sâmbătă, 9 ianuarie 2010

O Privire Aruncata la Intalnirea Dintre Robu Si "Studenti"

Odata cu 2010 avem si prima filmare de la o intalnire a Domnului Rector Robu cu studentii. Din numele inregistrarii se pare ca ar fi fost intalnirea dintre acesta, ligi si 2 studenti, insa nu excludem posibilitatea sa fie doar o mica rautate a unora.

De remarcat in primul rand ar fi numarul considerabil mai mic al celor prezenti. Temele puse in discutie au fost mai putine si tratate mai pe larg, cele venite din partea Ligilor la fel de aberante si prost puse, iar atitudinea Domnului Rector una dispretuitoare fata de studentul simplu.

Cazarile sunt tema predilecta la astfel de intalniri. Stim cu totii ca in caminele UPT studentii stau 6 in camera si mai stim ca in acelasi timp sunt cazati si studenti de la alte Universitati. Domnul Rector ne da raspunsul la acest paradox:

Internetul din Complexul studentesc este o alta problema care doare pe majoritatea studentilor. Domnul Rector Robu aduce in discutie cu fiecare ocazie un oarecare specialist intergalactic coborat din ceruri a carui opinie nu poate fi pusa in discutie si cu care s-a consultat. Rezultatul il vedem cu totii si este unul dezastruos. Cine ii poate spune adevarul Domnului Robu fara sa riste un atac de cord din partea acestuia?


Un "reprezentant al studentilor" vine cu o idee salvatoare pentru imbunatatirea Internetului din Complex: Wireless-ul. Pe langa stupiditatea enorma a ideii, presupusul reprezentant nici nu stie macar ca in Complex exista la momentul actual Internet Wireless si asta nu ajuta pe nimeni in nici un fel.

Urmatoarea tema a fost schimbarea provider-ului de cablu TV din Complex, facandu-se trecerea de la UPC la RDS. Domnul Robu lanseaza o imensa dezinformare spunand ca initiativa a venit din partea Comitetelor de Camin. In realitate sefii de camin au fost chemati la social si li s-a cerut semnatura pentru a opta intre UPC si RDS. Mai tarziu li s-a cerut tot de catre Serviciul Social sa stranga semnaturi pentru a justifica aceasta schimbare.


Nedreptatea vecina cu ilegalitatea a constat mai ales in neinformarea studentilor in legatura cu ceea ce semneaza. Nu s-a spus nici faptul ca se vor cere bani pentru trecerea de la UPC la RDS si nici suma care se va cere. Domnul Rector Robu motiveaza aceasta "omisiune" prin faptul ca nu se stia "numarul de abonati care vor fi" si la care se va imparti suma totala. In realitate se stia foarte bine numarul de "abonati" pentru ca fie se instala cablul TV pentru un camin in intregimea lui, fie deloc. Asadar unde a fost incertitudinea?


Intalnirea nu se termina inainte ca Ligile sa isi regleze conturile cu anumiti administratori de camin care nu le sunt pe plac. Administratoarea din Caminul 22 este victima principala a atacurilor, din cauza disputei pe care o are de ceva vreme cu Ligile pentru sala de lectura de la parterul caminului ocupata abuziv de acestia. Se vine cu acuzatii gratuite aruncate cu usurinta si fara nici un fel de proba.


53 de comentarii:

Ella spunea...

hei copilu' ar trebui sa iti faci si tu o liga daca susti sus si tare drepturile studentilor..in felul tau.. numai ca liga ta o sa se numeasca "Liga Fustratilor".. Ai un mod badaran de a vorbi, daramite de a pune o problema.. nu e de mirare ca ti-ai primit raspunsurile dorite.. daca tu vrei locuri mai putin in camine, du-te draga cumparati un apartament... si stai acolo singur cuc... Ar trebui sa iesi din lumea ta roz si sa infrunti lumea reala.. Cum sa dai afara din camine o groaza de studenti.. nu te gandesti ca tu esti 1 singur ?! nu te gandesti ca ti-ar sari toti studentii in cap? Normal ca tie nu iti pasa daca altii ar fi dati afara... Asta e gandire de om egoist...

Dorin spunea...

Ella, nu stiu cum o duc parintii tai, dar cred ca destul de bine il iei cu "cumparati un apartament"... nu ii asa de ieftin unu' si un student nu isi permite decat daca se baga in datorii/credit pentru o buna parte din viata lui. In plus chiar nu mi s-o parut badaran modul de exprimare.

Acuma eu as fi curios cati studenti ar sari in capul meu daca as propune sa se repartizeze doar 4 locuri/camera in caminele, care erau de 4 cand am inceput eu facultatea, nu 6 ca acuma, si repartitia sa fie pe baza mediei (ca acuma de altfel... dar mai putini).

La master ni se spunea ca Poli nu face acte de caritate si studentii de la licenta au prioritate... ok la master limitele sa fie mai sus.

Oare cati studenti ar mai sta in camin daca sa zicem media minima pt a beneficia de loc in camin de 4 ar fi 5, in camin de 2 ar fi 7.5 (cred ca asa e si acuma), iar pt master 8 pt camin de 4 si 9 pt camin de 2? evident in limita locurilor disponibile... Eu zic ca destul de multi dintre cei care cer camin la inceputul anului. Nu mi se pare deloc corect ca studentii buni care merita sa se inghesiue in camine din cauza celor pe care nu ii prea intereseaza scoala dar tot vor sa stea in Complex.

