marți, 8 iulie 2008

Camine Deschise In Perioada Verii

Caminele deschise in perioada Vacantei de Vara sunt: C8 si C14, tariful fiind de 180 RON/Luna. Scuzam cacofonia "pe perioada" facuta de autorul (autoarea) afisului, probabil savura un "pe-pe-ne" galben.


***Dupa lungi intarzieri si amanari, stim in sfarsit care va fi situatia pentru vara. Luand in considerare salariul pe care il castiga un student angajat, putem spune ca tariful de cazare este cam marisor in conditiile date.
Dar ce putem face? Sa scoatem banii din buzunar pentru ca mereu e cineva interesat de ei.

58 de comentarii:

Anonim spunea...

Tu esti vreodata multumit de ceva? Daca nu era nici un camin deschis, era mai bine?

Anonim spunea...

Sunt cei din Ligi multumiti de toate si in locul nostru. Pentru a echilibra lucrurile (si a le apropia de realitate) noi trebuie sa exprimam nemultumirile noastre si ale majoritatii studentilor.

daimon spunea...

în afară că "pe perioada" nu e cacofonie ..

cu 180 ron nu prea faci rost de o chirie în oraş, nici în garsonierele micuţe. aşa e, nu-i exact un preţ cu care să te mândreşti, dar zic eu că e încă acceptabil :-)

Anonim spunea...

Nu intelegi omule... Ai dreptate sa te eiei de multe chestii. Dar tu exagerezi... Pretyu la cartofi, corcoduse, acum asta... Daca si astea sunt motive serioase. Daca culegeau aia corcoduse sub geamu meu, ieseam la ei. Cumva o rezolvam, nu stateam ca prostu si ma plangeam sa vina altii sa ma scarpine.

Anonim spunea...

daimon-e probabil tu crezi ca o cacofonie este doar atunci cand alaturi "ca cand". nu e vina ta ci a sistemului care te-a educat :-)
orice asociere sau repetare de sunete cum este si pepe-ul asta se constituie intr-o cacofonie.

Anonim spunea...

180 Roni e mult, degeaba spuneti ca nu e mult. Pai un calcul si vedem ca pe camera se plateste 100 de e, iau in oras preturile sunt de la 120 in sus, deci cam tot aia e. La 150 de camere/camin (am pus aprox)poate sunt si mai multe, in 3 luni se fac 45000 de euro * 2 camine rezulta 90000 Euroi. oare ce o sa se faca cu banii? Ca conditii IOC

Anonim spunea...

Mai, dar voi chiar nu mai aveti nici o limita in penibilul in care va scaldati. Pai cate universitati stiti voi sa asigure cazare in timpul verii pt. studentii lor? Si inca atatea locuri! Iar modul in care puneti problema in privinta pretului ma face sa cred ca n-aveti nici o legatura cu complexul. Pai pretul asta este exact cel platit si in timpul scolii de studentii care nu beneficiaza de subventie, pt. ca atat reprezinta costurile. Cine ati vrea sa plateasca pt. voi? Va obliga cineva sa stati in camin? Doar suntem in economia de piata, alegeti oferta cea mai buna calitate-pret!

Iar ca penibilul sa fie si mai mare, un alt destept se intreaba "ce o sa se faca cu banii". Ce crezi, omule, ca daca ar fi cazarea studentilor profitabila, n-ar lasa si alte universitati caminele deschise? Vai de capul vostru!

daimon spunea...

@anonim2 (adica al doilea dupa mine, ca un nickname nu v-ati pune ..) :

1. cacofonia e in vorbire. nu exista in scris.
2. cand exista, este o alaturare deranjanta, nu orice alaturare. de aceea, pe-pe-le de care vorbim, este foarte discutabil.
3, last but not least : parerile despre educatia mea, tine-le pentru tine, in conditiile in care nu ma cunosti.

revenind la preţuri.
o garsonieră la periferie face 150 de euro, cu posibilitatea să se scumpească din toamnă. 50 de euro in camin, care macar e oleaca mai central, chiar nu mi se pare mult.

Anonim spunea...

Inapoi in clasa a V-a.

