joi, 21 ianuarie 2010

Epistola de la Robu catre Supusi

Pentru ca a inceput un an nou si pentru ca se aud ici colo semne tot mai insistente de nemultumire, Domnul Rector Nicolae Robu simte nevoia de a-si struni supusii cu un mesaj proactiv. Dar sa nu mai lungim introducerea si sa ii dam cuvantul celui care ii place atat de mult sa il aiba:

Stimati colegi,

In ultima vreme, am facut cateva vizite "incognito" (vorba vine, in cazul meu, dar intelegeti ce-am vrut sa spun) prin mai toate facultatile UPT. De asemenea, am avut doua intalniri (una in decembrie si una in ianuarie) cu reprezentantii studentilor, dar deschise oricaror si oricator studenti interesati sa participe la discutii.

Ce am constatat:
1. O DELASARE CVASI-GENERALA in ceea ce priveste grija pentru spatiile de invatamant si imprejurimi. In majoritatea salilor de curs exista nereguli evident deja vechi, de genul: defectiuni ale inchizatorilor usilor sau geamurilor, jaluzelelor, sistemului de prindere al cablurilor videoproiectoarelor, bancilor, cuierelor, intrerupatoarelor si prizelor (unele dintre acestea atarna sau lipsesc!), corpurilor de iluminat (unele fac zgomot, altele "clipesc"), podiumurilor, catedre lor, scaunelor, grupurilor sanitare, etc. Curtile nu sunt suficient de curate, de bine intretinute.

2. O lipsa de preocupare alarmanta pentru corectitudinea desfasurarii examenelor. Se copiaza la scara uriasa, mai ales cu tehnologia wireless -dar nu numai!-, si o parte dintre noi nu intreprinde nimic pt. a descuraja acest fenomen; ba dimpotriva, le da studentilor de inteles ca nu prea e interesata de ce fac ei. Exista si suspiciuni de luare de mita! Regret enorm ca trebuie sa vorbesc despre asa ceva, stiind bine ca dv., in pseudo-totalitate -dar, se pare, spre tristetea si indignarea acestei pseudo-totalitati, nu in totalitate!-, sunteti corecti. Regret enorm si vreau sa reiterez intransigenta totala in fata unui lucru atat de negativ!

[...]

Stimati colegi,

Mi-ar placea enorm sa nu fiu nevoit sa va transmit mesaje atat de prozaice si sunt convins ca si dv. Din pacate, pentru mai binele universitatii, ma vad nevoit sa procedez astfel. Intr-un mesaj viitor, voi aborda, de asemenea pe ton critic, problema activitatii stiintifice din universitate, pe ambele ei coordonate -cea publicistica, respectiv cea financiara.

Cu deosebita stima,

Prof.univ.dr.ing. Nicolae ROBU
RECTORUL UPT


***Incredibil! Sunt probleme in UPT, fapt recunoscut chiar de Rectorul universitatii, dar nu si de ligile studentesti. E de ajuns sa citim cateva comentarii de la activistii din ligi de pe acest blog ca sa vedem cu cata multumire privesc ei ceea ce se intampla in UPT. Acum ca Seful zice ca nu e bine, poate o sa aiba si ei un minim curaj sa admita asta.

Asteptam cu nerabdare urmatorul mesaj in care speram sa se atinga si problema spagilor din Rectorat date la cazari, eliminarii aprobarilor pe diverse motive inventate care au la baza doar pilele, recunoasterea faptului ca in cazul schimbarii provider-ului de cablu TV din Complex s-a procedat intr-un mod ilegal (studentii fiind, practic, inselati), explicatii privind achizitionarea pentru Complex de PC-uri normale pe post de servere ale caminelor, dar in acelasi timp instalarea la Baza 2 a unui server ultra-performant pentru ca portarul de acolo sa se poata juca Solitaire in liniste.

Poate nu ar fi o idee rea pentru Domnul Robu sa isi faca si un Blog prin care sa comunice direct atat cu angajatii UPT, cat si cu studentii. Ce spuneti, Domnule Robu? In cazul in care va lansati in Blogosfera, facem un link exchange?

