miercuri, 16 decembrie 2009

Ce S-a Aberat La Intalnirea Cu ROBU

Multi dintre voi nu ati fost la celebra intalnire cu Domnul Rector Robu si de aceea probabil sunteti interesati sa aflati ce s-a discutat acolo si ce rezolvari s-au gasit. Va sfatuim sa nu mancati in timp ce cititi, deoarece exista pericolul sa va inecati din cauza rasului (sau plansului).

1. Problemă: Secretariatele implicate în relaţia cu studenţii nu dau dovadă de solicitudine în raporturile cu studenţii şi nu rezolvă cu promptitudine problemele acestora.
1. Rezoluţie: Se dispune pregătirea şi declanşarea de către Direcţia Generală de Asigurare a Calităţii a UPT, după vacanţa de iarnă, a evaluării de către studenţi a tuturor secretarelor implicate în relaţia cu studenţii. Termen: 31.01.2010.
1. Parerea Noastra: In ce o sa constea aceasta evaluare? Formulare cu diverse intrebari care dupa ce sunt completate de catre studenti sunt aruncate la gunoi si neluate in seama de nimeni?

2. Problemă: Programul Policlinicii studenţeşti este necorespunzător, studenţii întâmpină dificultăţi în obţinerea adeverinţelor că pot practica înotul.
2. Rezoluţie: Se dispune ca dl. Prorector Ianca să poarte o discuţie cu cadrele medicale din Policlinica Studenţească şi, dacă şi după ascultarea punctului lor de vedere, se consideră că este cazul ca programul lor cu studenţii să se modifice, să se elaboreze o solicitare în acest sens din partea UPT, în numele Rectorului. Termen: 18.12.2009.
2. Parerea Noastra: Cine a intampinat vreo dificultate in obtinerea de adeverinte? Poate 2 - 3 soareci de sala de lectura care scot nasu la aer o data pe saptamana. O "problema" inexistenta si aberanta, dovada a totalei lipse de contact cu realitatea.

3. Problemă: Accesul la bazinul de înot nu este suficient de bun din perspectiva studenţilor.
3. Rezoluţie: Se dispun următoarele modificări ale programului bazinului de înot: ora de închidere: 01.00; ora de închidere a saunei: 24.00; programul de weekend: nediferenţiat între angajaţi şi studenţi. Termen: începând de marţi, 15.12.2009.
3. Parerea Noastra: O schimbare binevenita. Se mai putea lucra, totusi, si pe programul din timpul saptamanii. Diferentierea dintre studenti si angajatii UPT in favoarea celor din urma este o discriminare absolut sfidatoare la adresa studentilor.

4. Problemă: Instalaţia de climatizare de la bazinul de înot nu funcţionează uniform.
4. Rezoluţie: Se dispune analiza stării de fapt de către dl. DGA Staicu şi, dacă este cazul, remedierea problemelor tehnice. Termen: 18.12.2009.
4. Parerea Noastra: Climatizarea de la bazin? Ce imbecil a putut ridica o astfel de problema?

5. Problemă: Un număr mare de asistenţi nu se implică corespunzător în desfăşurarea activităţilor aplicative cu studenţii, nu au standuri corespunzătoare pentru efectuarea în condiţii normale a lucrărilor sau, în unele cazuri, nu au nici măcar lucrările de laborator elaborate, ci improvizează. De asemenea, unii asistenţi nu inspiră încrederea studenţilor că ar stăpâni materiile pe care le predau.
5. Rezoluţie: Se dispune organizarea unei discuţii a şefilor de catedră / directorilor de departament cu cadrele didactice care au în sarcină activităţi aplicative, în vederea cunoaşterii punctelor lor de vedere, dar şi a sensibilizării şi mobilizării pentru îmbunătăţirea prestaţiei lor şi / sau a percepţiei studenţilor asupra acestei prestaţii. Termen: 31.01.2010.
5. Parerea Noastra: Aceasta problema nu se rezolva printr-o dispozitie. Aceasta problema isi are sursa in mizeria din sistemul de educatie din Romania si in modul in care sunt alesi doctoranzii, viitori profesori. Tocilari pupincuristi si incompetenti.

6. Problemă: La unele discipline nu există corelare între curs şi seminar / laborator / proiect.
6. Rezoluţie: Se dispune analiza stării de fapt la toate disciplinele, în toate catedrele şi luarea de măsuri corective. Termen: 31.01.2010.
6. Parerea Noastra: La fel ca si in cazul de mai sus, rezolvarea nu se face printr-o dispozitie. Profesori de 100 de ani cu modalitati de predare din 1900 toamna fara nici un interes in disciplina pe care trebuie sa o prezinte studentilor.

