marți, 31 martie 2009

JOI SE IESE IN STRADA

UNDE? – PE TERENUL DE SPORT DIN FATA DE LA TEQUILLA - Complexul Studentesc

CAND?
– JOI, LA ORA 11:30

DE CE?

1. Ministerul doreste sa scoata fondul de transport in comun, adica SA SCOATA de tot TRANSPORTUL GRATUIT pe RATT prin taierea banilor de decontare. Taierea banilor de RATT poate fi urmata oricand de foile de drum CFR. E careva fan sa dea DUBLU pentru tren? Nici noi…

2. Bursele ar trebui conform Legii Invatamantului din 1995, sa acopere costurile de cazare si de masa ale studentului. In clipa de fata, 80% din bursieri ar trebui sa se descurce pentru cazare si masa cu 6 lei pe zi, sau chiar mai putin! Cerem majorarea burselor cu minim 25% pentru a incepe sa punem de acord bursele cu realitatea.

3. Taxele au fost marite recent iar de anul viitor vor fi de 27,5 – 30 de milioane de lei vechi la licenta si 35 de milioane la master! Iar in plina criza economica, ministerul vehiculeaza ca posibila solutie oferirea de CREDITE pentru studenti. Dupa saracia din timpul studentiei, vom avea “fericirea” de a plati rate o viata intreaga.

4. Calitatea invatamantului de care beneficiaza o mare parte din studentii din Romania este foarte slaba! Studentii nu sunt ajutati deloc, si multi absolventi de la universitati prestigioase ajung sa lucreze in supermarket!

5. Coruptia, nepotismul si servilismul raman o rana deschisa. Noi nu vrem sa pupam pe nimeni niciunde pentru a ajunge undeva! Vrem sa fim judecati dupa meritele reale.
Daca nu iesim in strada acuma, ne putem pregati sa ne complacem in situatia de a ni se taia banii de transport, de a plati taxe mai mari, de a avea burse mai mici si de a fi in continuare trecuti cu vederea in orice facem!

***O actiune organizata de catre Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara. Este greu de spus de ce acum, cat impact va avea o astfel de iesire in strada sau daca exista si alte interese in spatele acestei greve decat cele enuntate mai sus.
Important este ca dupa mult timp dreptul studentilor de a iesi in strada si de a protesta este readus in atentia celor cu care pana acum s-a negociat doar cu zambetele pe buze.
Ligile din UPT se pare ca sunt absente total din aceasta poveste. Nu se face sa isi strice relatiile cu cei pe care i-au pupat in fund cu fiecare ocazie, dar la un eventual castig venit de pe urma acestor proteste vor fi primii care sa iasa in fata si sa isi atribuie meritele.

LATER EDIT: Rand pe rand si Ligile din UPT au preluat tema grevei pe masura ce au citit despre asta pe diverse cai. Probabil valul a fost prea mare pentru a mai putea ramane indiferente.

16 comentarii:

Alex spunea...

Eu am impresia ca tu esti total dezimformat. Cine a zis ca asta e o actiune OSUT ?
Este o actiune la nivel national , doar ca ai aflat-o tu de la OSUT asta nu inseamna ca e actiunea lor.
Inceteaza odata sa mai spui tampenii.
Daca tot te iei de ligile din UPT , cauta subiecte de anvergura

seb spunea...

lasa tu ligile din upt in pace si vezi-ti de treaba.

Anonim spunea...

LSFM-ul de ce nu a anuntat prin nici o metoda aceasta greva ? am mai auzit eu oameni care sar pentru ligi.. care ce fac ? isi fac senatori sau ce pupincuristi pe la diverse institutii.. oameni incompetenti care au doar functie, totul vine din partea altora, care stiu ce vor dar nu se pot afirma public..
Cand o sa vad ca intr-adevar o liga, una singura, va trage pentru student, atunci o sa am incredere in toate...

osut spunea...

Pentru Alex: Afisele sunt sub sigla OSUT, studentii sunt anuntati sa iasa in fata la Tequilla de catre OSUT. E treaba lor ce fac altii din tara, la nivelul Timisoarei OSUT sunt cei care au luat initiativa pentru aceasta actiune. Deci, Alex, scoate capul din cutia aia mica in care il ai acuma si vezi mai departe.

