vineri, 27 martie 2009

Upgrade Retele Din Camine

De la inceputul anului s-au facut investitii in retelele de internet/intranet ale caminelor dupa cum se arata in graficul de mai jos.Sunt primii bani cheltuiti pentru upgrade-ul retelei din Complex care s-ar putea sa aiba chiar si un oarecare rost in ceea ce priveste imbunatatirea calitatii serviciilor oferite studentilor. De cele mai multe ori se arunca zeci de mii de euro pentru ca unii sa isi cladeasca o imagine de mari manageri, iar eficienta tinde spre zero.
Echipamentele achizitionate au fost Switchuri sau in cele mai multe cazuri cate un Switch menit sa ofere o banda mai larga caminului (fiind facuta trecerea de la 100 la 1000 Mb/s) dar si o modalitate mai facila de management intern.

***Asteptam ca graficul sa se completeze si pentru celelalte camine si in cele din urma Complexul Studentesc sa beneficieze de o retea la standardele anului 2009.
Nu am uitat nici de propunerea pe care am facut-o in legatura cu oferirea pentru studentii care folosesc infrastructura Internet a UPT a unor licente GRATUITE pentru programe Anti-Virus. Daca acest lucru se poate intampla pentru angajatii UPT nu vedem de ce studentii nu ar merita o asemenea facilitate.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mda...se pare ca toata treaba e foarte bine organizata: in anumite camine se primeste mai mult, in altele mai putin, chiar deloc. Sunt curios care sunt criteriile pe baza carora se aloca banii astia.

Oricum, e bine ca au primit si atat.

PS: eu astept un articol despre "cantina" si sloganul ei: "portii mici, preturi mari" :)

Anonim spunea...

care cantina? adica care portii? adica ce @#$$ mea...asta ii complex studentesc? tre sa mai puna niste stabilopozi si ii gata suntem ca la mare...ca tiganeala ii deja prezenta...ce oras ii asta care nu are un loc DECENT CA SI PRETURI SI OFERTA DE MANCARE PENTRU STUDENTI...UNDE SA MA VB CA NU SE POATE FACE O CARTELA!!!!!!HORROR SUG ASTIA DE PE NOI TOT...IS NISTE SUGACI ORICUM;))

SILVIU spunea...

Reteaua din caminul 20 e de tot cacatul!!! Nu inteleg cum toti dobitocii pot fi cu usurinta administratori de retea cand ei nu au nici cea mai mica cunostinta despre calculatoare. Chiar tind sa cred ca se face o selectie si cei mai imbecili sunt alesi.

Anonim spunea...

habar n-ai ca administratorii de retea din camin nu au nicio putere!

Anonim spunea...

Ce cantina si ce cartela vrei frate? Ai in complex restaurantul universitar al politehnicii ("RUP") numit si fast-food unde poti manca indiferent unde esti student si chiar daca nu esti student cum par a sta lucrurile in cazul tau. Un loc fain, cu mancare buna, diversa si acceptabila ca pret (cine gaseste variante mai bune e liber sa le foloseasca, asa-i corect, nu?).