joi, 27 noiembrie 2008

Votăm ?



Pentru ca e o moda ca o data la patru ani sa fim înghiontiţi sa mergem la vot de diverse persoane prin diverse cai, se vede treaba ca nici cu ocazia acestor alegeri nu suntem lasati in pace. ANOSR-ul (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania) de care v-am mai vorbit si cu alte ocazii sunt acum predicatorii de serviciu ai marelui gest democratic si cetaţenesc: VOTUL.

Un prim indiciu ca ne sunt servite niste clişee fara acoperire este limbajul de lemn folosit, expresiile din care sar aşchii la fiecare rostire sau auzire: "Alege tu viitorul, nu-i lăsa pe alții să aleagă în locul tău!", "Vrei sa schimbi ceva? Mergi la Vot!" si alte astfel de indemnuri patriotice nesărate.

Un al doilea indiciu ca Votul a devenit o capcana in care este ademenit omul de rand consta in persoanele care ne adreseaza noua vorbele care ar trebui sa ne scoata din casa si sa ne trimita la pus stampila. Nu o sa vedem niciodata un om simplu sau un student simplu care sa propovaduiasca mersul la vot ca pe un gest neaparat necesar. Mereu niste persoane care au ceva de castigat sau vor avea de castigat se simt datoare sa ne conduca spre sectia de votare, ba chiar sa ne dojeneasca in cazul in care nu consideram Votul ca pe o dovada ca ne-am facut "Datoria pentru Tara".

Mereu noi suntem niste prostuti care nu intelegem "adevarata valoare" a unui Vot si avem nevoie de niste indivizi "implicati" care sa ne instruiasca şcolăreşte sau sa gaseasca metode "accesibile noua" (jocuri de cuvinte, glumițe facile) pentru a ne transforma din "IGNORANTI" in "cetateni model".

***Ceea ce uita "Apostolii Votului", cu aerele lor de superioritate, este ca nu asistam la primele alegeri de pe aceasta Planeta. Am mai votat. Stim cum e. Stim ce inseamna. Stim ce urmeaza dupa. Am inţeles in acesti 19 ani democratici ca totul este o minciuna cel putin la fel de mare ca si in comunism (sau orice alt sistem), cu diferenta ca AMBALAJUL este mai placut, mai frumos colorat.
Ai fost convins sa mergi la Vot? Felicitari! Vei fi inca un nume adaugat pe o lista care ii va legitima pe unii sa ne fure, sa ne mint
ă si să ne creadă in continuare o adunatură de proşti uşor prostibili.

Exemplu de candidati dintre care ar trebui sa alegem:

14 comentarii:

Anonim spunea...

Da-mi voie sa spun ca ma simt profund dezamagit de remarca pe care ai facut-o in postul asta.

Intr-un post anterior erai idignat ca nu primim liber sa mergem sa votam , acum ca s-a reusit obtinerea unui bilet gratuit dus-intors cu rapidul doar in ajutorul nostru iar nu e bine.

Si uite asa romanul nostru dovedeste ca niciodata nu o sa fie multumit, orice i s-ar oferii.
Imi pare rau dar RUSINE !!! RUSINE mare pentru remarca facuta.

Anonim spunea...

Prostia asta cu mai bine stai acasa decat sa mergi la vot, am vazut-o mai de mult, din pacate o vad in continuare. Efectiv iti lasi soarta in mana altora si mi se pare cea mai pura dovada de idiotenie.
In "campanii" sunt sute de minciunele pe care candidatii le insira pe fluturasi, dar pe langa aceasta, in dezbaterile televizate apar si "cele urate", din dorinta de a castiga se demasca unul pe celalalt.
Ganditi-va ca prostimea l-ar vota pe George Becali. Ati fi de acord cu un presedinte cu firea acestui domn? Un ignorant, incult, imbecil samd. Bineinteles e doar opinia mea, se poate sub necioplirea sa, sa se ascunda un adevarat geniu.
Cum poti sa ii spui unui om nu te duce la vot, lasa ca aleg altii pentru tine?!
Fiecare intr-un fel sau altul e corupt, problema se pune atunci cand ai de ales intre ei, sa faci alegerea corecta, sa alegi "mai putin coruptul". Suna tampit, poate chiar este, dar cati dintre noi, odata ajunsi in locul lor am face totul in mod ideal?

Anonim spunea...

trebuie sa votam,daca nu pentru o asa zisa schimbare macar din respect pentru cei ce au murit la revolutie.anosr nu trebuie sa se bage sa faca campanie pentru a vota studentii, dar dpa cum ae stie multi din "liderii" studentilor sunt in partide politice.

Anonim spunea...

Pentru Alex Milotin:

Problema remarcata intr-un post anterior NU se referea in particular la posibilitatea de a vota. Am observat, doar, ca "reprezentantii studentilor" NU au nici o putere cand vine vorba de a negocia ceva.

Voi, ligile, ati demonstrat ca orice revendicare ati prezenta conducerii UPT, ea este usor respinsa (diplomatic). S-a intamplat cu bursele, s-a intamplat cu zilele libere si se va mai intampla cu orice lucru ar fi in favoarea studentilor dar in dauna Conducerii UPT.

De ce? Pentru ca majoritatea Ligilor sunt mai interesate sa fie mangaiate pe crestet de catre Robu, decat sa reprezinte in fata acestuia problemele studentilor. (Se poate aplica si la nivel national)

Anonim spunea...

