luni, 31 august 2009

EURO < 26 Versiunea 2009


Sau alta ocazie pentru Ligile din Timisoara sa isi dovedeasca mizeria.


De ce?

" In 23 iulie 2009 a fost incheiat un nou acord de parteneriat intre Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si Asociatia Euro26.
Noul acord continua parteneriatul lansat in 2005, sub sloganul „Tanarul Euro 26 – acces la cultura” si are drept scop stimularea accesului la cultura al tinerilor, prin acordarea unor reduceri semnificative (75% discount) la tarifele de acces in institutiile culturale aflate in subordinea M.C.C.P.N.
Parteneriatul are ca scop stimularea interesului tinerilor pentru fenomenul cultural, precum si promovarea cunoasterii, in randul tinerilor din intreaga Europa, a obiectivelor de patrimoniu romanesti si, in acelasi timp, a culturii europene.
De asemenea, Ministerul Culturii Cultelor si Patrimoniului National si Asociatia Euro26 „Ziua 26” – zi destinata promovarii dreptului fundamental de acces la cultura si a prezentului parteneriat.
Data de 26 a fiecarei luni va fi „Ziua 26”. In aceasta zi, posesorii de carduri „Euro 26” vor beneficia de acces gratuit in muzee, teatre si opera. " [SURSA: euro26.ro]

Atentie mare la formularea din comunicatul oficial: In aceasta zi, posesorii de carduri „Euro 26” vor beneficia de acces gratuit in muzee, teatre si opera.

Iata si adaugirea ciudata cu care Mihai Catana (Presedintele Ligii de la Mecanica) propaga acest comunicat catre studentii din Timisoara:
"Acces gratuit pentru:
26 de tineri cu legitimaţii EURO 26 în fiecare zi de 26 din lună, atunci când aceasta nu cade într-o zi când instituţia este închisă pentru public
26 de tineri cu legitimaţii EURO 26 în ziua lucrătoare imediat următoare zilei de 26 a lunii, dacă aceasta cade într-o zi când instituţia este închisă pentru public" [SURSA: e-mail]


***Intrebarea fireasca este: De ce DOAR 26 de tineri? Daca in comunicatul oficial nu exista nici un fel de mentionare a vreunei limitari, de ce in UPT Mihai Catana isi inchipuie ca are puterea de a impune astfel de limite?
Probabil ca viseaza ca si in cazul accesului gratuit in locatii culturale sa isi dea importanta Ligile si sa căpuşeze si acest drept al studentilor asa cum fac in multe alte cazuri.
Cine o sa decida CARE SUNT ACEI 26 DE FERICITI CARE O SA PROFITE DE OCAZIE? Cumva Ligile Studentesti?

16 comentarii:

phantasma spunea...

si ma intreb acum...oare acei"26 de tineri" care beneficiaza de acest serviciu gratuit vor fi nevoiti sa mearga in grup sau o sa-i intampine cineva cu o lista la fiecare intrare si o sa-i bifeze si-o sa-i numere pe pe cum ajung?

Anonim spunea...

interesa-ti-va mai bine inainte sa comentanti. daca ati fi consultat siteul oficial euro26, ati fi stiut ca se specifica ca doar 26 de posesori de legitimatii au acces gratuit. iar vb numai ca sa vb.

Dorin spunea...

Anonimule din 01 septembrie 2009 08:42: esti prost.

http://www.euro26.ro/e26/2009/07/ziua-26-pentru-tinerii-din-romania/

fost student scapat de pescutii din lingi spunea...

baieti...nu mai fiti rai...poate pe unii nu ii duce capul si nu inteleg prea bine limba romana....acest catarama o fi greu de cap sau poate s-o fi gandit sa faca la imprimanta bilete pentru doritori si tricouri:"sunt un bou...l-am votat pe mihai catarama, idolul meu"

Dorin spunea...

Cand ma uit mai atent imi dau seama ca anonimul din 01 septembrie 2009 08:42 nu e chiar asa de prost, dar ca intotdeauna nu stie sa isi sustina ideea cu argumente si dovezi (chiar daca exista)... pe lista cu institutiile in dreptul fiecarei institutii este scris ca doar 26 de studenti au gratuitate... insa am convingerea ca este alegerea institutiei nu regula a campaniei (altfel ma gandesc ca ar fi pusa pe prima pagina)

http://www.euro26.ro/e26/wp-content/uploads/2009/07/anexa-1-corectata-final.doc

complexTM spunea...

Este adevarat, nu Catana a inventat "Regula celor 26", insa intrebarile raman:

1. Cine va decide care sunt cei 26 de fericiti castigatori? Se vor "ocupa" Ligile de facut liste?

2. Pana la urma de ce limita de 26 de studenti? Era frica cuiva ca nu cumva tinerii sa ia cu asalt asezamintele culturale? Probabil prea multa cultura ar strica. Studentii ar incepe sa gandeasca si nu s-ar mai lasa reprezentati de tot felul de gunoaie.

3. Daca in ziua de 26 a lunii la poarta teatrului sunt 30 de studenti, care vor fi cei 4 care se vor intoarce acasa?

4. Cum se va evita posibilitatea ca in fiecare luna aceeasi 26 de studenti sa beneficieze de gratuitate?

Dorin spunea...

