luni, 18 ianuarie 2010

Strategie de Liga

Am discutat pana acum foarte mult despre lipsa de activitate utila a ligilor studentesti. Din cand in cand mai au cate o zvacnire si produc un "proiect". De multa vreme exista activ un Forum al Studentilor pus pe picioare de catre Liga de la Mecanica, forum care momentan se afla in moarte clinica (dovada a unei extraordinare promovari). In cazul ligii AC un proiect recent il constituie "Forumul Ligii AC".

Dupa sistemul "Avem o tara. Ce facem cu ea?" Liga AC s-a trezit in brate cu un forum inutil si inutilizat. Cum sa promoveze initiativa? Sa vedem cu ce idee de aur vine fostul presedinte al ligii, Vilcea Mihai (pe langa alte idei gen "spam pe grupurile yahoo"):


***Asadar, cum stiu "specialistii" din Ligi sa promoveze ceva studentilor si sa ii determine sa acceseze ceva? In nici un caz producand ceva util care in mod natural sa ii atraga pe studenti. Metoda preferata este obligarea intr-un fel sau in altul.

Cat de imbecila poate fi o asemenea idee? "Vorbiti cu ceva profesori care sa puna rezultatele examenelor DOAR pe forum". Oamenilor din ligi, obisnuiti-va ca traim intr-o democratie in care a obliga pe cineva sa faca ceva e o absurditate. In anul 2010 avem macar dreptul la alternativa, spre deosebire de anii dinainte de 1989.

Cum sa iti treaca, macar, prin cap (oricat de sec ar fi) sa propui unor profesori sa puna rezultatele examenelor DOAR pe un oarecare forum fantoma, pentru a-i inventa astfel o utilitate? Identificati mai intai nevoile studentilor, dragi "reprezentanti", si apoi veniti in intampinarea lor. Care e logica de bun simt dupa care sa faci o prostie inutila, dupa care sa te chinui sa le-o bagi pe gat studentilor?


LATER EDIT: Intre timp intreg topicul cu "Idei de promovare a forumului" a fost sters. Probabil ca daca nu aveam imaginea surprinsa cu postarea lui Vilcea Mihai eram si acuzati ca inventam.

17 comentarii:

Anonim spunea...

E la moda... cu cat mai multe formurui cu atat mai bine.. :)) sa aibe lumea activitati extrascolare... eu propun sa se faca un forum al ligii pe luna...

Unknown spunea...

de ce sa ne ascundem dupa paravane, spam pe grup si e, orice activitate se promoveaza pe grup-uri, nu doar cele organizate de liga.
e cea mai usoara metoda.. si daca ai un mail in plus in inbox nu e sfarsitul lumii..

cat despre mihai, el a venit cu o idee si nu cu un ordin, ideile se dezbat, se rafineaza, nu se executa..

si fara rezultatele de la examene avem deja multi utilizatori care apreciaza si au inteles pentru ce a fost creat acest forum defapt

chiar facem un bine grupurilor de yahoo, pentru ca se mai muta din discutii pe forum..

Anonim spunea...

Bah omule... Da' esti de-a dreptul frustrat... Nu am mai vazut asa ceva. Cu timpul esti parca tot mai ridicol. Orice actiune a ligilor sau a universitatii nu e pe placul tau.
Ce am inteles dupa ce am citit ceva din acest blog:
- Nu e bine ca s-a facut forum pentru ca studentii sa mai discute. Sau nu e bine doar pentru ca e facut de liga?
- Nu e bun netul din camine. Auzi: "Licente antivirus pentru studenti." Nu vreau sa comentez asa ceva... dar tu unde traiesti???
- Nu e bine ca toti studentii pot sta in camin. Mai bine bataie pe locuri la camine? Mai bine ca locurile alea putine sa fie vandute pe bani multi, asa cum se intampla in alte universitati? Mai bine cu mita, nu?
- Nu e bine ca ligile se zbat ca proiectele lor sa iasa bine. Poate nu dorm nopti la rand... Ce stii tu? Sa comentezi... atat. Ai facut vreodata ceva reprezentativ pentru studenti? Nu cred...
- Nu e bine cum s-au investit banii pana acum la "Poli". Nu e bine cum s-a modernizat, ce s-a construit...
- Nu e bine nimic, nu? Bine ca exista blogul asta, asa-i P.P?

Anonim spunea...

Pentru ca cei buni sa prinda loc, da, trebuie sa fie bataie pe locuri. De cei cu mita ar trebui sa se ocupe rectoratul, socialul, administratia sau chiar politia. Mai bine dam locuri al tot prostu indiferent de conditii decat sa ii dai afara pe cei cu mita...da-ti o nota si fa-ti media.

Anonim spunea...

Uite un exemplu de "proiect" pentru cei din Ligi: niste afise maricele puse pe la facultate, camine si paliere pe care sa scrie mare "Ai dreptul la Windows cu licenta gratuit. Acceseaza bla.blabla.com". E greu?

