miercuri, 6 ianuarie 2010

Intalnire cu Domnul Rector ROBU - Episodul 2

From: Cata Augustin catttalin2004@yahoo.com
Subject: [Info_COSPol] Intalnire cu Domnul Rector


Salutare,

La intalnirea din 10 Decembrie intre Domnul Rector si noi, studentii, nu s-a apucat sa se discute intreaga lista de probleme, atingandu-se destul de putine probleme legate de complex.

Tot atunci s-a stabilit de comun acord cu Domnul Rector sa mai facem o intalnire imediat dupa vacanta, sa finalizam discutiile.

Astazi am stabilit ca intalnirea cu Domnul Rector sa fie joi (07.01.2010) , in saptamana 13, incepand cu ora 19:00. (Cei care nu puteti ajunge la 19:00 fix din cauza laboratoarelor / proiectelor puteti ajunge ulterior.)

Intalnirea va avea loc in cadrul Facultatii de Hidrotehnica, in Amfiteatrul Pompiliu Nicolau (Amfiteatrul PN), la parter. Facultatea se afla pe strada George Enescu, nr. 1A.

Sunt incurajati sa participe un numar cat mai mare de studenti, si sa se sustina probleme curente, pentru a fi rezolvate intr-un timp scurt.


Avem si un raspuns care a starnit reactii; poate pentru ca adevarul doare.

From: Eu nustiuce13@yahoo.com
Subject: Re: [Info_COSPol] Intalnire cu Domnul Rector
To: Info_COSPol@ yahoogroups. com


Sper sa aveti inspiratia sa nu mai inventati niste teme aiurea pe care sa le impuneti in discutie. Lasati intalnirea libera...si lasati studentii sa isi puna intrebarile pe care le vor nu dictate de liniile directoare impuse de voi.

Nu uitati ca e INTALNIREA LUI ROBU CU STUDENTII... a se accentua STUDENTII nu 3 omenashi care se aduna in fata unei table pe care scriu ceva de dragul de a fi scris. Ati observat ca daca va chinuiti putin puteti transforma orice idee cat o fi ea de buna intr'o tampenie nefolositoare.

Totusi, avand in vedere ca s'au epuizat teme gen "nu'mi merge frigideru" sau "mi-am pierdut caii de la bicicleta" sau "ce sa fac daca nu imi sta bine parul dimineata".. .poate de data asta o sa se discute si probleme gen "De ce trebuie sa platesc cablu TV daca eu nu am nici un TV in camera si mai ales de ce taxa asta pentru cablu nu e inclusa in chiria lunara pe care o platesc la camin?"

Sau inca una...de ce in unele camere se sta 3 insi cu aprobare in loc de 5? De ce ligilor le este frica sa ceara oglinzile caminelor si sa le confrunte cu listele primite de la facultati (via rectorat) FARA AROBARI? Sau poate ca nu le este frica....doar ca nu au nici un interes sa faca asta. Sau de ce nu se renunta definitiv la mizeria aprobarilor de la cazari prin care se rezolva toate pilele rectoratului?

Mai vreti? De ce UPT sta cu mainile in san in timp ce complexul se transforma intr'un ghetou? Ati observat ultima paritie din fata de la Tequilla? Numa; ieri era o simpla rulota in care se vindea saorma...acuma e o incinta in toata regula inchisa in termopan.

Banuiesc ca nu mai e nici o surpriza pentru nimeni aparitia din fata caminului 22. Daca nu ati vazut'o...ati simtit'o la nas cand ati trecut pe acolo. Toti se fac ca nu vad...toti dau vina unii pe altii. Chiar asa lipsit de orice influenta e Robu incat nu e in stare sa faca ceva cu astea? La ce s'a mai bagat in politica? Numai sa isi mai adauge un titlu pe langa cele 100 pe care le avea deja?

Cum naiba de s'a mobilizat toata lumea cand a venit vorba de cablu TV si sa se schimbe providerul? Pac pac in cateva saptamani era si contractu semnat si banii stransi de la studenti. Pentru Internet...pace si liniste de ani de zile chiar daca toti striga ca nu e OK. Pentru internet nu se pot strange bani de la studenti...probabil pentru ca nu are inca nimeni nici un interes financiar... pentru cablu TV pe care il folosesc maxim jumate din studenti...s' au gasit resurse.

Ia ca imi mai vine una...Care e logica pentru care peste tot la facilitatile UPT gen Baza 1, Baza 2, etc ... au prioritate profesorii? Care e faza? Adica UPT = facultate de stat = finantata de stat pentru STUDENTI. Din cate stiu eu profesorii sunt platiti sa fie profesori la UPT...studentii nu sunt platiti ci sunt platitori. Pai atunci cand se face o chestie din banii studentilor. ..care e logica de bun simt dupa care tot profesorii sunt cei care au intaietate? Daca ma duc sa joc un tenis...vine un prof si ma da afara de pe teren...ca deh...el e prof. Sa fie sanatos daca e prof...imi fura destui bani din buzunar incat sa aiba sa isi inchirieze un teren nu sa vina tot ca milogu gratis la facilitatile facute din banii mei. Asta e ca si cum 10 insi contribuim cu bani sa construim o casa...si dupa ce e gata vine unu dintre muncitorii platiti sa lucreze la casa si ne da pe noi afara ca deh...el a muncit la casa aia.