7. Problemă: Studenţi diferiţi au formă de evaluare diferită la aceeaşi disciplină.
7. Rezoluţie: Se dispune găsirea de soluţii la nivelul decanatelor pentru evitarea unor asemenea situaţii. Termen: 15.02.2010.
7. Parerea Noastra: Hai sa vorbim ca sa nu tacem. Nu exista rezolvare in 2 luni pentru o problema care dureaza de 20 de ani.

8. Problemă: La disciplinele cu extensie pe 10 săptămâni, laboratorul este pe 14 săptămâni şi ar fi mai bine să fie pe 10 săptămâni.
8. Rezoluţie: Se dispune ca începând din sem. 2 al anului universitar 2009 / 2010, la disciplinele cu desfăşurare pe 10 săptămâni, seminarul / laboratorul să se desfăşoare de asemenea pe 10 săptămâni.
8. Parerea Noastra: Are cineva o astfel de probleme in afara de 2 tocilari care intamplator au fost si la intalnirea cu Robu?

9. Problemă: Rezultatele la unele probe de evaluare se comunică cu mare întârziere.
9. Rezoluţie: Se dispune discutarea problemei în toate catedrele şi sensibilizarea cadrelor didactice să respecte regulamentul. Termen: 31.01.2010.
9. Parerea Noastra: Problema care dovedeste ce aberatii inutile s-au vorbit la intalnirea cu Rectorul.

10. Problemă: Numărul de locuri la opţionale nu este anunţat anterior exprimării opţiunilor.
10. Rezoluţie: Se dispune ca pe viitor numărul de locuri la opţionale să fie anunţat anterior exprimării opţiunilor.
10. Parerea Noastra: Problema corecta cu care in mod sigur s-au confruntat multi studenti si mai ales profesori care erau initial platiti pentru N locuri la disciplina lor, iar pe parcurs au ajuns la 10xN.

11. Problemă: Se solicită o a treia prezentare la evaluările distribuite.
11. Rezoluţie: Se poate aproba o a treia prezentare la evaluările distribuite doar în mod excepţional, la cererea studenţilor, în cazul unor promovabilităţi mult mai mici decât cea medie.
11. Parerea Noastra: Greu de explicat de ce nu se doreste stabilirea clara a unei a 3-a prezentari pentru evaluarile distribuite. Dovedeste o data in plus ca suntem la cheremul conducerii UPT si nu avem un cuvant de spus in ceea ce priveste problemele cu adevarat importante.

12. Problemă: La unele discipline, studenţii sunt primiţi la mărire de notă doar la programarea a 3-a.
12. Rezoluţie: Se dispune discutarea problemei în toate catedrele şi sensibilizarea cadrelor didactice să respecte regulamentul. Termen: 31.01.2010.
12. Parerea Noastra: No comment. Ne dam seama cine a pus intrebarea aceasta si ne intrebam cum de a plecat din sala de lectura pentru a merge la intalnirea cu Robu.

13. Problemă: Există cadre didactice care vin la ore sub consum de alcool.
13. Rezoluţie: Rectorul UPT îşi asumă identificarea celor în cauză şi aducerea lucrurilor la normalitate, în manieră discretă. Termen: 31.01.2010.
13. Parerea Noastra: Penibil din toate punctele de vedere.

14. Problemă: La unele facultăţi, împărţirea studenţilor pe grupe se face după medie şi nu alfabetic.
14. Rezoluţie: Se dispune încetarea acestei practici nerecomandate de pedagogie şi fără acoperire regulamentară în UPT. Termen: începutul sem. 2 al anului universitar 2009 / 2010.
14. Parerea Noastra: Daca exista o astfel de practica este intr-adevar anormal. Se pune intrebarea: cum se poate intampla asa ceva fara ca Rectorul Universitatii sa stie? Cum functioneaza comunicarea in UPT daca este nevoie de o intalnire cu studentii pentru a se afla astfel de probleme?

15. Problemă: La unele discipline nu se permite recuperarea lucrărilor de laborator cu alte subgrupe, ci doar în şedinţe dedicate, cu taxă.
15. Rezoluţie: Se dispune discutarea problemei în toate catedrele şi sensibilizarea cadrelor didactice să respecte regulamentul. Recuperările în şedinţe dedicate trebuie să aibă loc doar când este imposibil altfel. Termen: 31.01.2010.
15. Parerea Noastra: Nu este o problema care sa impuna interventia unui Rector.

