vineri, 14 noiembrie 2008

Comuniune Li[n]gi - Robu

Cu cateva saptamani in urma, in data de 13.10.2008, a avut loc o "prezentare" a unei Ligi. Pentru ca toata lumea sa fie informata cu privire la scopul unei ligi studentesti citam chiar din statutul unei astfel de organizatii:

"Realizarea unităţii de acţiune a studenţilor în vederea obţinerii drepturilor şi revendicărilor legitime, obţinerea de condiţii civilizate de viaţă, asigurarea unui nivel ştiinţific corespunzător, crearea unui mediu bazat pe relaţii şi principii democratice între studenţi şi cadrele didactice, funcţionari, personalul angajat al facultăţii.
Liga se obligă a apăra drepturile membrilor săi, în limita prevederilor legale, la întreaga activitate universitară, civică, morală şi contencios administrativ.
"

Aceasta este viziunea teoretica a ceea ce ar trebui sa insemne o Liga. Doar ca la prezentarea Organizatiei cu pricina, invitat special a fost chiar Rectorul UPT:Asta ca sa intelegem cu totii despre ce este vorba. Noilor membrii li se arata inca din primele clipe cine este SEFUL suprem si pana la urma care este barca in care Liga trebuie sa se pozitioneze pentru ca tuturor sa le fie bine, mai putin studentilor care sunt lasati pe dinafara din orice calcul.

***Ne intrebam atunci: in fata cui se mai vine cu "revendicari"? In fata cui mai "reprezinta" Liga pe studenti? Cu ce demnitate si cu ce credibilitate se mai poate prezenta la niste discutii un "reprezentant" precum cel din imaginea de mai sus, care da sfios mana cu Domnul Rector?
Pare mai mult ca se da si se primeste o binecuvantare, decat ca are loc o intalnire dintre o Liga si un Rector.

Un comentariu:

Anonim spunea...

ce fatza are robu asta,nu-l suport