miercuri, 11 noiembrie 2009

Controale in Camine

Caminul 14 a fost cel care a deschis sezonul la controalele din camine. De ce? Pentru ca asa inteleg Ligile Studentesti sa faca dreptate in situatia cazarilor, sa dea buzna in camere peste studenti si sa le caute in oala cu sarmale.

Evident ca nimeni nu cauta mizeria cazarilor acolo unde se intampla toate manevrele: LA SERVICIUL SOCIAL (Staicu). Nu. Acolo stau pilele si spagile linistite. Popa Prostu cade tot studentul care nu a avut intrarile necesare sa dea spaga la Social (Staicu) si a fost nevoit sa isi cumpere loc in camin de la un alt student.

De fapt ce vor indivizii din Conducerea UPT? Sa aiba monopol pentru vanzarea de locuri in Caminele din Complex. Studentii le faceau concurenta neloiala si cumva trebuia rezolvata situatia. Staicu sau alte personaje nu pot sa puna afise in complex: "Serviciul Social vinde locuri in camine. Pentru detalii sunati la numarul 0256/404322" Asadar, cu ajutorul lingailor (presupusii reprezentanti ai studentilor) au trecut la punerea in practica a planului.

Dimineata zilei de 11 noiembrie 2009 a fost una nelinistita pentru studentii din Caminul 14 treziti la ora 6:30 dimineata cu o adunatura de "sefi" pe cap. Se pare ca au fost gasiti si cativa locatari care nu prea aveau ce cauta in camin, deci misiunea a fost indeplinita. Se pregatesc celelalte camine suspicionate ca adapostesc sub acoperisul lor elemente straine.


***Pana la urma ne meritam soarta. Cu asa reprezentanti sa nu ne miram ca in curand o sa fim bruscati in propriile camere de echipe de comando care sa ne caute in buzunare de fituici. Oare cand o sa vina vremea ca cineva sa dea buzna si in biroul de la Serviciul Social si in cateva birouri de la Rectorat pentru a cauta si in buzunarele celor de acolo dupa spagi?

Apreciem discretia cu care se intampla aceste controale. Ligile studentesti nu au binevoit sa ne anunte de ele, au preferat sa ne ofere o surpriza "placuta". Daca mai erau unii care pana acum nu si-au dat seama de partea cui sunt Ligile Studentesti, acum ar fi momentul sa se lamureasca.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Nicicum nu e bine cu voi mah! Pana acum v-ati plans ca stau studenti de la vest in locuri de Poli si ca nu se face nimic... acum spui ca dezavantajat este "studentul care nu a avut intrarile necesare sa dea spaga la Social (Staicu) si a fost nevoit sa isi cumpere loc in camin de la un alt student." :)) nici macar tu nu stii ce vrei :)
Mai ai de invatat...

Anonim spunea...

ar trebui sa te informaezi mai bine...controalele nu au inceput cu caminul 14 cu ci 11 cu diferenta ca in 11 s-a facut control acu vreo 2 saptamani

Anonim spunea...

si eu stau in 11. aici nu am avut niciun control de cand a inceput anul universitar. nici in 11 noiembrie, nici acum 2 saptamani. eu sunt de parere ca acele controale ar fi bune, daca ar inspecta curatenia din camere si ceea ce ar trebui sa fie la locul lui si nu e. Ca mai stau si altii care nu ar trebui sa stea... nu stiu ce sa zic, dar niciodata nu o sa fie numai cei de la poli in caminele de poli fiindca asa e de cand sunt caminele de poli si asa va fi. poate peste cateva generatii cand noi si copiii nostri ne vom duce si vor veni altii cu alta mentalite... poate atunci va fi mai bine.EU unul m-as bucura daca prima data ar face grupurile sanitare sa fie ok, sa fie curat, dusurile sa mearga, apa din vasele de la toalete sa nu curga in continuu, usile la dusuri sa se inchida calumea...Dupa ce toate ar fi la locul lor, ar fi curat luna, ar fi toate la locul lor, atunci ar trebui sa vina in controale, sa vada daca se pastreaza. parerea mea :))

Anonim spunea...

pentru imbecilul de anonim de la 22:05. dupa ce o sa fie fututi aia de la rectorat si social care dau locuri in camine pe spaga, atunci sa vina si peste studenti in camin. pana atunci suge-o in continuare. pe cei care au intrat cu pile de la social si rectorat cum ii prinzi, ba? aia stau legal pentru ca au dat banii unde trebuie?

Anonim spunea...

nu vreau sa fiu de partea nimanui la treaba asta,nici cei din ligi nu sunt draci impielitati,dar nici cei care stau pe blat in camin,problema e cu sistemul,dar aici nimeni nu comenteaza,toti dam vina unii pe altii,fiind astfel dezbinati si usor de condus,ligile neavand reprezentare si noi neavand incredere in ligi,situatie ideala pentru conducerea facultatii care poate lua orice decizie fara a putea fi trasa la raspundere de studenti....de 2000 de ani suntem dezbinati ca natie,deci e clar ca nici pe viitor n-o sa fim altfel..

