sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Fără număr si fără bun simţ

Memoriile Stick USB au devenit ceva comun in vremurile acestea. Majoritatea dintre noi avem asa ceva in diverse forme si de diferite capacitati.
Se pare ca nici Universitatea noastra nu se lasa mai prejos cand vine vorba de a fi in pas cu tehnologia si astfel Conducerea UPT a decis că achizitionarea unor astfel de Memorii USB este neaparat necesară.
Vedem in imaginea de mai jos o prima forma a licitatiei:
Pe langa absurditatea unei astfel de achizitii de peste 1000 de stick-uri, observam niste cerinte cel putin bizare impuse dispozitivelor: "fara capac detasabil, închiderea se realizeaza prin rotirea unui element al carcasei cu 1800" sau "rezistent la apa pâna la o adâncime de 200 m". Probabil cineva se teme ca va intra la apa si vrea sa fie sigur ca stick-ul primit de pomană nu va avea de suferit.
Pentru ca suma aruncata pe niste memorii USB atingea o valoare care batea la ochi (Valoare estimata totala: 126000.00 RON - 35779.19 EUR) s-a decis achizitionarea separata a dispozitivelor de 4GB, respectiv de 8GB. S-a renuntat totodata la anumite caracteristici impuse care aratau in mod cert ca cineva a ales deja produsul si poate chiar furnizorul.
***Asadar 1200 de memorii USB au fost cumparate de catre UPT. Stim fiecare ce inseamna sa cheltuiesti bani munciti si pe de alta parte ce inseamna sa cheltuiesti bani nemunciti, veniti de undeva cu scopul precis de a fi aruncati pe ceva.
Ne-am cautat prin buzunare si recunoastem ca nu am gasit nici un astfel de Stick care sa fi ajuns si la noi. Voi ati primit asa ceva gratis de la Facultatea la care sunteti? Oare in buzunarele cui au intrat, totusi?

6 comentarii:

Anonim spunea...

de la facultate nu am primit nimic gratis, dar de la liga da, xerox moca

Anonim spunea...

Sunt dispus sa fac pariu ca stick-urile despre care se vorbeste sunt Corsair Survivor:

8GB:
http://www.marketonline.ro/stick-uri-memorie-usb/stick-memorie-usb-corsair-flash-survivor-8gb

4GB:
http://www.marketonline.ro/stick-uri-memorie-usb/stick-memorie-usb-corsair-flash-survivor-4gb

Pagina producatorului:
http://www.corsair.com/products/survivor/default.aspx

Macar stiu ce vor oamenii astia... foarte frumos stick, daca nu ar costa atata mi-as lua. Is curios totusi daca o sa se rezolve problema cu virusii de pe calculatoarele din Poli, sau o sa mai existe un mediu prin care sa se raspandeasca (vezi subiectul articolului)?

Anonim spunea...

foarte frumos ... astia stiu sa cheltuie banii ... nu se joaca cu ieftinituri ....

Anonim spunea...

ce blog naspa

Anonim spunea...

Anonim 16 noiembrie 2008 21:11 = GUNOI.

Anonim spunea...

BLOG de oameni retardati!!!