duminică, 1 martie 2009

Istoria Biletelor Gratuite

Dupa cum am prezentat si in articolul precedent, cu ocazia Concertului PHOENIX de Duminica 01.03.2009 am mai avut o dovada de mizerie a ceea ce inseamna reprezentanti in sfera studentimii.

Joi, 26.02.2009, a avut loc o intalnire in Amfiteatrul Alexandru Rogojan (Corpul D) intre Nicu Covaci si studenti, organizata de Conducerea UPT. In timpul discutiilor s-a ridicat din sala problema pretului mare al biletelor care ar tine departe studentii de concert. Mereu receptiv la astfel de probleme, Domnul Rector-Profesor-Senator-Presedinte de Filiala de Partid-etc. Robu a facut o miscare inteligenta si a decis sa imparta GRATUIT un numar de bilete catre studenti.

Sa mearga pe rand la cursuri sau in camine si sa distribuie biletele nu era o solutie convenabila, de aceea probabil a fost nevoit sa aleaga Ligile Studentesti ca intermediari intre UPT si Studenti. O idee care s-a dovedit, dupa cum o sa vedem mai departe, foarte proasta, ca de altfel orice idee care include aceste organizatii. S-au dat, astfel, in jur de 15 bilete fiecarei Ligi cu scopul ca acestea sa ajunga (nu se stie in ce mod) la cei carora le erau destinate.

Vazute cu "cadoul" in brate, conducerile Ligilor au procedat in maniere diferite, una mai condamnabila decat alta. Daca majoritatea fie au preferat sa isi imparta biletele intre ei, fie le-au dat si prietenilor apropiati lor, Liga AC a fost singura care a intrevazut si posibilitatea de a-si atrage putina simpatie din partea studentilor.

Astfel, dupa articolul nostru precedent (27.02.2009), cei de la Liga AC au scris pe Blogul lor (in 28.02.2009) ca au la dispozitie 5 bilete gratuite pe care le pot da studentilor. Faptul ca 10 (sau mai multe) le-au tinut in continuare sub tacere nu ar fi nimic, dar poate ramaneau si acestea 5 la fel de nestiute de nimeni daca nu se atragea atentia ca Secretul Biletelor nu mai e de mult un secret.***Vedem, asadar, inca o data cum functioneaza la noi Organizatiile care ar trebui sa ne reprezinte si sa activeze in beneficiul nostru, al studentilor. Vedem cum suntem mintiti, cum se profita de pe urma noastra, cum unii cred ca li se cuvine totul doar pentru ca vorbesc in numele studentilor fara ca studentii sa le fi permis vreodata sa faca asta.

19 comentarii:

Anonim spunea...

Nu-ti da atata importanta ;)

Anonim spunea...

Biletele au fost impartite comitetelor studentesti de camine, studentilor consilieri (implicit senatori), studentilor cu medii mari si in cele din urma cate 5 bilete pentru fiecare liga, deci ceea ce scrii tu aici nu are nici cel mai mic sambure de adevar. Nu mai fa scenarii!

Anonim spunea...

XXI aberezi. liga de la chimie a avut vreo 15 bilete care au ajuns in cercul lor de prieteni si asta o stiu sigur. cand te aud cu "studentilor cu medii mari" e clar ca vorbesti dupa ureche.

Anonim spunea...

Asa trebuiau sa se imparta... nu poate un om sa aiba grija ca toate biletele sa ajunga in mana fiecarui om fiind primite destul de tarziu de la rectorat!
Daca lucrurile stau cum spui tu inseamna ca nedreptatea e facuta in cadrul ligii facultatii de chimie!

Anonim spunea...

