sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Campanie Stupida "AntiSpaga"

Liga Studentilor din Universitatea “Dunarea de Jos” Galati lanseaza Campania “Nu trageti domn PROFESOR…sunt eu SPAGARICA”. Oficial nimeni nu recunoaste amplitudinea pe care acest fenomen o are in societatea romanesca in general si in mediul universitar in particular. Dar toti stim ca el exista , il vedem in jurul nostru si de cele mai multe ori alegem sa il ignoram sau sa il “suportam”. Nu ne place dar este aproape in “tot si in toate”. Anul acesta Campania de monitorizare a sesiunii va fi insotita de o campanie de constientizare a faptului ca transformam spaga intr-o traditie nefericita a societatii romanesti.



Vine si un raspuns la initiativa fulgeratoare a Ligii respective: "defineste te rog spaga asa cum o vezi tu si spune-mi in ce categorie putem incadra milogeala catre profesori ,scuzele ca am fost in x delegatie studenteasca sau cvasi motive de a nu avea cursuri si prezente la laboratoare DAR pretentia de a avea dreptul de a sustine un examen si de a invoca sedinte si diferite actiuni de organizari studentesti ca lipsa a timpului pentru pregatirea inaintea examinarii?"


***Ouch! Adica marii luptatori impotriva spagii sunt chiar cei care se milogesc ca niste boschetari la profesori si invoca motive pentru care nu au prezente la proiecte si laboratoare sau nu au cursurile pentru examene?

Pana la urma care este finalitatea campaniei? Cineva se asteapta ca un student care a dat spaga unui profesor sa se duca apoi sa "îl dea in gât"? Cum ar putea face asa ceva un om normal? Studentul care da spaga pentru a lua un examen este, in primul rand, un student informat pentru ca stie cui sa dea spaga. Are atata creier in cap, spre deosebire de cei din Ligi, sa realizeze ca daca il denunta pe profesorul caruia i-a dat spaga, alta data nu va mai putea da si automat va pica examenul.


Cei din ligile studentesti ar vrea din toata inima sa poata merge cu pâra la rectorate si decanate pentru a da in primire cate un profesor. Problema este ca ei nu vor sti niciodata care profesori iau mita si cu atat mai putin vor putea vreodata dovedi asta.


Asadar, suntem in fata a doua realitati total incompatibile: unii stiu dar nu au nici un interes sa spuna, altii nu stiu dar ar vrea din toata inima sa aiba ce spune. Deci care e rostul si logica unei campanii Anti Spaga in Universitati?

18 comentarii:

Dorin spunea...

Tind sa nu fiu de acord cu articolul asta... orice campanie anti-spaga (desi una mai dura ar fi fost mai buna) cat si orice masura si impulsionare a lumii sa nu se mai dea/ia spaga e de laudat.

Studentii care dau spaga sunt mai rai ca cei care pupa in fund (daca te "milogesti" pt prezentari si note nu e acelasi lucru cu spaga... nu-i nici normal sau moral dar aia ii alta poveste). Cei mai mari vinovati sunt profesorii (si nu numai ca nu ii vorba numai de examene) care iau si incurajeaza spaga.

Me spunea...

Pai cum ba dorine...tu scrii pe blog(conform unor comentatori...fani de'ai tai) si tot tu nu esti de acord cu tine? :))

Me spunea...

Ah...si nu's fiu de profesor frustrat...daca eram fiu de profesor poate ajungeam ca fiul si fiica lu robu bagati pe undeva de tata. Nu ca ar fi singuru prof din poli care si'a bagat tot familionu in UPT. Sau poate ca sunt ei niste mici genii...cum plm se intampla de tot copii de rectori si profesori universitari is mici genii?

Anonim spunea...

copii ca copii...dar nevestele? ce-au avut aia in cap cand si-au adus nevestele in departamentul lor :)))

Anonim spunea...

Apoi de buni ce au fost, de aia i-au bagat pe toti in poli: copii, neveste, frati etc.

N-au incaput niciunde de "genii" ce sunt, n-au fost buni de nimic asa ca salvarea vine todeauna de la buget.

Aaa, nu sunt DORIN. :-))

Anonim spunea...

Iar esti penibil (de prost, evident) mai Mefisto. Se pare ca n-ai auzit de genetica. Dupa capu tau cretin nu-i normal ca din parinti destepti sa iasa copii destepti desi orice statistici arata ca-i asa mai putin in cazul "accidentelor genetice" cum se numesc (nu-s specialist dar am invatat despre chestiile astea in scoala prin care se pare ca tu ai trecut degeaba). In plus conditiile si climatul in care cresc copiii de profi nu se compara cu cele in care cresc copiii de oameni simpli. Am vazut in generala si liceu diferenta dintre conditiile mele (tata medic si mama profa) si ale unor prieteni foarte buni, mie-mi era mult mai usor ca lor chiar daca si ei erau destepti si seriosi si nu pt. c-as fi avut pile ca n-am avut nici o data nici cea mai mica pila.

Anonim spunea...

Acum inteleg de unde vine partea din fata din numele acestui blog, "complex". De la faptu ca Dorin si Mefisto au complex de inferioritate. Numai complexatii se iau toata ziua de cei ce au succes, voi probabil n-aveti succes nici macar la gagici.

adrian spunea...

si ce legatura au ultimele 6 (şasă) comentarii cu 'Campanie Stupida "AntiSpaga"' ?
si eu sunt de acord cu orice campanie anti-spaga, mai bine ceva ca asta decat nimic.

