luni, 17 noiembrie 2008

Realitatea Relativa

La inceputul anului universitar va prezentam un mic mesaj din partea Domnului Rector adresat bobocilor. Se vorbea atunci despre camine in care se atinge pe alocuri "excelenta", despre o cantina "ultramoderna" cum nu exista alta in lume si alte astfel de puncte de reper in ceea ce inseamna viata studentului de la "Poli".

La cateva saptamani distanta, tonul se pare ca s-a mai atenuat, dupa cum vedem in imaginea de mai jos:
Caminele sunt acum "la standarde de decenta" (probabil ca a fost nevoie de multe incercari pana sa rezulte o astfel de exprimare cu 3 "de" consecutivi), de cantina nu se mai aminteste (probabil pentru ca, de fapt, nu exista), nici pasajul despre calitatea educatiei din UPT nu se mai regaseste in varianta refacuta a prezentarii "scolii noastre dragi".
Baza Sportiva 1 cu proaspatul refacut teren de fotbal si pista de alergare inca mai e amintita, chiar daca la cateva minute de la inaugurare a fost incuiata, nici un student ne mai avand permisiunea de a intra. E placut sa vedem nocturna aprinsa in fiecare seara si un teren gol nefolosit, dar pentru asta ne multumeam si cu o simpla poza in marime naturala. Daca se spune ca toate realizarile sunt "centrate pe student" poate o sa se si permita studentilor sa foloseasca liber facilitatile de la Baza 1.

***Ne bucuram ca se poate face o prezentare a Politehnicii si in alti termeni decat la superlativ (uneori absolut). Chiar daca pe alocuri inca mai avem de a face cu mici floricele in exprimare ce incearca sa mai cosmetizeze realitatea, e admirabila atenuarea tonului si apropierea de realitate.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Salut,
Sunt fosta studenta a facultatii de Automatica si Calculatoare si as vrea sa te felicit pentru curajul de care dai dovada si pentru atitudinea ta. Poate domnii profesori din UPT o sa incerce sa schimbe ceva in modul dansilor de a fi "profesori".

Anonim spunea...

Hai zau, fosta studenta la Automatica si Calculatoare zici. Si vrei sa te si credem.
Sunteti gherila internet a PDL amestecata cu cea a PSD.

Cum vreti sa va creada cineva ca aveti legatura cu studentimea cand voi vorbiti a nu stiu cata oara despre lipsa cantinei la Poli cand Poli e singura universitate care mai are cantina in Complex si inca nu orice cantina ci una cum nu vezi niciunde in tara si cum eu n-am vazut nici in strainatate desi am cam umblat la destule cursuri de vara. Vorbesc de Restaurantul Universitar al Politehnicii evident ca doar n-oti vrea si altceva pe langa acesta.

vaidenoiromanii spunea...

Chiar ma intrebam unde sunt li[n]gaii. Se pare ca sunt prea ocupati cu campania electorala si dau mai rar pe aici.

Poli nu are cantina, are Fast-Food cu preturi de Fast-Food (departe de preturi mici) si meniu de cantina. Si eu am fost prin tari straine. Si pot sa iti zic ca am fost intr-un oras mai mic ca Timisoara, intr-o tara cu putin mai dezvoltata ca Romania, iar o universitate cu 9 facultati imprastiate prin oras, avea 7 cantine. Atentie, am zis CANTINE si nu Fast-Food-o-Restaurante. Nu era mancarea super stralucita, dar pretul era cu mult sub preturile de aici tocmai ca STUDENTII sa poata manca acolo oricand.

Anonim spunea...

anonimul de la 02:16 a uitat sa mentioneze ca UPT este si cel dintai dintre cei mai ...

LLLLLLLLLLOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL

Anonim spunea...

Ala ii fast-food, nu cantina, si ca pret si ca mod de operare (faptul ca esti stundent nu iti aduce nici un bonus/beneficiu la pretul mancarii).

Plus ca daca ii pt stundentii din Poli de ce scria luni pe usa rezervat, de ce se tin nunti, botezuri samd in ea? Adica eu ca student nu pot sa merg sa mananc la asa-zisa "cantina studenteasca" pt ca cineva s-o insurat?

Macar mancarea ii inca decenta, si preturile is numa de fast-food nu de restaurant din Unirii... pacat ca nu prea te poti bucura de ele.

Anonim spunea...

Alo, treziti-va. Ce are UPT cu numele RUP sau fast-food este exact ce numesc altii cantina. Care-i de fapt problema voastra? Altfel spus cum va inchipuiti voi o cantina ca eu pe unde am umblat tot ceva ca la noi am gasit doar ca nu arata la fel de bine si nu avea mancare la fel de diversificata si de buna si am fost in Franta, Germania si Italia.

Anonim spunea...

probabil conteaza si relatia dintre pret, cantitate si calitate. fratilor, alea nu sunt preturi de cantina facuta de stat pentru studenti. sau voi o sa comparati tot timpul cantina cu 3f si pret pentru ca toate sunt in complex!? 3f si pret fac profit din asta...POLI primeste bani de la stat sa dea de mancare studentilor. doar e cantina studenteasca, nu loc unde sa iti etalezi fitzele si prostia.

il rog pe cel care a fost prin tari straine sa ne spuna si noua cam ce meniuri erau la alegere si cat costa o masa pe acolo...si sa nu infloreasca, doar nu e singurul care a umblat prin lumea asta.