luni, 10 noiembrie 2008

Victima Camerelor De Supravegheat

Dimineata zilei de 9.11.2008 a fost cu ghinion pentru doi studenti surprinsi la vanatoare de Camere de Supraveghere in Caminul 19C. Organul, intruchipat de o patrula de politie, a pus in aplicare un plan de incercuire a dusmanului invatat la orele de istorie din clasele primare si a incuiat usa modulului in care unul dintre studenti s-a refugiat. Refuzand, probabil, sa fie interpelat de catre asediatori, studentul fugar a ales calea alternativa de parasire a camerei, respectiv geamul.
Urmarile? O perioada mai lunga sau mai scurta de vacanta fortata si celebritate pentru cel care va fi numit de acum "Dusmanul Lui Big Brother".
Morala? Nu incerca sa lupti impotriva sistemului pentru ca te vei alege cu picioarele rupte.

***Aceasta intamplare nefericita are tot atatea variante pe cati povestitori, asadar nu o sa luam ca adevarata nici una din ele. Ca intotdeauna, se pare ca si de aceasta data adevarul e sortit sa fie "undeva la mijloc", deci al nimanui.

Cum a reflectat presa locala incidentul:
"Beţi criţă, doi studenţi au distrus o cameră de supraveghere dintr-un cămin studenţesc.
Poliţiştii de la Biroului Centrului Universitar din Timişoara au intrat, duminică dimineaţa, în jurul orei 05.00, în căminul 19c de unde se auzea gălăgie şi muzica dată la volum mare.
Beţi criţă, doi studenţi au distrus o cameră de supraveghere dintr-un cămin studenţesc
Poliţiştii au urcat la etajul 4 al căminului respectiv, însă când au ajuns scandalagii au oprit muzica şi au stins becurile. Scandalul se mutase un etaj mai jos, unde doi tineri loveau carcasele camerelor de supraveghere (nepuse în funcţiune) montate pe coridor. Cei doi tineri, care au reuşit să distrugă o cameră de supraveghere, au băgat dispozitivul sub haină şi au încercat să fugă. Când au dat de poliţişti, cei doi s-au încuiat într-o cameră. A fost nevoie de intervenţia administratorului, pentru că cei doi nu voiau nici în ruptul capului să deschidă uşa. Până când a ajuns şeful căminului cu cheia, unul dintre cei doi studenţi a sărit pe geam, de la etajul 3. Celălalt era închis în baie, într-o avansată stare de ebrietate. Tânărul, Mihai B., de 25 de ani, domiciliat în Deva, judeţul Hunedoara, locuia într-un alt cămin. Între timp, în zonă a ajuns un echipaj al ambulanţei, care l-a preluat pe tânăr care s-a aruncat de la etajul 3, când poliţiştii au deschis uşa camerei unde se încuiase. Cătălin Andrei S., de 20 de ani, din Lipova, judeţul Arad, a fost transportat în stare gravă la centrul medical "Casa Austria". În continuare, cei doi vor fi cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de distrugere." (SURSA: tion.ro)

"Un student a distrus camerele de supraveghere si s-a aruncat pe geam
Au baut cat au putut duce, s-au pus sa distruga camerele de supraveghere din camin, iar apoi, la aparitia politistilor, unul dintre ei s-a aruncat pe geam, de la etajul trei. A avut noroc si a scapat cu viata, da zace acum pe un pat de spital. Aceasta este isprava a doi tineri studenti la Timisoara care s-au distrat peste masura in noaptea de sambata spre duminica.
Oamenii legii au fost anuntati ca intr-o camera din complexul studentesc urla muzica, asa ca s-au dus sa linisteasca spiritele. Pe cand urcau scarile caminului, agentii au vazut doi tineri care se straduiau din rasputeri sa rupa o camera de supraveghere de pe hol. S-au apropiat sa-i ia la intrebari, dar in acel moment, studentii au lasat balta aparatul, au zbughit-o in camera de camin si s-au incuiat pe dinauntru. Politistii au incercat sa-i convinga sa deschida, dar in zadar. Mai mult, la dusuri au descoperit o alta camera de supraveghere ce fusese smulsa de pe perete si ascunsa intr-una din bai.
Dupa minute bune de insistente, unul dintre cei doi studenti a decis sa deschida usa. In acea clipa, al doilea a sarit pe geam, convins ca asa va scapa. A cazut in gol de la etajul 3 si doar norocul a facut ca el sa scape cu viata. A aterizat pe un strat de flori si iarba, pamantul era reavan si a atenuat socul. Studentul de 20 de ani din Lipova a ajuns la spital, cu multe oase rupte si plin de vanatai. Dupa ce se va pune pe picioare, va trebui sa dea socoteala pentru camera de supraveghere distrusa. La fel ca si amicul lui de pahar." (SURSA: agenda.ro)

5 comentarii:

Anonim spunea...

sa-i zicem selectie naturala :D

Anonim spunea...

Prea prost ala...

Anonim spunea...

Nu cred ca a vrut sa sara pe geam... A vrut doar sa treaca pe pervaz in alta camera pentru a scapa de politie...

vaidenoiromanii spunea...

am auzit ca a fost transferat la spitalul de la Padurea Verde.

Anonim spunea...

amuzant :)) am auzit "povestea" duminica dimineata si credeam ca cineva are chef de basme...chiar asa a ajuns romanul??? =))