Cacofonia, o asociaţie supărătoare, dezagreabilă, dizgraţioasă de sunete, INDIFERENT care, şi nu neapărat ca-ca. E adevarat că aceasta din urmă e cea mai frecvent şi cea mai direct agasantă. Dar, repet, nu e singura cacofonie. Într-o propoziţie cum ar fi, să zicem: "Adesea la sedinţă toţi taţii tac", finalul ţă- toţi- taţii- tac, prin sonoritatea sacadată şi ţăcănitoare, adică ridicolă, e o cacofonie perfectă! La fel, într-o propoziţie de genul "Mama mea m-a mascat", această succesiune de "ma"-uri, care seamănă cu o bîlbîială, este tot o cacofonie indiscutabilă. Asemenea cacofonii, ca şi cele banale, "clasice", (le-am cules din mass-media) de tipul "o statistică care", "crede dl.Raveica Că", "a făcut CA COlectivizarea", "să definească calitatea", "procedează ca Călinescu", "să pornească cînd" ş.a.m.d,, toate astea trebuie evitate MAI ALES pentru că ele alterează receptarea enunţului, prin aceea că fac lumea să zîmbească şi deci deturnează atenţia. Cea mai bună soluţie e să intercalăm un cuvînt adecvat: "o statistică RECENTĂ care", "procedează ca G. Călinescu sau în MANIERA lui Călinescu", "să pornească ATUNCI cînd" etc. Subterfugii aplicate "în disperare de cauză" în cursul vorbirii sunt cel de genul "că VIRGULĂ capacitatea" sau cel de genul "el, ca ŞI coleg". O soluţie MAI bună e aceea de a schimba unul din cuvinte, de a găsi altă construcţie sau o intercalare: nu vom spune: afirm că cartea, ci afirm că volumul; nu ca şi coleg, ci în calitate de coleg etc. Dacă nu se poate, nu schimbăm: cineva mi-a semnalat o denumire medicală: "stenoză aortică calcificată"; întrucît în limbajul strict ştiinţific contează preponderent precizia şi nu eufonia, rămîne aşa cum e, merge-n acelaşi compartiment cu Ion Luca Caragiale şi biserica catolică.

Anonim spunea...

Auzi ba, ultimul dintre anonimi 09 iulie 2008 01:23, tu ori esti robu ori esti din vreo liga. Cand vine vorba de discursuri de genul asta nu va deosebiti mult, vorbiti toti aceeasi limba.
O camera de camin e 100 EURO? De atatia bani e nevoie sa se acopere cheltuielile? Ca stau saracii doi studenti in ea care in majoritatea timpului sunt la serviciu. Se ofera macar room-service de banii astia?

Anonim spunea...

Sunt trei tipuri de cacofonii in limba romana. Niste exemple vor fi edificatoare:
1. cacofonia mica: doamna a vazut ca catelul s-a speriat de pisica.
2. cacofonia mijlocie: zidarul a vazut ca catul este mai jos decat a fost proiectat.
3. cacofonia mare: copilul a vazut ca calaul a retezat capul osanditului.

Anonim spunea...

Oh my god, se pare ca astia de prin li[n]gi nu prea posteaza pe propriile bLog-uri, ori forum-uri, insa posteaza aici, anonimi :-)) (Tzarani prosti!)

Scriti bah acolo la autor: "Andrei Craciun", "Valcea Mihaly", "Catana", ca voi sunteti persoane publice, reprezentati studentii. (Cel putin cand mergeti la rectorat si cereti tot felul de privilegii in numele studentilor, ca altfel faceti revolta [nu ca ar fi in stare, ca sunt incapabili de ceva concret]).

Li[n]gile se fac de tot cacatu', iar Conducerea Politehnicii de asemenea, spoiti putintel de ramatori.

Blog-ul asta are succes.
:))

PS:
Mergem la lac, sau la latrat tot cacofonii sunt :-)), insa cum se schimba limba romana odata cu trecerea guvernelor si parlamentelor nu m-ar surprinde vreo schimbare de limba :-)).

Anonim spunea...

@domnul ce a postat la 09 iulie 2008 01:23...ala din Li(n)ga

se pare ca voi deveniti din ce in ce mai penibili atunci cand comparati invatamantul cu economia de piata. de'aia a ajuns sistemul de invatamant acolo unde e...adica la pamant. s'a facut din el o afacere, in care, pe moment, toate suna bine dar pe termen lung rezultatele sunt dezastruase.

dar voi nu vedeti asta. voi vedeti doar firmele mari care vin in TM pentru ca exista "Robu&Team"...da, cultul personalitatii ii zice si stiti de unde vine. dar las ca e bine ca PULI da la toti camin si stam 6 in camera...pe "vremuri" 3 oameni munceau, 5 stateau la barfa/pupau in cur sefi/etc. si toti luau acelasi salar. sa va mai aud ca urlati ca studentii rup si sparg, in conditiile in care sistemul vostru da la toata lumea (media nu e un criteriu...in PULI se dau note si pe scris frumos/curatat profesorul la fund/fustita scurta si decolteu larg/hendsfri/etc.).

si de ce naiba tot comparati cu alte universitati din tara? e problema lor daca le merge rau si ei nu fac nimic in legatura cu asta. noi avem tot dreptul sa speram la mai bine.

