luni, 14 decembrie 2009

Sunt Doar Prosti?

La precedenta intalnire cu Robu, rectorul UPT, Ligile si-au dat din nou masura incompetentei. In primul rand, aceste intalniri sunt dovada clara a lipsei de reprezentativitate a Organizatiilor Studentesti din UPT. Ei nu stiu care sunt problemele studentilor, nu au idee ce trebuie facut, sunt departe de ceea ce inseamna interesele celor pe care se presupune ca ii reprezinta.

Nu poti sa atragi atentia asupra supraaglomerarii din camerele de camin cand tu stai 3 intr-o camera in care altii stau 5 sau 6. De aici pleaca totul. Capeteniile Ligilor au niste privilegii care ii priveaza de la a mai avea vreo putere in fata autoritatilor din Complex si in general din UPT.

Stiti cum a venit Robu la intalnirea cu studentii? "Ma duc juma' de ora ca am nu stiu ce chestie cu niste studenti." Da, suntem la capitolul "diverse" pentru rectorul UPT si nu numai pentru el; suntem, in general, niste tolerati pentru toti indivizii din conducerea UPT platiti (direct sau indirect) din buzunarele noastre.

Cum am ajuns asa? Pentru ca Ligile Studentesti sunt interfata noastra cu ei. Prin palizii din ligi aparem noi in fata lui Robu, in fata lui Staicu, in fata lui Serban. Ce ascendent poate avea orice presedinte de liga din Poli in fata acestora? De reprezentat nu reprezinta pe nimeni, respect nu au de ce sa impuna, nici de o inteligenta macar modesta nu dau dovada si nici niste voci grave nu poseda.

Probabil uneori au spasme si realizeaza cine sunt. Realizeaza ca pe hartie reprezinta cateva mii de studenti. Isi revin, insa, repede. Intalnirea cu Robu era o idee buna. A fost un moment bun pentru Ligi. Dar cand au ajuns la momentul punerii in practica nu s-au putut abtine sa nu fie niste imbecili prefacuti, absolventii cursurilor intensive de "lingism". De ce sa scremi niste teme impuse in discutie cand nu ai habar de nimic? De ce sa vrei sa pilotezi un avion cand tu nu te descurci bine nici pe bicicleta?


***Acest articol a fost inspirat pe o initiativa a Ligii AC prin care ofera un ceai fiecarui student care le spune o problema. O idee buna si chiar simpatica, dar care nu isi gaseste locul in postura in care se afla ligile acuma. Inainte sa ai idei indraznete trebuie sa dovedesti incredere si verticalitate prin actiuni consistente venite sa intampine dorintele studentilor. E bun si ceaiul, dar merge mai bine dupa felul 1 si felul 2 sau concomitent cu ele; singur nu tine de foame.

Cat timp majoritatea mesajelor care vin de la Ligi spre studenti sunt legate de programul party-urilor din diverse cluburi din Timisoara unde membrii ligilor au consumatii gratis si mese rezervate, nu va exista nici un fel de comunicare normala. Temele din capul lor nu vor avea nici o legatura cu temele care mocnesc in mijlocul studentilor.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Stimaticolegi, ligile au statut de ONG menirea lor este sa vegheze respectarea drepturilor studentilor, sa ia apararea in cazul unor abuzuri. Membrii ligilor NU sunt reprezentantii nostri pentru ca nu poti fi reprezentat de un ONG si mai ales ca reprezentantii sunt ALESI de cineva. Reprezentanti sunt senatorii, "sefii" de grupa, an, etc. Daca ei sunt in ligi aici este alta poveste. Cum de vreo 6-7 ani ligile nu mai apara interesul nimanui s-au reorientat spre organizare de chefuri, teambuilding-uri si alte bazaconii. Vreau un lider la o liga care sa se ia la tranta cu oricine din staff-ul UPT indiferent de consecinte !, avem asa ceva? daca nu avem propun desfiintarea ligilor ca oricum nu mai au nici o activitate notabila. Pararea mea este ca daca pupi in cur un prof sau un decan, rector, etc nu ai ce cauta sa fi in liga.

