joi, 27 noiembrie 2008

Bilete De Tren Gratis Dus-Intors

Guvernul a aprobat o hotarare prin care tinerii intre 18 si 25 de ani, care doresc sa mearga in localitatile de domiciliu sa voteze la alegerile din 30 noiembrie, sa primeasca contravaloarea biletelor de tren.

Tinerii vor beneficia de o calatorie dus-intors gratuita pe calea ferata, catre si dinspre localitatea de domiciliu, cu trenul rapid, la clasa a II-a, in perioada 28 noiembrie-1 decembrie 2008.

Guvernul a precizat ca masura se va aplica celor care urmeaza o forma de invatamant de stat sau particular acreditat, sau care isi desfasoara activitatea intr-o alta localitate decat cea de domiciliu sau care, din anumite motive, nu se gasesc in localitatea de domiciliu in ziua alegerilor.

"Eliberarea biletului de calatorie se va face la casele de bilete ale statiilor si agentiilor de voiaj pe baza actului de identitate, obligatorie fiind procurarea atat a biletului pentru dus, cat si pentru intoarcere. Calatoria de intoarcere se poate efectua doar in zilele de 30 noiembrie sau 1 decembrie. Pe biletul de calatorie eliberat se va mentiona numele si prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, localitatea de domiciliu mentionata in actul de identitate", a anuntat Guvernul.

Operatorii de transport feroviar care asigura transportul acestor categorii de persoane vor prezenta la Ministerul Transporturilor – Directia Generala Economica si Buget o situatie a calatorilor care au beneficiat de aceasta gratuitate, pe baza careia vor recupera contravaloarea biletelor de la bugetul de stat al Ministerului Transporturilor.

Anuntul a fost facut de premierul Calin Popescu Tariceanu la finalul sedintei de Guvern, ultima dinainte de alegerile de duminica.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a solicitat recent ministrului Educaţiei să acorde două zile libere pentru studenţi, în 27 şi 28 noiembrie, pentru ca aceştia să poată merge să voteze în oraşul în care au domiciliul. Iniţial, studenţii au cerut o derogare de la Parlament ca să poată vota în localităţile unde studiază, însă cererea lor nu a fost aprobată.

***Daca tot au hotarat sa nu dea dreptul studentilor sa voteze in centrele universitare unde studiaza, guvernantii ne-au acordat un premiu de consolare constand in bilete gratis spre casa. Este bine de precizat faptul ca aceasta masura NU vine ca urmare a cererii vreunei Ligi sau Asociatii de Ligi, chiar daca in stilul cu care ne-au obisnuit au sarit deja sa isi asume meritele.
La ce inghesuiala se preconizeaza a fi in trenuri, probabil ca e de preferat sa mergem, totusi, cu autocarul sau masina.

Un comentariu:

Anonim spunea...

da tu esti chiar dobitotc, gratuitate s-a dat pentru ca ANOSR a facut gura ca nu putem vota.

esti patetic, de unde esti de la PSD?