

Studentii care vor iesi in strada Joi o vor face fara sa stie care e motivul REAL al acestei iesiri. Probabil se crede ca studentii sunt usor de pacalit daca li se arunca niste teme sensibile pentru ei, insa atunci cand temele sunt INVENTATE situatia poate deveni chiar periculoasa.

***Este rusinos ca tocmai cei care ar trebui sa ii reprezinte pe studenti ne trateaza ca pe o masa de manevra, crezand ca le oferim suportul nostru atunci cand au de transat anumite jocuri in favoarea lor.
Sustinem oricand o iesire in strada pentru MOTIVE REALE, asa cum am sustinut si IERI acest protest, inainte sa intelegem cu adevarat ce este in spatele lui.

11 comentarii:

Ia Atitudine spunea...

Cred ca ar trebui sa cer drepturi de autor pt folosirea sloganului "Ia Atitudine"....Tipic Complextm...Da`i frate inainte..ca ai prea multi bani si conditii foarte bune...Vezi poate ma imprumuti cand primesti bursa, am nevoie de o pereche de pantofi noi si a mea nu`mi ajunge...

Anonim spunea...

Domnule Trasex , esti un prost. Da-mi voie sa spun asta din punctul de vedere al unui om in primul rand , si mai apoi din punctul de vedere al unui student.
Daca nu stii motivul pentru care vei afla curand :)

Anonim spunea...

Androneasca nu si-a pus niciodata problema reducerilor. Dar si-au pus altii. In proiectul de ordonanta de guvern de mai jos ai trimitere la abrogarea mai multor legi. Printre care ... surpriza: Legea practicii si legea reducerilor ...

http://193.226.8.113/anosr/index.php/dupa-4-ani-suntem-nevoiti-sa-iesim-din-nou-in-strada.html

OOPS?

Anonim spunea...

punctul 6 ala cu renuntarea practicilor comuniste ..... Aici la UPT nea Robu a avut grija sa scoata o liga mare (ai de la mec) ca celelalte sa orbiteze in jurul ei (vezi liga ac, mpt hidro, ct, chimie). Imediat dupa 89 studentii erau o forta importanta in tara asta. Cochetarea lor cu partidele policice, faptul ca unii membri si /sau lideri de ligi erau in partide in care erau si unii profi a facut ca ligile sa devina SLUGARNICE in fata conducerii universitatii. Propun restructurarea tuturor organizatiilor studentesti fara activitate reala.

Madeline spunea...

deci pentru ala cu "OOPS?", ai pus linkul de la un fisier mare de tot, dar n-ar fi fost frumos sa si subliniezi cu rosu articolele de interes pentru noi? eu sunt un om ocupat, si n-am timp sa caut prin 15 pagini linia la care voiai sa te referi. si nici search nu merge pe document, pentru ca e poza. cand dai o referire, scrii si pagina, si articolul, si linia, tot.

Margelatul spunea...

Haideti sa va elucideze misterul un bun cunoscator al fenomenului Lingi...
In tara exista 3 mari federatii studentesti: ANOSR, UNSR si USR.
Cat timp au fost liberalii la guvernare, ANOSR-ul asta nu a facut nici un protest... Ba mai mult, membri OSUT erau trimisi in sectiile de votare ca reprezentanti ai liberalilor, ca sa faca si ei ceva bani de cheltuiala. In Toata perioada asta NUMAI cei din UNSR (aliatii PSD-ului) au cerut demisia ministrului Adormitei... ANOSR-ul fiind practic inexistent.
Acum, social-democratii sunt la guvernare, UNSR-ul (dupa cum probabil ati observat) sta pitit, nu zice nimic de greve, iar federatia studenteasca a PNLului, ANOSR-ul, sare la gatul ministrului Abramburica...
Si tot asa, cate o federatie iese in strada, in functie de cine mai este la putere si in functie de ce interese au sau ce comenzi politice primesc... Reflectati putin la asta inainte sa iesiti in a le sustine cauza.

HiM spunea...

