marți, 13 iulie 2010

Campania "Prostituţie Intelectuală"

Mare atentie! Liga AC s-a pus pe treaba cu toate fortele si este hotarata, mai mult ca oricand, sa ii reprezinte pe studenti si interesele acestora. Pentru ca nu au vrut sa mai aiba parte de inca un esec lamentabil, au ascultat de o pasarica ce le-a soptit ca, atunci cand vor sa faca ceva, e recomandabil sa ii consulte pe cei in numele carora urmeaza sa vorbeasca. Zis si facut, cei mai competenti oameni din Liga AC au fost insarcinati cu efectuarea unui sondaj printre colegii lor de facultate.

Intitulat "Rezultatele Chestionarului Despre Copiat", documentul pe care se vor baza urmatoarele actiuni ale Ligii AC incepe astfel: "Au participat 122 de studenti din care 80 din anul I, 30 din anul II, 9 din anul III, 2 din anul IV. "

Carevasazica, reprezentantii nostri vor ca inca din debutul documentului sa aduca o noua viziune, o revolutie, o schimbare profunda. Ei nu se sfiesc in a contrazice insasi matematica invatata de noi pana in acest moment. Astfel, 80+30+9+2 nu mai este egal cu 121 cum cu totii ne-am fi asteptat, ci cu 122.

Un alt aspect demn de remarcat este scara importantei in viziunea Ligii AC. Pentru ei nu reprezinta interes parerea unor studenti din ani mai mari (2, 3, si mai ales 4), ci parerea studentilor din anul 1 care abia ce au avut de a face cu prima sesiune de examene din viata lor. Asadar, pe cine sa intrebi despre imbunatatirile ce trebuie aduse unei masini? Pe cel care a condus-o 10 Km sau pe cel care a condus-o 1000 Km? Demnii nostri reprezentanti spun raspicat si fara nici o retinere: "pe cel care a condus-o 10 Km, pentru ca il putem manipula mai usor in a raspunde asa cum vrem noi" (ups! ultima parte nu trebuia spusa).

Acum ca stim cine au fost cei intrebati, sa vedem raspunsurile:

1. Ai incercat sa copiezi la examene?
55% - nu copiez
29% - cand nu m-am pregatit
08% - de cate ori am ocazia
08% - cand e necesara reproducerea precisa

2. Ce te determina sa copiezi?
32% - Nu inteleg materia
32% - Pentru ca este necesara reproducerea materiei
14% - Alte motive
10% - Pentru ca ne lasa profesorii
07% - Obtinerea bursei
04% - Parintii
01% - Media mare

Pentru ca am vazut initial care au fost repondentii, ne este mai usor sa ne explicam totala irelevanta si chiar stupiditate a rezultatelor chestionarului. In primul rand ca in momentul in care ai un procent de 55% de studenti care ti-au spus ca nu copiaza, poti sa renunti la a mai continua demersul sociologic din lipsa de reprezentativitate.

Logica matematica, pe care cei de la Liga AC au provocat-o inca de la inceput, ne spune ca la intrebarea 2 mai avem 55 de studenti care sa ofere un raspuns. Poate cineva cu o minima responsabilitate sa isi bazeze puncte de vedere "reprezentative" la nivel de facultate dupa ceea ce spun 50 de studenti (majoritatea din anul 1)? Bineinteles ca poate. Daca nu cineva din Liga AC, atunci cine?

Solutiile rezultate suna chiar mai halucinant decat modul in care au fost obtinute:
- montarea de camere video in salile de examene
- angajarea de oameni insarcinati exclusiv cu supravegherea studentilor in timpul examenelor
- sporirea numarului de examene orale
- modificarea regulamentului prin introducerea unei comisii de supraveghere a examenelor alcatuita din profesori si studenti (Oare ce studenti ar urma sa faca parte din aceste comisii imaginate de Liga AC? Nu cumva, coincidenta, tocmai unii din liga?)


***Ne permitem si noi sa venim cu alte cateva idei de atasat propunerilor de mai sus:

- membrii ligilor sa beneficieze de 1 punct in plus la examen pentru activitatea lor in folosul studentilor (de ce sa se intample asta doar in cazul taberelor?)


- cei din conducerile ligilor studentesti sa fie punctati incepand de la nota 5


- in cazul in care un membru al ligii este prins copiind, el sa nu poata fi sanctionat decat in interiorul organizatiei din care face parte, prin neparticiparea la urmatoarele 2 teambuildinguri


- membrii din ligi care fac parte din comisiile de supraveghere ale examenelor sa fie notati cu nota 10 din oficiu si sa beneficieze de cazare in caminul UPT G23 de garsoniere


- cei care prind pe cei mai multi studenti copiind sa fie promovati la statutul de angajat UPT in cadrul Rectoratului

4 comentarii:

Anonim spunea...

Get a life. Cauta bine, sigur o sa gasesti una. Frustrat mic ce esti! :))

Anonim spunea...

Bah voi chiar credeti ca profii is orbi? Adica probabil unele mumii is oarbe dar cei mai multi nu. Dar asa e sistemul la noi, faculta primeste bani in functie de numarul de studenti, profii nu vor sa isi piarda jobul, si uite ce simplu ajungem la "prostitutie scolara". Daca s-ar primi bani in baza altor criterii situatia ar sta altcumva.

Piani spunea...

Off topic: http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/terasa-incendiata-in-complexul-studentesc-din-timisoara/cn/news-20100713-10444435 :)))

horia spunea...

au raspuns asa putini studenti din ani mai mari pentru ca doar atatia au avut chef, nu neaparat din vina celor din liga.

abia acum au fost prelucrate cele 122 de chestionare? in cazul asta a durat ceva vreme, iar rezultatele sunt foarte tari :))))

din pacate, anonim2 are dreptate...