miercuri, 1 aprilie 2009

Replica Ministerului la Greva ANOSR

Ministrul Educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu, consideră că gestul uneia din cele trei asociaţii studenţeşti de a convoca o grevă este unul lipsit de sens, întrucât principala revendicare, respectiv creşterea burselor cu 15 % este prevăzută în buget şi a fost deja aplicată. În cadrul întâlnirii pe care doamna Ecaterina Andronescu a avut-o în data de 26 martie a.c,. cu reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Uniunea Studenţilor din România (USR) şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), au fost discutate toate problemele de interes, inclusiv majorarea burselor.

Introducerea subiectului eliminării fondurilor pentru transportul în comun este o dezinformare a organizatorilor protestului, întrucât Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării nu are un asemenea obiectiv nici măcar la nivel de intenţie. Acest subiect nu a fost ridicat de studenţi la întâlnirea menţionată.

Dorinţa ANOSR de a încetini procesul de evaluare academică a universităţilor este una bizară şi nu ţine cont, în primul rand, de interesele studenţilor care trebuie să beneficieze de un învăţământ de calitate.

În legătură cu creşterea taxelor în universităţile din România, precizăm că deciziile referitoare la acest lucru sunt luate exclusiv de senatele universităţilor, din care fac parte şi reprezentanţii studenţilor. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării nu poate, conform legii să stabilească taxe de şcolarizare sau alte taxe.

La ultimul punct din lista de revendicări, ministerul este acuzat de lipsa unei viziuni în ceea ce priveşte învăţământul superior, fapt care denotă că reprezentanţii ANOSR nu sunt de bună credinţă, întrucât doamna Ecaterina Andronescu a prezentat foarte clar principalele obiective strategice pentru învăţământul superior.

SURSA: edu.ro

***Confirmarea faptului ca ANOSR incearca MANIPULAREA studentilor in scopul reglarii unor conturi cu Ministrul Educatiei.

7 comentarii:

Margelatul spunea...

Haideti sa va elucideze misterul un bun cunoscator al fenomenului Lingi...
In tara exista 3 mari federatii studentesti: ANOSR, UNSR si USR.
Cat timp au fost liberalii la guvernare, ANOSR-ul asta nu a facut nici un protest... Ba mai mult, membri OSUT erau trimisi in sectiile de votare ca reprezentanti ai liberalilor, ca sa faca si ei ceva bani de cheltuiala. In Toata perioada asta NUMAI cei din UNSR (aliatii PSD-ului) au cerut demisia ministrului Adormitei... ANOSR-ul fiind practic inexistent.
Acum, social-democratii sunt la guvernare, UNSR-ul (dupa cum probabil ati observat) sta pitit, nu zice nimic de greve, iar federatia studenteasca a PNLului, ANOSR-ul, sare la gatul ministrului Abramburica...
Si tot asa, cate o federatie iese in strada, in functie de cine mai este la putere si in functie de ce interese au sau ce comenzi politice primesc... Reflectati putin la asta inainte sa iesiti in a le sustine cauza.

HiM spunea...

Da deci din nou... ANOSR dezinformeaza, iar ministerul este de partea studentului, nu-i asa? Frate da nu ai cum sa pui botu la asa ceva... Presupun ca nici faptul ca doamna ministru a propus ca prezenta la cursuri sa fie obligatorie in proportie de 100% pentru toti anii de studiu, nu este adevarata. Fratilor, cautati-va viata. Nu Dati vina pe ANOSR ca face nu mai stiu ce minuni. Nu comploteaza nimeni. Doar cer drepturile studentilor. Pentru ca totusi noi reprezentam si suntem viitorul acestei tari. Si cred ca toti am dori sa o ducem putin mai bine. Sau nu?

Anonim spunea...

ba fratilor voi toti sunteti bine intentionati dar din pacate pentru dorintele voastre sincere si utile trebuie sa participati la alta greva. ceea ce o sa se intample joi o sa fie o piesa de teatru pusa in scena de niste frustrati din ligi care se simt nebagati in seama. nici una din presupusele cerinte ale lor nu au nici un fond. e bine ca va aduceti aminte de studenti cand aveti nevoie sa fiti sustinuti, dar e cam tarziu dupa ce v-a durut in fund de ei atata timp.

Unknown spunea...

ComplexTm poti sa dai sursa de informare pentru: "Replica Ministerului la Greva ANOSR"

Nu de alta dar acum chiar nu mai stiu pe cine sa cred.

Anonim spunea...

http://www.edu.ro/index.php/pressrel/11791

o ea spunea...

PV,dupa cum se vede, este semnat doar de ANOSR. Semnaturile celor de la UNSR, USR si a Katiei lispsesc. Acest lucru transforma acest proces verbal in unul NUL. Aici nu e vorba de nici o miscare politica, este vorba strict despre drepturile voastre, ale studentilor. Daca nu sunteti multumiti, veti iesi in strada! Daca sunteti multumiti, iesiti la o cafea sau vedeti-va de activitatile voastre zilnice( absentatul de la cursuri si seminarii etc.).Sunt convinsa ca sunt multi cei nemultumiti, pentru ca adevarul este ca se vede de la o posta ca sistemul universitar este deficitar!

Anonim spunea...

Dupa umila mea parere ligile sunt o totala labareala. Majoritatea sudentilor care se baga o fac pentru un motiv personal, sa mai suga si ei ceva in plus.. o nota.. o excursie.. un caca ceva.. sunt exact ca si politicienii..pur interes. si tind sa cred k dak deja s'au trezit studentii nostrii cu "abilitati de lideri" ei o sa reprezinte si viitoarea clasa politica.. doar mai toti sunt inscrisi si la un partid sa imparta pliante in campanie si sa mai suga si de acolo ceva.. nu zic, poate unii o duc mai greu ca mine.. da chiar asha nu'i satura domnu' in veci.. sa'si ia fiecare o femeie pe care sa o conduca si sa ne lase pe noi in pace k n'avem nevoie de reprezentarea lor inexistenta