apropo, noi stundetii am incheiat un contract cu Politehnica. intr'un contract partile se obliga reciproc la ceva, deci fiecare parte are drepturi si obligatii. noua ni se da in cap in fiecare zi cu obligatiile...dar noi nu ne stim drepturile. vreau sa stiu si eu de ce anumite parti din contract se schimba de la an la an fara acordul uneia din parti.

cum dracu puteti sta cu mainile'n san si sa acceptati faptul ca la cantina efectiv nu iti permiti sa mananci. voi nu v'ati saturat sa mancati doar rahatul lu' uboR, kebab'uri, shaorme, sau uscaturi de la frigider?

oricum va felicit (pe cei din Li(n)gi) pentru inversunarea si daruinta cu care aparati un sistem putred si corupt. niciodata nu am auzit pe unul din voi sa urle in gura mare la "Robu&Team": "Dom'le, nu e bine asa!!!". nu va ofticati fratilor, dar sunteti departe de ce ar trebui sa fiti!

nici blog'ul asta nu e perfect, dar daca nu era asta oare cati dintre stundeti ar fi stiut cu ce se mai ocupa si "reprezentantii" nostri!?

Anonim spunea...

mos craciune daca o ziceai ca o gluma era cea mai buna din cate am auzit. grav e ca tu ai zis-o serios :))
si in lumea asta pe semne ca sunt 3 tipuri de prostie si toate se gasesc adunate in ligi :))

Anonim spunea...

Cand veti avea voi audienta la studenti pe care o au ligile, atunci sa vorbiti! Voi ati avea o sansa sa va afirmati doar pe OTV (de fapt si acest blog este un soi de OTV sau chiar mai rau). Daca aveti atatea nemultumiri, de ce nu mergeti intr-o audienta la Robu sa-i prezentati "sugestiile" voastre "de interes pt. studenti"?

Anonim spunea...

Pun si eu o intrebare: de ce nu reuseste sa se impuna la Liga studentul Moruz de la ETC ?

Anonim spunea...

Vorbiti tampenii unii dintre voi. Este adevarat ca este un pret cam derizoriu dar este acceptabil.

In legatura cu ce a zis cineva mai devreme in legatura cu strigatu in fata lui Robu&Team.
Ligile nu au obligatia de a se bate in piept si sa strige "aia nu e bine"
La fel de bine o putem face si noi ca studenti. Sa ne aparam singur drepturile decat sa-i judecam pe altii ca nu ni le reprezinta. Nu suntem multumiti de activitatea "reprezentatilor" nostri ? Atunci sa-i dam jos si sa ne punem noi reprezentati.

Sunteti multi cu gura mare , dar nici unul dintre voi nu face nimic. Eu mi-am rezolvat singur unele probleme si fara sa cer ajutorul vreunei ligi.
Si daca va zice cineva ca vezi doamne daca esti de la Liga te priveste Robu&Team cum alti ochi si te ia mai in serios decat daca esti doar un simplu student care isi apara drepturile si vrea dreptate , lamuriri si rezolvari , inseamna ca nu a incercat niciodata sa faca ceva singur pentru el.


"Nu mai asteptati sa va pice para in gura , urcati-va voi in copac dupa ea"

Anonim spunea...

@domnu' Li(n)ga(u) 09 iulie 2008 12:58:

pai voi va laudati mari reprezentanti ai studentilor...sau nu imi aduc eu bine aminte zicala: "De 18 ani luptam pentru DREPTURILE si INTERESELE STUDENTILOR"

@Independent: nu esti singurul care si'a rezolvat problemele singur. cred ca multi au optat pentru asta...dar atunci la ce mai exista ligi? nu exista alte moduri in care sa putem cheltui banii primiti de la bugetul statului?

Anonim spunea...

Si daca ar exista de ce nu o faceti ?
Decat sa stati sa va plangeti de ce nu luati atitudine ?
Daca nu un student pentru toti macar fiecare pentru el.
Incercati sa va urmati si voi interesele proprii/personale cum o faci altii.
Ligile nu ne-au fost bagate pe gat , nu suntem obligati sa le dam crezare, nu suntem obligati sa le ascultam.

Anonim spunea...

Ce bani de la bugetul statului, DEZINFORMATORULE ?

Anonim spunea...

Si eu mi-am rezolvat problemele in audienta la Robu si stiu destui colegi care au facut-o. Ce dracu tot trancaniti aici si derutati lumea lasand a se-ntelege ca studentii ar avea nevoie de ligi pt. a discuta cu Robu ? Zau ca sunteti sonati.

Anonim spunea...