33 de comentarii:

Xtreme spunea...

Personal am avut ocazia sa-l cunosc pe domnul Robu, este un om onest, face ce si cum poate, insa trebuie sa intelegem un lucru: NU ARE CU CINE!!!
Fara suparare, studentii ar trebuii sa fie de partea lui si nu impotriva!

Anonim spunea...

Da, asa e, insa la nivel organizational s-a creat un buffer intre conducerea Universitatii si studenti. Acel buffer numit ligi, a ajuns din pacate sa distorsioneze comunicarea din ambele sensuri, atat cea de la conducere catre studenti, cat si invers.

Anonim spunea...

PLM

Anonim spunea...

De la un fost student: Dragi colegi si viitori ingineri absolventi de UPT care nu-l cunoasteti pe Robu sau il cunoasteti prea putin. Acest om este un politician in adevaratul sens al cuvantului - zice una si face alta, nu-l intereseaza de voi toti, tot ceea ce-l intereseaza este sa va ia banii. Nu conteaza ca UPT a ramas in urma cu ceea ce se preda in cadrul ei. In alte universitati se invata chestiuni actuale. etc... oricum nu conteaza; bagati la cap: IL INTERESEAZA SA VA IA BANII si atat in rest nu o sa primiti nimic.Iar cu faptul ca se copiaza nu o sa faca nimic pentru ca el stie ca daca innaspreste regulile si vine cu scule de bruiat nu ii mai vin studenti, stie si el ca Poli Timisoara e undeva destul de jos cotata ca universitate si na .. neavand studenti nu o sa mai aiba multi bani de luat de la sclavi. Deci stati linistiti NU este strategic sa sperie studentii pt ca ii pleaca. ;) Bafta in sesiune!
In viziunea mea Robu este cel mai parsiv om pe care l-am cunoscut in cadrul UPT. apropo... cand s-a marit taxa pe a 3-a prezentare a venit la curs cu niste foi pe care era proiectul de lege semnat-stampilat si i-a pus pe prostovani sa faca prezenta pe verso cu nume si semnatura ca sunt doar niste foi neinsemnate. Trageti voi concluziile, si asta e nimic. Nu va lasati inselati, nimic nu este facut sau spus fara un scop ;)

Anonim spunea...

Tu ala de la 23:24 (21 ianuarie 2010) esti cel mai mare cretin care scrie pe acest blog. Daca tu i-ai fost student lui Robu (eu nu cred ca unul cu creierul tau a putut intra la AC) in mod sigur n-ai promovat la el care este nu corect ci ultracorect si-ti arata oricand lucrarea sa te lamuresti cu nota daca ai dubii, chiar te incurajeaza sa ceri lamuriri cand ai dubii.

Cine a cumparat primul in tara aparate impotriva copiatului cu wireless, nu Robu? Unde e UPT jos boule cand an de an a fost cea mai bine cotata universitate dintre cele tehnice sau cu facultati tehnice din Romania de cand e Robu rector si pt. asta a primit zeci de miliarde in plus in fiecare an, nu mai stiu suma exacta dar Robu a spus-o de cateva ori la televizor?

Vorbind de politica dezvalui ca esti unul care faci politica si din cum vorbesti e clar ca apartii unui partid care nu-l iubeste pe Robu (care-o fi ala oare?). Du-te domle de-aici ca esti penibil. Eu am o matusa care i-a fost studenta lui Robu si il idolatrizeaza, am doi veri ingineri care i-au fost studenti si tot asa si eu si colegii mei avem cele mai bune pareri despre el. E chiar super si nu degeaba are succes si in politica.

Anonim spunea...

