miercuri, 5 august 2009

Sistemul Te Vrea Doctor (Dr.)

Probabil ati observat cu totii un fenomen straniu. Daca pe vremea parintilor nostri sa termini o facultate (licentiat) era un lucru mare, acum absolut toti imbecilii reusesc intr-un fel sau altul sa o termine. In anul 2009 nu mai este suficient sa fi terminat o facultate pentru ca faci parte dintr-o adunatura mult prea mare de prosti si de aceea este nevoie de mai mult.

La fel cum si dependenta de tigari incepe mai intai cu cateva pe zi, ajungand la cateva pachete pe zi, dependenta de scoala a tinut odata pana in al 5-lea an de facultate, insa acum nu mai e de ajuns. Masterul este ceva de la sine inteles, iar doctoratul devine realitate pentru tot mai multi.

De la cine te astepti mai putin auzi spunand "Da, fata, ma duc la doctorat...n-ai auzit, tu, ca-ti da bursa de cinsute de euroi?" Ce intelegem din asta? Ultima fitza pentru cei care sunt constienti ca n-au nici o sansa de a performa intr-o cariera profesionala este "datul la doctorat". Astfel, te asiguri ca ceva ani de acum incolo mai sugi niste bani pe unicul merit de a avea destul tupeu sa te crezi bun(a) de doctor.

***Este greu de inteles de unde pana unde i-a venit cuiva ideea sa ofere de pomana 500 de EURO unora a caror valoare nu face nici 5 EURO, insa cert este ca randurile "Doctorilor" in diverse stiinte (nu medicina) o sa se ingroase semnificativ.
Care este castigul in urma acestor burse motivante? Pentru sistem va fi zero; pentru beneficiarii burselor castigul va consta in amageala ca vor valora mai mult in urma inca unei abrevieri trecute in fata numelui.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte mare dreptate ai...putini sunt cei care merita cu adevarat sa fie acolo...multi au copiat in timpul facultatii si acum pentru cresterea veniturilor se inscriu la doctorat...dar prost nu este cel care aplica ci sistemul care accepta ...:( pacat acestia o sa fie profesorii copiilor nostri pe care eu unul voi face tot posibilul sa nu ii dau la scoala in Romania

Radu spunea...

mare dreptate mai ai! din nefericire se promoveaza leprele si cei lingai. poti avea minte cu carul, daca nu apleci capul in fata d-lui prof.dr. ing. (de fiecare data cand iti taie calea) ramai de izbeliste. apropo pe timp de criza e bun sa ai un job de 1850 RON (500 euro de anul trecut) fara sa ai ceva experienta si sa freci menta la buget.

Anonim spunea...

Ma mir cum de nu a comentat Bodin pe aici inca :D De fapt e prea ocupat cu comandamentele pe la tabere. Munca grea si pe la munte si pe la mare si vai cat e de stresant :))))

Anonim spunea...

ceea ce e insa si mai fain e ca daca nu iti sustii lucrarea de doctorat la termen trebuie sa restitui banii :D ;))

comentati pe asta :P

Anonim spunea...

Nu-i nici o mare branza sa sustii lucrarea de doctorat. Am asistat la sustinerea (cu succes, trebuie precizat) unor teze de doctorat sub nivelul unor lucrari de licenta decente :)