Ala cu Moruz... Vezi ca il cheama MORUT ! Si eu l-as vrea sef la liga, cu asta n-ar scoate-o sefii la capat cu una cu doua!

Anonim spunea...

Da mai "Stef", astea sunt costurile. Da de ce nu te duci tu in alta parte mai ieftin, in loc sa tot comentezi? Iti spun eu ca noi senatorii avem acces la toate documentele contabile si asa stau lucrurile. Daca vrei sa te lamuresti (de fapt, eu ma indoiesc ca pe tine te-ar interesa realitatea) cauta-ne si cu proxima ocazie iti aratam cum stau lucrurile!

Anonim spunea...

@domnu' Li(n)ga(u) 09 iulie 2008 14:03:

ligile traiesc doar din banii membrilor cotizanti?

Anonim spunea...

anonimului senator 09 iulie 2008 14:32

Studentii senatori sunt alesi de catre reprezentantii anilor dintr-o universitate, reprezentanti de an care sunt alesi de catre nimeni. Asadar, de unde si-a castigat un oarecare student calitatea de a cerceta documente contabile si mai mult de a da verdicte cum ca "acestea sunt costurile"? Daca pe voi va indoctrineaza Conducerea UPT ca frunzele din copaci sunt albastre, ajungeti si voi sa jurati ca asa sunt.

Treaba studentilor reprezentanti nu este sa umble in acte contabile, pentru ca nu au habar de asa ceva si pe langa faptul ca isi pierd timpul sunt si penibili. Ceea ce ar trebui sa faca un student reprezentant ar fi sa sustina interesele studentilor, nu sa argumenteze in fata studentilor orice prostie vine din partea Conducerii UPT. Nu vi se pare ca sunteti niste papagali care spun mai departe ceea ce li se spune sa zica?

E inadmisibil ca indiferent despre ce este vorba, "reprezentantii" nostrii se gasesc mereu de orice alta parte, numai de partea studentilor nu. Nu vi se pare putin anormal acest lucru? Ori nu va intelegeti menirea, ori nu va intereseaza care e menirea voastra si daca tot ati ajuns intr-o pozitie mai vizibila, atunci incercati sa si profitati de ea in interes propriu.

***Din cateva comentarii de aici intelegem ca multa lume nu vede rostul Ligilor, pentru ca problemele se pot rezolva si pe cont propriu. Dar ganditi-va ca multe probleme le avem tocmai din cauza Ligilor.

Anonim spunea...

Pentru cei care nu stiu, DA ligile traiesc din cotizatiile membrilor! Nu se primeste nici un ban de la facultate, Robu etc. Singurele lucruri puse la dispozitie de UPT sunt sediul, mese, scaune, rafturi si eventual calculatoare. Pentru sediu, nu pentru luat acasa sau uz personal.

Anonim spunea...

hai toti cei din ligi care scrieti pe aici sa dezvaluiti cat e cotizatia la liga voastra. suma concreta pe care o dati fiecare. imi vine greu sa cred ca exista o astfel de cotizatie si ca o plateste vreunul dintre voi. pentru studentul senator care imi spune sa il caut: unde sa te caut senatoare? pe google?

Anonim spunea...

Cotizatia tine de fiecare liga in parte. Exemplul concret pe care il stiu eu e de 5 RON pe luna si crede-ma ca se plateste.

Anonim spunea...

Pt. "stef":
Poti cauta orice student senator (probabilitatea sa ma gasesti pe mine e 1/18), tot aia-i, ca noi oricum lucram in echipa, la nivelul Comisiei pt. probleme studentesti a Senatului.

Anonim spunea...

Nu te mai mira ca reactionam impotriva ta, "complextm", si a partizanilor tai. O facem de fapt impotriva neadevarului. Noi n-avem motive sa aparam conducerea UPT si probabil nici ea nu are nevoie de apararea noastra dar aceasta conducere a facut si face enorm pt. studenti, trebuie sa fii tampit sa nu vezi, in timp ce voi vreti doar sa va bagati cumva in seama. Ce tot vorbiti atata ca "noi studentii" bla-bla-bla? Voi sunteti o minoritate total nesemnificativa! Putem spune "noi studentii" noi si cei multi care au aratat ca au incredere in noi!

