luni, 19 ianuarie 2009

Monitorizare

" Toţi furnizorii de internet, printre care se numărără şi RDS&RCS, UPC, Romtelecom, Orange, Vodafone şi Zapp, sunt obligaţi să stocheze, începând din 15 martie 2009, timp de 6 luni, următoarele date cuprinse în poşta electronică a persoanelor care corespondează pe teritoriul României: de unde este trimis e-mailul, data şi ora la care ne conectăm la internet, cui îi este adresat e-mailul (adresa IP, numele şi adresa fizică a abonatului), precum şi data şi ora la care ne deconenctăm de la internet.

Tot din 15 martie, cei care furnizează servicii de internet sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre navigarea pe internet: numele, adresa fizică şi IP-ul celui care s-a conectat la internet, data şi ora la care s-a conectat, precum şi data şi ora la care s-a realizat deconectarea. " (SURSA: adevarul.ro)

***Tot mai multe lucruri care pana acum erau doar subiecte de film devin realitate.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Securitate Reloaded... abia astept sa plec din tara asta... PE MARTE undeva!!

Diz spunea...

Ceva normal. Probabil suntem printre ultimele tari care facem asta (din UE). E adevarat, obisnuia sa fie subiect de film... dar trebuia sa fie realitate de mult timp. Si cum noi romanii suntem ultimii la (aproape) toate, iata ca se intampla si asta. So, less games, less warez, less movz,... less computer time spent. :)

Anonim spunea...

"Ceva normal. Probabil suntem printre ultimele tari care facem asta (din UE)" = un brainwashed care crede in teroristi.azi maine ba omule o sa fi monitorizat si cand mergi sa faci caca la toateta!
"Războiul este pace
Libertatea este sclavie
Ignoranţa este putere"
P.S. Sper ca monitorizati asta

Anonim spunea...

Chestia nu e pentru a prinde teroristi. Asta e de mult doar un pretext. Securitatea era nimic pe langa ce se face acum. Problema e ca multi sunt suficient de idioti sa inghita minciunile jegurilor din conducere (a noastra si a UE). E doar un prim pas spre o societate cum am vazut in "V for Vendetta" de exemplu.

Anonim spunea...

Candva vom intelege ce inseamna drepturi de autor, copyright,etc.
Nu prea sunt de acord cu monitorizarea telefonului, dar in fine. Macar daca am avea o zgarda la gat sa se stie cine si unde a fost (o solutie posibila in cazul delictelor) :)
Sunt pro monitorizarea site-urilor vizitate (asa poate scapam si de addshit + pornografia dracilor. Scapam poate si de spam, vor fi mai putine victime pe net.

Anonim spunea...

Mda... Vom fi obligati sa bagam bani in buzunarele unor oameni care se lafaie in bani care ne vor oferi in schimb chestii de calitate indoielnica, dar de care avem nevoie. De aici se va ajunge la cenzura. Dar se va cenzura ce vor considera unii ca nu e bine sa citim/vedem/auzim. Nu cumva sa ajungem sa credem ca nu e ok ce se intampla. Si in final se vor aplica masuri impotriva "teroristilor" care atenteaza la linistea si siguranta societatii prin actiuni "antisociale".

Stiu ca suna a scenariu de film, dar se intampla si tot avansam.

Unknown spunea...

Hm ... pe tema asta se vorbeste in multe locuri. pe acest. Aici e ceva interesant petitie online poate ajuta la ceva. Oricum e un prim pas

http://www.petitieonline.ro/petitie-p10732043.html

Anonim spunea...

1984 - orwell si teleecranele...the same now

Anonim spunea...

hai ma fiti seriosi, de parca tu sulea din anu 7 de la politehnica ai fi cineva important sa-ti asculte SRI-ul telefoanele, ti le inregistreaza si ti le uita pe un server timp de 6 luni pana se sterg.

Anonim spunea...

convorbirea si mesajele efective nu sunt inregistrate.

iar datele cu pricina se pot gasi si acum pe myVodafone.

Anonim spunea...

tu chiar crezi ca nu iti sunt pastrate si convorbirile, mesajele, emailurile? hai sa nu fim copii. asta se face de cand au aparut mijloacele asteade comunicare si e trist. insa incalcarea unui drept constitutional e de-a dreptul o jignire adusa poporului roman!

Anonim spunea...

probabil sunt pastrate, dar nu pentru toata lumea. chiar au nevoie de stocare tinand cont ca sunt 22 de milioane de utilizatori numai in telefonia mobila.

Anonim spunea...

http://thezeitgeistmovement.com/joomla/index.php?option=com_fireboard&Itemid=3&func=view&catid=2&id=1606