16. Problemă: La unele facultăţi, bursele nu se acordă conform regulamentului (anul I ia burse în număr disproporţionat).
16. Rezoluţie: Se dispune analiza la decanate a situaţiei prin prisma regulamentului. Dacă se consideră oportun, se vor face propuneri de modificare a regulamentului.
16. Parerea Noastra: Din nou, pentru astfel de probleme este necesara o intalnire cu studentii? Nu exista chiar nici o modalitate de control in UPT prin care sa se observe anumite practici anormale?

17. Problemă: Laboratoarele la unele discipline se desfăşoară în laboratoare învechite.
17. Rezoluţie: Se dispune căutarea de soluţii la nivelul catedrelor pentru evitarea acestor situaţii începând din semestrul 2.
17. Parerea Noastra: Treziti-l cu doua palme pe studentul de anul 1 care a pus problema aceasta si asigurati-l ca si-a luat teapa cand a pus botul la povestile prin care se promoveaza UPT.

18. Problemă: În multe săli de curs, seminar, laborator nu este suficient de curat, există numeroase (mici) defecţiuni (la uşi, geamuri, jaluzele, chiuvete, etc.) pe care nimeni nu le remediază. Situaţia este şi mai gravă la grupurile sanitare.
18. Rezoluţie: Se dispune implicarea conducerilor catedrelor, departamentelor şi facultăţilor în remedierea unor astfel de situaţii. Termen: permanent.
18. Parerea Noastra: Din nou, lipsa unei modalitati interne de control a UPT prin care aceste probleme sa fie sesizate din timp, nu o data pe an la intalnirea cu studentii.

19. Problemă: Cantina nu funcţionează decât în regim a la carte, nu şi pe bază de cartele.
19. Rezoluţie: Se dispune experimentarea funcţionării cantinei şi pe bază de cartele. Termen: începutul semestrului 2 al anului universitar 2009 / 2010.
19. Parerea Noastra: Asteptam cu nerabdare implementarea acestei propuneri. Sau este o alta promisiune mincinoasa?

20. Problemă: La cămine: nu funcţionează unele frigidere, nu funcţionează iluminatul pe alei şi în parcurile adiacente, nu funcţionează corespunzător Internet-ul.
20. Rezoluţie: Se dispune intervenţia administratorilor, serviciului social şi aparatului tehnic pentru remedierea situaţiilor. Termen: 31.01.2010.
20. Parerea Noastra: Cele mai importante probleme sunt luate en-gros si trecute la capitolul diverse.

21. Problemă: În spaţiile Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi din SPM şi de pe str. Remus (subsol), lucrările la Internet nu sunt executate corespunzător.
21. Rezoluţie: Se dispune analiza stării de fapt de către conducerea facultăţilor, Serviciul Patrimoniu şi Serviciul Informatizare şi intervenţia corectivă.
21. Parerea Noastra: Cine a ridicat o astfel de problema? Cine foloseste Internetul din facultate? Oare sa fie 3 insi de la Liga care se plictisesc in sediu?

22. Problemă: La Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi, pe str. Remus automatele de cafea sunt învechite. La Facultatea de Chimie, pe Pârvan nu există automate de cafea şi apă.
22. Rezoluţie: Se dispune Serviciului Patrimoniu să facă demersuri pentru remedierea situaţiilor.
22. Parerea Noastra: Da, traiesc printre noi asemenea imbecili cu asemenea probleme. Trist dar adevarat.

23. Problemă: Administratorii căminelor 21C şi 22C nu corespund.
23. Rezoluţie: Se dispun analiza prestaţiei administratorilor în cauză de către Serviciul Social şi intervenţii conforme concluziilor.
23. Parerea Noastra: Cine "corespunde" in UPT? E cineva care sa "corespunda"? E bine ca cei de la Serviciul Social sau de la Rectorat "corespund". Probabil ca cele doua administratoare de camin au deranjat "persoane importante" din Ligi si trebuiau puse la punct.

24. Problemă: Se fură frecvent din cămine datorită inexistenţei gratiilor la parter.
24. Rezoluţie: Se dispune achiziţia şi montarea în regim de urgenţă de gratii la parterul tuturor căminelor.
24. Parerea Noastra: Ce inseamna acest "regim de urgenta"? In 2011 o sa fie, oare, gratii la geamuri? Asteptam cu interes termenul real in care va avea loc montarea gratiilor.