Fratilor da ingusti mai sunteti!
ReVoLuTiA ma asteptam la altceva de la tine, nu sa te schimbi dupa cum bate vantul. Deci cat timp greva era organizata de OSUT totul era super ok. Acuma tot ANOSR`ul este o adunatura de ligi fara obiect care nu face nimic. Haideti sa va spun cateva lucruri pe care le-a facut ANOSR pentru fiecare dintre noi inclusiv pentru cei care posteaaza aici: ANOSR are merit pentru faptul ca voi ati primit bilete gratis de tren cand s-a facut votarea (asta daca aveti atata memorie incat sa tineti minte acest aspect). Acele bilete nu au fost date de Robu nici de catre UPT ci la nivel national din initiativa ANOSR. Tot ANOSR lupta sa aveti un statut. STATUTUL STUDENTULUI este un act normativ care vrea sa specifice drepturile studentului si sa fie aprobat ca LEGE. Tot ei sunt cei care verifica implementarea PROCESULUI BOLOGNA in Romania, si deci datorita lor universitatile sunt evaluate si verificate de catre ARACIS.

Asadar, ReVoLuTiA, nu inteleg de ce intotdeauna ai ceva de bagat de vina la adresa ligilor. Nu au nici un scop ascuns. Nu castiga nimic din asta. Daca nu fac nimic carcotesti. Daca fac ceva carcotesti ca au planuri ascunse. Hai frate mai termina ca deja o dai in penibil. Serios. Nu esti de acord cu ligile? Foarte tare. Ai IN ORICE MOMENT dreptul sa pui bazele unei noi organizatii studentesti care sa reprezinte studentul asa cum vrei tu, fara a fi afectat de ligi. De ce nu o faci. Si atunci probabil o sa avem cea mai corecta, transparenta si neslugarnica organizatie studenteasca din TARA. Sau nu...?

Madeline spunea...

deci fratilor, am mai citit o data ce-i la linkul ala http://193.226.8.113/anosr/index.php/dupa-4-ani-suntem-nevoiti-sa-iesim-din-nou-in-strada.html

si nu apare niciunde "student", "elev", "transport" ...

Nica Sergiu-Lucian spunea...

In primul rand...da...acele ligi reprezinta studentii si sunt niste organizatii foarte transparente(spre deosebire de altele).Nu uita ca in aceste ligi sunt liberi sa intre toti studentii,iar despre faza cu transporturile si celelalte motive ale protestului si implicit ale grevei ce va urma sunt cat se poate de reale; sfatul meu este sa te informezi.
Sunt fel si fel de festivaluri organizate de aceste ligi pentru studenti, festivaluri din care membrii acestor ligi nu au ce castiga in afara de sentimentul unei munci bine facute.
Gandeste de mai multe ori inainte sa spui asemenea aberatii, intra intr-o liga, stai cateva luni, desigur...sa fi membru activ(nu doar pe foaie) si apoi mai vorbim.
In primul rand studentii ies pentru drepturile lor, nu pentru noi; noi, ligile, ne facem datoria de a ii informa.Iar alta metoda decat protestu nu avem, in Romania neexistand in Constitutie un statut al studentului(cum e cel al elevului, profesorului, politistului, etc)...sa fi intr-o liga inseamna sa fi un voluntar si sa lupti pentru toti studentii(fie el tocilar, cocalar, chiulangiu, sau...hai sa zic..."neinformat" precum esti tu.
Atat am avut de spus.

Anonim spunea...

fratilor daca organizatia asta e responsabila pt sistemul de la bologna ii bag pe unde au iesit(ca sa nu ii bag la mama lor acolo)...pt ca masteru e obligatoriu acum si diploma fara valoare....

Anonim spunea...

"fratilor daca organizatia asta e responsabila pt sistemul de la bologna ii bag pe unde au iesit(ca sa nu ii bag la mama lor acolo)...pt ca masteru e obligatoriu acum si diploma fara valoare...."

daca spui asta inseamna ca stii doar 0,01% din ceea ce inseamna procesul bologna!
mi se pare foarte trist ca un student (adica un om care a ajuns la o forma de invatamant SUPERIOR) poate sa scoata din el niste afirmatii bazate pe 0,01 % din ce ar trebui sa stie ca sa poata afirma sau infirma ceva legat de procesul bologna.
sincer, ar trebui sa iti poti exprima parerea despre acest proces dupa ce citesti macar 200 de pagini despre el (si asta e ca sa stii lucrurile de baza).
ar trebui sa facem afirmatii cu argumente pertinente si informate.
esti STUDENT... mai STUDIAZA!