Va plangeti de calitatea invatamantului din UPT? Pai ia sa faceti o lista cu articolele de specialitate si tratatele scoase in ultimul an...sau ani...de profesori de la UPT in frunte cu Robu. Nu vrajeli traduse de studenti si publicate de profi...chestii copiate din toate partile...aia e lucru usor. Au facut deja unii lista asta...si bate vantu in dreptul profilor de pe aici. Cu asta se cam incheie orice discutie despre cat de tare e UPT.

Mai aveti nevoie de teme de discutie, dragilor din ligile studentesti? Va mai dau...da' nu cred ca va ajunge tabla aia sa le scrieti pe toate. Si in plus nu sunt foarte comode pentru domnul rector...adica cel caruia va inchinati cu totii. Repetati'va in gand de 1000 de ori pe zi ca sunteti LIGI ALE STUDENTILOR. ..nu ligi ale rectoratului UPT. Da, stiu ca profitul vine cand te ai bine cu cei de la rectorat...clar. ..studentii nu va pot da n-1 in camin sau garsoniera in G'uri si nici nu va pot angaja undeva intr'un loc caldutz. Dar macar decideti'va ale cui interese le reprezentati si faceti'o pe fatza.

Ah era sa uit...nici prin comandamentele taberelor nu va trimit studentii... alea tot voi le'ati negociat pentru binele vostru...ca deh...daca se poate profita cu ceva de pe spatele studentilor de ce sa nu se profite. Ati inventat din gatu mainii o chestie prin care cei din ligile studentesti sa mearga in tabere gratis chiar daca nu au nici un merit. Va pricepeti asa la chestii care sa va avantajeze.. .mai greu cand vine vorba de avantaje pentru studenti. Si sper sa nu se vina iara cu textu obosit cu reducerile de transport ca sunt chestii universal valabile in toata europa...sau poate voi ati fost cei care au negociat pentru toti studentii din lume. Nu m'ar mira sa aveti in somn inchipuiri de genu' asta. Cred ca voi ati fost si cei care ati negociat ziua de 24 de ore si saptamana de 7 zile...asta tot pentru binele studentilor.


***Probabil studentii prezenti in numar foarte mare la precedenta intalnire nu vor mai participa de aceasta data, dezamagiti fiind de ceea ce s-a intamplat acolo. Va fi interesant cati se vor arata interesati de intalnirea de gradul Zero de aceasta data.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Tot respectul,te sustin

Anonim spunea...

tu centrezi , tu dai cu capul ?

Anonim spunea...

daca are vreun personaj din liga sa expuna macar o problema precizata de tine eu sunt boier moflea

Ka spunea...

Esti un nesimtit ordinar.
Iti este familiar conceptul de "cherry picking"?

Vezi ca ti-a scapat ceva din mail.. ultima parte.. cred ca a fost adusa in atentie si pe info_cospol:

"Daca aveti o problema de semnalat va rog sa o trimiteti la adresa cospoltm@yahoo.com pentru a o include pe lista centralizata cu probleme atasata mailului. De asemenea am atasat si concluziile discutiilor de la intalnirea din 10 decembrie."

Asta e ultima propozitie din mailul trimis de Cata Augustin, si, incredibil, este o propozitie care s-a pierdut "in mod miraculos" cand ai publicat scrisoarea la tine pe blog.

RUSINE! RUSINE! RUSINE!

Asa ca, pentru anonimul nr. 3, daca nu se expune nici o problema va fi cel mai probabil din vina lui, nu pentru ca personajele din liga au o problema cu problemele.

tot Yo spunea...

Stii care e problema: da ok sunt tarani aia care sparg, rup tot ce prind in cale, dar mai mare este problema atunci cand tu il vezi pe taranul ala ca sparge o usa, un geam, etc si nu spui nimic. Cum crezi ca s-ar rezolvat treaba asta?! Stii cum ii, tu il vezi , ala il vede si nimeni nu spune nimic..

un student spunea...

Eu daca vad pe cineva ca sparge o usa/un geam (mai ales de la camera mea, dar nu numai) mai intai dau dupa aia pun intrebari... Stiu ca exista si oameni fara posibilitatea fizica de a face asa ceva (natura nu i-o facut pe toti de 1.90+ si 95+ kile) dar mai toti pe care ii cunosc ar anunta pe cineva cat mai apropiat sau chiar politia la faze de astea.

"tot Yo" daca tu esti las nu presupune ca toti suntem la fel.

Mitza_003 spunea...

epic fail!