Hai sa facem un calcul matematic simplu, cate locuri ar fi in caminele Politehnicii daca eliminam camerele folosite de administratori, masini de spalat si depozite. in caminele 19-22 sun 14 module de 2 camere de 4 pe etaj... cel putin asa tin eu minte. Asta este la 5 etaje 140 de camere... scadem 10 pt diversele activitatii mentionate si ramanem cu 130 de camere. Aia inseamna 2080 de locuri in cele 4 camine. Nu stiu daca caminele 1,2,4 si 7 au acelasi numar de camere, dar sa luam aceeasi situatie si sa aproximam (grosolan) la 90 de camere pe camin. Vom avea astfel inca 1560 de locuri. In caminele din 1 si 2 MV nu stiu cate camere sunt... sa zicem 100, adica inca 800 de locuri in cele 2. Caminele 8,9,11 si 14 mai au inca 40 de camere locuibile pe palier minim, de cate 2 in camera. La 5 etaje pe camin, vin in total in caminele de 2 inca 1600 de locuri. In total Poli are locuri (4 in camera si 2 in camera doar) in numar de 6040. Nu am pus caminele de garsoniere, unde sa zicem ca "inghesuim" doctoranzii si asistentii (si sprotivii si mai stiu eu ce alte personalitati nestudentesti).

Sunt curios daca e acoperit asa macar 50% din studentii din universitate... eu zic ca da. Asa ca nu stiu de ce trebuie atata inghesuiala.

gicu' spunea...

paradoxal, mi se pare aberant, cum masteranzi cu salariu de 20 de milioane, stau in camin si fac gura mare, pentru ca stau 5 in camera, bai copilasi, nu v-a zis mamica ca ati crescut, aveti job si salariu, lasati copilasii de anu 1, 2 sa stea in camere de camin, care inca nu au venit si traiesc din banii parintilor, voi frustratilor, acceptati ca ati crescut, si trebuie sa va puneti pe picioare!

puteti incepe cu o prietena, apoi cine stie, daca va poate suporta cineva, poate treceti mai departe.

dar lucrul asta nu se intampla stand in camin si refuland frustrari sub umbrela anonimatului pe acest blog

Anonim spunea...

unde-i UPT pe lista? http://www.scimagoir.com/pdf/sir_2009_world_report.pdf

Me spunea...

Voi ati inteles cu cine se cearta fata asta ella? :)) Daca ella = EMANUELA MILLIM adica fatuca ce a facut cerere sa stea 3 in camera si nefiindu-i aprobata a avut si nesimirea sa se laude ca sta acuma 5 in camera...atunci ii transmit toate gandurile mele de bine. ii lipsesc cei 7 ani de acasa daca e in stare de nesimtiri de genul asta...sau poate s-a molipsit de la anturaj.

Me spunea...

Gicu' ... complexatu lu tata... nu vreau sa stiu ce sclemba de prietena ai tu...deci ciocu mic la dat sfaturi ca sunteti distrusi ca vai de capu vostru. Inainte sa emiti pareri despre ce am spus eu...pune mana si noteaza bine ce am spus, reciteste de 100 de ori si poate la un momentdat o sa si intelegi. Dupa ce intelegi mai vorbim despre stat in camerele de camin, cati si cum.

Anonim spunea...

gicule, atunci ce crezi de doctoranzii cu burse de 20 de milioane care stau in caminele de garsoniere? aia iau din banii din taxele platite de masteranzii cu salarii... plus ca nu toti masteranzii lucreaza.

du-te mai cheltuie din banii lu' ma-ta si lu' tac-tu si nu ii mai face de rasu' lumii aratandu-ti prostia pe bloguri.

Anonim spunea...

Cine dracu erau cei doi dobitoci din spate care filmau si debitau numai prostii, ca de la ligi era clar ca nu sunt. Sunt cumva Senatori in senatul UPT?

Anonim spunea...

De fapt inca o intrebare ar fi cum si-au permis sa filmeze pe ascuns, fara sa ceara permisiunea? Eu din pozitia in care stateam m-am prins ca filmeaza dar dl. Robu si majoritatea celor din sala n-aveau cum sa-si dea seama. Ce nesimtiti!

C.Elescu spunea...

In loc sa trimit un mesaj la adresa complextm@yahoo.com, aleg sa fac mesajul public printr-un comentariu.

Sunt unul dintre studentii din sala, si apar in filmare.

Dreptul meu la imagine a fost incalcat prin faptul ca nu mi s-a cerut permisiunea. Asta in contextul in care filmarea a fost publicata.

Pentru asta dragul meu 'ReVoLuTiA' vei fi dat in judecata.
Iar furtul de imagine nu constituie un caz civil, ci un caz penal.

Anonim spunea...

Cei doi dobitoci sunt proprietarii acestui blog, frate. Dar cred ca altul era sensul intrebarii tale. In fine...

Important e ca atunci cand dl. Robu a consultat sala, cei doi au votat intr-un fel si noi toti ceilalti cca 60 prezenti altfel. De aici se vede ca cei doi sunt niste frustrati care defileaza doar cu frustrarile lor si nu cu problemele studentilor cu care n-au nici o treaba.

Pai la cazarile din UPT TOTI studentii cu media peste 7.50 pot sta la 2 in camera daca vor, dar nu vor suficienti ca sa se ocupe toate locurile (sunt cel putin 1200 de locuri). Nu vor pt. ca le place mai mult la 4 sau 5 in camera cum imi place si mie, cu prietenii cu care am stat incepand din anul I in camine excelente ca 19C, 20C, 21C si 22C.

TOTI studentii de la master cu medii rezonabile pe cei 5 ani au locuri OK. Au fost probleme dar pana la urma s-au rezolvat, doar cu vreo 100 de studenti de la master cu medii foarte mici.

Eu le propun celor doi "destepti" sa faca un referendum prin Complex sa vada daca studentii UPT vor sa stea mai lejer dar 1500 dintre ei sa ramana pe dinafara cum au cerut cei doi.

