luni, 12 ianuarie 2009

Probleme cu Internetul si Reteaua din Complex?

PNL nu mai este la guvernare, alegerile au trecut, Robu s-a ales, noi am ramas cu **** (Reteaua din Complex) in brate. Fondurile sunt blocate, bani nu mai sunt, licitatiile pentru echipamente nu au mai avut loc si nici nu se preconizeaza un viitor foarte senin.

Singura solutie ramasa este ca studentii din fiecare camin in care exista probleme cu Reteaua/Internetul sa faca un gest darnic si sa achizitioneze un minim necesar de echipamente. Probabil Sefii de Camin sau Administratorii de Retea va pot ajuta cu mai multe detalii in acest sens.

***Puteti, totodata, sa atrageti atentia asupra problemelor la urmatoarele adrese de e-mail:

1. nicolaerobu@yahoo.com sau nicolae.robu@rectorat.upt.ro

2. aurel.laslau@rectorat.upt.ro

Si nu uitati ca problemele nu decurg din administrarea Retelei, ci decurg exclusiv din infrastructura depasita si lipsa de investitii responsabile si eficiente.
Poate ca prindeau bine acum banii aruncati pe Stickuri USB si o achiztie mai utila era cumpararea de echipamente pentru Complex.

LATER EDIT: Este remarcabila rapiditatea cu care Domnul Robu a raspuns apelului nostru, cerand oficial un raport cu problemele Retelei din Complex. Speram ca lucrurile sa nu ramana inca o data doar in stadiul de constatare si se va trece la actiune concreta cat mai rapid.

Avem, deci, inca o dovada ca vocea studentilor conteaza atunci cand ajunge acolo unde trebuie si nu este filtrata de Ligile Slugarnice care nu stiu altceva decat sa zambeasca frumos si sa aplaude umil.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

In c21 toata infrastructura este in cap(reteaua are mai bine de 3 ani si nu s`a investit nimic in ea).Din pacate nici cu strangerea de bani de la lume nu e chiar asa usor din mai multe motive:
- nu e "legala";
- multi au zis ca doresc porturi deschise in schimbul achizitiilor facute din banii lor.Oricine stie calculatoare ar realiza ca teoretic e imposibil asa ceva.
- suma ar fi destul de mare/persoana in conditiile in care doar cei cu calculatoare ar da bani.
- multi alti factori...

Am asteptat sa vedem miscarile din partea facultatii, personal eram sigur ca asa se va intampla. prin urmare baietisi fete, suferim impreuna.


Idei?

Anonim spunea...

Din cate stiu eu si daca s-ar achizitiona echipamente cu bani stansi "ilegal" de la studenti nu ne este permis sa umblam la infrastructura de retea a caminului ...

Anonim spunea...

e ilegal sa strangem noi bani, bine ca nu e ilegala nesimitirea unora care cumpara stikuri usb in loc de echipamente.

Anonim spunea...

In loc sa tot plangeti unii pe umerii altora pe-aici pe blog mai bine-ati depune un memoriu la Robu sa-i prezentati situatia ca ma-ndoiesc c-o stie. Eu l-am auzit spunand convins ca noile scule pt. netul din Complex sunt cumparate si puse-n functie. Si a trecut mult timp de-atunci.

Anonim spunea...

probabil si pentru el "scule" se rezuma la cateva desktop-uri HP puse pe post de server.

Anonim spunea...

Pentru administatori de retea:

De ce nu propuneti la Robu sa angajam o firma care sa aibe grija de infrastructura retelei in camine. RDS de exemplu ofera internet cu toate porturile deschise cu o viteza de buna la un pret bun. Cred ca s-ar bucura sa aibe iei grije de reteaua noastra sau sa aibe dreptul sa faca reteaua lor in cazul in care uni ar refuza sa plateasca aceasta suma si doresc sa ramana pe vechea retea.

Sa nu fiu inteles gresit nu vreau sa fac publicitate la RDS ci doar am propus o solutie.

Anonim spunea...

un abonament la RDS ii vreo 9$+TVA, din ala banal, cum avem unii acasa. nu cred ca suma impartita lunar la 4-5-6 oameni ii chiar asa mare.

Anonim spunea...

Introducerea RDS in camine ar insemna dublarea infrastructurii de retea din camine.

E echivalentul refacerii de la zero a intregii infrastructuri hardware. Cine va suporta cheltuielile? Hm?!

Anonim spunea...

RDS...ca o fac pentru un profit pe cinste. Poli o face doar pentru pliantul ala de inceput de an.

Anonim spunea...

Ok, RDS pentru profit, dar ce profit poti avea cand cheltuielile sunt mai mari decat veniturile?

Hai sa face niste calcule:

HARDWARE:

-sunt 16 camine, majoritatea cu cate 5 paliere:
*16camine x 5paliere = 80 de paliere
*80palierex2switchuri=160 de switch-uri cu management RDS compliant
*160switchuri*24 cable modems = 3840 de cable modems. ASTEA TREBUIE NEAPARAT PENTRU A ELIMINA PROBLEMELE VOASTRE CU VIRUSI, VIERMI SI ALTE PROSTIOARE GEN ARP POISONING, ORI LAN FLOOD.

