marți, 10 noiembrie 2009

Bataia Pe Burta Anuala

A devenit deja traditie ca o data pe an Ligile Studentesti sa aiba o intalnire cu reprezentanti ai Primariei Municipiului Timisoara pentru a discuta nimic, sau mai bine spus pentru a-i mai vedea si pe ei lumea.

Nu poti sa avansezi din pozitia de simplu student lingau decat bagandu-te in seama. Si cum sa te bagi mai bine in seama decat intalnindu-te regulat cu niste oameni politici in speranta ca o sa li se faca mila de tine si o sa iti faca o oferta de a intra intr-un partid?

Deranjant este faptul ca planurile lingailor se fac pe seama noastra, pe seama reprezentarii noastre. Ca in fiecare an, cu exact aceleasi "revendicari", ligile studentesti isi iau hainele bune si se prezinta in fata "mai marilor urbei".

Ce se cere in acest an? Ceea ce s-a cerut si in ceilalti ani si, evident, nu s-a realizat. Lista cu doleante o puteti citi AICI si pare mai mult o scrisoare catre Mos Craciun decat un document serios cu care sa mergi la o negociere. Mai lipsea de acolo si rugamintea vreunui membru de liga de a i se cumpara o bicicleta si situatia era mai completa. Sau probabil ca lista aceasta este pentru Mos Nicolae, urmand a se intocmi alta mai detaliata pentru Mos Craciun. (De fapt, rectificam: la "Mos Nicolae" nu merg Ligile Studentesti cu lista de cereri, ci "Mos Nicolae" dicteaza Ligilor ce au de facut pentru ca toata lumea sa fie multumita.)


***Lucrul bun este ca Ligile Studentesti nu ne dezamagesc. Continua sa fie la fel de superficiale si lipsite complet de orice simt al realitatii studentesti. Le uram succese in eventualele cariere politice si ii asiguram la orice ora de votul nostru CONTRA.

P.S.: Se pare ca nici chiar prezenta in primele randuri la manifestatiile PNL ale lui Florin Bodin (fost "reprezentant al studentilor", actual angajat la Rectoratul UPT) si Andrei Craciun (reprezentant al studentilor, totodata angajat UPT) nu le-a adus acestora un loc caldut in partid. Speranta moare, totusi, ultima si sigur o sa mai vina alte ocazii de afirmare (vezi aceasta intalnire cu oficialitati locale).

9 comentarii:

Marius spunea...

Poate ar fi putut sa apara si alte sugestii pe lista de doleante, insa cele prezente sunt utile si ar fi un progres real daca macar acestea ar fi puse in practica :)

Anonim spunea...

"21. Supravegherea video a aleilor şi parcărilor din Complexul Studenţesc." nu sunt de acord cu big brother ! in toate caminele sunt camere si dac mai apar pe afara controlul este garantat. o sq se stie totul despre tine, cand mergi la magazin, de cate ori mergi, cand mergi la baie, esti urmarit 24/7. cine a propus asta ori e prost ori e nebun. treziti-va romani, nu va lasati amagiti de dictatura asta

Anonim spunea...

stai linistit ca nu o sa se faca nimic. puteau sa scrie acolo si sa ploua cu bancnote de 100 euro ca sansele de a se intampla erau aceleasi.

Anonim spunea...

Ba... Ce nu iti convine din cerintele alea? Stiu ca e putin probabil sa fie realizate, dar sunt foarte ok si cred ca majoritatea studentilor sunt de acord cu ele (exceptand cea cu supravegherea aleilor care este o mare tampenie). Te-ai gasit tu iar sa comentezi. Daca nu faceau nimic nu era bine, daca fac ceva tot nu e bine. Esti penibil ca de obicei.

In alta ordine de idei ar fi bine sa si insiste pentru realizarea acestora, nu doar sa se prezinte acolo cu lista si sa plece capul cum au ei obiceiul. Oricum nu e benefica asocierea cu PNL a reprezentantilor studentilor,dar ce sa le faci cand tata Robu e acolo. Doar nu crezi ca are vreunul dintre ei curajul sa nu il sustina. E vina noastra ca le-am permis sa ajung unde au ajuns. Ar fi bine sa cascati ochii dupa actuali lingai adunatori de functii in ligi (pentru ca ei exista si incep sa se "afirme") si sa le taiat elanul de pe acum.

Anonim spunea...

De ce la facultatea de Mecanica nu se deconteaza abonamentele RATT pt cei de la Master? Stiu ca alte facultati deconteaza..

Anonim spunea...

Ligile nu mai a puterea sa faca nimica. robu a facut cea mai mare smecherie: a sustinut o liga (lsfmt) neglijand pe celelalte in felul acesta au devenit toti un fel de sateliti lsfmt, halal reprezentare a intereselor studentesti! Daca vrem sa dispara falafel, si toate gunoaiele din complex trebuie sa luam atitudine si sa numai cumparam de la ei, apoi vor pleca de bundavoie si nesilliti de nimeni. este cel mai diplomat mod cu putinta de a alunga sobolanii cu fast-food din complex. A doua metoda ar fi sa iesim in strada sa facem o mica revolutie, dar nu e de recomandat pentru ca o sa o beleasca efectiv multi, iar conducerea upt o sa atarne in varf de bat , cum zice poezia. le recomand studentilor sa nu intre in nici o liga daca vor sa aibe noare si coloana vertebrala. Liga inseaman acum doar karaoke, zts si alte lucruri, orice altceva decat sa fie un 'sindicat" studentesc

Moldo spunea...

Ce naiba vrea sa zica la punctul 15???
"15. Urgentarea lucrărilor de ”înlocuire” a trecerii de pietoni dintre Liceul „Ion Vidu” şi Căminul 7/C."
Cum vor sa "inlocuiasca" o trecere de pietoni ??

Anonim spunea...

Hey copilu'... dar ceva de bine nu poti sa zici de ligiile astea? faptul ca tu mergi cam vineri de vineri la karaoke care e organizat de ei? cine te mai intelege...

Dorin spunea...

Cand o sa inceapa sa vanda si pizza si sa faca livrari la domiciliu o sa promoveze de la rangu' de Liga la rangu' de San Marzano :))