Mi-a placut de dl. Robu ca i-a pus la punct pe acesti frustrati, dar dansul e prea elegant, astfel de oameni nu merita tratati cu eleganta.

Anonim spunea...

Concluzia privind Internetul a fost cat se poate de clara, reteaua asa cum e ea nu e rea deloc si ar putea fi folosita la parametri foarte buni daca ar fi folosita corect de catre studenti, dar studentii folosind-o aiurea e nevoie de switch-uri cu management care costa mult si UPT n-are bani sa le cumpere. Si exact asa este, ca student la AC stiu asta. Consultantul despre care vorbeste dl. Robu se stie de toti Adm-inii din Complex cine e, e Gabriel Vlasiu care a fost asistent la AC si acum castiga bani grei cum spunea si dl. Robu dar pt. UPT lucreaza pe gratis la rugamintea d-lui Robu, dupa cum ne-a spus chiar dansul (cred ca e doctorandul d-lui Robu dar s-ar putea sa ma-nsel, sigur e ca a lucrat la AC in colectivul d-lui Robu).

Me spunea...

:)) vai ma imprastii de ras. dobitocu ala cu cazu penal e preferatu meu. el uita, cretinu, ca se afla intr-un spatiu public in care nu exista nici un semn care sa interzica filmarea :)) odata ce te exprimi intr-un spatiu public iti asumi tot ceea ce deriva din asta...inclusiv sa fi filmat.

bai fratilor voi prin comentariile voastre nu faceti decat sa dovediti cat de imbecili sunt cei din ligile studentesti. fac apel la colegii vostri sa va puna botnitza sa nu va mai exprimati in public ca faceti de rusine ideea de liga studenteasca :))

Anonim spunea...

cum dracu sa iti convina sa stai 6 in camera!?!?!?! pai plm, nu mai e comunism ca tot prostu sa primeasca camin indiferent de conditii. nu esti capabil sa ai medie, VALEA. faculta e facultativa. desigur toti astia ca tine care trag rugu-n cur pe aici prin ligi si nu is in stare sa invete pentru ei o sa sara de cur in sus. adevarul e ca au trecut 20 de ani de cand ai dreptul sa alegi...intre a invata sau a sta la coada vacii.

Anonim spunea...

mai asta, ultimul dobitic. In sala de curs, nu ai voie sa intrii sa filmezi. Si da, daca baiatu/fata aia va da in judecata, chiar ati sfeclito, sa nu mai zic de cei pe care i-ati calomniat pe blogul asta. ati facut greseala sa va aratati fata, in locul vostru chiar mi-as pune intrebari...

spor la procese :))

Ella spunea...

Ella<> Manuela ... am fost si eu in sala.. dar in partea opusa... Si eu nu stau 5 in camera, ci 6.. si nu ma deranjeaza lucrul acesta... Ok.. poate tu vrei sa stai cu inca 3 persoane intr-o camera.. Dar gandeste-te ca tu esti unul singur, dar hai...fie poate mai sunt cativa ca tine.. Dar tu te-ai uitat cumva la Vest ce haos este cu locurile de camin. Asa o sa incurajezi frauda, pentru ca studentii care nu o sa prinda loc de camin, tot o sa doreasca sa prinda un loc in camin... Pune problema in felul urmator: Cine vrea sa stea 4 in camin sau sa nu prinda loc de camin si sa stea pe unde o sa apuce?
O alta solutie pe care as vedea-o eu ca sa scazi numarul de studenti pe camera ar fi ca sa scada numarul de locuri de la buget.
Dar gandeste-te, felul in care ai pus tu problema, nu e deloc ok.. Ti-ar trebui un PR... Ai un mod mult prea badaran pentru a aborda oamenii...
Si ok.. vrei sa stai cu inca 3 in camera.. fa tu un sondaj in randul studentilo, nu pe blog, ci ia-le semnaturi, date, si spune-le tu: ori stai cu mai putine persoane, ori iti gasesti chirie... De ce crezi ca se zbat masteranzii pe locul de camin? Tu lupti pentru doua lucruri in 2 tabere adverse: studentii de la licenta sa stea 4 maxim in camera, si la cei de la master sa prinda loc in camin,dar nu conteaza cati o sa stea in camera...

Me spunea...

Pentru anonimul de la 13:13. Sa stii ca "sa intrii" se scrie cu un singur "i". Asta ca sa nu zici ca ai intrat aici pe blog si plecat prost cum ai venit. Tot te'ai ales cu ceva.
Sa zici merci ca pe tine nu te da nimeni in judecata pentru utilizare ilegala de Limba Romana. Sa fii si recunoscator ca prostia nu doare pentru ca nu mai puteai sa scrii comentarii ampulea pe internet.
Ella...(care zici ca nu esti emanuela millim...dar treaba cu cereea facuta de ea sa stea 3 in camera sa stii ca ramane in picioare)...problema nu e cum vorbesc eu...problema voastra e ceea ce vorbesc eu. Aia deranjeaza enorm. Ca daca as pupa in fund si as lauda realizarile nemaipomenite ale unuia si ale altuia...sa vezi ce grai dulce as avea si ce bine v'ar suna voua la ureche.
Inca o data: sunteti o rusine pentru ideea de reprezentare studenteasca.

Anonim spunea...

Pune problema in felul urmator: Cine vrea sa stea 4 in camin sau sa nu prinda loc de camin si sa stea pe unde o sa apuce?

Oameni buni, faculta nu e obligatorie. Trebuie sa trecem odata peste comunismul cu iz de capitalism. Deci cine invata primeste camin decent (4 persoane in camera) si gata. Cine nu invata, VALEA.

Spaga o incurajeaza cei ce o dau si cei ce o iau. Prima data sa se faca curatenie in randurile celor de la social, apoi printre administratori.

C.Elescu spunea...

