miercuri, 26 noiembrie 2008

Culesul Roadelor

In perioada precazarilor de la sfarsitul anului universitar trecut v-am adus la cunostinta un fapt intamplat in Caminul 20. Pe atunci, sub semnul "Regulamentului" (pentru ca orice mare nesimtire nu se poate face decat la adapostul unei Legi) un presedinte de Liga sfida pe toata lumea pentru a obtine o camera ce revenea, de fapt, Sefului de Camin. In cele din urma a reusit sa primeasca ceea ce a dorit si totodata a creat un Precedent pentru ceea ce ne-a fost semnalat in randurile urmatoare:

"Salut!
Am si eu o problema legata de Administratia Caminului.. Problema e in Caminul 22c.. la etajul 5 mai exact. Ce se intampla? Pai Administratoarea caminului si-a plasat aici la etaj, mai exact in camera 500, adica locul care revine fiecarui sef de palier, pe nepoata dumneaei impreuna cu 2 prietene de-ale acesteia. Nepoata ei este anul 1 iar fetele cu care sta an mai mare, pe cand seful de palier sta ca toti studenti in camera cu 5 :)
Problema nu e ca seful de palier a fost tras in piept de locul care i se cuvinea, totusi e Nepoata administratoarei , ma mir ca a pus-o la etajul 5 si nu mai jos. Nu trebuie sa gandesti prea mult ca sa iti dai seama ca fata toarna tot la matusica si lanseaza atacuri de multe ori ERONAT. Au inceput sa verifice dimineata camerele sa nu doarma persoane straine pe aici. Ma deranjeaza faptul ca pe noi studentii de rand ne ia la puricat pe cand Domnisoara Nepoata poate caza oricand pe orice .. la ea nu se aplica legea. Se pare ca ati spus bine faza cu Nu poti invinge sistemul, deja incepe sa ii creasca ramuri."


***Cum s-a putut intampla aceasta situatie? La momentul precazarilor nu exista inca sef de palier la etajul respectiv, camera ce revenea de drept lui a ramas libera si astfel s-a ivit ocazia perfecta pentru a se aplica "Regulamentul", la fel ca si in cazul din Caminul 20. Doar ca de aceasta data nu a mai avut de castigat un Presedinte de Liga, ci un Administrator de Camin. Cum ne-am obisnuit deja, studentii sunt cei care pierd intotdeauna.

Asadar, acestea sunt "binefacerile" pe care un Reprezentant al Studentilor (ajuns acum pe culmile reprezentarii la nivel national) le poate face. Vedem cu totii ce situatii absurde si iesite din normal se pot intampla urmare a faptului ca un oarecare individ (cunoscut ca pupa pe cine si unde trebuie) a interpetat un regulament in asa fel incat sa ii serveasca lui la un momentdat. Bineinteles ca nu s-a gandit o clipa mai departe de propria lui persoana si nu l-a interesat ca odata precedentul creat, studentii sunt cei care vor avea de suferit.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Vina este a sefului de palier ca accepta asa ceva. Odata cu drepturile, ii revin si niste responsabilitati.
Mie mi s-a explicat frumos de dna administratora de ce sefii de palier stau singuri in camera de 2, la fel si seful de camin. Toti studentii cu probleme vin si le bat lor la usa. Ca e 2 am si unu are muzica prea tare, vin si le bat la usa, cand e vb de achizitionat ceva se ocupa consiliul de administratie, la sfarsitul si inceputul anului acestia fac inventarul, la noi au ajuns sa repare scaune, mobila, and so on. De seful de camin sa nu mai zic. De aceea s-a hotarat ca ei sa stea singuri in camera (la n-1), sa nu mai fie deranjati si alti studenti. Odata cu aceste indatoriri, le revin anumite privilegii, stau singuri in camera.
Seful de camin de la etajul 5 are aceleasi drepturi ca si restul, sa si le ceara!
Sincer nu cred ca daca ar merge la liga, (desi aici in general ligile sunt criticate ca nu fac nimic) nu s-ar lua masuri!
La noi, seful de camin se voteaza la sfarsitul anului, la fel si sefii de palier, sau whatever. Acestia au camere rezervate, unde NU isi pot face precazare alti studenti! ---> se evita problemele de genul, pai modulul ala era de baieti, acum fiind aleasa o fata ca sef de camin ii mutam pe toti!
In legatura cu nepoata doamnei administratore, nu are rost sa discutam. Problemele astea sunt peste tot, nu numai in camine. Pile, cunostinte relatii, inclusiv studentii isi vand locurile! Mi se pare totusi deplasat ce a facut administratora respectiva. Daca ai un loc liber ok, dar nu muti tu seful de palier, bagi x persoane pe care le cunosti!
SEFUL DE PALIER sa ia legatura cu un reprezentant al ligii.