Anonim spunea...

a fost facut la inceputul anului universitar. expired.

Anonim spunea...

licente de windows, pai uite, s-a facut


http://ligaac.ro/component/content/article/42-anunturi/82-licene-msdnaa.html

Anonim spunea...

Da-ti si tu o nota si fa-ti media. Poate le si comaparam.
Si din cate stiu eu repartizarea in camine e tot pe baza de medie. Nu?

Anonim spunea...

N-am ce compara, ca n-am fost la liga sa iau puncte in plus.
De 7 ani de cand stau prin camine n-am vazut UN afis in care sa se zica ceva de licente.

Byty spunea...

Iar s-a ajuns la licente??
Licentele oferite prin cadrul programului MSDNAA sunt oferite doar DATORITA PROGRAMULUI Microsoft Student Partener http://ms.upt.ro/redirect/ care nu are legatura cu Ligile.
Pretul necesar licentelor MDSNAA este de 400USD/an/departament. Acesta taxa a fost platita, si este platita anual, DOAR de facultatea de Automatica si Caluclatoare. Daca restul studentilor aveti licente nu este datorita Ligilor, Decanatelor, Rectoratului... ci datorita studentilor de la MSP si facultatii de Automatica si Calculatoare.

Programul MSDNAA paote sa ofere licente pentru TOTI STUDENTII si TOATE DEPARTAMENTELE FACULTATILOR!
Proiectul de inregistrare in acest program a tuturor facultatilor este pe masa Sefului Serviciului Informtizare si a unui Domn Prorector ( eu am fost sa il propun ), + inca 2 idei!

Ce cuprinde MSDNAA? Simplu: http://www.microsoft.com/romania/educatie/acces/msdnaa/default.mspx

Sper ca cine citeste acest lucru sa inteleaga ce este MSDNAA si cine sunt persoanele care va ajuta sa aveti licente gratuit!

PS: Nu mai sunt Student, nu am facut parte Liga, nu am facut parte din MSP.

spunea... spunea...

Pentru anonimul din 19 ianuarie 2010, 15:42

Tu esti platit de UPT? Esti angajat al UPT? Altfel nu imi explic cum poti sa faci o asemenea galerie UPT-ului. Daca esti dintr-o liga studenteasca atunci e cu atat mai grav. E penibil ca un reprezentant al studentilor sa spuna asa ceva, sa ridice la modul asta in slavi conducerea UPT.
Tu esti incapabil sa intelegi ca a mai fost facut un forum de liga de la mecanica unde nu mai discuta nici dracu? Ati mai facut voi unul unde sa obligati studentii sa intre pentru ca planuiti sa fie unicul loc unde sa isi vada rezultatele la examene? Sunteti idioti?
Da, bai idiotule, nu e bine cum s-au investit banii in UPT pentru ca s-au investit cu nesimtire fara sa intereseze pe cineva de calitatea lucrarilor. Se vede ca nu stai in camin sau daca stai ti-ai aranjat bine, ca altfel doar retardat sa fi sa zici ca e bine in camine.

Anonim spunea...

Intr-adevar astia care critica orice pe blogul asta par a avea o problema de sanatate mintala care asa cum se intampla de obicei cu astfel de problema se agraveaza pe zi ce trece tot mai evident.

Anonim spunea...

Merita citit!
http://www.newstimisoara.ro/stiri-timisoara-si-timis/topul-universit-ilor-din-banat

Dorin spunea...

Azi maine ajunge Poli cea mai tare Universitate cu adresa B-dul Vasile Parvan, nr. 2 (acolo e corpul Electro pt cei care nu stiu) :))

Anonim spunea...

Eu nu te-am facut idiot, dar daca vrei te fac. Nu am zis ca la UPT e totul perfect. Nu e. Dar nici chiar asa cum scrii tu pe blog nu e. Exagerezi aiurea. Avem beneficii pe care alti studenti din tara nu lea au si cred ca si ti esti de acord aici.
Da' ce ma intereseaza pe mine ca cei de la mecanica au facut forum si nu se mai discuta??? Trebuia tu sa te legi de ligi in orice propozitie, ca altfel nu se poate. Treaba lor ce fac fiecare. Si la faza cu notele, din cate am citit, era doar o propunere. Nu-ti inteleg reactia...
Si inca ceva. Daca vrei sa stii, si eu stau in camin si suntem 5 in camera. Nu zic ca e bine, dar nici rau nu e. Cine vrea mai bine, invata si sta in camin de 2. Mi se pare corect. Tie nu?

Mitza_003 spunea...

Eu le-am propus sa faca un forum. Ce-i cu atatea grupuri de yahoo. In fine, fiecare parte cu dezavantajele ei. :))

Mitza_003 spunea...

In fine, lumea abia vorbeste pe grup, daramite pe un forum unde asa numitii lideri ai ligii sunt tot cu nasul pe sus. Adica wtf??? Ce, aia-s cu 2 perechi de c0ae??