Dorin spunea...

Pe drumul spre caminul 14 nu or gasit nimic de controlat, cum ar fi shaormerii, chioscuri, aurolaci...

Incep curatenia in complex cu studentii... genial.

Anonim spunea...

Sigur ca nimanui nu-i convine sa fie trezit la orele alea pentru orice alt motiv in afara de situatiile de urgenta. Sa nu se inteleaga ca sunt impotriva controalelor in vederea depistarii celor care stau pe naspa. Cu o singura conditie, insa: ce ar fi daca si Socialul ar respecta legea si studentii - de ce sunt cazati cate 6 in camere de 4 sau 5, pe cand in alte camine (camere mici, cu 2 locuri) sunt camere libere (evident pentru "afaceri") sau o puzderie de studenti de la vest, medicina etc.? Ceva nu pusca aici si nu mi se pare corect sa se caute "infractori" doar in randul studentilor.
Si mai e un aspect foarte important: mi se pare ABUZ, ca sa nu spun VIOLARE DE DOMICILIU sa se intre peste tine in camera folosind cheia de la Administratie. Am studiat atent contractul de inchiriere, unde se mentioneaza clar rolul cheii de rezerva: sa se poata interveni in cazul unor situatii de urgenta. Un alt subpunct spune: locatarul (studentul) este obligat sa permita accesul in camera persoanelor angajate in cadrul UPT in scopul controalelor etc. Fratilor, stati putin: asta inseamna ca astia pot intra fara pic de jena peste mine in camera? Adica eu, ca si chirias, nu am dreptul la un pic de intimitate? Da, ok, sa intre, dar in urma unui preaviz. Sau, dupa cum inteleg eu din prevederile contractului, daca nu ii las sa intre, voi fi tras la raspundere (declaratii, eventual sanctiuni etc.). Din punctul meu de vedere, nicaieri nu spune ca au DREPTUL sa INTRE IN CAMERA PESTE MINE.
Rog REPREZENTANTII LIGILOR STUDENTESTI SA IA MASURILE NECESARE IN VEDEREA CLARIFICARII ACESTOR PREVEDERI ALE CONTRACTULUI, PRECUM SI ASIGURAREA UNUI MINIM DE INTIMITATE LOCATARILOR DIN CAMINE.
Atata timp cat toate caminele sunt dotate cu sisteme de supraveghere, administratiile si comitetele de camin pot identifica eventualii "infractori" si, pe baza unui MANDAT, se poate intra peste ei in camera, in situatia in care nu raspund somatiilor. Asa mi s-ar parea CIVILIZAT si normal.

Anonim spunea...

Controlul ce s-a facut in 14C, nu a fost din partea ligilor , asa cum scrie acest blog, ci, a fost din partea "Socialului". Au fost prezenti aproape toti administratorii de camin si cei din administratia socialului impreuna cu administratoarea si sefii de palier din caminul 14.

Anonim spunea...

....suntem prea mici pt mafia aceasta..din pakate

Anonim spunea...

Controlul a fost pus la cale in colaborare cu COSPOL, adica ligile studentesti. Nu mai fiti mizerabili si asumati-va actiunea!

Anonim spunea...

controlul e bun, dar cei care stau pe spinarea lui staicu, robu serban de la alte univ nu au patiti nimic, ca deh numai cei draieri o patesc

Anonim spunea...

stau legal, mi se rupe

Anonim spunea...

Jos cei ce fac controale sa-i prinda pe cei ce vand ce nu-i al lor adica locul din camin si sus vanzatorii de locuri!
Jos cei ce se straduiesc sa-i prinda pe cei ce copiaza la examene si sus copiatorii!
Uite d-asta-mi place mie acest blog!

Anonim spunea...

tocmai din cauza celor care stau pe locurile alea primite pe pile s-au facut controale, pentru 2 fufe de la master nu s-au inteles, una avea pile la rectorat.. si alta .. avea prieten care statea cu ea in camin.. A vrut s-o prinda pe aia cu ala.. a prins-o.. In plus, voi nu va ganditi cati stau pe negru de la master pt ca nu au prins locuri in camine? ca doar au terminat 2 generatii..

doome spunea...

@anonimul de la 13 noiembrie 2009 00:02
Sa-i prinda, vere, pe cei care si-au cumparat loc in camin de la alti studenti. Si pe ei ii prind foarte usor. Dar spune-mi tu mie, ca te vad tare inteligent, cum sunt prinsi cei care isi cumpara locul de la social sau rectorat? Sau intra in camin ca au pile intr-o parte si alta. Ei nu sunt la fel de ilegalisti?