Acest blog are cititori care sunt in anul 1 si care au auzit de liga. Le dau un sfat: NU alegeti acdest drum! daca vreti ceva constructiv alegeti BEST, acolo chiar se face teambuilding, se fac competitii, se dau premii, schimburi de experienta, chefuri, etc. Uitati de liga alegeti ceva ce nu are ca interes sa pupe in cur pe robu, staicu&co

Anonim spunea...

mam lamurit eu de foarte mult timp ce inseamna ligile astea .. Am un exemplu cat se poate de clar.. o prietena de a mea .. e la facultate la vest... si prin necunoscute cai hopa ... aceasta persoana se afla in LSFEE ... cum sa vina o persoana de la VEST sa ne reprezinte pe noi .. cei din POLI ?.. chiar asa am ajuns ?

Anonim spunea...

se poate sa vina oricine din orice facultate si sa se inscrie in orice liga. statuturile lor de rahat permit asta. sunt niste lingai si pupincuristi ordinari majoritatea dintre ei, dar daca nu ar fi asa le-ar da rectoratu peste cap si nu ar mai primi nimic. ei de ani buni beau gratis prin no name si alte cluburi pentru ca le fac reclama. uitati-va ce presedinti de lige avem inainte sa cereti atitudine de la ei. pai fatuca aia anemica ce ii acum la constructii, ce sa ii zica ea lui robu???? plus ca avantajele pe care le au in calitate de presedinti sau membri de liga sunt un fel de "mita" din partea conducerii upt ca sa nu le creeze probleme. ar trebui sa se faca un protest al studentilor impotriva ligilor si sa mergem noi la robu sa ii spunem ca papagalii astia nu ne reprezinta

Anonim spunea...

Hai ma ca sunteti culmea. S-au discutat la acea intalnire o gramada de probleme de interes, dl. Robu a stat o ora jumate, a ascultat atent orice am vrut noi sa-i spunem si oricine din sala (care a fost plina!) a putut vorbi. Ne-a promis rezolvare la aproape tot, mie mi-a lasat o impresie excelenta, e un tip super, pana acum nu l-am cunoscut decat de la televizor.

Anonim spunea...

Astazi a si aparut un document semnat de dl. Robu cu problemele discutate la intalnirea de la MPT si rezolutiile date de dansul (24 de probleme si tot atatea rezolutii!). Asta da operativitate. Asa cum dansul ne-a obisnuit de fapt dintotdeauna. Ma asteptam sa gasesc pe acest blog si acest document. Dar nu l-am gasit. Pt. ca prea ar iesi ca ligile si ceilalti reprezentanti ai studentilor din UPT ne facem datoria din plin si atunci ce credibilitate ar mai avea toti frustratii care ne critica non stop pe acest blog?

Anonim spunea...

Eu ma bucur ca se pun gratii. Voi fi mai linistita! Multumim domnule Robu. Va pupam!

Anonim spunea...

Ba asta cu ultimele 2 comentarii... tu postezi aceleasi lucruri in 2 locuri?

Clar esti din Liga... ca acolo is papagalii :))

Anonim spunea...

(completare la ce am scris mai sus:

fara domnisoara fericita pt. gratiile de la colivie... am postat deodata si se pare ca are net mai rapid in Complex)

Anonim spunea...

La aceasta adresa se gaseste documentul cu problemele semnalate de noi si rezolutiile date de dl. Robu:

http://www.cics.upt.ro/docs/anunturi/anunt_98.pdf

Ar fi bine daca l-ar posta cineva aici ca e destul de greu de accesat. In prima faza eu n-am reusit.

Anonim spunea...

Eu l-am cautat cu google si l-am gasit fain pe site-ul Ligii Chimiei
la adresa:

http://lsct.anosr.ro/index.php

Am mai gasit ceva interesant cu aceasta ocazie la adresa:

http://video.tion.ro/video/43152/nicolae-robu-cantand-la-chitara