-decat sa o ardeti aiurea cu bilete la concerte mai bine fiti atenti la ce se intampla zilele astea...daca chiar vrei sa mergi la un concert te duci si cumperi bilet nu astepti mila de la liga...
-stiti ca nu se mai pot da colocviile de pe semestrul 1 in timpul semestrului 2? din cauza unei legi emise recent de universitate? ce stiti despre asta....ma doare in cur de cine a mers la concert? sunt 10-12000 de studenti? probabil trebuiau sa primeasca toti moca bilete si atunci trebuia sa mergem la stadion nu?
-hai sa vedem ce putem face cu studentii de anu 4 care nu intra in licenta!!! astea sunt probleme adevarate!! nu ce face liga!! liga e un fel de partid care are anumite interese nu is curios de ei..
-ma doare ca sunt n colegi care nu intra in licenta !!!!!!!!! nu ca 3 mega studenti de la nu stiu ce liga au mers la un concert al unei formatii pe care nu o plac...probabil nici nu au mers...au vandut biletele...
-anu 4 si anu 5 au probleme...sapa si cauta informatii daca chiar vrei sa faci ceva pe langa sa ii bagi in seama zilnic pe niste neinsemnati adica ligile care oricum o ard aiurea""pentru noi"
-anu 4 si 5...atentie la colocvii...

Anonim spunea...

m-ai convins...problema ta sunt ligile...si nu studentii...ocupa-te in continuare de asta!!! multe succesuri...

Anonim spunea...

pt anonimul din 2 martie de la ora 17:35 - nu stiu ce se plang toti ca nu intra in licenta? 30 de credite restante ii enorm (intre 5 si 7 examene restante)... nu de mult la 2 restante la sfarsitul anului repeta-i anul, la una trebuia sa refaci intreg cursul (+seminar+lab) in paralel cu anul urmator de studii... or fost si perioade in care la o restanta repeta-i anul.

Mie sincer mi se pare aberant sa poti sa continui cu anul urmator de studii cu o treime din examene picate. 1 se accepta - poate fi o greseala, dar 5 ii dat in bara rau de tot. Licenta trebuie sa inglobeze cunostiinte pe care le-ai acumulat in scoala, nu ii normal sa dai licenta cand tu mai ai un mai mult de semestru de scoala de facut (adica peste 30 de credite restante).

Nu sunt de acord nici cu abordarea Politehnicii, cu schimbat de regulamente si contracte in mijlocul anului, nu cred ca is prea legale chestiile astea... dar din pacate nu pot fi combatute cu studentii carora nu le pasa de normalitate, numai de ei, un exemplu: am avut un examen mutat cu 2 zile mai repede in sesiune (de seful de an), pentru ca in acelasi timp se dadea un examen din ani precedenti la care multi colegi de-ai mei aveau restanta. Asta ii aberatie... nu ai fost in stare sa il iei in anul respectiv taci si inghitete duci cand poti, nu ii fortezi pe cei care au bunavointa sa invete ca lumea sa isi schimbe programul dupa cum ii dicteaza unul mai prost ca ei.

Nu ma intelegeti gresit, nu sunt pro-conducerea Poli, din contra, accesul in licenta ar trebui sa se calculeze la momentul licentei nu cu un semestru inainte, dar nu va plangeti ca "vai am 30+ credite restante, nu intru in licenta". puneti-va problema "vai am 30+ credite restante, hai sa ma pun sa invat, poate termin odata si scoala asta".

Anonim spunea...