Deci ... ori esti naiv, ori tu nu sti nimic din ce se intampla pe lumea asta. Ia afla cine a pus termopanele prin complex. Esti atat de mic incat nici nu-ti dai seama. Te rog sa nu te iei de pregatirea mea, am luat AC-urile din prima prezentare cu note peste 8. Si este adevarat ca a trebuit sa invat singur pentru angajari chestiuni care nu o sa se invete nici peste 5 ani in faimosul tau UPT. Ia cauta pe net sa vezi pe ce loc e UPT. Iti zic eu, e pe locu 6. Deci te rog frumos sa nu mai vorbesti ca Mircea Geoana care se stie cum este poreclit .... O seara buna ;)

Anonim spunea...

Vreau sa citesc tot mesajul, unde il pot accesa?

Anonim spunea...

Un lucru e clar, si il confirm dupa 7 ani de UPT:
-multe specializari din upt au devenit neatractive: stiinta materialelor la mecanica, ingineria industriala ( ca nu ii mai zice TCM parca), chimia industriala, chiar si EE. Ca sa nu piarda clienti unii au scazut stafeta, dar cel mai grav altii lasa sa se copieze in mod intentionat! Acest lucru este vaabil la nivel national nu doar la UPT. Invatamantul romanesc ce era considerat performant acum 20 de ani a ajuns la ghena de gunoi, fiind unul de duzina. Am avut colegi ce nu stiau sa rezolve o ecuatie de gradul 1 si luau bursa, doar pentru ca se copia cu HF intr-o veselie.

Cu siguranta exista si profesori care citesc acest blog. Lor le dau sfatul sa elimine vechea metoda de examinare ce presupune reproducerea unor capitole, enumerarea clasificarilor, samd. cu un sistem de notare bazat pe examen oral cu subiect tras la sorti unde sa existe un dialog, explicatii, acesta sa fie urmat de un examen scris ce presupune "citirea printre randuri". In felul acesta se vede cine a inteles, pe cine il duce mintea, se descurajeaza toceala... Comoditatea este insa cucoana mare si multi profesori prefera sa evite un astfel de sistem care sa le dea mult de lucru...
Voi ce ziceti?

Anonim spunea...

Mai omule chiar nu intelegi ca UPT este pe locul I intre universitatile tehnice si care au facultati tehnice ca doar n-o s-o comparam cu Medicina, Agronomia sau Artele ca doar se compara mere cu mere, pere cu pere etc. Si nu stiu despre ce topuri vorbesti tu dar eu vorbesc despre cel facut de Minister prin nu stiu ce consiliu al sau care da banii universitatilor si cred ca asta-i important nu ce face cine stie cine, ca in Romania toata lumea se pricepe la fotbal, la agricultura si mai nou ierarhizarea universitatilor.
Eu l-am auzit pe Robu la TV si am vazut clasamentul pe ecran: Poli Timisoara era cea mai tare si primea bani multi in plus, ce dracu-i asa greu de priceput?

Anonim spunea...

Nu te strofoca, singurul care nu intelege e Dorin sub diferite nume.
Daca nici UPT nu e scoala buna in Romania atunci nu e nici una! Nu poate fi scoala proasta una care da absolventi buni si va intreb eu: cine a dat inginerii care lucreaza in toate firmele straine? Germania? Nu. UPT? Da, da, da! Ar veni aceste firme aici daca n-ar gasi ingineri buni? Nu.

Anonim spunea...

Ce va mai luati voi de Dorin, cel ce a avut curajul sa posteze cu numele adevarat, lasilor.

Trepadusii din ligi, dracu sa va ia de mizerii umane ce sunteti!

Da, UPT scoate mai nou numai rebuturi, daca multi erau copiatori profesionisti si cand am terminat eu, acum majoritatea sunt, 95%-99% din ei. Pana si Minea a lasat stafeta mult ca deh..daca e prea dejtept si dur cu studentii o sa aibe promovabilitate mica, iar la materiile optionale n-or sa mai vina deloc doritori. Asadar i s-ar desfinta materiile ;-).

Asa ca vai de noi, se duce pana si UPT pe apa sambetei ;) si asta pentru a are un rector, cel mai bun manager din galaxie ;-).

