joi, 12 martie 2009

Portret Robot: Li[n]găul

Sectă? Gaşcă? Adunătură? Haită? Nu. LIGĂ! Sub această din urmă denumire au ales un număr, restrans ce-i drept, de "studenţi implicaţi" să facă o carieră in facultate.

Plecat de pe băncile Scolii Generale unde nu a excelat la invatatură si cu atat mai putin la relatiile interumane, viitorul membru de ligă răzbate in viata de Liceu. Aici angoasele lui se amplifică pentru că nu mai beneficiază de condescendenţa celor din jur. Cu totii au crescut, doar el a ramas acel paria din clasa care sta singur in banca, de cele mai multe ori ultima de la perete. Acolo se simte cel mai protejat. Este ferit de atentia celorlalti si mai ales evita un cosmar obsedant in care in una din glumele facute de colegi pe seama lui, din greseala este scapat pe geam.


Are o colega la care viseaza in secret, dar privirile insistente pe care i le arunca prelung, in timpul pauzelor in care el sta invariabil in banca si ea rade in fata clasei cu celelalte fete, il tradeaza. Pentru el pauzele dintre ore sunt un calvar din care este salvat doar de intrarea profesorilor in clasa, calvar indulcit, insa, de prezenta Ei.

Toata lumea stie despre pasiunea sa si la un moment dat "Ileana Cosanzeana" ii face o invitatie in oras impreuna cu restul colegilor. Chiar daca isi face o multime de planuri pentru iesirea in cauza, isi imagineaza dialoguri cu fata visurilor sale si multiple intamplari legate de ea in care el sfarseste in a fi eroul serii, lingaul inca liceean va avea parte de o imensa dezamagire. Pe langa faptul ca este plasat la masa undeva in capat, departe de discutii si interes, se vede in situatia unei pauze nesfarsite din care nu mai putea fi salvat de nimeni. Realizeaza ca este pe cont propriu si pentru asta pleaca primul, inventand o scuza la care s-a gandit toata seara dar care oricum nu este ascultata de nimeni.


Casa, respectiv camera lui, devine platoul de visare a nenumarate filme. Acolo el poate fi de la erou de actiune, la irezistibil cuceritor de inimi. Se desprinde tot mai mult de realitate si isi creeaza propria imagine de sine care nu mai are decat vag legatura cu cine este el de fapt.
In aceasta perioada se acumuleaza in interiorul lui cantitati imense de frustrari si complexe, acestea constituindu-se in explicatii pentru comportamentul sau in viitor.

Anii de liceu se scurg mai departe, pentru viitorul "student implicat" fara mari evenimente. Vine si sfarsitul Liceului ca o izbavire, ca o gura de aer luata dupa 4 ani de stat cu capul sub apa. Il asteapta Facultatea.


***VA URMA

10 comentarii:

Anonim spunea...

Si uite asa demonstrezi ca nu cunosti nici macar un mebru al vreuneia dintre ligile din UPT. :))
Esti prost si habar nu ai pe ce lume traiesti.

Anonim spunea...

cata frustrare in suflet. Mai plangi noaptea din cand in cand?

Anonim spunea...

frate dar chiar esti praf!
ai putea, poate sa te interesezi ce faceau astia care au ajuns mari prin ligi. Vio Proteasa, Mihai Vilcea erau olimpici nationali si faceau foarte multe pe langa.

Anonim spunea...

in sfarsit ai inteles ce inseamna blogul, acum vad ca ai inceput sa scrii ce traiai in scoala.
bravo! te felicit ai mai avansat cu un pas

Anonim spunea...

Liniste lingailor, nu va place adevarul ha ???!!!

Anonim spunea...

Pentru Anonimul din 16 martie 2009 19:36 : sncer acuma, daca asta e adevarul ca membrii ligilor sunt asa cum sunt descrisi in aceasta mirobolanta opera de arta, cum se face ca ei sunt ci care organizeaza party-uri si se distreaza mai mult decat voi nistre frustrati care pentru tot ce merge rau in Politehnica Timisoara tineti responsabile ligile? Iti recomand sa te uiti in oglinda inainte sa zici ceva despre alte persoane... Iar tu ReVoLuTiA, nu judeca pe toata lumea luandu-te pe tine ca etalon... Nu toata lumea poate fi la fel de cool... dar parerea mea umila si personala e ca tu esti mult mai frustrat decat cei din ligi... Ei au macar atata curaj incat sa iasa la scena deschisa, nu sa se ascunda in spatele unui blog si sa incite pe cei din jurul lor asa cum incerci sa faci tu

Anonim spunea...

are dreptate anonim din data de 16 martie 2009 10:41.....uitati-va la cv lui Vio Proteasa...si apoi sa vorbiti de cei din ligi....iar pt revolutia..."poate inca 3 generatii din familia ta nu o sa ajunga sa faca ce a facut Vio pana la varsta asta"

Anonim spunea...

Vio Preoteasa ... asta o fi un gay ca si Ses Sergiu de la constructii, ca asa il stie lumea...poate sunt chiar pateneri.... :-)

Da bah frate cv-u fagotului, sa ne minunam...

Anonim spunea...

Pun pariu ca voi astia cu blogul sunteti exact cum ii descrieti pe cei din ligi.Si voi astia care puneti botul sunteti ori prosti ori frustrati. Nu cred ca ati schimbat vreodata 2 vorbe cu vreunul dintre cei pe care ii injurati aici.

Nu vedeti ca sunteti mai rai si mai infecti decat oricare personaj din vreo liga? Nu cred ca a facut vreunul atatea cacaturi cate faceti voi zilnic cu blogul asta...

Anonim spunea...

Se pare ca cei din liga s-au dat la fund...

:-)) lol