Draga autor,
Din pacate revin tot in mod public.

1. Legislatia: http://www.freeex.ro/legislatie/info/decizia80.htm (daca nu iti convine o gasesti si in arhiva Monitorului Oficial, exact in forma asta).

2. Sa vedem ce ne aduce ziua de luni ;)

Anonim spunea...

legea este pentru mass-media. pentru bloguri nu exista nici un fel de reglemantari de genul acesta. blogurile nu sunt reglemantate de cna

Anonim spunea...

S-a vazut de la inceput ca cei doi indivizi au venit la sedinta sa se lege de ligi si sa faca ei pe desteptii, sa-l impresioneze pe dl. Robu, sa-i arate ca ei ii reprezinta pe studenti nu noi cei din ligi. Pacat ca dl. Robu, domn cum e a pierdut o groaza de timp cu ei. Faptul ca au facut acest blog e un lucru bun nimic de zis dar daca l-au facut din frustrare si ura fata de ligi si nu sa promoveze prin el interesele studentilor (si mie asa mi se pare ca stau lucrurile) atunci cei doi sunt niste parsivi. Sau l-or fi facut sa-l atace pe dl. Robu, "manati in lupta" de pdl, asa cum au mai scris unii pe-aici?

Oricum eu sunt multumita ca am fost si la aceasta a doua intalnire cu dl. rector din acest an universitar pt. ca aceste intalniri sunt f. eficiente si ma bucur ca avem un asemenea rector, la nici una din celelalte universitati nu au loc astfel de intalniri. Sper sa nu se supere dl. rector ca unii studenti au fost atat de magari sa inregistreze discutiile fara sa ceara permisiunea si sa nu mai organizeze astfel de intalniri.

Anonim spunea...

Vaaiii trebuie sa distrug repede DVD-urile de la cursul festiv pentru ca apare si Robu in filmare si o gramada de studenti si parinti. Dumnezeule!! Cate procese ma asteapta :=)) Si cand ma gandesc ca era plin de ilegalisti acolo care pozau si filmau.

Anonim spunea...

foarte eficiente aceste intalniri. in sfarsit vede robu cat de mare e gloata de aplaudaci si precis s-a convins deja ca nici zewa nu e asa buna.

bai vaca cu pedale. cum pula calului poti fi atat de oarba? tu chiar nu vezi ca in C14 in fiecare saptamana se fura cate ceva? in camera n-ai loc sa te misti ca poate iti calci un coleg pe ureche iar la cantina mancarea incepe sa dispara odata cu bonurile de casa, serverele din complex sunt varza, si cate si mai cate. poate tu esti la PR si nu prea le ai cu tehnica. probabil fustitza scurta si decolteul te ajuta mai mult decat neuronul

Yo spunea...

Draga anonim (la ultimul ma refer)...

Ca sa nu ti se mai fure din camera.. inchide usa..dobitoci sunt peste tot... Nu numai in caminul 14 sunt cazuri.. Nu ai loc sa misti in camera de 2? sau de 6... daca stai cu 6 in camera muta-te in camera de 2..daca nu iti convine si acolo.. du-te acasa.. ca are dreptate cel de mai sus care o zis ca facultatea nu e pentru toata lumea.. La cantina nu ma pot baga, deoarece nu stiu prea multe deoarece nu mananc acolo. Cat despre apelativul"vaca cu pedale" ar trebui sa iti revizuiesti vocabularul... dar de asa sunt astia de la tara care vin la oras... vin de la coada vacii si nu se multumesc cu ce li se da..

Ar trebui sa va ganditi si la lucrurile bune facute de acest Robu: avem o groaza de facilitati, macar ni se da camin si platim destul de putin, pe cand cei de la vest ce nu prind camin platesc de la 100 de euro in sus.. asta vrei?

Tu de ce nu ai venit la intalnire sa iti spui ofurile? cum de nu s-a spus nimic de faptul ca se fura din caminul 14, mai exact? Desi pari interesat de subiect, esti putin pe langa..

Anonim spunea...

Atat tam-tam! E o regula esentiala in vederea reusitei in viata:trebuie sa "dai din coate" ca sa obtii ceva.Nu poti sa dai din coate daca nu ajungi sa cunosti oameni, sa ai relatii(iar cand zic relatii se poate intelege si pile); si occidentalii se folosesc de aceste relatii, la fel e si acolo. So, prin faptul ca studentul X se alatura unei ligi sau unei alte structuri organizatorice de reprezentare studenteasca, partid mai poate sa fie, etc, el da din coate!Astfel ajunge sa fie prieten, sau sa se faca placut(de o persoana influenta) ca in cazul in care are vreo problema sa fie ajutat si da, uneori favorizat; bravo lui!(plus ca el incearca sa ajute,ma refer la cei din organizatiile studentesti,unele persoane ingrate ce nu ar merita asta...unii par a se distra de minune...la seara karaoke sa zicem,pe langa faptul ca se ajuta si pe el) Oricine poate sa dea din coate, nimanui nu ii este interzis acest lucru. Cei care nu fac acest lucru, inseamna ca sunt multumiti cu situatia actuala si nu isi doresc sau nu pot mai mult(cand zic nu pot, pot fi mai multe cauze ale acestei neputinte). Avantajele de a sta si a te complace in situatia ta sunt multe: mai mult timp liber(asta ar fi printre cele mai importante), nu ar avea nervi sau stres, etc. Avantajele de nu te multumi cu ce ai si a FACE ceva(altceva decat a da din gura aiurea si a critica) sunt multe.Dezavantajele nu le mai enumar pentru ca le puteti deduce.
Prin urmare, nu vad ceva neobisnuit ca anumite persoane sa aiba intaietate datorita implicarii lor, cum nu vad neobisnuit faptul ca ceilalti sa beneficieze numai de strictul necesar. Asa e si in occident, asa e peste tot!Da, e un alt mod de a denumi pilele, dar traim intr-o societate in care acest lucru se practica si niciodata nu o sa dispara!De atatea ori am pierdut eu startul din cauza altora "mai bine vazuti", dar asta mi-a sporit ambitia si chiar am facut altceva in afara de datul din gura;)
O solutie pentru cei ce critica si nu sunt multumiti de sistem si nu numai ar fi sa se implice si ei activ, sa dea din coate, legea lui Darwin se aplica si la noi: doar cei puternici reusesc!
Infinteaza un ong care sa se ocupe de astfel de probleme, arata ca esti capabil! http://www.firme.ro/ghid-infiintare-ong/3/intocmirea-actului-constitutiv-si-a-statutului.html
Bafta!