Anonim spunea...

nenea anonimu' de la liga, da' daca noi suntem o minoritate nesemnificativa atunci mata de ce postezi aici ? :))

Da' putina minte mai ai...
Defapt voi toti de la liga aveti cam putina minte :-)

Anonim spunea...

aoleu...parlamentarilor. cred ca tot complexul va stie, pe cei 18, pe nume si adresa.

asa vorbesti despre cat a facut conducerea UPT pentru studenti de parca studentii nu ar fi principala lor responsabilitate...un lucru extraordinar era sa fi facut niste masini, calculatoare sau haine.

ti se pare normal sa faca pentru studenti o cantina cu mancare la fel de scumpa ca la orice fast food/restaurant din complex, sa stai 6 in camera de 4 si sa platesti tot ATAT pe luna, cand ai probleme cu cate un administrator emancipat sa ti se vorbeasca de legi nescrise si a doua zi sa te trezesti cu al 6-lea om in camera, complexul sa fie inchiriat arabilor, iar o mana de stundenti sa creada ca tot complexul le sta la picioare si le face statuie, etc etc?!?!

pentru ei sunt lucruri normale...pentru mine nu.

conducerea UPT face lucruri extraordinare pentru studenti doar daca se pot lauda cu acel lucru si dupa ce s'au laudat cu el uita de el. vezi reteaua si serverele din complex...a trecut un an scolar plin de promisiuni din partea conducerii si uite ca nu s'a facut mai nimic. in tot acest an scolar si voi ati demonstrat ca sunteti niste marionete puse acolo si nu ati facut nimic concret pentru asta.

Anonim spunea...

cica nu are nevoie conducerea upt de aparare. bai da cine o fi conducerea upt asta? or fi si ei ceva zei pe acolo care ne fac atata bine noua amaratilor de studenti, care nici macar nu apreciem imensa bunatate a acestei conduceri. sunteti plini de rahat si de rahaturi astia din ligi.

Anonim spunea...

Felicitari pt. limbajul de mahala. Sunteti tari, intr-adevar. Vom transmite conducerii sa va cumpere "masini, calculatoare sau haine", cum vrea unul dintre voi. Bravo, ma!

Anonim spunea...

eu nu vad niciunde cuvantul "cumpara" in acel post.

Anonim spunea...

Nu mi-i se pare normal sa nu fie caminele (toate) deschise peste vara, decat daca se efectueaza lucrari in ele.

Locatarii, in mod normal studenti, platesc chiria in timpul anului si ar putea sa o faca si pe timpul verii. Pretul e mai mult decat dublu pe timpul verii si asta mi se pare o aberatie si mai mare... in plus eu sincer nu cred ca o sa incapa toti studentii in 2 camine de 2 persoane/camera.

Si ca tot vine vorba de camine deschise vara, de ce incep cazarile in ele de miercuri? Luni si marti sunt zile pt "smenuri" la SS (Serviciul Social)? sau daca faceau de saptamana asta cand inca ii sesiune si unii studenti nu incep lucrul inca? pentru ca, la programul alocat pt studenti la SS nu cred ca o sa ajunga cineva pe acolo intr-o zi lucratoare de saptamana viitoare. E aberant modul in care studentii sunt tratati de persoanele fara scoala, sau cu scoala indoielnica de la SS.

Anonim spunea...

Zici tu:
"a trecut un an scolar plin de promisiuni din partea conducerii si uite ca nu s'a facut mai nimic"
Zic eu:
Ba tocmai ca s-a facut tot ce s-a promis. Legislatia pt. achizitii intarzie rezolvarea problemelor dar spre supararea ta (pt. ca nu cred ca te bucuri cand se face ceva bun) licitatia pt. serverele dedicate complexului a avut deja loc. Si specialistii spun ca sunt excelente (bineinteles ca tu si ceilalti ca tine veti spune rapid ca albul e negru).
Concluzie: inca o reusita a ligilor si senatorilor care am sesizat conducerea ca Internetul din complex trebuie up-grade-uit.
Contributia voastra: ZERO (sau minus)

Anonim spunea...

Complextm tot uita ca promisiunile legate de reteaua si internetul din complex erau strans legate de misteriosul numar 2009! Nu s-a promis nimic pe anul acesta scolar legat de asta. Si nu s-a facut nimic. S-a promis ca in 2009 vor fi toate puse la punct. Pana atunci mai e.

Anonim spunea...

Daca a pregati si EFECTUA licitatia cu tot ce pretinde legea (inclusiv a pune la bataie banii) e nimic, atunci nu s-a facut nimic.

Anonim spunea...

E pacat ca cei din ligi si din cate vedem si unii dintre studentii senatori odata ajunsi in sferele inalte ale conducerii UPT se trepaneaza complet.

Facem apel la cei mentionati mai sus sa isi revina macar in al 12-lea ceas si sa isi aminteasca modul cum au ajuns unde au ajuns si mai ales MOTIVELE pentru care sunt in pozitiile respective.

