sâmbătă, 6 februarie 2010

Fumatul Poate Cauza Moartea

"Studenţii din Căminul 20 al Universităţii Politehnica au tras o sperietură straşnică noaptea trecută. Pompierii au fost chemaţi în miez de noapte să intervină la un incendiu în Complexul Studenţesc. Aceştia au găsit mai mult fum decât foc, dar pentru siguranţă studenţii au fost evacuaţi până la lichidare.

Incendiul a avut loc în jurul orei 03.30, când pompierii au fost chemaţi să intervină din cauza fumului dens care a cuprins cămminul. La faţa locului pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat au constatat că e vorba mai mult de fum. „Într-o tubulatură de scurgere s-au aruncat cârpe şi hârtii, iar de la o ţigară aprinsă aruncată acolo focul a început să ardă mocnit şi a făcut mult fum. Sperietura a fost mai mare decât focul propriu-zis”, a spus dispecerul de serviciu de la ISU Banat." [Sursa: adevarul.ro]

Sa urmarim putin logica concluziei la care au ajuns cei de la ISU Banat. Pentru aceasta avem in imaginea de mai jos o incapere identica cu cea din care se presupune ca ar fi plecat tigarea buclucasa:Analizam putin. Suntem intr-o incinta asemenea celei de mai sus. Avem o tigara in mana de care vrem sa scapam. Unde o aruncam? Raspunsul pompierilor: pe uşiţa mică indicată cu săgeată. O concluzie cel putin bizara, avand in vedere ca respectivul acces este, in mod normal, inchis si orice om intreg la cap nu ar alege sa arunce o tigara aprinsa pe acolo.
Asadar, fie unii studenti sunt mai "inventivi" (prosti) decat ne asteptam, fie ISU Banat a cautat, in stil tipic romanesc, cea mai facila explicatie la un incendiu.


***Nu comentam modul de editare al "stirii" citate in debutul postarii, probabil Daniel Dancea (autorul articolului) era speriat strasnic in urma "incendiului" si a avut mici scapari de exprimare. Daca "studentii au fost evacuati pana la lichidare", ne intrebam unde vor sta acestia. Pana la lichidarea din camin mai este un semestru intreg. Sau poate au fost evacuati pana la lichidarea lor fizica, si atunci ne intrebam unde sunt organele in drept sa cerceteze lichidarea unor studenti. Îi vrem pe criminali!

Apropo de sursa incendiului, in camine este permis fumatul? Conform Regulamentului privind organizarea şi functionarea Complexului de Cazare al Universităţii "Politehnica" din Timişoara şi drepturile şi obligaţiile specifice ale studenţilor căminişti, "Se interzice consumarea băuturilor alcoolice în incinta căminului şi a fumatului în acord cu prevederile Legii nr.349/2002".

Din pacate, incidentul s-a intamplat in unul din cele mai in regula camine din Complexul Studentesc, pe cand in cele unde domneste haosul (si potentialul de incidente este mult mai mare) nu se ia nici o masura.

LATER EDIT:
Lucrari de inlocuire a instalatiilor afectate (atentie la afisul de pe usa):

7 comentarii:

Lucia spunea...

De obicei in camine se fumeaza pe holuri de tai uneori fumul cu cutitul.
De obicei se permine fumatul pe holuri cat timp nu se fumeaza in camere.

Anonim spunea...

De ce mai exista in regulamentul ala o asemenea prevedere? Evident ca in camine se bea si se fumeaza, dar mereu ne place sa fim primii in reglementari si ultimii in respectarea lor.

Lolishor spunea...

O solutie "inteligenta" a venit din partea unei sefe de palier/camin,dupa spusele unui coleg de camera:
"Ar trebui sanctionati cei ce fumeaza si ar trebui puse camere de filmat la toalete!"

Anonim spunea...

pai asta prevede legea...sanctiunea. e o slutie buna, daca nu se intelege cu vorba buna. filosofia mea este: daca nu sti iti arat, daca nu poti te ajut, iar daca nu vrei te oblig! nu vad care e problema daca se ia o amenda pentru incalcarea uneli legi ...

Anonim spunea...

Lolishor colegul tau de camera a inteles gresit, solutia "inteligenta" de gasire a vinovatului pentru ca discutia de care ziceai era in circumstanta asta, a venit din partea unui pompier zicand sa ne uitam pe camere sa aflam vinovatul, la care raspunsul nostru a fost ca nu avem camere la toaleta/modul si nici nu avem cum sa punem.

xfeel spunea...

toate ca toate, ca doar vorba aceea regulile au fost facute ca sa fie incalcate, da cine ii idiotu' (pentru ca nu pot sa il numesc altfel) care si-a gasit o asemenea scrumiera .....

Joleen spunea...

Misto miscare (NU).
Imi va fi dor de scrumiera mea cu apa, improvizata din fundul unei sticle de 2L. Asta e. Sa arunci mucul de tigara in toaleta e nasol. E apa acolo. Se stinge si nu e fun.
Asteptam primavara...