Anonim spunea...

Pentru penultimul anonim, zis si Yo (tot taranii de la sat fac si asta):

Se fura cu usile si geamurile inchise.

Nu e nicio problema ca se sta 6 in camera. Problema e ca se sta 6 in camera de 4 doar ca unele persoane din staff-ul Politehnicii sa se laude ca se dau locuri la toata lumea, inclusiv celor care nu merita si doar distrug. De la o anumita varsta in sus nu mai cari cu tine doar o plasuta cu haine.
Ti se pare asa absurd sa motivezi putin studentul si cu asta? E asa greu sa ii pui pe toti in functie de medie si unde se termina locurile sa tragi linie? Cum zice si colegul de mai sus: hai sa lasam selectia naturala sa isi faca treaba. Si, intr-un final, m-am dus si eu intr-un camin de 2.

tot Yo spunea...

Stii care e problema: da ok sunt tarani aia care sparg, rup tot ce prind in cale, dar mai mare este problema atunci cand tu il vezi pe taranul ala ca sparge o usa, un geam, etc si nu spui nimic. Cum crezi ca s-ar rezolvat treaba asta?! Stii cum ii, tu il vezi , ala il vede si nimeni nu spune nimic..

Anonim spunea...

Si tocmai de-aia nu are rost sa inghesui 6 oameni intr-o camera de 4, iar apoi sa vii sa ii faci magari pe aia care propun o alternativa.

Anonim spunea...

Hopa!!! Dl. Robu s-a facut de cacao.

Ce bine ca in sfarsit l-a prins cineva in off-side. Felicitari blogger-ului!

De cand il stiu eu pe Dl. rector, s-a folosit de ligi dand impresia voit ca e bun manager avand un stil democratic, ca el tine tot timpul de parerea studentilor (a se citi...a ligilor). Totul e de fatada. Dansul n-are chiar asa putere, doar le da nas pentru a impresiona.

Partea picanta si interesanta e ca acum e inregistrat cand vorbeste de rau un angajat ce il are in subordine. Cum sa se coboare la nivelul acesta si sa spuna despre Dna administrator de la c22 ca "e capsomana", ca vorbeste cu dansa si are impresia ca "vorbeste cu un perete" etc.

Domn' nenea rector a auzit de principiile de baza ale managementului? Precum ar fi principiul unitatii de comanda? Adica un subordonat are un singur sef, cel superior in ierarhie? (Cel putin asa cum ar trebui sa fie in structura organizationala la UPT).

Domnnnule rector? Ce ar fi putut spune saraca femeie cand dumneata ii vorbeai? Dumneata nu ii esti sef, dumneata esti seful, sefului...sefului dansei.

Asadar Domnule rector, nota 4 de la mine pentru cunostintele si experienta dumitale de management.

Cat despre statutul moral al rectorului, ce sa mai zic? Ce coleg e ala..care-si vorbeste colegii de rau, chiar si inferiori in rang....in public, si mai ales, fata de niste mucosi de studenti?

Asadar Domnule rector, nota 2 de la mine pentru comportament etic.

Rusine!

VasileTOMA spunea...

Trist dar majoritatea din Poli se incadreaza aici (cu dedicatie pt deontologu' ala cu datu' in judecata pt aparitia in loc PUBLIC - dobitocule!)

http://piticigratis.blogspot.com/2008/10/profailr-ccatul-cu-ochi.html

Anonim spunea...

Dragul meu ce crezi ca "d-l Robu s-a facut de cacao" da-mi voie sa iti spun ca in sala era si d-l Staicu de la Social si el a spus despre d-na administrator de la caminul 22 ca are unele probleme, dupa care dumnealui ca confirmat acest lucru..da..printr-un cuvant mai altfel... din privinta mea nu "s-a facut de cacao" din moment ce tot primeste plangeri la adresa dumneaei de ceva timp bun incoace... wake up !

... a ..scuza-ma tu ai vazut doar o parte din discutii ..adica ceea ce s-a filmat... o parte din adevar

yo spunea...

Eu nu am facut "magari" pe nimeni, inclusiv pe cei ce stau 6 in camera de 4. Eu personal stau 6 in camera..dar nu ma deranjeaza, stiu ca am un loc asigurat si nu trebuie sa imi fac probleme cu o chirie deoarece nu am o situatie financiara prea buna.. Si crede-ma ca cei ce au propus ca sa stea cat mai putini in camera, nu s-au gandit la masa mare de studenti care, probabil, sunt in situatia mea. Da, e adevarat ca daca stai 4 in camera, este mai aerisit, mai mult loc.. dar pana acum nu s-au depus astfel de plangeri, ba chiar inainte studentii si viitorii studenti se plangeau ca nu o sa prinda loc de camin...

Anonim spunea...

Da, dar tocmai asta ai spus si tu: faculta NU e obligatorie. Poti invata pentru un loc intr-un camin decent si pentru o bursa. Si nu cred ca nu te descurci.