Anonim spunea...

ba prostilor care lingeti in cur, daca cinvea ajjunge la NASA nu se datoreaza politehnicii. daca x absolvent 1900 toamna ajunge director la NASA e din "vina" ca e destept nu ca e absolvent UPT. Cum am mai zis statutul de absolvent upt =ceapa degerata, asta o spun ca absolvent.

apropo pe dorin nu-l cunosc personal, dar ii stiu multi colegi, care de altfel il lauda pentru ca e meserias in domeniul lui, asa ca viitorii bugetari la upt sa taca

adrian spunea...

UPT e mai buna decat decat majoritatea universitatilor de 'balet' din Timisoara (sau Romania), dar nu cred ca cu ele vrem sa ne comparam. degeaba esti cel mai tare printre cei slabi, nu e un lucru cu care sa te lauzi.

eu il stiu pe dorin (si nu sunt schizofrenic), si chiar e meserias in domeniul lui (dupa cum zice si cel dinaintea mea) si cred ca il stiti si voi, cei de la ETc (pt ca majoritatea aveti proiecte facute de el).
se pare ca e ceva foarte rar si greu de acceptat ca cineva ca dorin sa me... au puncte de vedere care nu coincid cu cele ale unora si altora.

daca unul vine si iti zice ceva, nu-l lua in seama, poate nu stie ce zice.
daca vin 2 si iti zic acelasi lucru, nu-i iei in seama, ca doar nu stiu ce zic.
atunci cand vin mai multi si iti spun acelasi lucru (se plang)...nu crezi ca ar trebui sa te gandesti mai bine la acel ceva?

iar cat despre anonimul din 23 ianuarie 2010, 00:14, UPT nu mai e ceea ce a fost, firmele straine vin in RO pt ca aici e mana de lucru ieftina. am dreptate sau nu?

Anonim spunea...

Adrian ai dreptate, firmele straine platesc un inginer aici cu banii care ar plati un lacatus mecanic acolo. Ele nu au venit ca sa imi dea mie sau tie de lucru, ci pentru un profit baban. In ziua de azi intre marile firme nu se poate vorbi de diferente de calitate sesizabile, problema este pretul competitiv. Deocamdata produc avantajos in Ro, dar cand vor crete cheltuielile de personal sau daca se impune vreo modernizare de cateva zeci de milioane de $/euro atunci vor prefera sa mute fabrica in India, Vietnam, Moldova, Ucraina, unde vor gasi mana de lucru ieftina si personal calificat.
Reiau ideea ca UPT nu mai este universitate de prestigiu, asta este a fost intradevar in vremurile de aur, dar acum nu este cu nimic mai buna decat celelalte.
Cu totii ati vazut cum colegi de-ai vostrii nici nu stiau sa-si scrie numele si au ajuns acum ingineri, cunosc ablsoventi de etc care nu stiu ce face o dioda, mecanici care nu au habar de un calcul elementar de rezistenta, chimisti care nu stiu ce e ala H2SO4, lista poate continua...toti acestia au luat la licenta/diploma note peste 7!.
In al doilea rand sunt prea putini profesori care predau o materie cat mai actualizata. Sa va dau un exemplu banal. Am avut de invatat anul trecut (anul 1 master)dintr-o carte editata in 2005, dar cea mai recenta data din bibliografie era din 1996, cele mai multe situandu-se in anii '60-'80. Materia era predata de un bosorg tupeist... acum e la pensie, amin!
Problema e ca profesorul cu pricina a omis intentionat orice descoperire, sau actualizare, studii recente din litereatura ce acopera o perioada de 9 ani! Cum este posibil asa ceva?

Verificati si voi daca aveti ceva asemanator, aduceti problema asta la intalnirea cu Robu.

Universitate de prestigiu? cati dintre voi aveti profesori care vin 'drojditi' la curs/seminar/laborator, cati iau spaga, chiar fie ea o sticla de whiskey?

