vineri, 13 noiembrie 2009

Afacerea RDS - UPT

Dupa cum cu totii am observat, nu demult ne-au batut la usa sefii (sefele) de palier pentru a ne cere semnaturi in vederea trecerii de la cablul TV oferit de UPC la cel de la RDS (ATENTIE! ESTE VORBA DESPRE CABLU TV, NU INTERNET). Cine a stabilit ca aceasta este prioritatea maxima in acest moment? Greu de spus. Cert este ca la doar cateva zile de la strangerea de semnaturi, afacerea este incheiata.Alt camin, alte tarife:Asadar, contractul cu RDS (PENTRU CABLU TV) era semnat demult, strangerea de semnaturi fiind doar de ochiii lumii. Conducerea UPT nu avea nevoie de parerea studentilor, ci mai degraba avea nevoie de o acoperire pentru bizara schimbare facuta.

Sa facem acum o socoteala simpla: 40 RON/camera X (aprox.) 25 de camere pe palier X 6 paliere = 6000 RON stransi intr-un camin. Adica saizeci de milioane de lei vechi. Cat? Saizeci de milioane.

Cata lume s-a plans de functionarea cablului TV in camine? Cati studenti au considerat ca problema cablului TV din camin este una care e imperios necesar a fi rezolvata? TREI STUDENTI? PATRU? Sa fim ingaduitori: CINCI?

In schimb cata lume s-a plans si se plange de functionarea RETELEI DE INTERNET din Complex? SUTE DE STUDENTI? De fapt majoritatea studentilor care au accesat macar o data Internetul din Complex au avut motive sa se planga.

Ce a decis Conducerea UPT cu totala nesimtire si dispret fata de nevoile reale pe care le au studentii? Ca e cazul sa se investeasca in imbunatatirea retelei de internet? Nicidecum. Inca nu s-a ivit oportunitatea sa castige bani frumosi din asta. In schimb s-a ivit ocazia sa isi bage niste bani in buzunar din trecerea de la UPC la RDS si nu au mai intarziat nici macar o clipa. Nu a mai fost nevoie de rugaminti, de intalniri, de presiuni din partea studentilor. Nu. Cu o nonsalanta mizerabila ni se cer de pomana cate 40 RON pe camera. Pentru ce?


***Se desfasoara, asadar, chiar sub ochiii nostri cel mai mare furt al UPT din ultima vreme. Suntem obligati sa dam bani pentru niste nevoi inventate, in timp ce problemele cu adevarat importante sunt trecute in planuri secundare. Ligile studentesti unde sunt sa ne apere de furtul la care suntem supusi? Sunt ocupate cu intocmirea de liste pentru Mos Craciun?

Mai observam in imaginea de mai sus faptul ca s-au oficializat cazarile studentilor de la alte universitati in caminele UPT. Sa fie, oare, unul din motivele pentru care studentii UPT stau 6 in camera?

LATER EDIT:
In mod surprinzator, RDS a inceput deja cablarea in Complex. Ati mai vazut vreodata ceva care sa se intample atat de rapid in Universitatea Politehnica din Timisoara sau in Complexul Studentesc? Pentru o adeverinta stai o saptamana, pentru a schimba provider-ul de Televiziune prin Cablu in Complex au fost nevoie de cateva zile.
Raman intrebarile:
1. CINE PROFITA DE PE URMA DECIZIEI DE A SE SCHIMBA PROVIDERUL DE CABLU TV?
2. DE CE TREBUIE SA SCOATEM DIN BUZUNAR ALTI BANI PENTRU TV, CAND EI AR TREBUI SA FIE INCLUSI IN TAXA LUNARA DE CAZARE?

19 comentarii:

Anonim spunea...

60 de milioane pe camin ? pentru net? OMG , nesimtire e prea putin spus ,suntem studenti , care stau in camin dintr-un motiv: ca nu ne permitem sa stam in chirii, dar asta nu e important.

Si o alta chestiune, nu stiam unde sa o spun. Vi se pare corect ca cei care stau 6 in camera sa plateasca aceeasi taxa ca cei care stau 3 sau 4? Ai jumatate loc. Mie nu .

Anonim spunea...

In sfarsit trecem si noi la RDS! Era si cazul.

Anonim spunea...

ma intreb daca voi si cititi articolele de aici inainte sa comentati

Anonim spunea...

Anul trecut in 4C, care stateau 6 in camera aveau reducere la taxa de camin (10lei/cap). Se vede ca anul asta a lovit recesiunea mai tare :D

Anonim spunea...

dracu plateste pt aia...nu m-am uitat niciodata la tv

Anonim spunea...

Adevarul e ca multa lume isi dorea cablul TV de la RCS, la fel de mult cum multa lume isi doreste un management mai serios al retelei complexului. Din pacate lucrurile astea nu tin de noi, si se pare ca se pot rezolva doar cand anumite persoane intervin. Practic nu contam!