Chiar daca i-am rugat pe cei care nu reusesc sa inteleaga nimic din ceea ce scriem aici sa nu mai citeasca acest Blog, se pare ca inca exista comentarii care demonstreaza ca universul si prostia sunt infinite.

Achizitiile respective de calculatoare (de care am vorbit aici) sunt bune pentru imagine. Da bine in fata unor necunoscatori sa spui ca ai dotat institutia cu sute de calculatoare ultraperformante. Schimbarea serverelor din Complex va aduce o imbunatatire a retelei de 1% si nu o spunem noi ci persoane avizate. De ce? Pentru ca problemele sunt in alta parte si nicidecum la servere: mediaconvertere, switchuri, etc.

Asadar, Complexului nu foloseste la nimic faptul ca se investesc sume imense in putere de calcul si in schimb se cumpara cele mai ieftine media convertere si switchuri. Habar nu aveti ce vorbiti, luati cuvantul Conducerii UPT ca lege si asta va transforma in niste sclavi fara valoare.

Anonim spunea...

Bai, nu ti-e clar o data ca in afara de cele 1300 calculatoare supertari pt. scoala s-a facut deja o alta licitatie pt. internetul din complex (servere etc.), ca prima etapa in up-date-uirea ceruta de noi? Fii tu nemultumit pe mai departe ca doar din asta traiesti, din nemultumiri.

Anonim spunea...

pai mah...infrastructura penibila din camine cui o lasati? o sa se faca toata asa cum s'a facut in C8? in fiecare seara ne adunam 10 oameni sa dam gauri in pereti si sa intindem cabluri?

Anonim spunea...

ba asta mie imi suna a vrajeala. numa' nu stiu cand la o intalnire a dracu cu robu se batea cu pumnii in piept ca nimeni nu stie ca el ce e mai bine pentru internetul din complex, ca s-au pornit deja licitatii pentru echipamente si ca o sa revina si complexului cateva calculatoare din alea performante pe post de servere.
acum vrei sa zici ca gata s-a schimbat schimbarea si totul e luat de la zero? ba voi ori mintiti ca niste nesimtiti, ori conducerea lu poli minte. cum dracu ma sa zici ca se face o alta licitatie cand robu cu gura lui a zis ca era in curs achizitia de scule pentru complex acum cateva luni. ce s-a intamplat cu alea? s-a anulat licitatia? le-au dat echipamentele inapoi? niste aberatii vorbiti astia din ligi de parca sunteti avocatii UPT. jenant!

Anonim spunea...

Tu anonimule de la 11 iulie 2008 14:00 esti incoerent. La cat pari de prost nu ma mir ca n-ai inteles nimic. Iti mai spun o data si gata: la sedinta, Robu ne-a vorbit despre o licitatie mare aflata pe rol atunci, spunand ca prin ea se vor achizitiona 1000 calculatoare f. tari. Cand noi i-am spus ca internetul din complex ar necesita si el o imbunatatire, Robu a spus ca nu mai are bani pt. lucruri scumpe si ca tot ce se poate face in 2008 este sa se schimbe serverele din complex cu calculatoare din cele 1000, iar restul lucrurilor de facut sa ramana pt. 2009. Intre timp, s-au achizitionat 1300 calculatoare HP (deci Robu nu s-a tinut nici de data asta de cuvant, ci in loc de 1000 calculatoare a achizitionat 1300 !) si s-a organizat o a doua licitatie, speciala pt. complex. Prin ea s-au luat servere IBM, switchuri CISCO si mediaconvertere, toate super ca lumea dupa cum spun toti cei ce le au cu chestiile astea (nu stiu daca pt. tine IBM, CISCO, HP inseamna ceva).
IN CONCLUZIE, din nou ai iesit ridicol tu si toti fraierii impreuna cu care combati pe blogul asta paralel cu realitatea.

Anonim spunea...

Normal ca astia fi ligi sunt avocatii UPT, respectiv ai lu' Robu si altii de pe acolo, ca doar sunt recompensati:
-camere de camin in camine de 2, sau garsoniere
-note mai mari pentru ca sunt in ligi si profii nu se incurca cu trepadusii care merg si toarna vrute si nevrute la rectorat - verzi si uscate, adevarate si multe false; iar apoi rectoratul sa le dea dreptate si sa mature pe jos cu oricine.
- promovari la examene (Cazul unuia din li[n]ga de la mecanica, care nu a fost in stare sa-si ia examenu la ceva materie si in cele din urma, in extensia extensiei a dat cu comisii si comisii examenu' doar ca sa-l ia. (stiti voi care de la li[n]ga de la mecanica)
- facilitarea accesului preferential la studii de master, sau doctorat; local sau in strainatate; indiferent de performantele scolare din facultate.
- angajarea intr-un post caldut la Politehnica
- multe, multe altele.