Anonim spunea...

"Reprezentantul ligii" presedinte la liga ac mihai vilcea a fost cel care a creat precedentul. cum sa te duci tot la ei sa le ceri sa te ajute cand tocmai ei au profitat de pe urma asa zisei clauze din regulament? aici e nesimtire generalizata

Anonim spunea...

de mutat nu-l muta, da macar un om pot sa-i scoata din camera.. daca vrea.

Anonim spunea...

Seful de palier de la et 5 nu a fost asa de tare deranjat de situatia creeata ... el mi-a zis ca se simte bine in modul cu colegii lui de facultate si daca nu a fost sa fie asta e ... Sincer nu cred ca va merge la vro liga sa sa planga deoarece 3/4 din complex nu are o parere buna despre "conducatorii nostri" si nu cred ca el face parte din cei 1/4 care ii tolereaza...

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce astia din ligi nu isi iau lucrurile si pleaca odata acasa. Se pare ca mai mult incurca decat descurca.

Anonim spunea...

nu sunt absolut deloc de acord cu ceea ce s-a intamplat in 22, dar sa fim seriosi, cu ce e mai presus un sef de palier fata de restul studentilor?Nu inteleg exprimarea: "tb sa stea ca si restul studentilor cu 5 in camera", extraordinar!!!, dar ce puteti spune despre studentii care au o medie de peste 9 si trebuie sa stea 6 in camera ca si cei care au o medie de 6-7?? asta vi se pare corect??

Anonim spunea...

Studentul cu media de 9, fiindca s-a straduit sa invete are bursa de merit.
Seful de camin/palier, fiindca este uneori deranjat la 4 am, cand alti studenti dorm (sau fac chef) :) are dreptul de a sta singur in camera.
Eu nu critic ligile, ci unii reprezentanti. Institutia in sine nu are nici o vina pentru comportamentul neadecvat sau masurile luate de membri.
Am spus-o si o mai repet, cunosc si persoane care isi dau interesul sa faca ceva, dar si membri din liga care stau la "ciugulit".
Daca stiti ca puteti mai mult, luati masuri, intrati in liga, demascati-i.
E usor sa te ascunzi in spatele unui HUO!!!! HUO!!!! mergeti acasa, lasati sa bata vantul.

PS: Eu prefer sa stau intr-o camera de 4 (din cauza spatiului, a atmosferei) decat intr-o camera de 2.
Poate seful de palier si-a dorit asta desi putin probabil...

PPS: Sunt conditii inumane sa bagi 6 oameni intr-o camera de 4, dar atunci n-ar mai tine povestea de pe fluturas cu: "Am acordat locuri de cazare tuturor studentilor UPT". Cred ca totusi ar trebui inlocuita cu: Am deschis conserva si am bagat cati au putut intra. 6 oameni impart 2 mese si o camera de 4/4! Dar studentii primesc 2 pachete de tigari lunar pentru asta! :) --> aia -10 lei/luna

Anonim spunea...

deci ca sa va lamuresc dc nu sta seful la 500, simplu pt ca nu el trebuia sa ajunga sef. preferatul 'conducerii' nu a fost ales de catre studenti asa ca s-a facut un fel de compromis.

Anonim spunea...

Eu unu prefer camera cu modul.am fost in camera de sef de palier si e mai naspa.fiecare cum crede.desi situatia ar cere masuri ... dar n-ai cu cine.robu a inchis ambii ochii!