***Concluzia este ca s-a discutat (aproape) nimic. Nu s-ar fi zis ca s-a terminat campania electorala. UPT are nevoie de o modalitate de AUTOCONTROL, pentru a nu mai fi nevoie ca anumite anomalii sa fie aduse la cunostinta de catre studenti Rectorului o data pe an. Este anormal.

Nu se poate ca secretariatele de la facultati sa functioneze de capul lor, dupa cum au chef. Nu se poate ca anumiti profesori sa aiba o conduita didactica iesita din limitele bunului simt, iar acest lucru sa nu fie aflat de catre Rector sau de entitatile indreptatite sa ia masuri in UPT.

Nu se poate sa se astepte cate UN AN DE ZILE pentru a se mai intampla o discutie cu studentii la care Rectorul sa se arate surprins de cele auzite. El unde isi duce activitatea in timpul anului? El cum nu afla toate mizeriile ce se intampla in UPT?

8 comentarii:

Anonim spunea...

Draga ReVoLuTiA,

relaxeaza-te, vine Craciunul. Traieste-ti viata.

Ingerul pazitor.

Anonim spunea...

si pt ca robu e un mare kkt, nu se va rezolva nici una din probleme. poate peste 5 ani cand spera el ca va iesi PNL :)))

aceeasi muie pt el. hai papapapapaa

Kre spunea...

Nu vad care ar fi problemele cu aparatele de cafea de la Management... adica unul e stricat si unul accepta doar monede :)) ... WTF, ia-ti o cafea la termos de acasa :))

(Dar automatul de sucuri functioneaza imbecabil, accepta si bancnote, deci se poate bea cola :D)

Anonim spunea...

De mult n-a mai aparut pe acest blog o dovada asa clara ca asta ca proprietarul acestui blog, care posteaza sub diverse nume are probleme psihice. Acum e turbat de succesul acestei intalniri organizate de noi cei din ligi si totodata senatori si ia in deradere problemele.

Bai cretine, afla ca toti colegii mei -care sunt normali, nu ca tine- au fost incantati ca au fost ridicate toate aceste probleme -caci astea ne framanta, n-avem altele (la cap) ca tine- si si mai incantati cand au vazut cat de serios si prompt ne baga-n seama si vine cu solutii dl. rector.

Si vezi ca dl. rector Robu se intalneste de ani de zile cel putin o data pe semestru cu studentii care doresc sa participe la actiuni de acest tip, ceea ce nu mai face nici un rector, iti spun eu. Tampe!

Anonim spunea...

Iata ce postari interesante (luate cu copy-paste) am gasit pe acest blog, dosite de "justitiarul" frustrat:

1. Esti cretin amice. Despre ce canalizare vorbesti? N-a fost clar ca dl. rector Robu raspundea pe loc la orice problema, ca totul era spontan? Poate ne spui si cum s-a terminat intalnirea. Dar stiu ca n-o faci asa ca o fac eu: IN ROPOTE DE APLAUZE din partea tuturor celor care au umplut amfiteatrul! Spune ca n-a fost astfel daca ai tupeul. PDL-ist nenorocit ce esti!

13 decembrie 2009, 12:32

2. Intalnirea cu dl. Robu a fost super. S-a vazut si de data asta ce sansa are UPT cu un rector ca el. Si ce sansa avem noi studentii ca vine sa ne asculte direct si ca nu ne vrajeste cu promisiuni ci ia decizii pe loc sa ne satisfaca doleantele. Abia astept intalnirea de dupa vacanta sa continuam sa discutam si alte probleme pt. care n-a fost timp acum.

13 decembrie 2009, 12:41

3. Oricine ai fi, e clar ca esti incuiat.Sau vrei sa faci pe senzationalul. Se vedea de la o posta ca dl. Robu habar nu avea despre ce urma sa se vorbeasca. Problemele au fost adunate de catre ligi de la sefii de an si sintetizate cu cateva ore inainte sa inceapa intalnirea. Ce scrii tu sunt povesti pt cititori de Click si Libertatea. Mi-e scarba.

13 decembrie 2009, 18:40

4. Si eu am fost la intalnire si am avut acelasi sentiment: dl. Robu afla pe loc de problemele noastre si actiona pe loc. Trebuie sa fii tampit sa vorbesti de blat intre el si ligi. A fost prima oara cand am fost la o intalnire cu dl. Robu si sunt incantata. Poate nu veneam daca nu-l vedeam in ultima vreme de mai multe ori la emisiuni politice TV unde mi-a placut enorm si mi-am dorit sa fiu fata-n fata cu el. E intr-adevar un tip super. Si oricine a putut vedea cat tine la noi.