Invatati studentii ca ligile nu au calitatea de sefii/reprezentanti ai studentilor ci mai degraba de avocati ai intereselor/drepturilor stundentilor. Ei nu ne sunt reprezentanti pentru ca nu i-am ales, statutul lor este de ONG (vedeti statutul ligilor). Adevaratii reprezentanti ai stud sunt cei care sunt numiti "sefi" de grupa/an/serie pentru ca sunt alesi, chiar de o minoritate (din pacate). Privilegiile date sefilor de ligi/alte organizatii ar trebui eliminate pentru ca munca lor se incadreaza la capitolul voluntariat!
Ca sa le evitati in viitor faceti-va un comitet de studenti "normali" alegeti-va un reprezentant cu tupeu si asa veti dovedi ca se poate.

Robu a avut grija ca multe ligi sa fie de forma! Daca acum 5-6 ani erau sefi de ligi cu tupeu care puteau sa se contreze cu rectorul sau oricine azi se observa obedienta ( ceva stil Boc) excesiva.
Va mai pot da exemple fara numar de dedesupturi si miscari ale ligilor ce pot fi catalogate chiar si santaj petrecute in urma cu cativa ani, asta o spun ca fost membru in liga...
O alta solutie la criza ligilor daca o putem numi asa ar fi inscrierea de cati mai multi oameni capabili in ligi, detronarea mascaricilor si inceperea ofensivei!
As vrea sa vad in 1-2 ani organizatii studentesti cu lideri carismatici, nesantajabili, verticali si care nu cauta avantaje.

Anonim spunea...

Noi ligile nu ne comparam cu voi complexatii ca Dorin, Mefisto, Adrian si profesorul si mai complexat ca ei care scrie tot mai intens pe-aici in ultima vreme. Toti acestia se cred genii ne-ntelese dar nu-i nimic de capul lor.
UPT e oricum o universitate ca lumea, nu cea mai tare din lume, noi nu pretindem asta dar noi cunoastem cum e in alte universitati romanesti si suntem multumiti ca avem un rector care nu se compara cu altii si care a facut din UPT cea mai moderna universitate din Romania, asta eu si multi colegi am putut-o constata cu ochii nostri.

Anonim spunea...

voi ligile de-ati vedea prostia ce va invaluie v-ati pisa pe voi de ras... dar cum sunteti prea mici, iar cei mai mari sunt fara interes sa va explice...v-ati dus pe pula cu liga voastra cu tot.
Imi permit sa o spun ca sunteti degeaba, daca se face un sondaj in randul studentilor o sa vedeti ce renume de kkt aveti. hai adio si la un praz verde!

Anonim spunea...

Eu nu sunt in nici o liga dar sunt de acord cu cele mai multe dintre parerile celor din ligi si ma enerveaza Dorin care cica e destept si face proiecte pt. colegi si are si prietena (auzi ma ce peformanta!) si e si filozof, stie care-s universitatile bune si care nu, care-s profesorii buni si care nu, e si moral si-si face universitatea unde invata in fel si chip, critica non stop ligile, il critica pe rector, nu-i multumit de cantina, de camine. Ce inseamna toate astea? Simplu: PA-RA-NO-IA!

adrian spunea...

voi ligile nu va comparati cu nimeni (apropo care e cea mai mare realizare a voastra ca liga, referire doar la anonimul din 23 ianuarie 2010, 16:02 si liga lui).

- UPT e o universitate ca lumea?
spune-mi si mie ce inseamna ca lumea, pt ca lumea zice ca e slaba...sau cel putin nu mai e ceea ce a fost (asta o zice cineva care chiar merge la scoala)

- tu si multi colegi ati constatat cu ochii vostri ca UPT cea mai moderna universitate din Romania?
noi nu cred cred ca vorbim despre aceeasi universitate (avem cea mai moderna gresie din Romania - suntem tari ;))

-de ce crezi ca toti din 'liga' sunt de acord cu lucrurile despre care vorbesti, nu generaliza, nu toata lumea de acolo se prezinta: 'ma numesc x...si sunt din liga'.

daca vrei sa vorbesti cu mine sau cu oricare altul de aici care a postat comentariu, tot ce trebuie sa faci e sa ii vizitezi profilul si sa vezi la ce adresa il poti contacta (nu o sa gasesti acolo anonim - doar ca trebuie sa te uiti). asta ca sa vorbesti cu persoane care au fost prin liga si mai demult ;)

Anonim spunea...