Nu-s de acord cu plecatu' acasa... oricum ramane reducerea de 75%... in fond si la urma urmei oricum ni se da nu ni se ia... si daca reusesc "reprezentantii" sa isi asigure in fiecare luna sa aibe ei locurile gratis, sa fie sanatosi... poate se mai desteapta si ei :)

Personal cred ca va fi primul venit primul servit... (cea mai usoara metoda sa iti rezervi de fiecare data biletele gratis). Insa eu is mai curios cum se aplica reducerea: pe loc sau cu decontare?

Anonim spunea...

intrebarile si problemele logice ridicate in postu-ul "complexTM" nu pot fi rezolvate deoarece tu ceri transparenta si corectitudine....as vrea sa vad si asta sincer...multa bafta;)

Anonim spunea...

daca vreau sa ma duc sa vizitez ceva din Iasi - am voie sau nu am voie, si cum fac sa apar pe listele celor din Iasi sau alt oras sa zicem?

unde sun? cui ma adresez?

daca din gresala sunt prin Bucuresti in ziua de 26 si domnu` catana e in Timisoara si vrea si el in Bucuresti, eu ce fac ? il astept sa vina? sau ii zic: vii data viitoare, poate vii si cu lista pe care te afli si iti permite sa vizitezi ceva din alt oras decat cel in care esti acum (si anume Timisoara).

In fine, decat sa ma stresez cu cardurile pacii, mai bine ma duc si dau un ban in oricare alta zi si vizitez fara stres ce institutie de cultura vreau din orice oras vreau, nu stau dupa o amarata de zi si o alta amarata de lista.

Cultura pentru inculti e bine venita, poate asa le mai creste IQ-ul.

Anonim spunea...

Si studentii peste 26 ani mai beneficiaza de acest card ?

Mishu spunea...

Frate...aveti 2 ani??? va cacati pe voi pentru 2 lei sau 3 lei sau ceva de genul, cat mm poate sa fie un bilet la un muzeu????

Dorin spunea...

Mishu nu ne cacam pe nimeni pt 2-3 lei... prezentam penibilul situatiei.

Cati stiau ca si anul trecut era valabila reducerea aceasta de 75%? Nimeni, pt ca am fost "bine" informati de reprezentanti nostri (si de cei care se ocupa de Euro<26 pe plan national).

Cat despre ultima ta intrebare: ii normal sa o pui pt ca nu ai fost niciodata la un muzeu, opera, teatru sau ceva cultural. Cel mai aproape de cultura ai fost probabil la o "maneloteca" dupa cum te prezinti.

Mishu spunea...

Eu cred ca am vizitat de cel putin 3 ori mai multe muzee LA NIVEL NATIONAL decat oricare de aici. De opera, teatru si opereta nu mai vorbesc ca nu are rost.

Iar daca vrei review-uri de la maneloteca intreaba-ti tovarasii sau scormoneste prin amintiri. Hai pa

GxG spunea...

Salut,

De vreo 2 sapt citesc si eu acest blog...destul de interesant...
Fiind din Bucuresti, azi am fost pe la ONGFEST(http://ongfest.ro/).
Acolo au avut stand si cei de la euro<26.
Prezenta la acel stand era Andreea Floroiu unde dintre persoanele care se ocupa de trainingurile euro<26. O persoana f ok si cu vechime in euro<26.
Si m-am dus la ea si am intrebat-o exact despre aceasta problema.
Si aparent e o greseala la ei pe site. Deoarece parteneriatul este pentru 26 de tineri pe data de 26 a fiecarei luni. Mi-a spus ca dupa terminarea festialului va modifica si pe site acest lucru.

Deci, e bine sa verifici putin inainte sa dai cu piatra ;).

Si da o sa gasiti la mine pe blog ca fac parte din ANOSR, dar nu o sa comentez despre acele lucruri, o sa spun doar ca sunt si lucruri bune si lucruri rele in ANOSR. Si punctual la AG am tinut si eu cu Dorin Cotet de la LSG.

Dar credeti-ma ca ANOSR face si niste chestii misto de tot. Cum ar fi www.profitari.ro ;)

Dar daca stai si sapi si sapi mereu gasesti ceva nasol la oricine...

Dorin spunea...

Intrebare pt cei care se ocupa cu Euro<26:

Institutiilor de pe lista le-ati spus de reduceri?

Am cumparat ieri bilete la Opera si cand am intrebat daca se aplica reducerea pentru cardul Euro<26 casiera s-a uitat la mine ca la felu' 3 si mi-a zis ca reducerea pentru studenti e de 50% pe baza carnetului de student vizat la zi si atat.

Ar fi bine sa se dea sfoara-n tara (mai ales in opere, teatre si muzee) sa stie si oamenii aia sa ne faca reduceri. Pana acuma cardul Euro<26 (pentru partea culturala) e la fel de valoros ca o hartie de la aurolacu' sef din fata caminului.

Anonim spunea...

ingrozitor cat sunteti de frustrati(voi astia cu blogu)..trist..