miercuri, 10 februarie 2010

Când Normalitatea Devine O Favoare

Povestea de la care plecăm este următoarea:


Şi acuma vine o poveste asemănătoare celei de mai sus:

Într-o bună zi, la uşa Biroului Rectorului ajunge un Student. Necăjit nevoie mare, acesta este poftit în audienţă după o lungă aşteptare şi începe fără alte introduceri să îşi verse năduful:

- Domnule Ubor (pentru că acesta era numele rectorului) aşa nu se mai poate! Stăm 6 studenţi într-o cameră în care normal se stă 4. Este incredibil! Gandiţi-vă, în primul rand, că sunt 4 dulapuri pentru haine! Pentru numele lui Dumnezeu, unde să îşi bage hainele 6 studenţi în 4 dulapuri? Cum?!

La auzul acestei impertinenţe venită din partea unui student care stă în cămin numai datorită sufletului mare şi plin de bunătate al rectorului, acesta decretă:

- De azi înainte o să staţi 7. Mergi în treaba ta, iar după o săptămană să te intorci să îmi spui cum este.

Studentul pleacă şi mai supărat de cum venise, înjurând de toti Dumnezeii pe "binefăcătorul" său. La o săptămană se întoarce în fata Rectorului şi acesta îl intreabă:

- Ei, domnule Student, cum este?
- E inuman, domnule Rector Ubor, aşa ceva nu se poate. Regret în fiecare secundă alegerea proastă de a veni la universitatea asta.
- În regulă, răspunde Rectorul, de azi înainte o să staţi 8 in cameră. Mergi în treaba ta şi întoarce-te după o săptămână să îmi spui cum e.

Pleacă din nou studentul blestemând în stânga şi în dreapta şi gândindu-se la situaţii în care Rectorul cădea pe scări şi îşi rupea un picior, în care mergea pe stradă şi îi cădea în cap un avion, în care mergea cu masina şi dintr-o dată se face o gaură de 1 km adâncime în care cădea, etc.
După încă o săptămână, ajuns în pragul sinuciderii, Studentul se afişează din nou in fata Domului Rector.

- Cum ne simţim? Întreabă jovial acesta.

Studentul nu mai avea puterea să îi raspundă. Se uita încruntat şi doar scrâşnea din dinţi. Îi bâţâia capu şi avea pumnii încleştaţi. Era la un pas de apoplexie.

- Eh, nu mai fi aşa supărat, domnule Student. Stii că eu mereu am ţinut cu studenţii şi am făcut cum a fost mai bine pentru ei. De aceea am decis să îţi fac o favoare. Începând de azi o să stai doar 6 in cameră şi o să ai din nou la dispoziţie o întreagă jumatate de dulap in care să îţi aşezi hainele după bunul plac.

La auzul acestei veşti extraordinare, Studentul s-a luminat la faţă de parcă venise primăvara, parcă luase 5 la examenul la care nu a putut copia, parcă a auzit că Bodin si gaşca lui sunt daţi afară din UPT, parcă aflase că Serban şi Staicu au fost prinşi in flagrant luând mită. Iată că nu sunt doar vorbe pe care le-a auzit de la cei din Ligile Studenţesti (denumiţi de nişte răuvoitori LINGĂI), Domnul Rector este într-adevăr un om bun şi aplecat spre problemele studenţilor. Numai prin bunătatea sa, el poate acuma să stea doar 6 in cameră.

- Multumesc, Tie, Drag Domn Rector Ubor! Ce m-aş fi facut fără intervenţia dumneavoastră?! O să spun de acum tuturor că Domnul Nostru Rector este Zânul Cel Bun al universităţilor din întreaga Romanie şi nu numai. Doar el ne permite să stăm 6 studenti în camere de 4, ne oferă un Restaurant Fast-Food în locul unei Cantine si ne permite să dăm prezentarea a 3-a la examene dacă plătim pentru asta.

Dupa o asemenea epifanie, Studentul nostru a plecat de la Rectorat direct la sediul Ligii de la facultatea sa, unde s-a înscris degrabă cu gândul de a propovădui si celorlalţi studenţi binefacerile pe care le săvârşeşte Domnul Rector Ubor.


***The End.

7 comentarii:

Anonim spunea...

sa votam daca consideram: http://derah.at/mancator/nicolae-robu
http://derah.at/mancator/florentiu-staicu

Anonim spunea...

Esti tare mai dorine. Tare de cap vreau sa spun, ha, ha, ha!

Dorin spunea...

@anonim din 12 februarie 2010, 00:45:

Explica-mi te rog ce treaba am eu cu articolul asta? sau cu orice s-o zis pana acuma la articolul asta? Sau poate la tine in familie s-o transmis prostia din tac-tu-n ma-ta si atunci se explica comentariu... ai ceva sa imi spui pe mail sau fata in fata altfel fa mobilitate, poate ajungi sa ti-o sugi singur si poate nu mai vorbesti prostii cand esti cu gura plina.

Vezi? si eu pot sa injur lumea pe bloguri, oricine poate si nu trebe sa te ascunzi dupa anonimat, ca lasii. Dar poate nu esti las, poate esti numai prea prost sa scrii un nume acolo, la ce tampenii spui ii mai plauzibil.

Anonim spunea...

ha ha ha-ul ala e prea bovinesc!

Toti bovinii adunati la Poli, Doamne ajuta!

Mai bine de-atat spunea...

ce gramada este cel ce o scris articolul.. ce legatura are cu prez a 3-a la distribuite?

Dorin spunea...

@Mai bine de-atat:

Ca si statul 4 in camera de 4 si prezentarea a 3-a la toate materiile era o chestie normala, de la sine inteleasa... faptul ca acuma ni se spune ca tre sa acceptam 6 in camere de 4 sau sa fim recunoscatori ca avem dreptul la a 3-a prezentare la evaluarile distribuite is niste marlanii mai mari decat ii credeam in stare. Asta era legatura, trebuie sa ne bucuram ca primim ceva ce era normal sa primim.

Anonim spunea...

toate modificarile astea au loc pentru ca ligile si studentii senatori sunt niste carpe. pot baga mana in foc ca niciunul din ei nu a citit odata un contract de studii, sau un regulament.