Pt complextm:

bah cretin cu pene ce esti...ziua de vineri(libera pt studentii din afara timisoarei) si biletele pt tren cine crezi k ti le-a obtinut?Mos Craciun???...sincer nu m-ar mira sa crezi lucru asta...la kt de prost esti!!!!

Anonim spunea...

Pt Alex Milotin:

Nu ai de ce sa te simti profund dezamagit de astfel de oameni(vezi complextm 10:20)...ei nu stiu decat sa fie frustrati..a sarit cu ciocu zilele trecute k nu avem liber..acum k avem bilete gratuite la tren sa mergem acasa si ziua de vineri libera...incepe sa dea din colt in colt...dar io zic sa il lasam pe inadaptatul social de complextm 10:20 sa continue sa dea din colt in colt...pt k nu numai odata ci de mai multe ori a fost batut cu propriile lui arme...
el incearca sa puna studentii impotriva ligilor...dar ce face el pentru studenti?...cu ce ii ajuta el?..va spun tuturor..cu vorbe in vant.

Anonim spunea...

"Deştepţii sînt scîrbiţi de politică, proştii nu înţeleg mare lucru, dar nu spun că sînt scîrbiţi. Pentru cei deştepţi, sau măcar instruiţi, “toţi politicieni sînt la fel”, pentru cei proşti, dimpotrivă, doar unii sînt buni." mergeti ba si votati daca atata va duce capu oricum va fi 10% prezenta la vot

Anonim spunea...

Bohooo auzi ma ce scoate ala din el ca ligile au obtinut biletele gratuite de tren :)) Daca sunteti asa de tari de ce nu ati obtinut de prima data decizia sa votam unde suntem la scoli? voi sunteti in stare sa ne convingeti si ca multumita voua ziua este lumina si noaptea stele. mos tariceanu nu mos craciun ne-a dat bilete gratis, asa ca premiu de consolare ca ne-a tras-o pe alta parte.

Anonim spunea...

Pana nu o sa fie aprobat Statutul Studentului (pentru care se fac demersuri si este aproape de finalizare). Nu putem sa facem mai nimic decat sa cerem. Daca se aproba e un lucru realizat daca nu, nu.

Ce vrei sa se faca mai mult ? cum sa insistam ? Sa amenintam ca scoatem studentii in strada?
Trezeste-te putin si uita-te in jur.
Iti repet intrebarea : Cati dintre cei care sunt suparati ca nu au liber , vroiau acele 2 zile de libertate pentru a merge la vot.
Pentru ca daca am fi obtinut doar de capul nostru s-ar fi incalcat un regulament si niste prevederi.

Pt Anonim 27 noiembrie 2008 12:31 : nu il consider inadaptat social pentru ca isi spune punctul lui de vedere , unul democrat. Are tot dreptul si unele posturi chiar au fost destul de la subiect.
Ce ma deranjeaza pe mine este ca generalizeaza si de multe ori exagereaza. Nu exclud nici faptul ca se contrazice in unele cazuri.

Anonim spunea...

Mare filosofie. Au primit copiluti bilet de tren gratuit. Vai asta mi-a salvat viata. Ce tare ... Si Faza cu 2 zile libere e frectie. Daca doreai sa te duci sa votezi o faceai oricum, nu trebuia sa iti dea astia zile libere cu picatura. Ca sa zica ei "VAI CE AM FACUT PENTRU STUDENTI... ZILE LIBERE, BILET DE TREN MOCA" . Nu va mai lasati cumparati cu vrajeli ieftine.

PS: Sa mergetzi la vot !!! zile libere sau nu VOTATI

Anonim spunea...

Nu ai inteles ideea. Eu nu incercam sa arat ca vezi doamne am obtinut bilete moca.
Daca citesti mai bine commenturile mele ai sa vezi ca am si mentionat ca nu conteaza alea 2 zile libere , pentru ca oricum doar studentii nu ar profita de ele ca sa mearga la vot.

Anonim spunea...

Daca nu stiati la vot mai exista si posibiliatea de a nu vota pe nimeni prin care iti exprimi neincrederea in candidati. Meri la sectia de votare si te semnezi pe acea lista. Asta ca sa arati ca iti pasa cine o sa ne conduca dar nu iti convin candidati.

Momentan vot-ul e cea mai buna metoda prin care sa se stabileasca conducatorul unei tari. Vreiti sa trecem iar la dictatura, sau ce forma de guvernare v-ar conveni ?

Anonim spunea...

Frumos topic, ce sa zic? Voi chiar nu aveti ce face? Cum sa nu mergem la vot? Sunt foarte multi oameni care cred ca nu are niciun rost sa mergem la vot? Pentru ce? Las' ca e mai bine sa aleaga altii pentru noi!
De-asta nu avem o conducere competenta in Romania, pentru ca nu sunt nici oameni competenti si destul de responsabili, care sa ia in serios votarea. Cred ca daca ne-am dedica toti cateva minute pe zi sa studiem oferta electorala, fiecare si-ar face o parere si ar stii cu cine sa voteze.
Din pacate sunt multi care comenteaza fara sa fie deloc informati.

Anonim spunea...

eu m-am saturat de oferte electorale pline de matusi Tamara, palinca si caltabosi, Logane de 70000E, costume de scafandru pentru mecanicii de locomotiva, autostrazi Bechtel, etc, etc.

sunt multi ciolanosi pe aici care urla in gura mare, dar nu o fac ca sa o duc eu muritorul de rand mai bine, ci ca ei sa o duca mai bine.

singurul motiv pentru care trebuia sa mergem la vot e respectul pentru '89...atat!!!

in rest: sa le fie RUSINE.