Domnilor, va dau un sfat: Informati-va inainte sa vorbiti si sa aratati cu degetul. Din sursa mai mult decat sigura dati-mi voie sa va luminez in ceea ce priveste mirobolanta istorie a controversatelor bilete: in sedinta COSPol din 24 februarie 2009, Zoli Korodi a adus la cunostinta consiliului faptul ca rectoratul a dat ligilor spre a fi impartite 100 de bilete la concertul Phoenix. Acestea ulterior au fost impartite intre Ligi conform numarului de studenti pe care ii reprezinta, pentru ca dupa aceea sa fie impartite "studentilor merituosi" (citat N. ROBU), care studenti merituosi fiind considerati primii clasati in ordine descrescatoare a mediilor, insa aceasta trebuia sa fie cel putin 9. Astfel numarul de bilete ce reveneau fiecarei ligi nu a fost egal. Metodologia finala a fost pusa la punct intr-un final tardiv, de unde si afirmatia invocata de dumneavoastra viitori ingineri, de pe blogul celor de la AC, "Ne pare extrem de rau pentru timpul foarte scurt, nu a depins de noi pentru ca abia in seara aceasta le-am primit." (postat in 28 februarie). Acum la final dati-mi voia sa adresez si eu o serie de intrebari bloggerului: De cand au inginerii veleitati de avocat al poporului? ReVoLuTiA, ai fost lezat direct de modul in care au fost impartite aceste controversate bilete? Ai o medie mai mare decat a 98% din studentii din Poli? (matematic cele 100 de bilete nu ajungeau nici pentru 2% din totalitatea studentilor); Domnilor, va recomand sa va indreptati atentia mai mult spre scoala si in momentul cand o sa faceti parte din acei 2% mai mult ca sigur ca o sa primiti ceea ce acum considerati ca v-a fost negat. Nu aratati cu degetul in momentul in care nu sunteti dispusi sa faceti nimic practic. Nu ridicati probleme fara a veni cu rezolvari. Nu vorbiti fara sa stiti,in totala necunostinta de cauza si mai ales nu mai incercati sa puneti in carca Ligilor tot ce se intampla rau sau nu se intampla asa cum voi ati vrea in UPT. Sa nu uitam domnilor ca membrii ligilor sunt voluntari neremunerati in nici un fel. Si avand in vedere ca totul se face la vedere nu cred ca exista vre-un memru al ligilor care sa isi pericliteze imaginea pentru 50 de lei amarati. Domnilor, ReVoLuTiA se face prin fapte nu prin vorbe. Multa bafta.

Anonim spunea...

s.o.s. solicit o informatie...in cazul in care cineva ma poate ajuta ii multumesc anticipat...as vrea sa stiu si eu care este treaba in legatura cu sustinerea colocviilor de pe semestrul I...este adevarat ca daca nu am promovat nu mai putem sustine aceste colocvii? fiind in an terminal? in speranta unui raspuns multumesc anticipat...

Anonim spunea...

cine are restante cu carul in anul 4/5 sa se duca la sapa ca nu e de faculta. daca nu te ti de faculta (asa rea cum e ea) si o ti incef non stop normal ca ai restante. nu e de tine las-o ! nu te duce capu' las-o !, la faculta ar trebui sa se faca performanta nu labareala !

Anonim spunea...

din pacate conducerea Politehnicii accepta si labareala, de la inceput pana la final (...cu mici exceptii).

Dorin spunea...

Din pacate, conducerea politehnicii incurajeaza labareala... daca ar baga regula ca la 2 restante la sfarsitul toamnei repeti anul (in regim de "cu taxa") o sa se intample 2 lucruri: studentii o sa inceapa sa pice pe capete si o sa se lase de scoala, iar posibili viitori studenti vor evita Poli. Deci bani mai putini de la buget.

In momentul de fata esti aproape incurajat sa iti pici examenele sa reinmatriculezi materiile, ca oricum numa 40 de credite iti trebe sa treci anul.

Plus ca lipsa examenului de admitere (la toate facultatile in afara de ETc si AC) duce la umplerea scolii cu studenti care nu au ce cauta intr-o universitate tehnica. Dar, din nou, examen de admitere implica speriatul absolventilor de liceu care ar putea sa vina la Poli si deci bani mai putini la conducere.

Tot ce mai lipseste la situatia curenta ii sa scoata cursurile din orar, si sa dea examene absurde ca dificultate, special sa recontractezi materia... cu toate ca majoritatea cursurilor sunt degeaba, si cateva examene sunt absurde (absurde de genul ca nici cel care le da nu ar putea lua macar 5).

Anonim spunea...

da pai se pare ca aici toata lumea ii desteapta...multumesc de intelegere...voi cum v-ati luat examenele? cu hands-free? probabil ca da...ati copiat? probabil ca da...am pus o intrebare...nu era vorba de cate credite mai am restante etc...am o singura restanta la o materie la care am colocviu...este din anul 4...ce ziceti? ii fain nu ? 4 ani de faculta si nu intri in licenta? ha? voi sa mergeti la sapa sa vedeti cum ii!!! eu m-am zbatutu toata facultatea si am fost corect...si uite unde am ajuns...foamea ii mare mai ales la genu de oameni ca voi...care ati facut facultatea doar ca sa o faceti...voi sunteti penibili...hai pa...

Anonim spunea...