SOFTWARE:

- pe scurt: E UN COSMAR ADMINISTRATIV PE BANI PUTINI SI EXISTA MULTE GURI DE PROSTI CARE LATRA! => IMAGINEA RDS SIFONATA PE NIMIC!

Concluzia mea e simpla.

Lucrez in domeniu si de asta imi dau cu parerea, pentru ca pot ;-)

Anonim spunea...

ca peste tot in Romania: azi imi fac firma, maine vreau profit.

~1000 studenti/camin * 25RON/luna = 25000RON/luna/camin * 16 camine = 400000RON/luna * 12 luni = 4800000RON/an ~ 1200000E

nu lucrez in domeniu, dar probabil in 1-2 ani investitia se amortizeaza.

PS: RDS isi strica imaginea singuri;)

Anonim spunea...

mah...nu va faceti probleme ca o sa ne cumpere Andrei* switch-uri cu management Zyxel :)) se pare ca nu sunt persoane abilitate in POLI sa se ocupe de astfel de achizitii, asa ca s-a inventat Andrei*.

*Andrei - omul "face tot" din Poli, reprezentant/presedinte/membru/student senator/etc in toate organizatiile si comisiile existente si viitoare.

Anonim spunea...

Iara Andrew Christmas asta? Ce-a facut iara?!

Anonim spunea...

anonim de la 14 ianuarie 2009 10:23 : cable modems in 2008 ? unde ziceai ca lucrezi ? cred ca ar fi cazul sa-ti dai demisia. de fibra optica ai auzit vreodata la pauzele de mufat cabluri utp ?

Anonim spunea...

De ce ar "filtra ligile slugarnice" o asemenea problema? Sigur nu s-au nascut toti la bloc in Timisoara, or mai si venit de pe alte meleaguri spre a-si duce traiul mizer in caminele astea mizere.

Pentru Admin C21: Ce daca reteaua e de 3 ani? Asta nu e o scuza pentru (ne)functionarea ei. Ma indoiesc ca trecerea timpului subtiaza cablul de retea. Pica toata reteaua cand ceva tembeloid face un loop? Asta e doar semn ca nu e bine configurat serveru'.

Pana la sfantu' asteapta cand caminu' o sa primeasca de la faculta scule si nu .. praf in ochi, ar mai putea incerca cineva sa se ingrijeasca de retea.

Anonim spunea...

DAR SA NU TAIATI IAR NETU' IN SESIUNE, DA-O-N MORTII EI DE TREABA!!

Anonim spunea...

Nu are rost sa mai discutam problema retelei.
Pana nu se vor aloca bani, sau nu vor angaja o firma (desigur la un suprapret) nu se va rezolva nimic.
Nu am idee ce doresc sa faca, sunt curios daca exista macar vreun proiect pentru renovarea retelei!
Nici nu ma asteptam sa se respecte promisiunile din timpul campaniei... cum vad un politician la TV, cum il inchid.
Se lauda Domnul Robu deasemenea ca a cazat toti studentii Poli! Desigur, daca ii inghesui, intra! Doar sunt conditii normale ca 6 oameni sa locuiasca intr-o camera de 4, 6 oameni sa-si tina mancarea intr-un frigider (care costa 2000 lei pe factura).
Sunt curios cat va consta un switch! Chiar sunt curios! Si as dori sa se publice pe site-ul Politehnicii data cand va avea loc licitatia!

Anonim spunea...

ce internet ba frate, in c14 din 13.10.2008 se lucreaza la niste nenorocite de bai ! la parter ( nu stiu de celelalte etaje) sunt 3 dusuri si 3 toalete pentru 80 de oameni! Ceea ce este si mai naspa e ca nu am vazut tipenie de muncitor din 5 ianuarie pana azi. de ce plm nu se ia o masura, de ce rectororatul permite ca o firma de apartament cu 10 muncitori sa ia concesioneze lucrari ce le depasesc posibilitatile si pe termene lungi? baile respective (5 in total) se puteau renova in maxim o luna.

Anonim spunea...

eh.. firma aia de apartament apartine si ea cuiva... :D

Anonim spunea...

Ce legatura are campania electorala a domnului Robu cu complexul tampitilor cand noi nici macar n-am votat in Timisoara? Mergeti dracu' prin alte centre universitare in tara sau chiar in strainatate cum am fost eu si-atunci poate veti aprecia ce rector avem noi fata de altii si ce conditii!

Anonim spunea...

ce legatura au? una simpla: inafara de Poli, Robu nu are cu ce sa se laude!

si eu am fost prin strainatate si tot nu mi se pare nimic exceptional complexul din timisoara. pe dincolo nu am gasit decat camere de max 2 persoane. si unde am stat singur in camera am platit 115E/luna (salarul minim pe economie in tara aia era 600E/luna). am mancat la cantina cu 2E o masa, masa decenta zic eu. aproape tot internetul in universitate si in camine era wireless cu infrastructura Cisco de la A la Z. fiecare student avea user si parola cu care accesa tot ce oferea universitatea.

Anonim spunea...

cum se face de in regie (bucuresti) sunt de 3 ori mai multe camine ca in timisoara, toate au porturile libere si netul zoboara?

si acolo infrastructura e destul de veche - peste 2 ani.

unu dan spunea...

Hai sa facem o greva gen revolutie! :D