13 decembrie 2009, 23:32

5. Sunt convinsa ca majoritatea celor ce citesc pe-aici il cunosc pe dl. Robu si il respecta, il iubesc chiar pt. ca e un prof. bun si un rector care tine la studenti si a facut minuni in UPT. Eu l-am avut prof. in anul 2 si il am si acum in anul 4 si e super. Nu le place de el doar celor ce copiaza ca nu tolereaza asta desi si ei recunosc ca e un tip super.

13 decembrie 2009, 23:58

6. As vrea si eu sa intreb pe aplaudacul inteligent de mai sus: ce pula mea de show a facut Robu de totul s-a terminat in "ROPOTE DE APLAUZE"? Show de iluzionism, lingism, concert? Nu stiu cum sa iti zic, dar suna foarte comunist ce ai scris tu acolo. Daca aveai ceva minte si vroiai sa lauzi ceva la Robu, puteai sa ne zici ca: s-au rezolvat problemele cu gratiile la geamuri (in C14 au fost sparte 3 camere sapt trecuta), sobolanii din camine, gandacii, super dusurile din unele camine, mirobolantele shaormarii, etc, etc.

14 decembrie 2009, 08:19

7. Vazand ca nu primesti replica de la cel caruia i te adresezi iti dau eu: chiar au fost ropote de aplauze si s-au rezolvat pe loc unele probleme ca cea cu gratiile si altele se vor rezolva, a promis dl. Robu si el intotdeauna se tine de cuvant.

15 decembrie 2009, 00:34

Anonim spunea...

8. deci a fost show de lingism, intr-un final. voi cand mergeti la un meeting cu sefii, va puneti sa ii aplaudati?

15 decembrie 2009, 08:39

9. Hai ma ca sunteti culmea. S-au discutat la acea intalnire o gramada de probleme de interes, dl. Robu a stat o ora jumate, a ascultat atent orice am vrut noi sa-i spunem si oricine din sala (care a fost plina!) a putut vorbi. Ne-a promis rezolvare la aproape tot, mie mi-a lasat o impresie excelenta, e un tip super, pana acum nu l-am cunoscut decat de la televizor. Si ce daca la sfarsit l-am aplaudat? A meritat din plin!

15 decembrie 2009, 15:35

10. Astazi a si aparut un document semnat de dl. Robu cu problemele discutate la intalnirea de la MPT si rezolutiile date de dansul (24 de probleme si tot atatea rezolutii!). Asta da operativitate. Asa cum dansul ne-a obisnuit de fapt dintotdeauna. Ma asteptam sa gasesc pe acest blog si acest document. Dar nu l-am gasit. Pt. ca prea ar iesi ca ligile si ceilalti reprezentanti ai studentilor din UPT ne facem datoria din plin si atunci ce credibilitate ar mai avea toti frustratii care ne critica non stop pe acest blog?

15 decembrie 2009, 15:36

11. Da link la document... sau spune unde il gasim, ca-s curios ce s-a discutat si care-s rezolvarile.

15 decembrie 2009, 15:48

12. http://www.cics.upt.ro/

15 decembrie 2009, 15:58

13. Merci

Pt. cei care au aceeasi parere proasta despre cat de putin intuitiv este site-ul respectiv, asta e linkul direct (PDF):

http://www.cics.upt.ro/docs/anunturi/anunt_98.pdf

15 decembrie 2009, 16:02

14. Eu nu reusesc sa intru pe adresa indicata. Nu poate posta cineva materialul ala aici? Am fost la dezbatere si sunt curioasa cu ce ne-am ales.

16 decembrie 2009, 00:53

15. Eu l-am cautat cu google si l-am gasit fain pe site-ul Ligii Chimiei
la adresa:

http://lsct.anosr.ro/index.php

Am mai gasit ceva interesant cu aceasta ocazie la adresa:

http://video.tion.ro/video/43152/nicolae-robu-cantand-la-chitara

16 decembrie 2009, 10:18

Anonim spunea...

Concluzii:
1. studentii apreciaza modul in care sunt reprezentati
2. proprietarul blogului = un cretin frustrat ca pe el nu-l baga nimeni in seama

Anonim spunea...

robu e un fatalau. asa se spune in banat, cand un mosluica de aproape 60 de ani isi vopseste parul