'ii normal ca din parinti destepti sa iasa copii destepti' - se pare ca nu, din parinti destepti (tata medic si mama profa) ai iesit tu, anonimule (24 ianuarie 2010, 21:43)...si exemplele continua (vezi clanu Nafornita).
poate ai dreptate si esti o exceptie, dar nu prea dai impresia asta.

tu ala cu 'succesuri', ce latri acolo? sunt sigur ca esti invidiat de toti ca sti sa scri UPT, asta doar prescurtat...
ia spune-mi si mie cum e sa ai succes, ca e grele pt mine.

Me spunea...

Pentru anonimul de la 24 ianuarie 2010, 21:43 ... acelasi cu anonimul de la 21:47 :

E buna teoria ta cu "odraslele imprumuta inteligenta parintilor" ... Sa intelegem cu totii ca parintii tai sunt retardati? Poate d'aia nu iti spui nici numele aici...ti'e rusine cu tine si cu vomele de comentarii pe care le arunci. Oricum nu cred ca poate cineva sa distruga imaginea ligilor mai eficient decat o fac astia ca tine...presedinti de ligi care comenteaza aici si se fac de toata jena.
E greu asa cand v'o luati nasol si nu stiti de unde...si va ganditi hai sa incepem si noi sa dam amboulea in unul si altul sub anonimat. Nu va dati seama ca sunteti exact ca cei pe care ii condamnati. Da' nah...cum ziceam...din parinti retardati...urmasi pe masura.

Anonim spunea...

si in UPT a fost ceva de genul acesta. La cazari s-au purtat tricouri pe care scria "in poli nu dai spaga". Problema e ca spaga care o primesc administratorii este nesemnificativa in raport cu ce se da la cate un profesor...

A doua idee ce se vehicula pe aici e ca din parinti inteligenti se nasc copii inteligenti. Vreau sa spun ca nu e o regula, cunosc cazuri cand in parinti cu scoala a iesit un specimen care nu stie sa citeasca si sa scrie desi are faculate sau ca din parinti profesori a iesit un copil mai retardat (din pacate). Asa ca domnilor/doamneleor nepotismul este o practica obisuita in societatea romaneasca. Este absurd ca fiul si fiica rectorului sa nu fie si ei angajati la institutia la care lucreza taticul. La medicina e la fel, la UVT e la fel, la UPT idem. Nu putem face nimic in privinta acesta mai ales ca nu au facut nimic colegii de departament ai sus-numitului, cei care ar trebui sa se simta cumva jenati.

Anonim spunea...

Si eu sunt de acord ca nu-i regula absoluta ca din parinti destepti ies copii destepti dar de cele mai multe ori asa-i (in orice caz la mine asa a fost, suntem destepti si parintii mei si eu!). In privinta copiilor lui Robu cei ce spun ca de ce lucreaza ei unde-i tatal lor rector nu stiu ca fiul lui Robu a fost premiat ca cel mai bun asistent pe baza aprecierilor anonime ale studentilor si intr-adevar tipu-i super, stie meserie si-i corect si de treaba chiar daca nu da note prea bune ca-i exigent dar e corect, n-ai ce sa-i reprosezi. Iar la fica lu Robu la ore se merge buluc ca tipa-ti explica de prost sa fii si tot intelegi si-i foarte de treaba. Dar parca era vorba de spaga nu stiu de ce discutam despre copiii profilor. Eu nu stiu ca vreun prof de-al meu sa ia spaga dar am auzit ca-n alte facultati s-ar lua. Eu consider cel mai grav lucru ca-ntr-o scoala sa se ia spaga.

Anonim spunea...

Sa fiu mai concret: un amic mi-a spus ca la Mecanica el a tot dat examen la o materie si n-a luat pana ce a dat o suma unui coleg care i-a spus ca are intrare la prof. Amicul meu nu stie daca banii au ajuns la prof dar dupa faza asta a trecut examenul.

Anonim spunea...

Hopa..., acum intelegem cu a trecut Bovin de faculta...chiar si terminata in 7 ani! Hai mecanica!!!

Anonim spunea...

bai baiatule destept cu parinti destepti...da, da, tu ala cu desteptaciunea...lasa bah pe altii sa te laude :))

Anonim spunea...

http://agenda.ro/news/news/27089/facultati-facute-degeaba-absolventii-%E2%80%9Ela-kilogram%E2%80%9D-ajung-chelneri-si-operatori-in-call-centere.html

Anonim spunea...

Deci nu pot sa cred!:)):)):)):))
Iar trebuia tu sa te legi de o liga studenteasca=)) Nu pot sa cred cat de penibil e articolul asta =))=))
Face cineva o campanie antispaga si tot nu e bine ca a facut. Ca e liga studenteasca, asta-i motivul, nu?
Bai, da' esti incredibil, pe bune!!! Tind sa cred ca esti de acord cu spaga, pe bune! :))
Felicitari pentru un asa articol...

Madalin spunea...

Ce de rahat e blogul acesta, este plini de anonimi.
Daca voi sunteti viitorul tarii asteia atunci eu prefder sa emigrez.
Asumati-va ceea ce spuneti fiti barbati sau femei, Timisoara se spunea knd eram eu mai mic ca e FRUNCEA, k de la voi a pornit totul, k leaganul culturii romanesti se afla in Banat, faceti banatul de ras, anonimilor.

Aaaa si apropos de cand judecati voi campania unei organizatii din celalalt capat al Romanie? Voi ce ati facut impotriva spagii la voi in universitate???
BANATENI ati ajuns sa fiti mai romani decat romanii.

PS: Stati in spatele unui calculator si criticati necunoscand realitatea locala, din fericire nu toti sunt ca voi, nu prin astfel de atitudine schimbati Banatul si mai apoi Romania, fiti constructivi, IMPLICATI-VA!!!!!!!!!!!!!

Andreea spunea...

Asta care a scris articolul pare cam frustrat pe altii.
Dar tu ce ai facut in ultima vreme asa mai interesant mai?