Dorin spunea...

Daca ai sta in Complex si ai stii ce-i ala DC++, ai stii ca s-a filmat mai mult decat ce ii aici pe postat... si nu s-a filmat selectiv.

Pt. C. Elescu sau (pt. identificare mai usoara) tolomacul cu datul in judecata: intalnirea era una publica la care au fost invitati toti studenti si era de interes general, foarte bine ca a fost filmata sa vada si cei care nu au putut ajunge ce se intampla la intalnirile astea. Daca nu vrei sa iti "strici imaginea fiind filmat (inetionat sau nu) in locuri publice, stai acasa. Daca intra cineva peste tine in camera si te filmeaza, da-l in judecata (sau in ce vrei tu) pe ala.

Concluziile mea dinarticol si comentariile de aici, legate de repartizarea studentiilor in camerele de camine, sunt:
- sunt inghesuiti studentii in camine pt. ca sunt patititori... mai multi platitori, mai multi bani (ca sa parafrazez un mare rector/senator/managr/sf. duh "atata matematica stim si noi")
- majoritatea "reprezentantiilor" studentesti ori beneficiaza de facilitatea n-1 in loc de n studenti in camera (sau conform exprimarii marete a unui astfel reprezentant n in loc de n+1) ori nu sunt dintre cei mai straluciti studenti (deci au note relativ mici) si nu au siguranta unui loc in camin decat daca sunt inghesuiti 6 in camere de 4
- atotcunoscatorul si preaumblatul domn rector Robu, cat si admiratorii lui fanatici sunt de acord ca in secolul 21 e normal ca conditiile din camin sa fie la fel ca pe vremea cand el a a fost student (3 in camere de 2 + gandaci, 6 in camere de 4 s.a.m.d.) si repartizarea in functie de medie a locurilor in camin, desi recunoaste ca e mai usoara d.p.d.v. administrativ e o nedreptate si tine de o "gandire comunista" (cuvintele aceluiasi sef peste sefi). Desi UPT nu face acte de caritate, e normal ca toti studentii sa aiba loc in camin oricare ar fi conditiile si indiferent de meritele acestora, si daca cineva contesta acest lucru e magar si comunist.

In mare, d.p.d.v. al caminelor in UPT sunt promovate pupincurismul si favoritismul (sa nu vb de nesimtire, spaga, foamea de bani s.a.) in fata meritelor studentului cel mai simplu cuantificabile prin rezultatele scolare.

Cineva a zis ca facultatea nu e obligatorie, asa e, dar nu e nici normal ca prin atitudinea conducerii unei Universitati sa incurajezi studentii mai slabi mai prost pregatiti in fata elitelor, doar pentru a avea un numar mare de studenti si implicit venit mai mare de pe urma lor (vezi venituri in plus la camine, prezentarea a 3-a, 4-a, s.a.m.d., alte taxe scolare si spagile cu ajutorul carora unii isi "procura" de la note la loc in camin, pentru ca pe cunostiinetele lor nu pot).

Anonim spunea...

Bodinee unde esti tatii?? Salveaza-ti sefu ca iese nasol :-)) Astept comentariile de la rectorat si de la ligi care sa puna la zid studentii si tupeul lor de a face publice niste imagini de la o sedinta publica :-))

Anonim spunea...

Iara Bovin asta?

gicu' spunea...

bai frate dar sunteti praf rau.
uitati-va dracu la alte universitati, cum e la UVT sau in alte centre.

urlati ca niste retardati pe aici. aratati-va fata, iesit la o intalnire si spuneti, da eu sunt ala care zice ca e naspa.

pana atunci, stati in fata calculaotrului si mancati cacat ca niste profesionisti

Dorin spunea...

Gicule, am fost si la intalniri (implicit mi-am aratat si fata ca nu umblu cu masca), am vazut si facultati de la noi si din afara si pt Romania stam rau spre acceptabil (nu ca am auzit de vreo universitate de stat care sta excelent) pt Europa stam jalnic, explica tu unui student din vest (punct cardinal nu universitate ca sa nu fie confuzii pt cei cu neuronii in vacanta) cati studenti sunt si cum sunt cazati studentii in Timisoara. O sa creada abia cand vede si o sa incerce sa fie politicos si sa zica ca se poate si mai rau.

Emil spunea...

Internetul wireless chiar ar fi bine venit /:) ca majoritatea suntem cu laptopuri si e mult mai calumea sa stai cu el in pat fara sa tragi dupa tine si cablu de net

Dorin spunea...

Emil, pt ca vad ca nu ai prea multa experienta cu wirelessu'... poate ai acasa un router la 2 compuri si ti se pare ok, dar sa stii ca sunt foarte multe probleme care pot face ca (cu o infrastructura bine pusa la punct - nu cum ii acuma) sa aiba performante mai slabe decat ce pe fir prezenta. Nu intram in detalii... daca vrei sa stii despre WLAN (802.11) mai multe Google ii prietenul tau.

Vrei comoditate? vrei wireless in camera? cumpara-ti un router sau access point wireless si ai rezolvat problema. Nu stii sa il configurezi? cheama adminul de retea din camin sa te ajute si/sau citeste atent manualul. Nu e greu, nici nu tine mult, trebui doar bun simt sa nu faci mai rau altora ca ai un router si nu stii sa il folosesti.

Anonim spunea...