Anonim spunea...

sunt curios care bursa de la poli acopera caminul + cantina pe o luna? :))

unde sunt aia care fac gura mare ca la cantina e ieftin?

Anonim spunea...

Bai atotstiutorilor, este un protest organizat de ANOSR, la care OSUT alaturi de toate ligile din Poli, membre ANOSR participa!

Ce ar fi sa mai scoateti voi capu' din cutia de tabla in care stati si sa ganditi putin .. pentru voi.

Daca va tot vine sa va luati de ligile din Poli, gasiti si voi un subiect concret si pertinent. 1 singur. Ca nu tin minte sa fi vazut vre-unu pe blogu' asta ...

Doar aberatii si atacuri ... va tine? Haideti fata in fata si faceti acele afirmatii. Dati dreptu la replica, in fata cui vreti voi. Sa vedem unde si cat va mai tine.

Anonim spunea...

www.osut.ro
www.lsfmt.ro
http://portal.ligaac.ro/

si lista poate continua, se pare ca toata lumea e in treaba asta, doar ca unii au apucat sa faca promovare mai repede.

din cate am inteles maine se vor trimite comunicate de presa catre mass media, deci stirile vor fi si acolo.

Alex spunea...

Decat sa stati sa va certati mai bine vati alatura instigatorilor.
Doar daca suntem uniti putem sa facem ceva.
Imi cer scuze fatza de OSUT pentru postul precedent in care spuneam ca nu este actiunea lor, dar nu a fost spus cu intentie rea. Actiunea totusi nu e a VOASTRA , voi ati preluat initiativa la nivel de Timisoara iar sedinta care s-a tinut a fost cu toate ligile ( ma rog aproape ).

Anonim spunea...

ia te uita...greva dupa vreo 5 ani ? sa fie adevarat? au luat curaj studentii? eu credeam ca e pacaleala de 1 apr...

Anonim spunea...

5 ani toate au mers struna :))

mircea spunea...

cum plm sa zici ma ca e o actiune anosr?!?! intra pe www.anosr.ro si vezi ca nu scrie nici un rand despre greva asta. sigur o sa fie pus si acolo ceva cum de altfel au pus toate ligile din upt rand pe rand cand au vazut ca e groasa. dar incetati sa va mai comportati ca si cand voi sunteti cei care au pus la cale greva asta. daca aveati voi vreo legatura cu ea sunt sigur ca puteati spune studentilor despre ea cu o saptamana inainte nu cu 1 zi.

student psihopat spunea...

ce greva la nivel national? iese doar timisoara, sub egida osut, si iasul. anosr nu are nici un amestec in toata afacerea. iar prostiti turma sa iese in strada pt interesele voastre? dc nu le spuneti ca ati obtinut cele 15 procente la bursa? sau ca uvt e in ancheta? this business stinks

Ia Atitudine spunea...

Bai psihopatule! Esti tampit sau te faci? Vrei sa iti dau comunicatul de presa tampitule sa vezi cum suna? Bai influentatule politic, asa tampitule tine`i partea, ca sa nu mai avem nici transport gratuit si nici tichete de drum. Animal prost ce esti!!! Si sa stii ca e la nivel national. Iese Clujul, Iasi`ul, Timisoara, Galatiul, Brasov, Alba, Bucuresti si lista continua cu cele 56 de org care fac parte din ANOSR. Tampitule! Informeaza`te inainte. Porc ordinar!

Anonim spunea...

=))
Nu-mi vine sa cred ca va certati in legatura cu cine a avut initiativa... Daca era initiativa Cospol, i-ati fi criticat pe cei de la OSUT ca nu au avut ei ideea? NU!
Idiotilor! In loc sa fiim uniti, ne certam si acuzam intre noi.

Anonim spunea...

www.anosr.ro, decat sa faceti scandal pe blog mai bine ati veni maine la greva, sau poate voua va merge prea bine in poli...

HiM spunea...

Problema acestei greve s-a pus de mult timp, dar din cauza naturii delicate a problemei nu s-a facut publica. Primul anunt a fost dat intr-adevar de catre OSUT pe grupul ANOSR, dar implicarea ligilor din UPT se putea face numai dupa consultarea BC-urilor in prealabil. Si dupa cum s-a spus deja se iese in strada in toate centrele in care exista organizatii membre ANOSR.