Anonim spunea...

In cazul in care nu te-ai uitat si tu esti anonim din 11.07.2008... cat despre ce stii tu despre switchurile, serverele IBM, calculatoarele HP sau switchurile CISCO, cred ca cunostiintele tale se rezuma la numele firmei producatoare. Pe studentii din Complex nu ii intereseaza ce s-o cumparat si ce s-o licitat si cine le produce .. ii intereseaza sa mearga DECENT reteaua si conexiunea la Internet. nu-i normal sa iau de pe retea sau Intranet un fisier mai lent decat daca m-as duce cu sticku' la persoana de la care iau/scoala.

Daca se cumpara ceva nu inseamna ca se si foloseste. Exemplu: masini de spalat noi in C9, noi spalam tot pe alea vechi (cel putin la etajul I)

In plus exista si problema cablurilor care in multe camine sunt mufate cel mult prost si a administrarii (eu personal am incercat un semestru sa dau de un administrator de retea pt Complex sau macar pt caminu 9... am cedat, nu am gasit penimeni, nu stie nimeni) Atat rectoratul cat si persoanele de la etajul 5 corpul B (adica locatia serverului prin care Complexul si UPT are acces la Internet) spun ca nu ii treaba mea sa stiu cine imi administreaza mie conexiunea si la cine ma adresez cand se intampla ceva (daca UPC sau RDS ziceau asa ceva ramaneau fara clienti).

Mai mult ca sa aflu unde este serverul am folosit www.dnsstuff.com...sa nu credeti ca va spune cineva ceva de interes. Suntem tinuti in ceata de conducerea Universitatii, a facultatilor, a caminelor si de Ligi (care Ligi unele nu stiu nici ele nimic).

Lumea ne vrea prosti si se chinuie din rasputeri sa ne tina asa. Conducerea ne vrea la nivelul lor (deci prosti) sau mai rau (prosti + creduli + fraieri). Cine se trezeste corect pierde cine se trezeste destept zboara, "JMecherii" (vorba unui coleg - cu JM mare) raman si din partea mea sa se manance intre ei si sa ne lase in pace.

Anonim spunea...

Ne exprimam scarba fata de unele dezinformari pe care anumite personaje din ligi le fac in aceste comentarii. E incredibil cat de jos poate sa coboare fiinta umana. Incepeti sa fiti o rusine nu numai pentru studenti ci pentru ceea ce inseamna o persoana rationala.

Numarul calculatoarelor pentru care s-a facut licitatia a fost de la bun inceput de 1.300 (1.100 + 200). Gasiti extrase din caietul de sarcini al licitatiei chiar in unul din articolele de pe acest blog:
http://complextm.blogspot.com/2008/04/vom-fi-in-top-la-capitolul-putere-de.html

Refuzam sa credem ca un om in totalitatea capacitatilor mentale poate sa afirme ca s-au promis 1.000 de calculatoare dar ca prin minune s-au transformat in 1.300.

S-a vorbit despre o intalnire cu Robu (16 aprilie 2008) la care s-a vorbit despre reteaua din complex si achizitiile pentru ea. Mai multi studenti prezenti la acea intalnire ne-au relatat acelasi lucru: Robu a inchis gura tuturor spunand cu un ton ridicat ca nici un student nu poate stii ce e bine pentru reteaua din complex si achizitiile sunt in derulare (dand chiar un telefon in sensul asta pentru a se asigura ca demersurile au inceput). Termenul promis a fost de 1 LUNA, repetam O LUNA.
Mai multe informatii gasiti aici:
http://complextm.blogspot.com/2008/04/ce-s-dezbatut-miercuri-la-intalnirea-cu.html

Asadar, reluam rugamintea facuta celor din ligi sa nu mai scrie aici pentru ca nu fac decat sa se discrediteze si sa ne demonstreze ca sunt cu mult mai murdari decat ne-am fi putut imagina. Este de inteles greseala facuta o data, insa persistenta in greseala nu poate avea nici o scuza.

Anonim spunea...

Dupa cum zicea Seneca: "Errare humanum est sed perseverare diabolicum"

Scuzati daca am gresit scrierea dar latina nu e punctul meu forte :).

Rezulta din deductie logica: cei care dezinformeaza = diavoli :))

Serios acuma ... subiectul despre achizitii e destul de clar... sa trecem la subiectul "fapte". Mai mult cine zice "nici un student nu poate stii ce e bine pentru reteaua din complex" e un dobitoc. Din cate stiu exista mai multe sectii care au profil "retele de calculatoare" (sectii, materii etc)... asa de rau sa fi ajuns Poli incat conducerea ei sa recunoasca ca e incapabila sa isi pregateasca studentii in doemniul in care studiaza?