Mai penibil mai esti tu ce zici ca te cheama Adrian. Evident esti tot Dorin. Tu vorbesti de anonimat? Ia dati mai intai aici numele, prenumele, facultatea, anul, poza pt. verificare si atunci fa morala altora. Esti chiar tampit si unul ca tine ne acuza pe noi si scoala noastra. Tu pari fiu de profesor ratat din Politehnica ofticos pe tot ce s-a facut in scoala. Uita, eu ma simt bine cu gresia asta moderna cum spui tu, dar si cu laboratoarele super si cu bazinul de inot si cu baza 1 unde alerg cu placere. Tu cu ce te simti bine? Poate cu ceva medicamente antidepresive?

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
adrian spunea...

pt anonimul care vorbeste de anonimat - esti tare :)), te rog citeste tot comentariul, si cand ajungi la final mai citeste odata ca sa fi sigur ca ai inteles.

bafta la lins gresia asta moderna daca tot iti place asa de mult, si sugerez sa nu dormi in laboratoare pentru ca nu e sanatos - parerea mea :D.

ca tot vorbea mai inainte cineva de paranoia, vezi ca te ajuns draga anonimule (23 ianuarie 2010, 17:50).

daca vrei sa vorbesti cu mine, citeste mai sus, si afli cum dai de mine (citeste cu atentie, ca iar primesc mail ca ai cautat pe altcineva, nu de alta dar g != y :P )

Anonim spunea...

Zicea li[n]gaul "ca avem un rector care nu se compara cu altii si care a facut din UPT cea mai moderna universitate din Romania, asta eu si multi colegi am putut-o constata cu ochii nostri."

Da bah, rectorul vostru nu se compara cu altii, pentru ca e cel mai pervers, si parsiv dintre toti.

Politehnica, cea mai moderna Universitate din Romania? :-)) Vai de capul tau plin de cacat.

Omule, iti multumesc ca existi, ca asa stiu si eu cat de jos pot sa ajunga oamenii si cat de sus suntem noi astia, oamenii normali.

PS1: Nu sunt dorin
PS2: Nu sunt adrian
PS3: Nu sunt paranoic
PS4: Nu sunt fiu de profesor ratat
PS5: Te bag in p***a matii, uite asa de placere.

...
PSx: Nu sunt inregimentat politic.

PSx+1: Te bag iara in ****!

cretu' spunea...

Ash fii vrut sa postez ceva dar mi-ar fii luat mult prea mult...scriu romane mai rapid!

ash vrea sa-i spun celui cu "noi ligile " esti un lake flaushat!

eu am terminat facultatea,,,deci nu ma mai stresez asa tare cu "sistemul"

iar voi ceilalti decat sa va agitati pe bloguri cu off ce face unu si altu puneti mana si invatati sa faceti ceva in facultatea asta! terminati si habar nu aveti sa profesati!

Dorin spunea...

Incepand cu anonimul din 23 ianuarie 2010, ora 00:14, observ ca majoritatea comentariilor sunt cu si despre mine... oameni buni (pro si contra mea), nu-s subiectul articolului (dupa cum i-am spus si anonimului din 23 ianuarie 2010, 16:51, care comenteaza la mai multe articole la fel, ca papagalu'). Daca vreti un articol despre mine (cu tot cu "numele, prenumele, facultatea, anul, poza pt. verificare") trimite-ti un mail la autorul blogului poate va asculta si scrie unu'... sau puteti sa imi scrieti mie pe mailul din profilul de Blogger.

Cel mai bine zic eu, mai ales pt cei care nu au nimic de zis la obiectul articolului, urmati sfatul lui Cretu':
"decat sa va agitati pe bloguri [...] puneti mana si invatati sa faceti ceva in facultatea asta! terminati si habar nu aveti sa profesati!".