Unknown spunea...

Din câte am înțeles, schimbarea s-a făcut pentru că UPC cerea dublu față de RDS. Adică în jur de 80 pe cameră.

Am amflat asta când am fost să întreb de ce trebuie să plătesc un serviciu pe care nu îl folosesc. Aș vrea să plătesc în schimb pentru internet, măcar așa aș putea emite pretenții.

Anonim spunea...

Conform legii putem solicita modul de cheltuire a banilor. Ei sunt obligati sa ofere un raspuns in termen de 10 zile. In c20 am intels ca sunt 20 de camere/palier, deci 20*40*6=4800 RON. daca cumva acesti 4800 reprezinta taxa aferenta pentru catv pe un an atunci catv costa 400 RON/luna. La banii astia avem hbo, pornosaguri, etc. In realitate cred ca vom avea un pachet de baza care se va vedea cu pureci ca UPC pana acum.

Propun sa nu platim taxa pana nu avem o dovada clara a cum se cheltuie banul !

Anonim spunea...

Ce se intampla daca nu platim?

phantasma spunea...

si ce se-ntampla daca intr-o camera nu are nimeni tv?
sau daca e tv-u colegei la care nu ma uit? sunt nevoita sa platesc eu jumatate din telenovelele ei? hmmm...

Nimeni spunea...

La mine in camin trebuie sa platim 40 RON/camera. Numa' tampenii se intampla si in sectorul asta, deja...
bani oriunde, scumpiri si o plata in plus pt un serviciu pe care io nu il folosesc, de exemplu.
Cand au fost sefii prin camera, ni s-a zis sa semnam pt RDS pt ca are mai multe canale...aaa, si pt ca cei de la UPC nu se prea preocupau de rezolvarea problemelor tehnice...cacao. Om vedea cum o fi.
O zi buna!

Anonim spunea...

bah frate da nu platim. sa vina in p..a mea sa-mi taie cablu tv atunci.cum ar fi dak nu ar plati nimeni.ku siguranta k peste 50% dintrre studenti nu au televizor in kamera...si at la ce sa plateasca.

Anonim spunea...

Bai cretinilor UPT n-are nici o treaba cu chestiile astea ci locatarii caminelor incheie direct contractul cu ce provider vor ei (evident se aplica principiul majoritatii sau ati vrea ca voi o minoritate sa va impuneti punctul de vedere?). Strangeti voi semnaturi sa se ramana la UPC si daca obtineti mai multe va fi cum vreti voi.
Sau puteti sa plecati in gazda daca nu va convin regulile colectivitatii. Sau si mai bine-ar fi sa plecati din UPT ca aici e democratie si asta inseamna ca majoritatea hotaraste nu minoritatea frustrata.

Anonim spunea...

Pe mine nu ma intereseaza daca e UPC sau RDS, ma deranjeaza comenturile de genul "eu de ce sa dau bani". Propun urmatoarea ipoteza: Daca locuiesti intr-un bloc la etajul 1 din 8 platesti liftul? Am avut un coleg care nu facea dus decat o data pe saptamana. Asta inseamana ca trebuia sa aiba reducere la taxa caminului, ca vorba aia...lui nu-i trebuie apa calda?
Trebuie sa invatam sa convietuim!
P.S. Nici eu nu ma uit la TV :)

Anonim spunea...

deci la voi cand se cer bani dati fara sa intrebati . ok

Anonim spunea...

ce se intampla daca nu platim? in contacte scrie ca sunt obligat sa-mi platesc taxa de camin, ori cablul TV nu intra in contravaloarea taxei.din partea mea sa fie sanatosi, pot sa-si ia acasa cablul si mufa k tv nu am si nici nu voi avea.

valivali spunea...

noua nu ni s-a spus ca se va plati o taxa de cablu TV, ci ca va fi la acelasi pret, nu va trebui sa platim nimic in plus, bla bla. Am fost intrebati daca dorim sa trecem de la UPC la RDS, fara alte costuri suplimentare.
si acum vin sa ne ceara bani...
n-au decat sa imi taie cablul de la tv!

Anonim spunea...

Hmm eu sunt din complexul UTI si la noi de ceva vreme nu mai mai avem cablu. Dar interesant este ca ininte a fost contract cu UPC-ul oare tot RDS o sa vina si la noi ??? Oare in Buc. sau Cj. ce se intampla ... tot se schimba contractele ? Mi se pare cam ciudat ca se schimba contractele in ambele camsupusri o data ... ceva nu e curat.

PS: http://forum.cs.tuiasi.ro/index.php?showtopic=862

Anonim spunea...

Hi, as you may already noticed I'm new here.
Hope to get some help from you if I will have any quesitons.
Thanks and good luck everyone! ;)