Anonim spunea...

Bai "complextm & acolytes", evident ca trecerea de la 1000 calculatoare (atatea se intentiona initial sa se cumpere !) la 1300 s-a facut cu ocazia intocmirii caietului de sarcini, altfel nici nu se putea, legea nepermitand sa te hotarasti pe parcurs ce si cat cumperi, nu-i asta la mintea cocosului? Important e ca s-a vorbit de 1000 calculatoare (iar voi spuneati initial ca asta e o noua vrajeala, apoi ca vor fi niste jeguri de la firme de apartament si alte ineptii) si s-au cumparat 1300, plus scule super tari pt. complex. ASTA E REALITATEA!

Anonim spunea...

Fac propunerea sa se poata sta in camin in timpul verii si fara prezentarea contractului de munca, dar in regim hotelier (evident, nu cu tarife de Conti).

Anonim spunea...

Vreau si eu sa stiu: de fapt chiar s-au cumparat 1300 calculatoare si daca da sunt ele asa cum s-a vorbit de tari sau pana la urma totul a fost o vrajeala, cum au sustinut complextm si ai lui.

Anonim spunea...

nimeni nu a sustinut ca treaba cu calculatoarele e vrajeala. eu unul am contestat felul in care a fost alcatuit caietul de sarcini astfel incat licitatia sa fie directionata spre anumiti producatri/integratori/distribuitori.

plus ca pe acel caiet sunt si urme de om care nu prea a stiut ce sa scrie acolo.

Anonim spunea...

Pt. ca am avut ocazia sa verific licitatia, va spun sigur ca cele 1300 calculatoare au fost deja cumparate. Cat despre afirmatia "a fost alcatuit caietul de sarcini astfel incat licitatia sa fie directionata spre anumiti producatri /integratori/ distribuitori" ce se poate spune decat ca e una din multele tampenii debitate pe acest blog de aceleasi 2-3 persoane dezinformatori de meserie? Pai ce directionare e aia cand intra in competitie o gramada de firme toate vanzand doar calculatoare de marca (DELL, HP, SIEMENS-FUJITSU, IBM-LENOVO, ASUS) -deci toate la fel de bune- si castiga cel mai ieftin (HP)? Pe aici s-a afirmat ca asa-i facut caietul de sarcini incat sa castige firme de apartament. Apoi ca monitoarele cerute ar fi niste jeguri etc. Las-o balta omule "anonim 14 iulie 2008 10:05" ca din nou esti penibil, cu ata mai penibil cu cat mai si faci pe desteptu.

Anonim spunea...

Citat din mesajele lui "moscraciun" adresate lui "complextm":

"Un blog monopolizat de ideile tale paranoice si de atacurile tale personale nu mai este un blog reprezentativ pentru complex. Faptul ca este total subiectiv il face un blog al tau, nu al nostru, al tuturor studentilor din complex, asa ca ti-as sugera sa ii schimbi numele pentru ca nu ai dreptul de a te folosi de imaginea complexului studentesc timisoara pentru a-ti dovedi talentele tale de mare detectiv."

Anonim spunea...

@domnu' din 15 iulie 2008 23:34:

ma bucur ca stii sa jignesti in stanga si in dreapta. eu chiar ma bucur ca au fost doar firme mari si nu s'a intamplat ca'n anii trecuti. cineva din liga, bineinteles, imi zicea ca anumiti profi insistau ca licitatiile sa fie directionate spre anumite firme. asta poti vedea si tu daca tragi o privire prin Poli.

iti recomand sa te mai uiti odata pe caietul de sarcini sa vezi ca sunt si cerinte penibile!!!

Anonim spunea...

degeaba sa lauda Poli ca perioada de amortizare a acelor calculatoare o sa fie de 5 ani, cand in Legea Mijloacelor Fixe scrie clar: Calculatoare 2-4 ani.

Anonim spunea...

Mai omule, pe tine nu te-ajuta capul nici macar sa faci diferenta intre garantie si perioada de amortizare? Garantia e de 5 ani, ceea ce inseamna ca orice defectiune aparuta timp de 5 ani se inlatura gratis. Perioada de amortizare arata dupa cat timp un produs poate fi casat daca nu mai e nevoie de el (daca inca e bun, evident ca el se foloseste in continuare).

Anonim spunea...

pacat ca cei de pe blog au sters postul celui din liga care zicea CLAR ca perioada de amortizare va fi 5 ani. asta ca sa vada lumea cine nu stie face diferenta intre perioada de amortizare si perioada de garantie.

PS: te mai rog o data sa lasi jignirile deoparte.