Azi maine o sa vad CV-uri prin ligi cu realizari de genu':
"coordonator team-building Herculane",
"organizator excursie Busteni",
"atacat Dorin pe blog"
si mai stiu eu ce altceva.

Anonim spunea...

Eu sunt Anonimul 21 ianuarie 2010, 23:24 care v-a pus funduletzul pe jar la toti ce pupati fese in stanga in in dreapta, nu pot sa va dau numele meu pentru ca este prea sonor la Robu in birou si pe la decanate.
In primul rand la ce s-a mai discutat pe-aici cat nu am luat pulsul blogului vreau sa mentionez ca am terminat Poli, sunt inginer. Si vreau sa stie si cei ce nu stiu, POLITEHNICA ESTE DIN CE IN CE MAI SLABA si are nevoie de acel lucru mirific care se numeste promovabilitate pentru care se prostitueaza atat studentii dar mai ales profesorii si conducerea UPT. Deci ca si calitate la nivel macro Poli se duce in jos, si trebuie sa zic asta din punct de vedere al criteriilor mondiale nu nationale, pt ca in tara asta calitatea invatamantului e din ce in ce mai proasta.
NU SUNT DORIN :) ca vad ca va tot luati de saracul baiat, va respect pe toti, dar nu pt sa stau sa nu zic nimic cand sunt unii atat de lingai.
Sursa mea a clasamentelor este site-ul oficial unde se uita si domnul Dragomir si incearca sa urce Poli TM in clasament si aceasta este:
http://www.ad-astra.ro/universitati/universities_domains.php?topic_id=IQ&year_indexed=2006
Apoi puteti sa va mai uitati si aici, iar acestea sunt date oficiale care arata un rahatzel pe care lingaii il acopera cu preshul:
http://www.ad-astra.ro/universitati/universities.php
Acest clasament nu s-a schimbat, iar daca voi credeti ce zice Robu nu aveti decat, este un politician, si cine nu stie ce inseamna un politician este problema lui - va trebui sa traiasca asa, nimeni nu ii va schimba parerea pt ca e bine sa avem si sclavi.
Poli nu te invata sa ajungi mare inginer, iti arata doar cum ai putea ajunge asa, TU faci toata magia, daca vrei, si nu uita, acum iti dau cel mai tare secret: Mintea ta este cel mai mare dusman! Daca nu castigi lupta cu propriul tau subconstient nu o sa poti ajunge mai mult decat un sclav pentru altii. Si cu asta sper ca am terminat subiectul, cum relata unul mai la inceput ... se pare ca sunt unii cu care nu poti discuta, sunt efectiv orbi. Ramaneti asa, aduceti urale zeilor si munciti pt ei, macar de v-ar plati! Bafta in sesiune. I'm out!

Anonim spunea...

Da..., da..., da..., Dorin este cauza tuturor problemelor in UPT...

Bine ca ca am descoperit-o la timp...
:))

Anonim spunea...

Iar vorbesti singur profule "revoltat". Ad Astra e ONG nu Ministerul iar Robu ne vorbeste despre locul I ocupat de UPT in clasamentul Ministerului care da acei bani in plus celor mai buni. Nu da nimeni doi bani pe baza clasamentelor unui ONG, si tu si eu putem face clasamentele noastre dupa criteriile noastre. Ce dracu-i greu? Eu cand am auzit prima data explicatiile lui Robu privind aceste clasamente facute de ziare, firme, ONG-uri si ca nu exista nici un clasament unic pe plan international si ca trebuie comparate universitatile pe domenii nu la gramada am inteles si nu ma dau geniu. Acum ma imi dau seama de-un lucru si ma trec fiori, s-ar putea sa va am profesor domnule si-atunci vai de mine, dar nu ca mi-e teama ca ma dibuiti si ma picati ci ca am asa prof. Va salut fara respect!

Anonim spunea...

Cat de paranoic sa fii sa crezi ca vb cu un profesor? Eu zic sa iti verifici toate telefoanele din casa, poate te asculta CIA-ul.