Dupa razboi se arata eroii nu-i asa? Fratilor, lasa-ti-o mai moale cu "sa mearga la sapa" si asa mai departe. Care ii ala care poate sa vina sa spuna: "uite dom'le eu am ajuns in anu IV/V, termin, nu am nici o restanta, fara sa copiez la nici o materie", iar ceea ce spune sa fie si adevarat? Nu mai bravati in prostie, ca nu merita... Va dati singuri fault. Iar modalitatile si calitatea oamenilor care intra in univeristatea asta nu te afecteaza in nici un fel daca vrei cu adevarat sa inveti si sa stii ceva cand termini facultatea. Asa ca luati-o ca pe o Nota Bene, si mai lasati dracului post'urile inteligente. Zic, decat sa postati asemenea stupizenii mai bine puneti mana si cititi ceva.

Anonim spunea...

HiM nu esti bine informat. Zoli a primit 200 de bilete gratuite de la Rectorat. Vrei sa spui ca a distribuit doar 100 ?

Anonim spunea...

Mai informat decat mine nu are cine sa fie. Au fost alocate bilete in valoare de 5500 RON. Au fost alocate pe proces verbal. Crede-ma cand spun ca au fost 100. Poti sa spui ca sunt cat se poate de bine informat.

Anonim spunea...

Foarte tare :)) Primesc si eu link-ul asta si ma intreb de unde stie lumea atat de multe si de bine!?

Ca sa clarific putin situatia: am primit prima data 100 de bilete pe primul proces verbal, si dupa 2 zile am mai primit 100 pe un alt proces verbal!

Biletele le-am impartit in felul urmator:
- 80 bilete pentru comitetele studentesti de camin
- restul de 120 pe facultati dupa cum urmeaza:
1. Arhitectura 8 bilete
2. Automatica si Calculatoare 16 bilete
3. Chimie Industriala si Ingineria Mediului 15 bilete
4. Constructii + DCLS 15 bilete
5. Electronica si Telecomunicatii 16 bilete
6. Electrotehnica si electroenergetica 14 bilete
7. Hidrotehnica 5 bilete
8. Management in Productie si Transporturi 14 bilete
9. Mecanica 17 bilete

Nu am putut sa stau sa vad fiecare bilet unde a ajuns dar recomandarea a fost ca acestea sa mearga la studentii consilieri si senatori, ligi si comitetele studentesti de camine. In urma unui mic calcul si pentru a evita discutiile precum cele de aici am recomandat ligilor sa-si pastreze doar 5 sau mai putine bilete si restul sa le dea studentilor cu medii mari sau cu merite.

Anonim spunea...

Multumim Zoli! De al doilea proces verbal si a doua tura de bilete nu am mai stiut datorita faptului ca miercuri am parasit Timisoara.

Anonim spunea...

va agitati degeaba cu ligile...daca va credeti asa destepti si vi se tot pare ca ligile nu sunt bune de nimic de ce nu luati atitudine...ca un grup de bocitoare....nu stiu cine sunt frustratii din moment ce habar nu aveti despre ce vorbiti sau despre cine...apropos nu stiu cum va permiteti sa vorbiti ironic la adresa d-lui Robu avand in vedere cate a facut pt poli...mai puneti mana pe ceva concret sau vorbiti cand este cazul....niste ipocriti care nu au ce face si ii critica pe altii care chiar se implica si fac ceva...gasiti-va fratilor o ocupatie normala sau chiar o viata...si cu biletele la phoenix...unde voiati sa ajunga biletele...la tombola de pasti?...biletele au mers la membrii ligilor implicati in proiecte.la consilieri si la elevii care chiar dau 2 bani pe scoala si nu au 33 sau chiar 40 credite restante.trebuia sa se trezeasca 4 5 ani si sa mai treaca si pe la scoala si nu ajungeau in situatia jenanta de a nu intra in licenta...si nu ma refer la cei care chiar au avut probleme.restul dorm asa cum si-au asternut.Si DACA VA TOT PLANGETI DE SISTEM,DE PROFI,DE VIATA ASTA MOHORATA MAI GANDITI-VA SI LA FAPTUL CA LA NOI ORICE PROST POATE AJUNGE INGINER PE GRATIS.