Mai ce-a ajuns acest blog. Scursura frustrarilor lui Mefisto si Dorin care fac pe desteptii ce mari specialisti sunt ei in Internet si nu-i baga nimeni in seama. Daca-ati fi buni bai fraierilor ati castiga bani ca Gabi Vlasiu de la mari firme si n-ati fi caministi cu diploma de inginer in mana. Vai de capul vostru. Sunteti turbati pe cei ce fac cu adevarat ceva in timp ce voi doar clevetiti pe-aici, n-aveti nici macar curajul sa vorbiti intr-o sedinta la vedere cum vorbim noi.
Eu va detest pt. ca in frustrarea voastra ca sa va legati de ligi si de Robu vorbiti mizerabil despre scoala la care eu am venit cu atata bucurie ca am reusit (si am reusit printr-un concurs pt. care am invatat din greu!) si de unde imi voi lua diploma, mizerabil si pe nedrept pt. ca UPT e intr-adevar o scoala serioasa, de aia au reusit in viata toti absolventii ei vechi si noi, cu Robu in frunte care a batut recordurile cat de tanar a ajuns profesor universitar, prorector, rector, vicepresedinte al Consiliului National al Rectorilor si cat de repede a ajuns senator, la doua luni dupa ce a intrat in politica. Am o gramada de prieteni absolventi din ultimii trei ani si toti sunt bine mersi (sau merci daca vrei). Impotriva UPT sunt doar ratatii, putini la numar oricum, se vede si de pe acest blog.

Anonim spunea...

Tocmai am venit de la Cluj unde am fost sa-mi vizitez prietena si am stat 4 zile. Oameni buni, nu ne comparam cu ei. Au si ei cateva laboratoare super dar la noi totu-i nou si de varf. Si vreau sa va spun ca destui studenti stiau ce rector grozav avem noi in persoana d-lui Robu. Am avut toate motivele sa ma simt mandru ca sunt student al UPT.

Dorin spunea...

Pt anonimul din 17 ianuarie 2010, 18:37:

In primul rand, nu stiu cine ii Gabi Vlasiu, dar daca tu crezi ca a facut o treaba buna cu internetul si reteaua din Complex esti retard, si daca ii platit bani grei pt cat ii de "bun" si-o gasit fraieru'.

In al doilea rand, da sunt inginer si sunt masterand si lucrez in domeniu pe un salar mai mult decat decent (probabil tu nu o sa ai atata in urmatorii 10 ani) deci nu sunt nici ratat, nici nu am trecut prin scoala degeaba si mai mult am intrat si eu cu admitere la facultate, pe vremea cand era cat de cat serioasa admiterea (2 examene - fizica si matematica) deci nu fa tu pe desteptu' ca nu etsi buricu pamantului. Mai mult am avut curajul sa vorbesc la intalnire, dar am avut senzatia ca ma lupt cu morile de vant - vezi ultimul comentariu de aici dinaintea acestuia.

Nu ii greu sa termini facultatea asta, ii chiar prea usor in ultima vreme, cat despre bine-mersi (sau merci) tine de asteptari, capacitatea ta de a te descurca si un minim de noroc.

Toti sunteti pe principiu "se poate si mai rau"... da, intotdeauna se poate da' aia nu inseamna ca acuma ii bine. Daca eu vreau sa stau la master in camin, si am si medie, sa mai economisesc un ban sa pot dupa aia sa imi cumpar apartament decent sau o masina sau mai stiu ce motiv (ca nu cheltui banii parintilor ca altii care fac pe desteptii pe aici) nu inseamna ca trebuie sa accept toate cretinismele din jur (shaormerii, 5-6-7 in camera internet de cacat cand acum 4 ani fara sa fi fost investitii cine stie cat de mari in retea mergea mult mai bine si multe alte probleme care depind de administratorii universitatii adica Rectorat si toate departamentele care le are).

Nu m-am luat pe nedrept de nimeni niciodata si daca am gresit mi-am recunoscut greseala. Si eu am venit cu sperante destul de mari in Poli, si pe parcurs au fost naruite de tot felul de demonstratii de prostie, nesimtire, nepasare si incompetenta din partea administratorilor din camin, profesorilor, Ligilor si a lui Robu si a rectoratului in general. Credeam de Robu pana la intalnirea asta ca e doar prost informat si ca nu stie foarte bine tot ce se intampla, dar acuma sunt convins ca stie de toate tampenile din Complex si facultati sau oricum de alea mari si intalnirile cu stundetii, masurile luate si promisiunile sunt doar de propaganda, de auto-reclama pt profit. Exmeple am mai dat si eu si altii pana acuma doar iti spun parerea mea asa cum... de fapt mai frumos decat ai spus-o tu pe a ta, fara sa te fac ratat sau fraier.

Apropo daca tot insulti lumea, ai macar "bunul simt" vorba PNL-ului sa nu postezi anonim... si daca postezi cu anonim, nu vorbi de curaj.

Anonim spunea...

Is curios daca Robu stie ca la cantina nu se dau bonuri de casa. Nu cu mult timp in urma cineva de la rectorat urla pe aici ca fast-food-o-restaurantul Politehnicii e cel mai mare, cel mai tare. Dar cand zicea lumea ceva de preturi, sarea de cur in sus ca astea is, iar noi suntem orbi cand spunem ca "dincolo e mai ieftin".

Si atunci venea intrebarea, cum dracu dincolo e mai ieftin. Adica un Fast Food ce face profit poate fi mai ieftin decat o cantina a statului unde trebuie doar sa iti scoti cheltuielile. Or fi avand bucataresele salar de profesor? Or fi cartofii luati la suprapret de la vreuna din firmele unui verisor de-a lu' Staicu? Nu stim.

Dar ce stiu sigur e ca am fost de cateva ori pe la cantina, si inainte si dupa vacanta, si nu am primit decat o data un bon de casa, si atunci la cerere.

Anonim spunea...

Merita citit!
http://www.newstimisoara.ro/stiri-timisoara-si-timis/topul-universit-ilor-din-banat

Anonim spunea...