Anonim spunea...

Dragomir este membru Astra, hai sa-ti zic un secret la care nu ai tu acces, datele ministerului coincid cu ceea ce vezi pe Astra. Dar Robu poate sa spuna ce vrea ca sunt destui care sa-l creada pe cuvant. UPT este o scoala buna, dar nu cea mai buna din tara asta si va trebui sa te multumesti cu atat. Ca sa devina o scoala performanta trebuie schimbat de sus in jos tot sistemul care a imbatranit si si-a pierdut tinta, sau a ramas in urma cu evenimentele, sau ... sunt implicati politic si nu se mai concentreaza pe ceea ce trebuie sa faca cu adevarat. Cand intra la ore sau la examen sa nu produca stres studentului - sa produca un mediu de buna-stare prin care studentul sa fie atras de ceea ce se prezinta acolo. Dar ce stii tu despre pedagogie? Un profesor bun stie sa-si impuna respect la ore, stie sa se faca ascultat cu placere si nu forteaza studentii sa invete mecanic sau de frica, ca nu o sa-si ia examenul(cand exista frica de picarea examenului inseamna ca profesorul acela nu a stiut sa-si faca studentii sa invete de placere), iar cei mai multi de aceasta frica recurg la copiat. Un student trebuie sa plece in camin sau acasa cu cel putin 60% din curs/laborator intelese, iar daca ar mai depune un minim de efort in sesiune ar trebui sa-i fie garantat 5-ul... bine si el sa vrea asta, altfel ce cautati la facultate - este optionala, dc nu vreti sa invatati ceva mergeti in Italia sau Spania sau faceti orice altceva. Nu va mai agitati degeaba, puteti cel mult sa va dati cu parerea daca nu sunteti implicati cat de cat direct in actul de invatamant in univ. in care invatati.

Anonim spunea...

Dorin si Mefisto, inteleg ca suntem colegi de faculta la ETC, as vrea sa va cunosc personal ca eu fac si a doua facultate -psihologie si mi-ati fi buni pt. un referat despre frustrari si frustrati, inadaptare sociala si inadaptati. Cu voi sunt sigur ca as putea purta discutii interesante ca pareti inteligenti nu ca aia la care m-a trimis profu', niste tampiti.

Dorin spunea...

Cum sa nu, eu vin... spune unde si cand. O sa te si inregistrez sa te asculti ca sa poti sa iti scrii referatu'.

Cred ca era mai simplu pentru tine daca faceai referatu' in fata oglinzii, dar atunci probabil nu puteai fi sigur de tine asa ca ai nevoie de o parere obiectiva.

Apropo, de ce faci a 2-a facultate? Ti-ai dat seama ca o sa iesi/ai iesit un inginer de cocos? Dar cum e posibil asa ceva cand esti membru de Liga? Sau vrei sa ai si tu la CV "atacat Dorin" da' in persoana, nu numa' pe blog.

Am mai spus-o, sunt de acord cu o discutie fata in fata, dar va rog nu faceti pe desteptii. Vreti sa vorbiti cu mine? Va roade uriozitatea sa stiti cine sunt si cum arat? Spuneti-mi pe mail in particular, nu bagati dume de astea de copii tampiti.

horia spunea...

Una din marile probleme e lipsa de initiativa (ca sa nu zic coaie) a unor studenti care semnaleaza o problema, asa, la general, si cand sunt intrebati efectiv cine este, ei "se trag pe cur" :))

Dorin spunea...

Horia, problema mai mare e cand se semnaleaza o problema la general sau in detaliu si ti se raspunde ca esti "psihopat", "bolnav psihic", "cocos" sau mai stiu eu ce si ca problema nu exista. Fara sa se cerceteze mai in detaliu. Daca ma duc la politie sa depun o plangere ma astept sa se faca o ancheta (de orice fel) indiferent cat de stupida e plangerea... nu sa fiu facut in toate felurile si trimis acasa. La acelasi lucru ma astept si de la scoala.