Eu nu sunt in nici o liga dar sunt de acord cu cele mai multe dintre parerile celor din ligi si ma enerveaza Dorin care cica e destept si face proiecte pt. colegi si are si prietena (auzi ma ce peformanta!) si e si filozof, stie care-s universitatile bune si care nu, care-s profesorii buni si care nu, e si moral si-si face universitatea unde invata in fel si chip, critica non stop ligile, il critica pe rector, nu-i multumit de cantina, de camine. Ce inseamna toate astea?
Simplu: PA-RA-NO-IA!

Dorin spunea...

Pt anonimul anterior:

Daca ai dubii de inteligenta mea, hai sa ne intalnim sa discutam sa te convingi... ce mai, putem chiar si pe mail... ai adresa in profilu' de Blogger.

Imi pare rau sa iti zic dar "performanta" de a face proiecte pt colegi si a avea prietena nu eu am adus-o in discutie, daca te deranjeaza vorbeste cu cei din ligi cu care esti de acord si spune-le sa puna comentarii la obiectul articolului. Inca nu am fost eu subiectul unui articol ca sa aibe motiv sa comenteze despre mine si apropiatii mei, dar asa-i cu prostii, cand nu au argumente ataca ca bivolii fara sa gandeasca.

Inca o chestie critic tot ce nu imi convine, mai ales daca ma afecteaza direct... e dreptul meu garantat de Constitutie (stii ala cu libera exprimare si dreptul la opinie). Eu personal nu m-am luat de cantina niciodata, restu' isi merita critica din punctu meu de vedere (si nu numai se pare). Ai auzit de expresia "Cogito ergo sum"? Daca nu Google te poate ajuta (sau poate Bing, ca la cata inteligenta emani sigur ai Internet Explorer ca browser si folosesti motorul de cautare integrat)

Mai am o intrebare pt tine: daca se intampla sa stiu cum ii in alte centre universitare (uau, nu doar ce-i din ligi stiu cum ii la altii, ce chestie!!), cum ma face asta filozof?

ma cunosti spunea...

Eu nu prea am inteles de unde au aparut toate comentarile astea negative de pe aici.. mi mi s-au parut chiar ok filmarile si comentarile aferente sunt foarte la obiect.
Cred ca e evident faptul ca nimeni nu si-ar dori sa stea cu alti 5 oameni in camera cand ar avea optiunea sa stea doar cu 3..
Am inteles ca unii scot in evidenta faptul ca daca s-ar baga 4 in camera n-ar mai fi locuri in camine pentru toti studentii..totusi,nu inteleg atunci cum se putea acum 3-4 ani sa fie totul ok, cate 4 in camera plus evidentele spagi si cei de la vest care stateau pe bune..atunci se putea,acum au disparut se pare niste locuri ca prin minune...din cate imi aduc aminte nebunia asta cu 6 in camera a inceput odata cu refacerea caminelor, dar acum s-a terminat,nu inteleg de ce apar astfel de probleme.

Vreau sa le transmit si celor din ligi un mesaj..pe unii ii cunosc personal si sunt intra-devar niste lingai si muisti care probabil o sa ajunga departe.. pana acum nu am avut nimic cu ei dar comentariile astea nesimtite de aici ma fac sa-mi iau toti cunoscutii si sa le fac cate o vizita la domiciliu la fiecare sa discut cu fiecare in parte ce problema are.

Robu ramane se pare modelul lor in viata si din cate vad il imita bine :))

Hai sa traim bine :P

Anonim spunea...

Dar fiind intr-o tara socialist-o-comunista, iti dai seama ca lingailor le e atat de mila de cei ce vin la faculta, doar ca sa nu stea acasa, incat vor sa le dea camin cu orice pret.

Bine, la cum stau lucrurile in Poli, e foarte relativa si treaba cu mediile. Ca sa pui in aplicare asta tre sa schimbi sistemul. Cu toti spagarii si alcoolicii din Poli e greu sa faci ceva.

Nu-i nimic, las' ca creste Bodin mare si ajunge rector, prorector o sa fie ala cu tata doctor si mama profesor din posturile de mai sus. Si totul o sa fie perfect. O sa fim cei mai buni din tara.

PS: Intr-o tara in care poti spune ca exista universitati bune si universitati proaste, invatamantul e in prapastie.

Anonim spunea...

salut ...in aceea sedinta nu erati singuri care nu faceati parte din ligi (lingai cum le mai zici mefise)ci mai erau 2 baieti printre care si eu care nu suntem inscrisi in ligi .asa ca faza cu titlu ala de la filmare nu se potriveste ....in fine te credeam mai destept da vad ca estii mai rau ca unu de la usa cortului ,''bruneta''nush ce avea cu locurile ca doar sta in camin de 2 ce ii mai trb nush.... iar treaba cu toate pb astea cu frauda si toate prostiile alea o sa mai fie si nu numai la poli si as ca degeaba jignesti si tipi pe aicea ca nu rezolvi nik...BAFTA IN CONTINUARE....PS :incearca sa nu ma jignesti ca pe cei din ligi ca sa nu ai pb cu cei din severin...SALUTARE

Anonim spunea...

eu i-as da o muie lui ella. dar numai una sa nu se invete rau :)).

Dorin spunea...

Mi-i o frica de Sverein ... uai, ma trec toate transpiratiile... ba macar mi-ai dat o explicatie de ce is aia din ligi asa de tampiti si lingai: ca is din Severin :)

Copile esti mai prost ca media Olteniei si aia-i foarte grav. Un pic mai prost si ai retrograda o treapta pe scara evolutiei.

Anonim spunea...

taci in mortii tai de taratura penibila (ella), tu si cu cealalta cazatura blonda (prim plan ultimele doua filmari). voi care v-ati inscris in liga ca sa faceti bani cu botu'!!! Penalitatilor! Mars la amandoua de analfabete! =))))